סלטים סלטים קלים ופשוטים להכנה לכבוד שבת קודש

א. פרי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
השבוע הכנתי סלטים טעימים מאוד וקלים להכנה לכבוד שבת המלכה.

רוצה לשתף אתכם, מדובר בסלטים בריאים וממש קלים:

2 סלטי בורגול: לברור בורגול ולהשרות במים בערך שעה, לסנן מהנוזלים היטב, אפשר לסחוט מהמים, לחלק לשתי קערות.

בקערה אחת להוסיף לבורגול: נענע, פטרוזיליה, מלפפון, בצל או בצל סגול - לקצוץ דק דק.
להוסיף: שמן זית, מלח, מיץ לימון טרי, פלפל שחור גרוס.

סלט בורגול נוסף: בורגול עגבניה ומלפפון קצוצים דק, מיץ לימון טרי, מעט שמן זית, מלח.

סלט גזר טעים מאוד: גזר פרוס לפרוסות דקיקות. (אני פורסת במקלף לעיגולים דקים) פטרוזיליה קצוצה, שום כתוש, מעט מלח, חומץ, מיץ לימון, לערבב. (הכנתי בלי שום כתוש יצא ממש טוב)

סלט מטבוחה קל: לטגן פלפל חריף בקצת שמן, להוסיף עגבניות קוביות מקופסה, קצת פפריקה, מלח, לבשל על אש קטנה עד שמסמיך.

איך אפשר בלי טחינה: טחינה גולמית, כמות שווה של מים, שום גבישי (ממש מעט, אפשר לוותר), מלח, מיץ לימון אפשר משומר, לערבב ומתקבלת טחינה מעולה!

וגולת הכותרת: סלט חצילים כיפי וקל להכנה:
קוביות חצילים להשרות במלח ולשטוף היטב, לייבש, לטגן במחבת מרוסס בתרסיס שמן או ממש מעט שמן, לערבב תוך כדי, כשמתרכך להוסיף כף רסק עגבניות ורבע כוס מים, לבשל, להוסיף זיתים בלי גרעינים, מעט סוכר, אפשר גם שום, פלפל או כל מה שתרצו... אני לא הוספתי יצא ממש טוב.

לא לשכוח להגיד "לכבוד שבת קודש".
 

הבריסקער הנודד

משתמש מקצוען
עוד 2 סלטים לדעתי הרבה יותר קלים
וממש מגוונים
זיתים טחונים עם מיונז - קלקלוש...
לוקחים שימורי זיתים, מסננים, טוחנים עם בלנדר יד גרוס, מערבבים עם מיונז
מושששללללם טעים וקל
סלט ביצים - מרתיחים ביצים קשות
מקלפים וטוחנים הדק היטיב יחד עם מיונז פ. שחור ומלח, הכל יחד
מעעעדדדדן
לכבוד שבת קודש
 

A Good mom

משתמש צעיר
עוד סלט ממש טעים שאני חייבת לשטף!!! (מתכונים ב 10 דק)

סלט גזר ופקאן​

רכיבים
4 גזרים קלופים
2-3 כפות עירית קצוצה דק
חצי כוס פקאן סיני, קצוץ גס
רבע כוס חמוציות (לא חובה)

לרוטב: 3-4 כפות שמן, 2 כפות חומץ, שליש כפית מלח, שן שום כתושה, כפית סוכר חום/דבש, חצי כפית חרדל .

אופן ההכנה
-מגרדים את הגזר בפומפיה גסה או חותכים לגפרורים.
-מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב וכמה דקות לפני ההגשה – מערבבים עם הגזר ומוסיפים פקאן סיני קצוץ וחמוציות.
 

חלום לגדול

משתמש פעיל
קונפי שום- הכי קל
לקלף מלאאא שיני שום (3-4 ראשים. כמה שתכינו - לא יספיק)
לשים בסיר קטנטן ולמלא בשמן עד רק כיסוי של שיני השום. להוסיף מלח.
לטגן על האש הנמוכה ביותר למשך כ- 30 דק.

לא קל בכלל :sne:
חצי שעה רק לקלף את השום
אלא אם כן קונים מקולף...
מה שכן- בהחלט שווה וטעים!!

המלצה שלי- להוסיף פפריקה וכרכום.
המלצה נוספת- להגיש מעל לממרח חומוס.
 

א. פרי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
שכחתי לכתוב בסלט בורגול הראשון להוסיף חמוציות.

ותודה על הרעיונות לסלטים נוספים, נראים קלים ששווה להכין.
 

בטרפליי

משתמש פעיל
צילום מקצועי
ממרח פסטו טעעעעים
חבילת עלי בזילקום
חופן אזוגי מלך/צנוברים/שקדים
3 שיני שום
מלח
חצי כוס שמן
טוחנים הכל ביחד בבלנדר יד.
ומתקבל ממרח מווושלם כמו במסעדות
 

navnavnav

משתמש צעיר
מנוי פרימיום

הבריסקער הנודד

משתמש מקצוען
עוד סלט סופר טעים וקליל ממש
גזרים מקולפים ואז מגרדים במגרדת הכי דק
אח"כ לגרד דק דק במגרדת פלפל חריף וכמה שיני שום
לימון סחוט, פ. שחור, מלח, ושמן בנדיבות (לא יותר מידי),
תכינו כמות גדולה כי זה הולך להתחסל...
 

הבריסקער הנודד

משתמש מקצוען
ותכלס' הסלטים הקלילים הכי טעימים והכי נגמרים מהר....
ודרך אגב למי שאוהב טחינה
הטחינה הכי טובה זה של בארכה
וטיפ טוב לשים בהתחלה לימון סחוט ולהתחיל לערבב עם הטחינה ולאחר כך מים קריםםם... זה עושה את הטחינה לבנה!!!
ובעיקר יוצא מזה טעים.... אפשר לשים קצת מלח וזהו...
 

ידידים

משתמש פעיל
רק אני כ"כ כבדה ? למה התיאורים של הסלטים פה ממש לא נשמעים קלים ????
ברוב הסלטים פה צריך חיתוכים של מלא ירקות או מגרדת ,+ טיגונים /בישולים
לא הבנתי מה כ"כ קל , לא נראה לי שאני מכירה סלטים עם שלבים יותר קשים ....
אולי אני תמימה ...
 

דנידין246

משתמש רשום

סלטים והקלה בנושא -מאת שולו גולדמן, קונספט​


להקפיא חומרי גלם שיקצרו לנו תהליכים ויאפשרו לנו לקבל שבתות מתוך שמחה, ומתוך עושר וכבוד.

בואו נתחיל עם סלטים, והכוונה כמובן למבושלים שבהם.

זה מתחיל בקניית קופסאות – מלאי בגודל שמתאים למשפחה שלך,

שנית – אני אתן פה רשימה ארוכה מאוד של סלטים להקפאה בכל מיני וריאציות כדי שיהיה מגוון,

כמובן שאת לא מכינה את הכל בשבוע אחד.

בכל שבוע מומלץ להכין 2-3 סלטים בכמות גדולה ולהקפיא,

שבוע הבא תכיני אחרים ויהיה לך עוד 3 לשלוף מהפריזר…..

קדימה – נתחיל!

קוביות חצילים:

לאפות בחום מקסימלי קוביות של חצילים ( על נייר אפיה כדי למנוע הדבקות)

אחרי שזלפת עליהם שמן בנדיבות ומלח גס ( זה עדיין פחות שמן מטיגון)

ולהקפיא בקופסאות של 1/4 או 1/2 ליטר.

מה עושים עם זה אחרי ההפשרה?

חצילים בטעם כבד – לטחון עם בצל מטוגן (מוקפא) מלח ופלפל שחור (עדיף בלי ביצים קשות, יותר טעים ומתקלקל פחות מהר).

חצילים בתחמיץ – עם פרוסות שום, חומץ, סוכר, רצועות פלפל וקוביות מלפפון חמוץ.

חציל תאילנדי – מטגנים בסיר קטן פרוסות שום + 2 כפות סוכר, מוסיפים רסק עגבניות, רוטב סויה,

מעט מים, פלפל חריף חתוך לרצועות ורצועות בצל (חי , לא מטוגן) וכמובן את קוביות החצילים (סלט זה ניתן להקפיא מוכן)

וגם מטבוחה.

כן זה מוכר אני יודעת אבל רק תחשבי מה אפשר לעשות ממטבוחה קפואה…

מטבוחה:

ראשית – הירקות לא חייבים להיות הכי טריים גם אם העגבניות קצת מכווצ'צות זה בסדר וכך גם הפלפלים….

שנית – שימי לב למחירים היות שאנחנו הולכות להכין כמות מאוד גדולה זה 'פשע' להתעלל ככה בפלפלים של 12 ₪ לקילו.

דבר נוסף חיתוך הירקות – אני באופן אישי הכי מסתדרת עם סכין טובה וקרש חיתוך, אבל גם סלייסר זה מצוין היות ומדובר באמת

בכמות גדולה, רק שימי לב שהירקות בסופו של דבר חתוכים יפה ואסטטי.

אפשר גם לחתוך את כל הירקות לרצועות או איך שיוצא, ולטחון בבלנדר מקל בסוף הבישול.

ואחרון חביב – מומלץ לבשל בסיר פרווה כדי שיהיה אפשר להשתמש גם לבשרי וגם לחלבי.

מצרכים לסיר של 5 ליטר:

6-8 בצל

2 ראשי שום

4-8 פלפלים אדומים

10-15 עגבניות

3-5 פלפלים חריפים כמידת החריפות שאת אוהבת

2 כפות פפריקה מתוקה

כפית כורכום

חצי כפית כמון

מלח

ההכנה:

טגני את הבצל עד הזהבה, הוסיפי את השום לטיגון קצר, אחר כך את הפלפלים, ובסוף את העגבניות

תבלי והעבירי לאש בינונית למשך כשעה וחצי יש לערבב מידי פעם כדי שלא ייחרך.

אחרי שהסלט מתקרר, הקפיאי במכלים של רבע ליטר.

ועכשיו לכיף הגדול –

מה ניתן לעשות עם מטבוחה קפואה?

1. להפשיר סלט לשבת

2. להוסיף קוביות חצילים אפויות וזיתים פרוסים

3. שקשוקה – להפשיר במחבת ולהוסיף ביצים

4. רוטב לקציצות – להרתיח יחד עם קופסא רסק עגבניות ולזרוק קציצות לסיר

5. רוטב לפסטה לפרווה עם רסק עגבניות, לחלבי עם מיכל שמנת מתוקה, מומלץ!

6. דגים – כל סוג של דג להניח בתבנית לפזר את המטבוחה להוסיף קצת קטשופ ומלח ולאפות.

7. וגם כשהשקעתי והכנתי מוסקה זה היה רוטב מושלם

בהצלחה ושבת שלום!!
https://shvirega.co.il/מקפיאות-לשבת-חלק-ראשון-סלטים-2/#
 

דנידין246

משתמש רשום
חלק ב'-מאת שולו גולדמן בעלת קייטרינג 'קונספט''
"חומרי הגלם" שניתן להקפיא:

בצל מטוגן – זה אולי נשמע כלום, מטגנים בצל וזהו.

אז לא בדיוק.

לסלטים צריך כמות יותר גדולה של בצל מטוגן כמו ל:

1. חצילים בטעם כבד (מתכון בטור הקודם)

2. אגוזים בטעם כבד – אגוזי מלך, ביצים קשות, בצל מטוגן לטחון עם מלח ופלפל שחור

3. סלט פטריות – מטגנים סלסילת פטריות או שתי סלסלאות עם 1/4 ליטר בצל מטוגן, אפשר להוסיף כמה שיני שום פרוסות. מתבלים ברוטב סויה, ופלפל שחור, או בתערובת של תבלינים: מלח, פפריקה מתוקה, חריפה, ומעושנת, כמון, כורכום, גריל עוף, חוויאג', ראס אל חנות – מה שאוהבים.

את הפטריות המתובלות אני אוהבת להגיש על חומוס.

4. בסיס לרטבים.

5. מעולה לסלט ביצים וכבד קצוץ

6. וכן, אפילו בשביל להכין סיר טשולנט בזמני לחץ – אני שמה את הבצל המטוגן יחד עם כל המרכיבים: בשר, קטניות, תבלינים ותפו"א, מאדה את הכל כמה דקות, מוסיפה מים וזהו, יש סיר.

אז מה צריך בדיוק?

הרבה בצל, סלייסר/ סכין טוב , סיר פרווה – רחב ושטוח.

אני מחממת את הסיר על אש גבוהה, מכניסה את קוביות הבצל ככה כמו שהן, בכמות גדולה ממש – סיר מלא, מחכה עד שהן מתחילות להשחים מלמטה ורק אז מוסיפה שמן – לא מידי הרבה.

יוצא בסופו של דבר חצי מכמות השמן – כי הבצל לא "שותה" את השמן בזמן שהוא מוציא את כל הנוזלים.
חומוס –

כן, פשוט לבשל קילו חומוס אחרי השרייה ללילה ולהקפיא.

ככה בכל יום שישי אני ממלאת שני גביעים של ליטר –

הראשון עם 2/3 קופסת טחינה, מספר שיני שום, מיץ לימון, מלח, ואפשר גם 1/2 חבילת פטרוזיליה.

השני עם 1/2 ליטר חומוס מבושל, 3 כפות שמן זית, מעט מיץ לימון, כמה שיני שום, מלח, כמון, 1/2 כוס מים ויתרת הטחינה.

עם בלנדר מקל טוחנים את 2 הגביעים והנה לנו חומוס וטחינה רק לשים מכסה ולמקרר.

אהה ועוד דבר – חומוס לדגים.
פלפלים

כן סתם רצועות של פלפלים בכל מיני צבעים, עדיף גם פלפל חריף לקלות בתנור עם שמן זית/ קנולה ומלח גס,

הפלפלים יכולים להיות גם קצת "עייפים".

אחרי ההפשרה אני מוסיפה קצת שום פרוס, חומץ, סוכר ואפשר גם כוסברה קצוצה.

אפשר גם לערבב עם חצילים אפויים (ההם מהטור הקודם).

ממרח עגבניות

מניחים בתבנית רבעי עגבניות כשהקליפה קלפי מטה מפזרים ביניהם שיני שום, ורצועות פלפל חריף

מזלפים שמן זית/ קנולה, מלח גס ובזיליקום יבש.

אופים עד השחמה יפה, מקררים, טוחנים ומקפיאים.

– סלט טעים בפני עצמו

– מעורב עם מיונז זה רוטב פיצה מושלם

– רוטב לדגים, קציצות, פסטות, לזניה, מוסקה וכו'
ממרחים נוספים שטובים בהקפאה – מומלץ להקפיא בקופסאות קטנטנות.

פסטו

2 חב' בזיליקום, חב' פטרוזיליה, ראש שום קלוף, 1/2 כוס שמן זית, מלח, מיץ לימון, 200 גרם שקדים מולבנים.

לטחון הכל ולהקפיא.
חריף

2 חב' כוסברה, 1 חב' פטרוזיליה, ראש שום קלוף , 4-8 פלפלים חריפים, 1/2 כוס שמן זית, 1/4 כוס מיץ לימון ומלח

לטחון ולהקפיא.

– מעולה לדגים

ספייסי מיונז – כף חריף עם 3 כפות מיונז – מעדן אולטימטיבי, מתאים כמתבל לירקות סלטי חסה וכרוב, סלטי עוף, כבד, תיבול משלם לסלט טונה , סביצ'ה ועוד…..

גרגירי חומוס עם חריף מושלמים כתוספת לחומוס.

סלטים שטובים בהקפאה ככה, כמו שהם:

חצילים עם בטטה ברוטב צ'ילי

מסדרים בתבנית (או שתיים) קוביות חצילים ובטטה מזלפים מעל רוטב צ'ילי מתוק, שמן, מלח גס,

שום גבישי, ושומשום אופים עד השחמה -יש לערבב מידי פעם.

ירקות אניטיפסטי

מסדרים בתבנית קוביות/ רצועות של ירקות שאוהבים:

חצילים, קישואים, פלפלים, בצל / בצל סגול, בטטות, חצאי עגבניות שרי ועוד,

אפשר הכל, אפשר חלק.

מזלפים מעל שמן זית/ קנולה, מלח גס , שום גבישי וטימין יבש,

אופים עד השחמה – יש לערבב בעדינות מידי פעם.
ואם פשוט חשקה נפשך בדג מרוקאי עסיסי באפס מאמץ,

אז תניחי בתבנית קופסא פלפלים קלויים מעל מושט, סטייק טונה או סלמון,

על זה קופסא רוטב עגבניות או מטבוחה, קופסא חומוס מבושל, כף או 2 חריף,

תוסיפי עוד מעט תיבול ( פפריקה, כמון, כורכום, מלח ) וכסברה קצוצה

וזהו, לתנור…..
 

רותה-ניר

משתמש רשום
ממליצה לא להוסיף פטרוזיליה לטחינה אלא רק לקשט. פעם לא הבנתי למה הטחינה הופכת למרה, עד שקראתי את הטיפ הזה. נסו את המתכון הזה של מסעדה, אבל חשוב לדייק בכמות. יוצא מדהים.
 

א. פרי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
רק אני כ"כ כבדה ? למה התיאורים של הסלטים פה ממש לא נשמעים קלים ????
ברוב הסלטים פה צריך חיתוכים של מלא ירקות או מגרדת ,+ טיגונים /בישולים
לא הבנתי מה כ"כ קל , לא נראה לי שאני מכירה סלטים עם שלבים יותר קשים ....
אולי אני תמימה ...
הבאתי רעיונות איך לקצר תהליכים, למשל במטבוחה, במקום להשרות עגבניות, לקלף, וכו', להשתמש בעגבניות בשימורים.
או סלט חצילים שלוקח המון זמן בד"כ, (או המון שמן) להשתמש בתרסיס שמן או מעט שמן.


תודה לכל מי שהוסיפו מתכונים, נראה ממש טוב.
 

א. פרי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
סלט קל וטעיםםםםם
לעטוף חציל בנייר כסף לעשות חריץ קטן עם סכין
להכניס לתנור על 200 מעלות עד שמתרכך
לקלף את קליפת החציל ולטחון בבלנדר עם כמה כפות מיונז, להוסיף שום ומלח
מעדן!!!!!!
שמעתי על רעיון להכין חציל בטוסטר...
אולי לשים נייר אפיה, לחצות את החציל. נשמע מהיר וקל.
מישהי ניסתה פעם?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צז

א יי מָלָךְ תָּגֵל הָאָרֶץ יִשְׂמְחוּ אִיִּים רַבִּים:ב עָנָן וַעֲרָפֶל סְבִיבָיו צֶדֶק וּמִשְׁפָּט מְכוֹן כִּסְאוֹ:ג אֵשׁ לְפָנָיו תֵּלֵךְ וּתְלַהֵט סָבִיב צָרָיו:ד הֵאִירוּ בְרָקָיו תֵּבֵל רָאֲתָה וַתָּחֵל הָאָרֶץ:ה הָרִים כַּדּוֹנַג נָמַסּוּ מִלִּפְנֵי יי מִלִּפְנֵי אֲדוֹן כָּל הָאָרֶץ:ו הִגִּידוּ הַשָּׁמַיִם צִדְקוֹ וְרָאוּ כָל הָעַמִּים כְּבוֹדוֹ:ז יֵבֹשׁוּ כָּל עֹבְדֵי פֶסֶל הַמִּתְהַלְלִים בָּאֱלִילִים הִשְׁתַּחֲווּ לוֹ כָּל אֱלֹהִים:ח שָׁמְעָה וַתִּשְׂמַח צִיּוֹן וַתָּגֵלְנָה בְּנוֹת יְהוּדָה לְמַעַן מִשְׁפָּטֶיךָ יי:ט כִּי אַתָּה יי עֶלְיוֹן עַל כָּל הָאָרֶץ מְאֹד נַעֲלֵיתָ עַל כָּל אֱלֹהִים:י אֹהֲבֵי יי שִׂנְאוּ רָע שֹׁמֵר נַפְשׁוֹת חֲסִידָיו מִיַּד רְשָׁעִים יַצִּילֵם:יא אוֹר זָרֻעַ לַצַּדִּיק וּלְיִשְׁרֵי לֵב שִׂמְחָה:יב שִׂמְחוּ צַדִּיקִים בַּיהוָה וְהוֹדוּ לְזֵכֶר קָדְשׁוֹ:
נקרא  1  פעמים

אתגר AI

ותשובה ותפילה וצדקה • אתגר 111

לוח מודעות

למעלה