עזרה ראשונה! סחרחורות וחולשה נוראית

:)&&:)&&:)

משתמש פעיל
הרופא משפחה שאליו הלכתי (והוא רופא טוב מאד!!!!) שלח אותי לרופא אף אוזן גרון, שטען שזה משהו ליד האוזנים (שכחתי איך קוראים לזה... :confused:) שקורא הרבה פעמים שהוא זז מהמקום וגורם להרבה סחרחורות. לכן הוא סוג של ניער אותי ונתן לי הוראות איך לישון וטען שזה אמור לעזור, אם לא- לבוא אליו שוב.
אני פקפקתי בדבר... היה נשמע לי מוזר נורא, וזה באמת לא עזר. עשיתי עוד כמה בירורים על הרופא הזה ויצא לי מזה שהוא רופא אלוף... משהו שמע פעם על הדבר המוזר הזה??
זה קריסטלים שבאוזן

מקצה הארץ-:)

משתמש מקצוען
הרופא משפחה שאליו הלכתי (והוא רופא טוב מאד!!!!) שלח אותי לרופא אף אוזן גרון, שטען שזה משהו ליד האוזנים (שכחתי איך קוראים לזה... :confused:) שקורא הרבה פעמים שהוא זז מהמקום וגורם להרבה סחרחורות. לכן הוא סוג של ניער אותי ונתן לי הוראות איך לישון וטען שזה אמור לעזור, אם לא- לבוא אליו שוב.
אני פקפקתי בדבר... היה נשמע לי מוזר נורא, וזה באמת לא עזר. עשיתי עוד כמה בירורים על הרופא הזה ויצא לי מזה שהוא רופא אלוף... משהו שמע פעם על הדבר המוזר הזה??
כן! קריסטלים שברחו מהמקום. מצוי וידוע..

משתמש מקצוען
@אפרת efart
@~מיכלי~
בהחלט יכול להיות שזה ענין של לחץ מצטבר דאגות ובעיקר חרדות! גם אם לא נראה קשור. לצערנו מנסיון לא קל זה מופיע בפתע פתאום ולפעמים מגיע בגלל משקעים מהעבר..
תקופה ארוכה ארוכה ארוכה שאנו מתמודדים עם זה לצערנו...

ללכת לרופא, אין עוד רעיון.
כמובן לבקש מה' שיעזור לכם למצוא את הרעיון הנכון (בהנחה שלא תצטרכו כלום).

לסיום: לא לפחד אם זה משהו נפשי, - היום כולם (!) סובלים מזה, והרבה הרבה אנשים נעזרים בתרופות לחיזוק המצב רוח.

אפרת-efrat

משתמש רשום
ניערו אותי- ולא ממש עזר... זה קצת התחלש, אבל עדיין קיים ומחרפןןןןןןןןןןן
בהחלט יכול להיות שזה ענין של לחץ מצטבר דאגות ובעיקר חרדות! גם אם לא נראה קשור. לצערנו מנסיון לא קל זה מופיע בפתע פתאום ולפעמים מגיע בגלל משקעים מהעבר..
אז מה את/ה ממליץ לעשות?

ישי.כ

משתמש פעיל
החלט יכול להיות שזה ענין של לחץ מצטבר דאגות ובעיקר חרדות!
אז מה את/ה ממליץ לעשות?
תרגילי נשימה והרפיה.
תרגיל לדוגמא:
לסגור את הפה כמעט עד הסוף (כמו שאנו שותים טרופית מקשית) יש להצמיד את הלשון לחניכים כך שננשום רק דרך האף, שואפים אוויר בעדינות ללא מאמץ דרך האף ומנפחים את הבטן (כ4 שניות), ומוציאים את האוויר החוצה באיטיות (ללא מאמץ) ומכניסים את הבטן פנימה (כ4 שניות), עוצרים את הנשימה למשך שתי שניות, ושוב נושמים.

חוזרים על התרגיל כ5 דקות כאשר כל פעם לאחר שמוציאים את האוויר מאריכים את הפסקת הנשימה עד לשש שניות (שתים, שלוש, ארבע, חמש, שש).

נערך לאחרונה ב:

משתמש מקצוען
ניערו אותי- ולא ממש עזר... זה קצת התחלש, אבל עדיין קיים ומחרפןןןןןןןןןןן

אז מה את/ה ממליץ לעשות?
אנו עדיין בסרט הזה ואין כ"כ הצלחה בכל התחומים. מחכים לבדיקת eng שזו בדיקה שמבררת טוב באזניים ועוד למה יש סחרחורות.. עברנו ורטיגו, קריסטלים, ברזל נמוך, ועוד הכל עורבא פרח.. ה' גדול!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה