לנצל מצוקה של בנאדם סובל זה לא פחות מרשעות, זה אפילו לא שרלטנות.איך מטפלים בסכיזופרניה "על פי התורה"?
היזהרו משרלטנים.
לנצל מצוקה של בנאדם סובל זה לא פחות מרשעות, זה אפילו לא שרלטנות.איך מטפלים בסכיזופרניה "על פי התורה"?
היזהרו משרלטנים.
אני מפחדת מאד לישון לבד בבית בלילה, ואם בעלי יוצא - אז אני לא הולכת לישון עד שהוא חוזר. באג שלי.אולי תרגיעו אותי?
אם אני נשארת לבד בבית , בלילה, לפעמיםםם
אני ממש פוחדת. פעם אחת שמעתי רעש (הילדה שלי קמה) וממש צרחתי ורעדתי מפחד אחרי ששאלתי מי זה ושמעתי עוד רעש (היא המשיכה ללכת לחדר שלי)
אגב אנחנו גרים בקומה נמוכה בלי סורגים .. והאמת שבילדות נכנס לנו גנב לבית ואני ישנתי והייתי לבד בבית, התעוררתי כשראיתי אותו ומהר התכסיתי מתחת לשמיכה . עד היום אני רועדת כשאני נזכרת בזה.
זה נקרא חרדות? הזיות?? או סתם קשור למקרה הנ"ל כילדה?
יאו אני ממש לחוצה מרוב הקריאה על המחלה הזאת שמא יש לי הזיות
אולי יש כאן עוד מישהי שמפחדת בלילה כמוני?
אמנם יצא לי הרבה לישון לבד, אבל קורה שאני פוחדת. כן.
ככל שתלחיצי יותר את עצמך שיש לך הזיות, תכנסי לחרדה יותר גדולה.אולי תרגיעו אותי?
אני ממש פוחדת. פעם אחת שמעתי רעש (הילדה שלי קמה) וממש צרחתי ורעדתי מפחד אחרי ששאלתי מי זה ושמעתי עוד רעש (היא המשיכה ללכת לחדר שלי)
אגב אנחנו גרים בקומה נמוכה בלי סורגים .. והאמת שבילדות נכנס לנו גנב לבית ואני ישנתי והייתי לבד בבית, התעוררתי כשראיתי אותו ומהר התכסיתי מתחת לשמיכה . עד היום אני רועדת כשאני נזכרת בזה.
אני מפחדת מאד לישון לבד בבית בלילה, ואם בעלי יוצא - אז אני לא הולכת לישון עד שהוא חוזר. באג שלי.
ומכירה הרבה כאלה.
לא מאמינה שהייתי מעיזה לגור בבית בלי סורגים. זה MUST מבחינתי.
(וזה בלי שראיתי שנכנס לי גנב הביתה )
זה מפריע לך לתפקוד יום-יומי? כי אם כן, הייתי ממליצה לטפל
אם זה לא מפריע לך לתפקוד יום-יומי, אז זה נשמע פחד סטנדרטי שכל אשה חווה לפעמים.ואו. הרגעת אותי.
בעלי גם נוסע לכמה ימים מבחינתי לא אפשרי לא לישון עד שהוא יחזור אז זה לא עד כדי כך ולא תמיד.
אל תדאגו אני מבינה שזה לא פורום רפואי
רק חייבת להרגע קצת מהטראומה אחרי שנודע לי מהמחלה הזאת.
וללכת לטיפול אני אלך ..
זה לא מפריע לי בתפקוד יומיומי, אבל בכל זאת הייתי רוצה לטפל בהכל.
ועוד משהו בענין הגנטי, בעבר העלו פה לאתר טבלה של תורשה גנטית של מחלות נפש
ואם אינני טועה הסיכוי שבת לאמא סכיזופרנית תצא עם סכיזופרניה הינו 0.3% שזה אחוז ממש קטן
ואני לא חושבת שיש לך מה לדאוג בנושא
שילוב של תרופות זה בסדרנכון, אבל זה בשילוב. לא אני המתצאתי את זה וזה בהמלצת גדולי הדור! הנפש של היהודי שונה משל הגוי ועם זה אין מה להתוכח....
ממליצה, למיטיבי לכת בלבד, על הספר 'שבויה בעצמה' של נועה שטמלר.
אמא לבת חולת סכיזופרניה, מתארת את החיים עם המחלה.
מדהים, מזעזע, משנה תודעה.
מסביר בצורה הכי פשוטה וישירה מה זו סכיזופרניה.
מה תפיסת המציאות של סכיזופרני.
איך המחלה יכולה לשכון בכפיפה אחת עם אדם חכם ונבון שמודע למצב לגמרי.
איך יש לסכיזופרניה, עם כל שגעונותיה, הגיון פנימי סדור ועקבי.
אבל דווקא בגלל זה, הספר קשה לקריאה.
ממליצה, למיטיבי לכת בלבד, על הספר 'שבויה בעצמה' של נועה שטמלר.
אמא לבת חולת סכיזופרניה, מתארת את החיים עם המחלה.
מדהים, מזעזע, משנה תודעה.
מסביר בצורה הכי פשוטה וישירה מה זו סכיזופרניה.
מה תפיסת המציאות של סכיזופרני.
איך המחלה יכולה לשכון בכפיפה אחת עם אדם חכם ונבון שמודע למצב לגמרי.
איך יש לסכיזופרניה, עם כל שגעונותיה, הגיון פנימי סדור ועקבי.
אבל דווקא בגלל זה, הספר קשה לקריאה.
גם אני הייתי אחוזת חרדות וביעותים אם הייתי שומעת רחשים באמצע הלילה לבד.אולי תרגיעו אותי?
הסיכוי הוא 12 אחוז.
אגב , אמא שלה היתה במצב גרוע יותר ממנה, והנה זה עבר גם אליה.
כנראה שזה אכן עבר לה בתורשה והתפרץ בלידה של אחי.
אמא שלי גדלה בצורה אומללה לבד עם אישה חולת נפש ומטורפת ואלימה בצורה מזעזעת פי כמה. האבא ברח כל עוד נפשו בו מהאישה המשוגעת שהתחתן איתה והשאיר אותה עם תינוקת קטנה ומסכנה שזה מה שיצא ממנה. כל כך עצוב , כמה דורות יכולים לסבול קדימה בגלל טעות של אבא אחד שברח , האישה היתה מרביצה לו - והוא הלך והשאיר שם תינוקת!
איפה השכל שלו היה, למה לא לפנות לעזרה? למה לא לקחת את הילדה שלך?
איך אתה מסוגל לישון בלילה כשאתה יודע שהילדה שלך, שלך, חוטפת וסובלת??
הזוי, אין לי מילה אחרת. אמא שלה זה ברמה חמורה פי כמה, ואין לה שכל באחוז אחד אפילו.
לא טופלה מעולם.
אצלינו אבא שלי הגן עלינו בגופו, הוא חטף יותר מכולנו מכות, שוחח איתנו שעות על גבי שעות,
ואמנם בכל זאת הוא השאיר אותנו וסבלנו המון , אבל לא כל כך היה לפני כ"כ הרבה שנים אופציות אחרות מסתבר.
ותודה לך על התגובה.
אני האמת , כואבת מאד על אבא שלי. רוצה לעזור לו שיהיה לו טוב יותר,
הוא כבר משתגע, פשוט משתגע! ב"ה שהוא משוחח איתי המון ומשתף, אנחנו יכולים לדבר שעה או שעתיים ביום כמעט כל יום. בתקופות האלו הקשות שלה.
וגם על אמא שלי - שתמצא תרופה ותחיה יותר טוב, המצב שלה ממש לא טוב עכשיו.
אבל האמת שאת צודקת , אני צריכה לדאוג קודם לבית שלי
היום ואתמול אני מרגישה נורא והכל חוזר אלי אחרי כל השיחות והמידע הזוועתי הזה,
אתמול לא הצלחתי לישון בלילה פשוט.
את מציעה לי ללכת לפסיכולוג,
יצא לי לקרוא ספר של ברטלר על מטפלת שגרמה נזק
איך בכלל אני ידע מי טוב ולא יהרוס לי את הנפש שלי?
אני פשוט חוששת מזה מאד.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: