סלטים סלרי!!

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
סלט שוויצרי
3 גזר
1 גמבה
1בצל
3 גבעולי עלי סלרי
מעט מלח
רבע כוס שמן
פחות מרבע כוס סוכר אולי שמינית
1 כפית מיץ לימון
חותכים את הירקות לקוביות קטנות מפזרים מלח ומשרים כ15 דקות
מערבבים את שאר החומרים לרוטב שופכים על הירקות חצי שעה לפני ההגשה.
 

מונולוג

משתמש פעיל
סלט ירוק מעולה:
סלרי קצוץ בשפע
כוסברה קצוצה (קצת או הרבה - משתנה..... תלוי אם אוהבים. אצלנו אוהבים!)
בצל ירוק קצוץ
חמוציות

לערבב את הטיבול בכלי ולשפוך מעל:
שמן
סילאן
רבע כפית מיץ לימון
מלח
פלפל שחור
סוכר

אני יודעת שהכמויות לא מדויקות, אבל זה מה יש לי....
סלט שאני עושה המון... מאוד מוסיף לארוחה! טעים... צבעוני....
המינון של הרכיבים בטיבול משתנה לפי כמות הירק וגם לפי מה שאוהבים.... שווה לנסות!!
 

מסטיק מנטה

משתמש פעיל
סלט ירוק מעולה:
סלרי קצוץ בשפע
כוסברה קצוצה (קצת או הרבה - משתנה..... תלוי אם אוהבים. אצלנו אוהבים!)
בצל ירוק קצוץ
חמוציות

לערבב את הטיבול בכלי ולשפוך מעל:
שמן
סילאן
רבע כפית מיץ לימון
מלח
פלפל שחור
סוכר

אני יודעת שהכמויות לא מדויקות, אבל זה מה יש לי....
סלט שאני עושה המון... מאוד מוסיף לארוחה! טעים... צבעוני....
המינון של הרכיבים בטיבול משתנה לפי כמות הירק וגם לפי מה שאוהבים.... שווה לנסות!!
גם העלים גם הקלחים?
 

מערבבנו הידוע

משתמש מקצוען
לעשות תבשילי בשר עם סלרי קצוץ לדוגמא מפרום אסבנה לבשל חומוס עיגולים עם סלרי
חומוס עיגולים
500 גרם חומוס מקסיקני מושרה לילה, מים עד שמכסים את החומוס פי שתיים מגובהו, כף מלח, 2 כפות אבקת מרק עוף, חבילת סלרי לא קצוץ, לבשל שלוש שעות עד שמתרכך, באמצע הבישול להוציא את הקצף כמה פעמים עד שלא נהיה יותר, לחכות עד שהמים בגובה החומוס, אחרי הבישול לזרוק את הסלרי, ולהגיש פושר או חם לפי הטעם בכוס קרטון
מפרום
חזה עוף 500 גרם בשר טחון 500 גרם, 2 בצל קצוץ דק, 2 ביצים, חבילת פטרוזיליה, חתיכות מהחלק הרך של לחם או חלה רטוב סחוט בפנים, לתבל בכף קינמון 3 כפות פפריקה וחצי כף פלפל שחור ו2 כפות מלח
זה הבשר אפשר לעשות ממנו קציצות ברוטב אדום עם סלרי יוצא מצויין
למפרום זה יותר עבודה
לקחת תפוחי אדמה לעשות עיגולים עבים לחתוך באמצע לא עד הסוף שיהיה כמו סנדוויץ ולהשרות במי מלח לחצי שעה למלאות בבשר לצפות בקמח ואחרי הציפוי בקמח להטביל בביצה עם רסק ולטגן 5 דקות מכל צד
לאחר מכן להכין סיר
סיר עגול גדול שטוח לשים על כל התחתית פרוסות תפוחי אדמה דקות לסדר את המפרום להוסיף חצי כוס שמן לעשות תערובת מכף קינמון כף מלח חצי כף פלפל שחור ו3 כפות פפריקה עם רוטב עגבניות לשפוך למלאות את החללים בין המפרום בקוביות תפוחי אדמה וגבעולי סלרי קצוץ למלאות את הסיר ברסק מעורבב עם מים ביחס של אחד על אחד לפזר הרבה עלי סלרי מעל לבשל בין שעה לשעה ורבע על אש קטנה (אפשר להוסיף אבקת מרק עוף לרוטב לא חובה)
אסבנה
חצי קילו עוף טחון וחצי קילו בשר טחון, שתי כוסות אורז, חבילת פטרוזיליה קצוצה, 2 בצל קצוץ דק, 2 כפות שמן, לתבל בחצי כף פלפל שחור 2 כפות מלח ו5 כפות פפריקה לערבב הכל ולעשות קציצות
בסיר לטגן 5 בצל קצוץ גודל בנוני להוסיף רסק ומים ביחס של אחד על אחד לחצי גובה סיר לקצוץ סלרי לשים ברוטב וכשרותח לשים את הקציצות גג לחצי שעה ותוך כדי הבישול אפשר להוסיף מים רותחים למי שאוהב רוטב כי הרוטב כמעט נגמר בזה
מרקי ירקות ועוף עם סלרי מגורד או קצוץ זה ממש טעים
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
סלט סלרי ובוטנים:

צרור סלרי- עלים+גבעולים
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
צרור עלי נענע קצוצים- לא חובה
חצי כוס חמוציות
חצי כוס בוטנים
1 תפוח ירוק
1 מנגו

1/4 כוס מיץ לימון
1/4 כוס שמן
2 כפות חומץ
2 שיני שום
2 כפות דבש
מלח
פלפל שחור

חותכים את הסלרי, מטגנים את הבוטנים עם קצת מלח, חותכים את המנגו והתפוח לקוביות,
שמים הכל בקערה.
את החומרים של הרוטב מערבבים עם בלנדר יד ומערבבים עם הסלט לפני ההגשה.


סלט סלרי וסלומון:
2 פילה סלומון חתוך לקוביות בערך 3 ס"מ על 3 ס"מ
8 גבעולי סלרי ללא העלים
1 אשכולית- לא חובה
בצל סגול פרוס דק
12 חצאי עגבניות שרי מיובשות- לא חובה

משרה של הסלומון-
1/4 כוס מיץ תפוזים
1 כפית צילי
מלח ופלפל שחור

רוטב לסלט-
1/4 כוס מיץ תפוזים
1 כף דבש
1 שן שום קצוצה
1 כף חומץ
1 כף רוטב צילי
מלח ופלפל שחור

שמים את קוביות הסלומון והרוטב בתבנית, מניחים במקרר ל20 דק', מכניסים לתנור ל10 דק' (אפשר קצת יותר תלוי ברמת ההכנה שאוהבים)
קוצצים גס את הסלרי וחותכים את האשכולית לקוביות קטנות, מערבבים הכל ושמים את הרוטב 10 דק' לפני ההגשה.


ממרח סלרי :
חבילת סלרי- עלים וגבעולים
4 שיני שום
קורט מלח
לימון אחד
שמן זית

מערבבים הכל במג'ימיקס מזלפים שמן זית עד לקבלת המרקם הרצוי.

(זה טוב בהקפאה ושימוש כתיבלון מרק/עוף/דג וכו')


סלט כרוב עם רוטב סלרי:
שקית כרוב לבן
1 בטטה בינונית
חופן גרעיני חמניה
3 גבעולים בצל ירוק

רוטב סלרי-
5 גבעולי סלרי
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
1/3 כוס חומץ
1 כף גדושה סוכר
1 כף חרדל
שן שום קצוצה
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור

חותכים את הבטטה לאצבעות קצרות בעובי כ- 2 ס"מ, מטגנים או אופים.

את הסלרי מועכים במג'ימקס ושמים את כל החומרים בקונטיינר או בקבוק, מנערים לערבוב טוב
ושמים על הסלט לפני ההגשה.


בתאבון :)

ואת יכולה למעוך את כל הסלרי במג'ימיקס ולהקפיא בתבנית קוביות קרח, ואז לשים בכל אוכל שבא לך קוביה או שתיים.
 

976חני

משתמש מקצוען
סלט סלרי שאין מי שטעם ממנו ולא ביקש מתכון :)
קוצצים את הסלרי- גבעולים ועלים (אחרי שטיפה כמובן...)
חמוציות
פקאן מסוכר קצוץ
רוטב (נשמר היטב במקרר לזמן ארוך, אפשר להכפיל כמויות ולהשתמש חודש)

2 כפות סילאן
כף חומץ
2 כפות שמן זית
כף מיץ לימון
כף רוטב סויה

מערבבים את הסלרי והחמוציות עם הרוטב ולפני ההגשה מפזרים פקאן מסוכר קצוץ מלמעלה.
בתאבון!
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
סלט גזר וסלרי:
לגרד גזר בפומפיה גסה, להוסיף בצל סגול קצוץ והרבה סלרי אמריקאי חתוך לפרוסות (את הגבעול)
רוטב: 1/4 כוס שמן
1/8 כוס חומץ
1/4 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
1/4 כוס מיונז
לערבב יחד עד שמתקבל מרקם סמיך ממש, ולערבב יחד עם הירקות (לא צריך הרבה רוטב!)
 

מסטיק מנטה

משתמש פעיל
תודה על המתכונים המדהימים
ותראו למה זה כדאי לנו:

אתם לא תאמינו מה שהסלרי עושה לגוף שלנו!​

b219902928113c228b652d9c22d6334d
שיפקה מגזין בריאות
הסלרי עשיר בחומרי תזונה בריאים ולכן מומלץ לכם לאכול אותו כל יום! הירק המדהים הזה הוא חלק ממשפחת הפטרוזיליה והשומר (משפחת הסוככיים, משפחת צמחים שרובם בעלי ניחוח וגבעוליהם חלולים).
אתם לא תאמינו מה שהסלרי עושה לגוף שלנו!

האם ידעתם שהסלרי יכול להגיע לגובה של 40.65 ס"מ? מדהים! הסלרי הלבן גודל כשהוא מוסתר מאור השמש הישיר ולכן יש לו פחות כלורופיל, בהשוואה לעמיתיו הירוקים. גבעולי הסלרי לרוב פריכים ומשתמשים בהם בדר"כ להכנת סלט או מרק.
יש לו טעם מלוח, לכן הסלרי מצוין לשייקים של פירות וירקות בפרט. ישנם סלרים שהם מלוחים יותר, תלוי בזן שלהם.

ערכים תזונתיים​

עליו של הסלרי מכילים כמויות גבוהות של ויטמין איי. הגבעולים מכילים כמויות גבוהות של ויטמינים בי-1, בי-2, בי-6 וויטמין סי, הוא עשיר באשלגן, חומצה פולית, סידן, מגנזיום, ברזל, זרחן נתרן וחומצות אמינו חיוניות בשפע.

החומרים המזינים שבסיבים משתחררים בזמן הלעיסה, בסיוע של תנועות המעיים. הנתרן האורגני הטבעי (מלח) שבסלרי, בטוח מאוד לאכילה, הוא למעשה חיוני מאוד לגוף.
אולי תהיו מופתעים מעובדה זו, אך גם אנשים הרגישים למלח יכולים לאכול בבטחה את הנתרן שבסלרי, בניגוד למלח השולחני הרגיל (נתרן יוד- הכנסת יוד למלח בצורה מלאכותית) אשר מזיק במיוחד לאנשים עם לחץ דם גבוה ולכל אדם בכלל.
בזמן שמזונות רבים מאבדים את ערכם התזונתי בזמן הבישול, רוב התרכובות של הסלרי מחזיקות מעמד היטב במהלך.

סגולות בריאותיות​

רצוי שתדעו שירק מדהים זה תמיד היה מקושר להורדת לחץ דם. כאשר משלבים אותו עם מיצי ירקות או פירות אחרים, הוא מספק נוסחה שונה העוזרת למצבים אחרים. מחקר שבוצע לאחרונה גילה שסלרי יכול גם לעזור במלחמה בסרטן.

אלו הם יתרונותיו הבריאותיים העיקריים של הסלרי​

חומציות​

המינרלים החשובים שבמיץ של הירק הפלאי הזה, מאזנים את רמות ה- פי.אייץ' בדם ומנטרלים חומציות. זו סיבה מצוינת בשבילכם לשתות מיץ סלרי כל יום.

ספורטאים​

הירק הסופר בריא הזה מושלם כמיץ אחרי אימון, מכיוון שהוא ממלא את מצבור האלקטרוליטים ומשיב נוזלים לגוף עם שפע המינרלים שבו.

לחץ דם​

לסלרי יש נתרן אורגני שמוריד בפועל את לחץ הדם, לייתר דיוק לא מעלה אותו. שתיית מיץ סלרי בכל יום למשך שבוע, עוזרת בצורה משמעותית להוריד את לחץ הדם.
מיץ הסלרי מכיל בשפע תרכובת הנקראת פטלידס (phtalides- שמקורה בשמנים האתרים שלו), אשר מרגיעה את השרירים שסביב העורקים, מרחיבה את כלי הדם ומאפשרת זרימת דם טובה.
אם אתם רוצים לקבל את התוצאות הטובות ביותר, תשתו מיץ סלרי שבוע ברצף, תעשו הפסקה של 3 שבועות ותשתו שוב, אתם תהיו המומים מהתוצאות.

סרטן​

אתם תהיו המומים לגלות שהירק הסופר בריא הזה ידוע כמכיל 8 משפחות של תרכובות נוגדות סרטן. הסלרי אף מכיל את האלקטרוליטים, אשר הוכחו כעוצרים את גדילתם של תאי גידולים.
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xx xxx xxxxxxxx
הוא מכיל גם קומרין (תרכובת אורגנית ששייכת למשפחת הבנזופירן, קיימת בלפחות 150 סוגים של צמחים) המונע מרדיקלים חופשיים לגרום נזק לתאים.

כולסטרול​

המיץ של הירק הסופר בריא הזה יעיל מאוד בוויסות והורדת רמות הכולסטרול, בעיקר את רמות הכולסטרול הרע.

סרטן המעי הגס והקיבה​

הקומרין הפיטוכימיקלי (מרכיבים כימיים אשר מקורם בצמחים) הקיים בסלרי, מונע את ההיווצרות וההתפתחות של סרטן המעי הגס והקיבה.

עצירות​

לסלרי יש מאפיינים משלשלים חזקים והוא יעזור לכם להקל על עצירות. הירק הנפלא הזה גם עוזר להרגיע את העצבים שעבדו קשה מידי בשל משלשלים רפואיים.

מצנן​

במהלך מזג אוויר יבש וחם, כדאי לכם מאוד לשתות כוס של מיץ סלרי פעמיים ואפילו שלוש ביום, בין הארוחות. הוא יעזור לכם להסדיר את חום הגוף.

משתן​

הסלרי מכיל כמויות גבוהות של נתרן ואשלגן, מה שאומר שהוא יעזור לכם להסדיר ולווסת את הנוזלים בגוף ויעורר יצירת שתן. מה שהופך אותו לעזרה חשובה לגוף, להיפטר מנוזלים מיותרים.

דלקת מפרקים​

תרכובת ה- פוליאקטילין (פיטוכימיקל עם סגולות נוגדות סרטן החוסמות מספר פעילויות הורמונליות הקשורות להתפתחות סרטן) הנמצאת בסלרי, יוצרת הקלה לכל סוגי הדלקות כמו דלקת מפרקים שגרונית וניוונית, גאוט, אסטמה וברונכיטיס.

תפקוד הכליות​

הסלרי מחזק את הבריאות ואת התפקוד הרגיל של הכליות, ע"י סיוע בסילוק הרעלים מהגוף. בזמן שהוא מנקה רעלים הוא גם מונע את ההיווצרות של אבנים בכליות.

מערכת העצבים​

הסלרי מכיל כמויות עצומות של מינרלי אלקלי אורגניים שיש להם השפעה מרגיעה על מערכת העצבים, מה שהופך אותו למשקה המושלם לסובלים מנדודי שינה.

ירידה במשקל​

כדאי לכם לשתות מיץ סלרי כל יום, מכיוון שהוא ממריץ את תהליך הירידה במשקל. היות והוא עוזר לרסן את התשוקה לדברי מתיקה ואוכל עתיר שומן.

אבנים בדרכי השתן​

ההשפעות המשתנות של מיץ הסלרי, גם עוזרות לפרק ולחסל אבנים בשלפוחית השתן ובכיס המרה.
עם כל הסגולות הבריאותיות של הסלרי שהבאנו לכם כאן, יש כמובן עוד ועוד. אתם תרגישו אותן לבד, כאשר תשתו את המיץ שלו על בסיס קבוע.

טיפים שימושיים​

  • תאכלו ותשתו את הסלרי הירוק, בשל הכלורופיל (פיגמנט הצבע הירוק) שהוא מכיל.
  • תקנו אותו רק כשגבעולים שלו קשים ולא רפויים.
  • כאשר אתם רוצים לשמור אותו במקרר תשימו אותו במיכל זכוכית אטום או תעטפו אותו במגבת מטבח נקייה.
  • אל תשאירו אותו בטמפרטורת החדר לאורך זמן, מכיוון שהוא נוטה לקמול במהירות.
  • אם הסלרי שלכם קמל, תתיזו עליו מעט מים ושימו אותו במקרר למשך מספר שעות. הפריכות שלו תחזור.
 

מערבבנו הידוע

משתמש מקצוען
ותראו למה זה כדאי לנו
כל זה על סלרי לא מגידול מיוחד כיון שגידול מיוחד מלא ריסוס וזה יותר מזיק מאשר מועיל
אפשר לבשל סלרי לא מגידול מיוחד לסנן את המים במסננת בדץ ולהשתמש למרקים ודומיהם ואז זה ממש בריא
 

מסטיק מנטה

משתמש פעיל
כל זה על סלרי לא מגידול מיוחד כיון שגידול מיוחד מלא ריסוס וזה יותר מזיק מאשר מועיל
אפשר לבשל סלרי לא מגידול מיוחד לסנן את המים במסננת בדץ ולהשתמש למרקים ודומיהם ואז זה ממש בריא
אם משרים בסבון חומרי ההדברה לא יורדים?
 

מערבבנו הידוע

משתמש מקצוען
אם משרים בסבון חומרי ההדברה לא יורדים?
אחת הטעויות הנפוצות ביותר שאנשים נוטים לעשות כשהם מנסים להסיר את שאריות הריסוסים מהירקות והפירות, היא לרחוץ אותם עם סבון, או אפילו גרוע יותר, סבון כלים. לעולם אל תשתמשו בחומרי ניקוי או סבונים כימיים מכל סוג, וזאת משום שזה עושה יותר נזק מתועלת. במידה והסבון אינו עשוי מחומרים טבעיים אורגניים לחלוטין, סביר שהוא מכיל תרכובות מזיקות שחודרות בקלות את קליפת הפרי ובכך מסכן את בריאותנו יותר מחומרי ההדברה עצמם בעת העיכול
מה שכתבתי קודם על הריסוס זה היה בזמנו פסק של הרב עמר אבל יש מדענים שלא הסכימו עם זה וזה בכלל לא ברור
 
נערך לאחרונה ב:

פרספכתיבה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
יוצרי ai
בלת"ק
מתכון מעולה וקל לתוספת זיתים עם סלרי שנתקלתי באחת החתונות ואימצתי:

לסנן זיתים חרוזים בשימורים
להשרות שעה-שעתיים במים רותחים ולסנן
להשרות, לסנן, לשטוף ולחתוך גבעולי סלרי לקוביות בינוניות- כמות ביחס של לפחות 50% מהזיתים.
להוסיף את הסלרי לסיר הזיתים

להכין רוטב:
רסק עגבנית- יחס של חבילה קטנה לכל קופסת שימורים
שום פרוס לפי הטעם או תבלין שום גבישי
מלח, פלפל, מעט פפריקה
אבקת מרק- מי שאוהבת
שמן
2 כוסות מים

לערבב את כל חומרי הרוטב ולשפוך לסיר
אם צריך להוסיף מים עד לגובה כיסוי הזיתים
לבשל בערך 20 דקות.
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קנ

א הַלְלוּיָהּ הַלְלוּ אֵל בְּקָדְשׁוֹ הַלְלוּהוּ בִּרְקִיעַ עֻזּוֹ:ב הַלְלוּהוּ בִגְבוּרֹתָיו הַלְלוּהוּ כְּרֹב גֻּדְלוֹ:ג הַלְלוּהוּ בְּתֵקַע שׁוֹפָר הַלְלוּהוּ בְּנֵבֶל וְכִנּוֹר:ד הַלְלוּהוּ בְתֹף וּמָחוֹל הַלְלוּהוּ בְּמִנִּים וְעוּגָב:ה הַלְלוּהוּ בְצִלְצְלֵי שָׁמַע הַלְלוּהוּ בְּצִלְצְלֵי תְרוּעָה:ו כֹּל הַנְּשָׁמָה תְּהַלֵּל יָהּ הַלְלוּיָהּ:
נקרא  1  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה