נכתב ע"י GolanArt;1937089:אם האשכול כבר על הכוונת, אני מבקש מהמנהל שהולך למחוק אותו,
שיעשה עימי חסד וישאיר רק את הודעת הפתיחה וינעל...
אני מריח שהוא הולך לעוף...
מצויןנכתב ע"י chanak4;1937100:הוא אמר ששלחו לו בפרטי דברים חשובים.
נכתב ע"י bbr;1937104:מצוין
אבל באשכול אין מידע מועיל, אז בשביל מה להשאיר, שכשעושים חיפוש ימצאו אשכול עם אהבת... ?
נכתב ע"י האיה;1937143:סליחה אבל זה פשוט קפץ לי לעניים האשכול על הספר הדרןhttp://www.prog.co.il/showthread.php?t=247380
יש לי אותו בבית ואשכנזיות קראו אותו ללא בעיהע ואילו אמהות של נערות (ד'סמינר...)ספרדיות מסמינרים ספרדיים לא הסכימו לבנותיהן לקרא ...
נכתב ע"י גרפיקהil;1937153:גולן היקר, מצרה מאוד על הרגשתך ועל הסיטואציה הלא נעימה שאתה נמצא בה כרגע ומקוה מכל הלב שתמצא לך ישועה בקרוב על הצד הטוב ביותר.
אני לא מדברת עליך באופן אישי (מכירה אותך רק דרך הנטפרי המקסים שלך...) וכמובן לא על הבת שלך, אלא באופן כללי. אנשים כאן מרמים את עצמם ומתייפיפים ברמות.
עם כל הכבוד, ויש המון! יש גם המון הבדל בין המגזרים, וזה לא קשור לגזענות. זו המציאות וכמו שמגזר אחד לא יכול לחייב את השכנים (הנהדרים, בני תורה ותלמידי חכמים) להסתובב בחדר מדרגות עם גרביים (ולא תתחילו עכשיו, זה כן הלכה או לא, מנהג או לא, זה לא העניין) כך אף אחד לא יכול לחייב את המגזר השני להכניס את הבנות שעל פי רוב השיח והרוח הוא שונה.
כמו שלא תקנו מהכשר שהוא לא מוסמך עליכם (מה עניין גזענות לכאן?) ואם תשמעו שבמוצר שקניתם ערבבו מוצרים בהכשר אחר לא תסמכו עליו יותר, כך גם לגבי הסמינרים.
ולדוגמא מצערת שאני מכירה מקרוב, סמינר (אשכנזי למהדרין) שנפתח לאחרונה החליט לפתוח שעריו כמו שאתם אומרים 'ללא גזענות', בדקו רק לפי היראת שמים של הבית וההורים ותו לא. כרגע הסמינר מתחנן לרישום טוב, רודפים אחרי הורים שהם מעונינים - ואין מענה.
אני מכירה באופן אישי את הצד השני של המתרס ולא אכחיש שהכל חלק אבל רוב המנהלים הם יראי שמים ומקיזים דם על כל תלמידה ותלמידה, קל לפטור את העניין בגזענות כשבמציאות המצב לא כך בכלל. חבל רק שהרוב בוחרים להתעלם ולפטור את עצמם באוי אוי אוי ולא להסתכל למציאות בעיניים.
לא חושבת שהבאתי פתרון אבל אולי מישהו יתפכח ויהיה מציאותי יותר ויפתח סמינרים נוספים איש איש לפי מנהגיו, תפארת אבותיו ומסורתו ובא לציון גואל.
נכתב ע"י hbecker;1937178:גם לי יש את הספר הזה בבית. קראתי. אבל לבת שלי בי' בתיכון- אני לא אתן לקרוא אותו. כמו הרה ספרים אחרים שאני קונה בחנויות החרדיות של סופרות חרדיות. יש ספרים שסגנון העלילה שלהן לא מתאים לנערות. מה זה קשור לספרדים/אשכנזים?
אה, אני אשכנזיה.
נכתב ע"י נוי;1937174:גברת גרפיקה, בתוך עמי אנכי יושבת.
ההבדלים בין המגזרים הליטאי והספרדי- בן תורה הולכים ומטשטשים.
יש משפחות ממוצא אשכנזי שלא ארצה שבתי תסתובב עם בנותיהן, ויש בנות ממוצא מזרחי שהלוואי ותהיה אתן בחברות קרובה. המוצא ממש ממש לא קשור לרמה רוחנית ערכית ולנושאי שיחה. באמת...
נכתב ע"י GolanArt;1937189:אני לא שמעתי לעולם שבנות ספרדיות עשו הפגנה מול הסמינר כי הם רוצות לעבור לסידור
ספרדי, או שיתחיל ללמד ספרי מרן. הבנות הספרדיות הטובות, משתלבות יפה, ואפילו
לומדות ומתפללות בנוסח שונה מהבית.
נכתב ע"י GolanArt;1937189:עניין ההכשרים, הוא עניין רווי כסף ופוליטיקה זולה. הרבה מאד אברכים נמנעים
לאכול הכשרים מסויימים רק בגלל שהם לא באים מהזרם שלהם, יש כאן
הרבה מה שנקרא "מאסחרה".... מבחינתי, רוב הכשרי המהדרין טובים, אני
סומך על רובם, לכן עניין ההכשרים לא קשור כאן בכלל.
נכתב ע"י גרפיקהil;1937191:תמיד אפשר להביא דוגמאות כאלה ותמיד 'יש' דברים שאפשר ללמוד מהשני, למה זה קשור לנושא? אפשר ללמוד מכל אדם ועדיין יש עניין ללמוד במוסדות שמתאים לכל אחד.
מה שכן, אני מסכימה איתך שההבדים בין המגזר הליטאי - ספרדי מטשטש, ואולי לכן אנשים מעונינים להקים מוסדות נפרדים?
לפני תקופה דיברתי עם שכנה ספרדיה והיא אמרה לי ששלחה את בנותיה לסמינר מסוים - ספרדי כי אינה סובלת את ה... (לא נפרט) בסמינר הליטאי. שמחתי איתה שזה המצב ושהגיעו לתובנות נכונות בכל המגזרים, אבל למה כשספרדיה תגיד את זה כולם יהנהנו בראש ויהנו שזה נהיה המצב וכשזה הפוך יצעקו גזענות? תהיי כנה עם עצמך ותעני לעצמך את התשובה.
נכתב ע"י GolanArt;1937204:גזענות זה דו צדדי, בהחלט.
אבל בינינו, איזה אשכנזי ישלח את בתו לספרדי? הוא
הרי יהרוג לה את השידוכים לא?
נכתב ע"י גרפיקהil;1937203:רוב רובם של יושבי הפורום לא יסכימו איתך בנושא. למרות שהבאתי את עניין ההכשרים לדוגמא בלבד, ורובנו מודעים לפוליטיקה וכסף עדיין יש הבדלים מהותיים והלכתיים עד דאורייתא בין הכשר להכשר.
נכון, ואני כן! כי אני חושב שזה לא מעכב, כי גם הנוסח האשכנזי הוא קדושנכתב ע"י גרפיקהil;1937203:ולמה באמת מגיע לה דבר כזה? אני לעולם לא הייתי מסכימה שהבת שלי תאלץ להתפלל בנוסח שונה מהבית בגלל הומלה של אנשים - כלשונך, כי אם אין באמת סיבה להפרדה, למה לא ישלחו לכל סמינר מזדמן - שהוא טוב ואיכותי?
נכתב ע"י גרפיקהil;1937203:רוב רובם של יושבי הפורום לא יסכימו איתך בנושא. למרות שהבאתי את עניין ההכשרים לדוגמא בלבד, ורובנו מודעים לפוליטיקה וכסף עדיין יש הבדלים מהותיים והלכתיים עד דאורייתא בין הכשר להכשר.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: