סלקציה - אשמח לקבל עזרה בנושא.

דגנית

משתמש רשום
נכתב ע"י אברהם;1937215:
אשמח לשמוע על הבדלים בין ההכשרים בדברים הנוגעים לדאורייתא
לגבי חילוקים הלכתיים - אמנם יש דברים שיש בהם חילוקים. אבל תוכלי בבקשה לתת דוגמאות?

לספרדים זה איסור דאורייתא לאכול בשרי של שארית.
וכן חלב ודגים, יש מקומות עם הכשרים שלא מפרידים ומכשילים הרבה ספרדים.

GolanArt

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י גרפיקהil;1937207:
ואולי באמת, תענה בכנות, למה זה יהרוג לה את השידוכים?
יש לך פה חצי פתרון.

זה יהרוג לו את השידוכים כי בשידוכים, כמו בראיון עבודה, צריכים רקורד!
ואם הרקורד לא מרשים מספיק, הלכה הילדה... לא כך?

גרפיקהil

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
נכתב ע"י אברהם;1937215:
אשמח לשמוע על הבדלים בין ההכשרים בדברים הנוגעים לדאורייתא
לגבי חילוקים הלכתיים - אמנם יש דברים שיש בהם חילוקים. אבל תוכלי בבקשה לתת דוגמאות?

בתור אשה, אל תתפוס אותי על המילה, אבל ידוע לי שיש חלקים בבשר שבהכשרים מסוימים מכשירים אותו (משהו קשור לסירכא, אם תרצה מדויק אשאל מאוחר יותר את בעלי) ובהכשרים מסוימים אוסרים באיסור דאורייתא.
זה הדוגמא הראשונה שעולה בדעתי, אבל אני יודעת שיש עוד הרבה הבדלים חמורים יותר ופחות בין ההכשרים.

בסתר המדרגה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
המוסדות האשכנזיים הליטאים (ולא החסידיים) הם כעין מקום נייטרלי ומתאימים למי שמעונין לגדל את ילדיו בחברה הטרוגנית בריאה
לעומתם, המוסדות הספרדיים הם מאד ספרדיים מבחינת הציבור ששולח ומבחינת כל הקו החינוכי והתכנים הנלמדים ולכן לא תמיד מתאימים לספרדיות שגדלו עד היום בחברה מעורבת וחשוב להורים שלהן שיכירו מגוון סגנונות.
זו הסיבה שהם לא מנסים להכניס ילדים למוסדות חסידיים (למרות שהם אשכנזיים..) שגם שם המסגרת כוללת פלג מסוים יותר בציבור החרדי.
המרדף פה אינו אחר הציבור האשכנזי אלא אחרי מוסד שבו חברה מגוונת יותר. (במסגרת ההגדרה "חרדים").

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה