מידע שימושי סינדרום בני ברק

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י גרפיקנער;2372107:
בחצי שנה האחרונה יצא לי לנסוע כמעט כל יום באוטובוס שיוצא מבני דרך המסלול רבי עקיבא - חזון איש - עזרא - השומר, בשעות מגוונות, בין 2-7 אחרי הצהריים.

בזמן שהאוטובוס היה תקוע בפקקים, אחרי שסיימתי את ספר התהילים, פרק שירה, נשמת וכו', נותר לי עוד קצת זמן לבחון את הסיבות לפקקים.

יש לי כמה תובנות בקשר לזה, החל מתחנה מרכזית מחוץ לעיר, ועד החלפת תשתיות בתוך העיר. אבל לפני הכל, יש דבר אחד שעיריית בני ברק יכולה לעשות כבר מחר, משהו שיקל מאוד על העומס ברחוב כנהמן.

א. ברחוב השומר, קצת אחרי החנות של בגיר, יש איזור כחול לבן שמאפשר חניה בתשלום. זה פשוט מצמצם את הרחוב לנתיב אחד (במקום שניים) ויוצר צוואר בקבוק לפניו. כמה פעמים ספרתי, ויש שם בדרך כלל 6-7 מכוניות שחונות שם.

זה פשוט דבר הזוי! למקם איזור חניה בציר הכי עמוס, בלי שום צורך ממשי. לא יקרה כלום אם שש-שבע נהגים ימצאו חניה במקום אחר.

אמנם זה לא פותר בעיות נוספות שיש בציר הזה, אבל זה יצמצם מעט את זמן ההמתנה בפקק.

ב. הצבת פקח עירוני צמוד באיזור, בין השעות 2-6 אחר הצהריים, שיתן דוחות באופן מיידי לכל מי שעוצר את רכבו ל'שניה אחת' ברחוב זה. בכל רגע נתון יש לפחות רכב אחד שעוצר בקטע הכביש הנ"ל, ושוב יוצר צוואר בקבוק.

פניתי במכתבים לעיריית בני ברק, מהנדס העיר, אחראי על התשתיות, חברי כנסת, שר התחבורה.

כנראה שכולם עסוקים כל כך בפתרון הבעיה כך שלא מצאו זמן להתייחס לענין.

גם לח"כ **** מאגודת ישראל (שתחת כל עץ רענן מנסה למצוא פתרונות לדבר הזה) פניתי, אבל אפילו לא קיבלתי תשובה בנוסח 'פנייתך התקבלה והיא בטיפול'.

כנראה שהנהגים של הנ"ל יוצאים דרך הקיצור דרך של ויז'ניץ, השומר, תחנת דלק פז.

בבר אילן בירושלים בנתיב כלפי מטה. יש כל יום, כל רגע פנוי, נהג אחד או שניים ש'עוצרים לשניה אחת' ואוכלים נתיב שלם. נורא.

ללי.ללי

לאי ללי (לשעבר)
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
שינוי חדש לטובה !!!!!

החל מיום שישי התחנה שליד! קוקה קולה הוזזה קדימה יותר לתוך הרחוב
כיום התחנה היא ליד פזו' רוב האוטובוסים עדיין לא שמו לב לשינוי אך תוך שבוע כולם יראו ויבינו
כרגע במקום התחנה הקודמת עדיין יש את התחנה בעצמה
אבל את העמוד עם המספרים שהיה מעל התחנה הזיזו לפ'זו ושרטטו שם על הכביש מעין נתיב לתחבורה ציבורית
בהצלחה!!!!!
ונסעות טובות לכולנו!!!!!

גלינג

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י עוד אחד;2374180:
זה קצת מעצבן שבבחירות אנחנו חייבים להצביע לנציגים האלו בגלל ההוראה מגדולי הדור.
אם הבחירות היו חופשיות אני בטוח שההתייחסות שלהם לפניות האזרחים הייתה יותר ידידותית.

אני לא יודע אם פעם ניסית..
אך רוב שד"ר שלנו משתדלים מאד לעזור לכל א' שניגש אליהם באופן פרטי ובפרט בעיריית ב"ב. שווה לנסות
נ.ב. אם גדולי הדור לא היו אומרים להצביע אליהם כנראה היינו נשארים בבית

תותח שיווקי

משתמש פעיל
נכתב ע"י איצ2;2380704:
אני לא יודע אם פעם ניסית..
אך רוב שד"ר שלנו משתדלים מאד לעזור לכל א' שניגש אליהם באופן פרטי ובפרט בעיריית ב"ב. שווה לנסות
נ.ב. אם גדולי הדור לא היו אומרים להצביע אליהם כנראה היינו נשארים בבית

מהיכרות אישית עם המצב ועם כמה מנציגנו, הללו עושים כל שביכולתם כדי לפתור את הבעיה, וכפי שכתבתי לעיל אין הרבה מה לעשות, ולפעמים יש גם אילוצים צדדיים אך משמעותיים שתוקעים פתרונות שונים (כמו למשל הפתרון של יציאה נוספת מבני ברק דרך רח' א. בן דוד, שתקוע בגלל התנגדות נחרצת של רבני שכונת קהילות יעקב).
וזה נכון, כל ההשתתפות שלנו בבחירות היא אך בשל הוראת גדולי הדור, לולא זאת לא היה לנו היתר להצביע כלל...

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
אני כבר ממזמן חושבת שאין כל סיבה שהנהג יתעסק עם הרב קו והתשלומים.
זה סתם מעכב את הנסיעות, וגם מסוכן.
אפשרי שליד כל נהג יהיה גובה כספים.
החוק אוסר לדבר בפלאפון, אבל להביא עודף ולספור אותו כשהאוטובוס בנסיעה והנהג מרוכז בספירת הכסף, זה בסדר.

אחת אחת 11

משתמש מקצוען
מירושלים יש הרבה פעמים אוטובוסים פרטיים שמעלים את כל הנוסעים ברצף ובמחלף שורש עולה כרטיסן של אגד וגובה תשלום. תוך רבע שעה אנחנו מחוץ לירושלים, לפעמים פחות.
אי אפשר להשוות את המסלול של ירושלים לבני ברק, הכבישים בירושלים הרבה יותר רחבים, בפרט אוטובוסים שיוצאים מכביש רמות, כמעט ואין שם פקקים.

נתין

משתמש פעיל
נכתב ע"י תותח שיווקי;2380709:
מהיכרות אישית עם המצב ועם כמה מנציגנו, הללו עושים כל שביכולתם כדי לפתור את הבעיה, וכפי שכתבתי לעיל אין הרבה מה לעשות, ולפעמים יש גם אילוצים צדדיים אך משמעותיים שתוקעים פתרונות שונים (כמו למשל הפתרון של יציאה נוספת מבני ברק דרך רח' א. בן דוד, שתקוע בגלל התנגדות נחרצת של רבני שכונת קהילות יעקב).

יורשה לי להיות קצת אפיקורס? אני מכיר הרבה רבנים ישישים וקדושים שגרים ברחוב רבי עקיבא, אולי גם הם יכריזו איסור על נסיעת אוטובוסים ברחובם?

גלינג

משתמש סופר מקצוען
העניין הוא לא 'הם' אלא 'אתה'..
ישנם רחובות שברגע שיפתחו למעבר דו"צ הם יהפכו לקיצור דרך להמוני אנשים ולאו דווקא מב"ב (ע"ע הרב לנדא-חזו"א) ומלבד פיח ואורחים פחות רצויים לא נרוויח דבר.

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
האם נמצא הפתרון לפקקים המתישים בכבישי בני ברק? עיריית בני ברק יצאה היום (רביעי) בהודעה מעניינת, לפיה אפליקציית ווייז תזהיר מעתה את הנהגים הנוסעים בכביש מפני המשאיות לפינוי אשפה.

משאיות האשפה מהוות כידוע מקור לפקקים ארוכים מאוד המשתרכים מאחוריהן וגורמים לעיכובים בתנועה. במהלך ישיבת היערכות של אגף התברואה לשנה הקרובה הוחלט כי נהגי המשאיות של האשפה יחוברו לאפליקציית ווייז, וכך יהיה ניתן לדעת בזמן אמת היכן נמצאות המשאיות הללו.

בנוסף, הועלתה אפשרות להתקין בכל הפחים מתקנים אלקטרוניים שיבדקו עד כמה הפחים מלאים ויתריעו רק כאשר יש צורך לפנותם, מה שיחסוך בעבודתן של המשאיות, ובכך יקצר את הפקקים, אלא שבשל חשש מחילול שבת כתוצאה מהמתקנים האלקטרוניים – נגנז הרעיון.

riki aharon

משתמש מקצוען
נכתב ע"י efrat1;2485675:
האם נמצא הפתרון לפקקים המתישים בכבישי בני ברק? עיריית בני ברק יצאה היום (רביעי) בהודעה מעניינת, לפיה אפליקציית ווייז תזהיר מעתה את הנהגים הנוסעים בכביש מפני המשאיות לפינוי אשפה.

משאיות האשפה מהוות כידוע מקור לפקקים ארוכים מאוד המשתרכים מאחוריהן וגורמים לעיכובים בתנועה. במהלך ישיבת היערכות של אגף התברואה לשנה הקרובה הוחלט כי נהגי המשאיות של האשפה יחוברו לאפליקציית ווייז, וכך יהיה ניתן לדעת בזמן אמת היכן נמצאות המשאיות הללו.

בנוסף, הועלתה אפשרות להתקין בכל הפחים מתקנים אלקטרוניים שיבדקו עד כמה הפחים מלאים ויתריעו רק כאשר יש צורך לפנותם, מה שיחסוך בעבודתן של המשאיות, ובכך יקצר את הפקקים, אלא שבשל חשש מחילול שבת כתוצאה מהמתקנים האלקטרוניים – נגנז הרעיון.

פשוט יותר, שיפסיקו את פינוי הפחים בשעות העומס! לפעמים אפשר להיתקע למעלה מרבע שעה מאחורי משאית זבל ברחוב צר, כשאין דרך חזרה.
מאמינה שעם קצת השקעה בתכנון הזמנים, העומס ייקטן.

נתין

משתמש פעיל
נכתב ע"י efrat1;2485675:

עכשיו נפל לי האסימון למה לא מפנים את האשפה בבני ברק:)

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י efrat1;2485675:

.

אני חושבת שיהיה יעיל יותר אם יפסיקו את פעילות הרמזורים ברח' חזו"א..... :rolleyes:

ללי.ללי

לאי ללי (לשעבר)
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י חמדה;2485895:
אני חושבת שיהיה יעיל יותר אם יפסיקו את פעילות הרמזורים ברח' חזו"א..... :rolleyes:

ואז שוב יחזרו התאונות והסכנות היום יומיות בצומת הנוראית הזאת?
בשעות 7-9 בבוקר ו12.30-14 בצהרים???????????????????????

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
נכתב ע"י לאי;2490493:
ואז שוב יחזרו התאונות והסכנות היום יומיות בצומת הנוראית הזאת?
בשעות 7-9 בבוקר ו12.30-14 בצהרים???????????????????????

אפשר להעמיד "משמרות זה"ב"
כמו אלו שמוצבות לדוג' ברחוב נג'ארה בירושלים
ולא לפקוק את כל הרחוב בצורה הזויה שכזו.

ואם כבר מדברים על בטיחות-
ראיתי כמה וכמה ילדים חוצים את רח' אדמו"ר מגור באדום כי נמאס להם לחכות(ובצדק)
וזה הרבה יותר מסוכן כי הנהג בטוח שבירוק הכביש פנוי.

למען דעת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
בשורה לנהגים: יציאה חדשה מבני ברק לכיוון ירושלים

ביזמת חנוך זייברט, ראש עיריית בני-ברק, נפתחה יציאה חדשה מבני-ברק לכביש גהה, לכיוון ירושלים והדרום, במטרה להקל על עומס התנועה בסביבות "קוקה-קולה"
תכנית מרכזית לשיפור ולשדרוג מצב התנועה הציבורית והפרטית ברחוב הרב כהנמן בבני ברק, וביחוד בצומת "קוקה קולה" וסביבתו, שמדברים ודנים בה במשך שנים אחדות, והיא עוכבה ע"י גורמים תחבורתיים מסיבות שונות, אובייקטיביות וסובייקטיביות, יצאה אל הפועל, והחל מיום שלישי בצהריים נפתח ציר תנועה נוסף מרחוב אברהם בן-דוד לכביש גהה, לכיוון ירושלים והדרום.

ככל הידוע, המצב התחבורתי לאורך רחוב הרב כהנמן בבני ברק הוא קשה, וטורים ארוכים של כלי רכב משתרכים בו ,ובעיקר בערבי שבתות וחגים, ובעקבות זאת, הנחה חנוך זייברט, ראש העיר את חנוך זיידמן, מנהל האגף לתשתיות ולפיתוח של העירייה להוציא לפועל תכנית לפתיחת ציר תנועה נוסף לכיוון כביש "גהה" והיציאה מהעיר לעבר ירושלים וערים נוספות, בנוסף לצומת "קוקה קולה", גם מרחוב אברהם בן דוד.

אברהם טננבוים, מזכיר העירייה ודוברה מסר, כי קידום התכנית נמשך זמן ניכר, לאחר שגורמים שונים ניסו להקשות על הוצאתה לפועל, אך זייברט עשה הכל בקרב הדרגים הבכירים ביותר של משרד התחבורה, לאישור התכנית, בהבהירו כי המצב הנוכחי הוא בלתי נסבל, ובכל יום מתווספים כלי רכב נוספים לכבישים , כך שהמצב נעשה קשה יותר ויותר, וזאת בנוסף לעבודות "הרכבת הקלה" המתבצעות בסמיכות לכביש זה ,ואף הן, עם כל חיוניותן, מקשות על התנועה בסביבה.

לאחר מו"מ ממושך של ראש העיר עם הגורמים המינהליים הבכירים במשרד התחבורה, ובתיאום מקצועי של חנוך זיידמן ,מנהל האגף העירוני לתשתיות ולפיתוח עם האגפים המקצועיים השונים במשרד התחבורה ומשרדי תנועה מובילים בארץ, אישר באחרונה משרד התחבורה את התכנית, ולצורך זה היה צורך גם בקידום התכנית המעשית אצל חב' "נתיבי ישראל", שצומת "קוקה קולה" הינו בבעלותה.

ואכן, עם קבלת האישורים הנדרשים והביצוע בשטח, יוצאת לדרך פתיחת ציר רחוב אברהם בן דוד לכיוון כביש גהה, וזאת בנוסף להתקנה שורה ארוכה של מצלמות לאורך רחובות אהרונוביץ- הרב כהנמן (השומר), שמטרתן מניעת חניות בלתי חוקיות בצידי הכביש במקומות כתחנות אוטובוסים, בצמתים ובקטעים המסומנים ב"אדום לבן" וכדומה, ובכך לקל על עומס התנועה בדרך זו.

jdn

עימוד ספרים

משתמש פעיל
לא מובן לי איך זה יקל על העומס, מה זה משנה אם הרכבים באים רק מרחוב השומר או שחלקם באים מרחוב אברהם בן דוד.

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
עם יד על הלב?
הייתי רוצה לראות ראש עיר חרדי גוראי בירושלים.
יש לחצר הזו יכולת ביצוע מוכחת.

dafnat

משתמש מקצוען
נכתב ע"י עימוד ספרים;n4875693:
לא מובן לי איך זה יקל על העומס, מה זה משנה אם הרכבים באים רק מרחוב השומר או שחלקם באים מרחוב אברהם בן דוד.

העומס הוא לא בגהה אלא ברחוב כהנמן שבשעות מסויימות מחכים בפקק לרדת לגהה המון זמן, ואם יהיה כיוון נוסף שממנו אפשר להגיע זה יתחלק.

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
למה צריך כל 300 מטר תחנה שכל האוטובוסים חייבים לעצור שם? מספיק בהחלט 3 תחנות איזוריות! זה הרבה יותר יעיל עבור הנוסעים ללכת 10 דקות מאשר להמתין שעות לאוטובוס!

שיקום מישהו. מישהו שנסע ולו פעם אחת בתחבורה ציבורית בחול המועד הנוכחי - ובכלל לא דווקא בבני ברק, שלא יודה באמת הפשוטה - הלוואי וגם הציבור החרדי היה נהנה מהשירות הבסיסי הזה שנקרא "תחנה מרכזית".
אוטובוסים בין עירוניים לא יכולים לעשות סיבוב לאיסוף בכל העיר. גם לא בחצי עיר. גם לא ברחובות המרכזיים "בלבד".
נ-ק-ו-ד-ה.
זה לא נורמלי, לא תקין, הורס מהיסוד גם את התח"צ וגם את התחבורה בכלל.

יש תחנה מרכזית, בכל אזור, מגיעים אליה בתח"צ פנימית (או ברגל/במונית), ומשם יוצא האוטובוס, ישירות במסלול המהיר ביותר ליציאה מהעיר.

(בנוגע לפיזור, זה עניין אחר כמובן. מסיבות פשוטות).

אבל לך תדפוק את הראש בקיר. למי אכפת בכלל.

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
(וכאן תכננתי לכתוב מגילת הסבר למה המצב הנוכחי - שהאוטובוסים (רובם) עושים סיבוב לאיסוף - הוא הזוי ורעעעע.
אבל בעצם זה כ"כ מיותר. כל מי שנוסע בתחבורה ציבורית יודע את זה.
הסיבה היחידה האפשרית היא שחברות התח"צ מתוקצבות לפי מסלול נסיעה.
באופן כללי אני מזלזל בקונספירציות. במקרה הנוכחי אין ברירה...).

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה