Natan Galant
כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י גרפיקנער;2372107:בחצי שנה האחרונה יצא לי לנסוע כמעט כל יום באוטובוס שיוצא מבני דרך המסלול רבי עקיבא - חזון איש - עזרא - השומר, בשעות מגוונות, בין 2-7 אחרי הצהריים.
בזמן שהאוטובוס היה תקוע בפקקים, אחרי שסיימתי את ספר התהילים, פרק שירה, נשמת וכו', נותר לי עוד קצת זמן לבחון את הסיבות לפקקים.
יש לי כמה תובנות בקשר לזה, החל מתחנה מרכזית מחוץ לעיר, ועד החלפת תשתיות בתוך העיר. אבל לפני הכל, יש דבר אחד שעיריית בני ברק יכולה לעשות כבר מחר, משהו שיקל מאוד על העומס ברחוב כנהמן.
א. ברחוב השומר, קצת אחרי החנות של בגיר, יש איזור כחול לבן שמאפשר חניה בתשלום. זה פשוט מצמצם את הרחוב לנתיב אחד (במקום שניים) ויוצר צוואר בקבוק לפניו. כמה פעמים ספרתי, ויש שם בדרך כלל 6-7 מכוניות שחונות שם.
זה פשוט דבר הזוי! למקם איזור חניה בציר הכי עמוס, בלי שום צורך ממשי. לא יקרה כלום אם שש-שבע נהגים ימצאו חניה במקום אחר.
אמנם זה לא פותר בעיות נוספות שיש בציר הזה, אבל זה יצמצם מעט את זמן ההמתנה בפקק.
ב. הצבת פקח עירוני צמוד באיזור, בין השעות 2-6 אחר הצהריים, שיתן דוחות באופן מיידי לכל מי שעוצר את רכבו ל'שניה אחת' ברחוב זה. בכל רגע נתון יש לפחות רכב אחד שעוצר בקטע הכביש הנ"ל, ושוב יוצר צוואר בקבוק.
פניתי במכתבים לעיריית בני ברק, מהנדס העיר, אחראי על התשתיות, חברי כנסת, שר התחבורה.
כנראה שכולם עסוקים כל כך בפתרון הבעיה כך שלא מצאו זמן להתייחס לענין.
גם לח"כ **** מאגודת ישראל (שתחת כל עץ רענן מנסה למצוא פתרונות לדבר הזה) פניתי, אבל אפילו לא קיבלתי תשובה בנוסח 'פנייתך התקבלה והיא בטיפול'.
כנראה שהנהגים של הנ"ל יוצאים דרך הקיצור דרך של ויז'ניץ, השומר, תחנת דלק פז.
בבר אילן בירושלים בנתיב כלפי מטה. יש כל יום, כל רגע פנוי, נהג אחד או שניים ש'עוצרים לשניה אחת' ואוכלים נתיב שלם. נורא.