סלמון עסיסי גם בשבת

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ: עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה: דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ: בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ: כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:

מימי99

משתמש רשום
יוצא מהתנור רך נימוח ועסיסי
מעבירה לפלטה לשבת ומתייבש..
מניחה מעל סיר שעל הפלטה-ולא חם מספיק..

יש לכם פתרון?
 

מני ל

משתמש רשום
לשים פומפיה עבה על הפלטה ו מעליה את הדג, (או יש דבר מיוחד לצלי שגם מתאים לזה). אנחנו עושים את זה תמיד וזה פשוט מוצלח
 

מני ל

משתמש רשום
לשים פומפיה עבה על הפלטה ו מעליה את הדג (או יש דבר מיוחד לצלי שגם מתאים לזה). אנחנו עושים את זה תמיד וזה פשוט מוצלח
 

פדואלה

משתמש סופר מקצוען
כמה פשוט.
תבנית אלומיניום הפוכה(A4) ועליה את תבנית הדג.
 

מימי99

משתמש רשום
נכתב ע"י מני ל;n4890491:
לשים פומפיה עבה על הפלטה ו מעליה את הדג, (או יש דבר מיוחד לצלי שגם מתאים לזה). אנחנו עושים את זה תמיד וזה פשוט מוצלח

מעניין
זה מספיק בטיחותי? לפומפיה יש גובה לא קטן..
 

שונמית

משתמש פעיל
להכין דג עם יותר רוטב
לאפות אותו קצת פחות זמן
להשאיר את התנור על מצב פלטה/ חום נמוך עד הסעודה ולהשאיר בו את הדג (יש תנורים שיש אופציה כזו בד"כ תנורים של תלת פאזי, אם אין אפשר להשאיר את התנור על חום נמוך על שעון שבת ושימי לב הלכתית מותר לפתוח את התנור רק כשהוא כבוי. תשאלו רב ספציפית לתנור שלכם.)
אם בכל זאת על הפלטה יש לקנות עיגולי מתכת שמתאימים לפלטה לחמם עליהם את האוכל
 

און קיי

משתמש פעיל
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
בדיוק ניסיתי שבת שעברה ויצא מדהים!!
(דג סלומון) פשוט שמתי את הסלומון לא מבושל על הפלטה קרוב מאד לשבת
ועד שבעלי חזר הדג היה מוכן ורותח! וכמובן לא יבש בכלל.
:)
 

sarigold5

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י אונקי;n4890633:
בדיוק ניסיתי שבת שעברה ויצא מדהים!!
(דג סלומון) פשוט שמתי את הסלומון לא מבושל על הפלטה קרוב מאד לשבת
ועד שבעלי חזר הדג היה מוכן ורותח! וכמובן לא יבש בכלל.
:)

מן הסתם צריך לשים מספיק זמן מראש שיהיה לפחות שליש מבושל לפני שבת.
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
אני שמה את הדג שעה לפני שבת על הפלטה, עם רוטב ירקות עסיסי, מכוסה הרמטית בנייר כסף, יוצא עסיסי ומושלם. (אני צריכה את הדג מבושל טוב)
 

מימי99

משתמש רשום
נשמע מצוין!
הולכת לנסות לשים דג לא מבושל על הפלטה-גם בתבנית ח''פ זה מצליח?
ואם כבר בענין תנו רעיונות במה לתבל..
תודה
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
אצלי זה בחד פעמי.
אני מטגנת בצל עם שום, מוסיפה פלפלים, רסק עגבניות מתבלת עם מלח פלפל וגריל דג, מורחת את הדג מכל הכיוונים, ושופכת לתבנית את הרוטב שנשאר. מעדן!
בתיבול יותר יבש בלי הרבה רוטב לא יודעת אם זה יצליח לשמור על העסיסיות
שכחתי להוסיף שאת הפלפלים והרסק עדיין מאדה, ואז מרסקת הכל בבלנדר, ומורחת על הדג.
 

yochi000

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י מימי99;n4891101:
נשמע מצוין!
הולכת לנסות לשים דג לא מבושל על הפלטה-גם בתבנית ח''פ זה מצליח?
ואם כבר בענין תנו רעיונות במה לתבל..
תודה

אני שמה את הדג בתבנית חד פעמית על הפלטה ישירות, מכוסה בנייר כסף, והריח משכר...
אני מתבלת אותו ברוטב צ'ילי, שום, שמן זית ושמיר. מעל מפזרת שומשום וקצח
כל מי שטועם את הסלומון מבקש אחר כך מתכון
 

סטודיו ישר

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
כשאני מאורגנת מראש ומעמידה פלטה-אז שעה והדג נהיה לי על הפלטה. ואז אני שמה על כלי שני-להמשך חיממום, יוצא מעולה
או שאני אופה 20 דקות לפני שבת ,בצפצוף מכבה ומשאירה בתנור עד הסעודה
 

און קיי

משתמש פעיל
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מתכון לדג סלומון כל מי שטועם מבקש עוד... :)
כל סוגי הפלפלים:
אדום, כתום, ירוק, צהוב
הרבה בצל
עגבניה
פלפל חריף אני שמה קצת בשביל הטעם הטוב שזה נותן
מטבלת ב:
פלפל שחור, מלח, פפריקה, אבקת שום, גריל דג ופילדלפיה
(גריל דג אני שמה קצת לא כל כך אוהבת את הטעם....)
ו........ ה-ר-ב-ה שמן :)
ואווו נוזל לי הרוק עכשיו... זה יוצא טעייייייייייייים!!!!
אחרי שזה הרבה זמן על אש קטנה והוציא הרבה רוטב
אני שופכת אותו מעל הדגים ומכניסה לתנור ל - 20 דקות לא מכוסה.
יוצא דג מלא בטעם ורך כמו חמאה.
כולם מלקקים את הצלחות.

מי שלא בא לה ללכלך סיר אפשרי לשים בתנור את כל הירקות עם הטיבול בתבנית חד פעמי
כמובן מכוסה על 170 מעלות לא יודעת להגיד זמן עד שרואים שהירקות מספיק רכים
ואז להכניס את הדגים לאותה תבנית ולהמשיך את האפיה עוד 20 דקות פתוח.

מקווה שהיה לכם סבלנות לקרוא כל כך הרבה :)
זה סתם נראה מלא עבודה אבל זה ממש כמה דקות להכין.
 

בינה

משתמש מקצוען
לטחון בבלנדר: (אין כמויות לפי העין...)
שום
מעט רסק עגבניות/ עגבניה
דבש/ סוכר חום
מלח
מיונז
שמיר פטרוזיליה
מים
מעט שמן זית

לשפוך על הדגים לאפות על 200 מעלות 20 דקות.
יוצא רטוב ועסיסי!!!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


קהילת פרוג מודה לקב"ה יחד עם כלל ישראל על חיסולו של רב המרצחים מלבנון

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

א מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ:ב עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה:ג דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ:ד בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ:ה כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

תחל שנה וברכותיה • אתגר 117

לוח מודעות

למעלה