עזרה ראשונה! סחרחורות וחולשה נוראית

~מיכלי~

משתמש פעיל
הי, חולשה וסחרחורת יכול להיות בערך כל דבר, החל מוירוס, אנמיה, זיהומים מכל סוג וכלה בדברים שלא ממקור פיזי, ממליצה לך על רופא משפחה ובדיקות כלליות לשלול קודם כל סיבות פשוטות.
מה שכתבו פה על קריסטלים באוזן זה משהו שונה לגמרי שכולל בעיקר סחרחורת סיבובית במעברי תנוחה לא הייתי חושבת על זה עם חולשה כשלב ראשון
תרגישי טוב
בעקבות האשכול (ולא רק...) הלכתי לעשות בדיקות דם תקופתיות
הבדיקות היו תקינות לגמרי ולא הצביעו על חסרים מסוימים
אבל החולשה עדיין קיימת.....:cry:
מה אפשר לעשות?
אולי צריך לעשות בדיקות אחרות?<ואם כן אלו?
אשמח למידע בתחום

Goldidea

משתמש מקצוען
בעקבות האשכול (ולא רק...) הלכתי לעשות בדיקות דם תקופתיות
הבדיקות היו תקינות לגמרי ולא הצביעו על חסרים מסוימים
אבל החולשה עדיין קיימת.....:cry:
מה אפשר לעשות?
אולי צריך לעשות בדיקות אחרות?<ואם כן אלו?
אשמח למידע בתחום
מנסיון, הרופאים בדרך כלל מחשיבים בדיקות תקינות גמרי לפי מה שהקופת חולים קובעת והעיקר מבחינתם לכסות את עצמם. הייתי ממליצה לך להראות את תוצאות הבדיקות לנטרופתית וכד'

אפרת-efrat

משתמש רשום
בלת"ק
את ישנה מספיק שעות?
את שותה ואוכלת מספיק?
אני עם נסיון בתחום הסחרחורות וכו לצערי, ואני ממש ממש לא חושבת שזה קשור.
נכון שאם לא אוכלים או ישנים זה יכול לגרום לסחרחורות וחולשות, אבל יש כאלה שזה סוג של בעיה אמיתית...
מקווה שאת מצליחה להבין את כוונתי...

בֶּכָויֹל מקרה

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
תנסי לחשוב מהי התלונה העיקרית שלך בנושא הזה, האם זה באמת החולשה או המחשבות שלך סביב זה.

בֶּכָויֹל מקרה

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
מה הכוונה?
שאני מפונקת...?
לא יודע אבל הבנת מה הכוונה שלי,

שיש אצל רובנו הדבר הזה שנלחצים מכל מיני שינויים קטנים בגוף וזה סתם קטע פסיכולוגי, לכן אני שואל האם מפריעה לך החולשה או מפריעה לך המחשבות סביב העניין הזה.

~מיכלי~

משתמש פעיל
לא יודע אבל הבנת מה הכוונה שלי,
דווקא לא

שיש אצל רובנו הדבר הזה שנלחצים מכל מיני שינויים קטנים בגוף וזה סתם קטע פסיכולוגי, לכן אני שואל האם מפריעה לך החולשה או מפריעה לך המחשבות סביב העניין הזה.
לא חושבת שזה קטע פסיכולוגי
זו חולשה פיזית אמתית (וכואבת)

בֶּכָויֹל מקרה

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
אוקיי אני לא פסקתי כלום. רק נתתי חוות דעת שלי.

זה מפריעה לך ברמה של הפרעה בעבודה או בניהול הבית?

אפרת-efrat

משתמש רשום
זה מפריעה לך ברמה של הפרעה בעבודה או בניהול הבית?
זה בהחלט מסוגל להגיע לרמות כלאה.... אצלי בכל אופן זה קורה והרבה!!!
ואני ממש לא חושבת שזה הקטע הפסיכולוגי, כי מי שסובל מזה באמת, זה פשוט סיוטטטט
מכירה אישית משהי שזה משתק אותה לחלוטין! ברמה של הלא לזוז מהמיטה... אני ב"ה למדתי להתמודד עם זה, ולהצליח להמשיך לעשות דברים גם אם אני עם סחרחורת וחולשה...
אני הלכתי לרופא משפחה טוב ששלח אותי לאף אוזן גרון... אולי תנסי להתיעץ עם רופא.
הפתרון היחיד שמצאתי עד כה...
ואם מצאת תרופת קסם כלשהיא ;)) תעדכני....!

יאט

משתמש פעיל
חולשה - גם אם יצא לך המוגלובין בתחום הנורמה תבדקי מה היה לך תמיד לפני החולשה(אצלי היה המוגלובין 11 והרגשתי זוועה לא יכולתי לעמוד רגע ולא הסכימו לתת לי ברזל כי נותנים רק פחות מ10 אבל אני התעקשתתי שהייתי רגילה ל14 אז מבחינתי 11 זה עילפון.
לגבי הסחרחורות- אני גם חושבת שכדאי לבדוק לחץ פסיכולוגי, החולשה גורמת לך לתחושה לא בטוחה ומתח , מה זה? וכו...

ישי.כ

משתמש פעיל
במה מתבטאת הסחרחורות?
נטייה לצד אחד?
הם יש חוסר איזון באוזניים?
אין פה לאנשים רוח הקודש, לנסות לפענח את המצב דרך המסך בלבד.

לרוב סחרחורות נובעות מחוסר חמצן לתאים ולמוח,
בכדי
לחיות תאי גופנו זקוקים לחמצן,
ככל שהדם יותר בסיסי, כמות החמצן בדם תהא גבוהה יותר, ובהתאם גם מערכות הגוף יתפקדו טוב יותר,
ולהפך כשהדם חומצי הוא נעשה עכור,
חשבו מה קורה כאשר אתם מערבבים מיץ לימון או חומץ בחלב: הוא נקרש.
כאשר הסביבה הפנימית שלכם חומצית, התעבות מעין זו מתרחשת בדם, בנוזלי הלימפה ובנוזלים הזורמים בחללים הקטנים שבין התאים.
ועקב כך רמת החמצן בדם יורדת, ומתחילים להופיע כל מיני תסמינים,
כגון: עייפות כרונית, חולשות, בחילות, הקאות, כאבי ראש, וכו'.

מדוע כשיש עודף חומציות בדם רמת החמצן בתאים יורדת?
הנשימה עובדת כך, בתוך תאי הדם האדומים ישנה מולקולה חלבונית המכילה ברזל הנקראת 'המוגלובין', תפקידה הוא לקשור (להוליך) חמצן מהריאות ולשאת אותו לתאי הגוף (לרקמות), תהליך זה קרוי חמצון.
כאשר ההמוגלובין נמצא בסביבה חומצית גבוה הוא לא קולט חמצן,
מה שפוגע בהובלת החמצן לתאים ולמוח, והתסמינים לכך, הם: חולשה, עייפות כרונית, כבדות ותשישות, וכו'.

מה הפתרון לכך?
תנסו להוסיף לתפריט היומי יותר פירות וירקות שמנקים את הדם,
למשל,
בבוקר
חצי שעה (לפחות) לפי ארוחת הבוקר - תאכלו פרי אחד או שתים (כגון תפוח, נקטרינה, אגס),

בארוחת הבוקר (עם הלחם המלא) תעשו סלט גדול, עם עלים ירוקים
(חסה כוסברה וכו').
ככל שהעלים ירוקים יותר כך הם מכילים כמות גבוהה יותר של כלורופיל.
הכלורופיל מסייע במצבי אנמיה (בחוסר של חלבון המוגלובין), תורם לייצור תאי דם אדומים, ומשפר את זרימת הדם.
ומסייע בניקוי הרעלים והשלכת הפסולת המזיקה מהגוף.

מומלץ גם בצהרים לאכול סלט ירקות.
בוקר ובין הארוחות תשתו מים נקיים (אוסמוזה או מינרלים) ולא שאר משקאות קלים, קוקה קולה וכדומיהם, וגם לא חלב, היוצרים חומציות בדם.

מאותו טעם תמעטו גם במוצרים מן החי כגון בשר ודגים.

אם תוך שבוע המצב יתאזן סימן שזה קשור להולכת החמצן בגוף.

רפואה שלימה.

נערך לאחרונה ב:

CHAYA FFF

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
בלת"ק
מאגרי ברזל בדקת (זאת בדיקה שונה מבדיקת המוגלובין)

ברכתי

משתמש פעיל
מזדהה אם התגובות שלכן... היו לי ימים שלא הצלחתי להרים את הראש מהמיטה
משך היום הרגשתי חולשה וכאילו נוזלים באוזניים, מישהי שמתמצאת ברפואה טבעית
המליצה לי לקחת פרופוליס- אנטיביוטיקה טבעית, שמעתי בקולה ולקחתי כמו ילדה טובה
ראיתי ממש הטבה משמעותית... זה איזה שהוא וירוס שמסתובב מאוד ... רפואה שלמה!!!

ישי.כ

משתמש פעיל
מה היא אנמיה?

מוח העצם שלנו הוא בית החרושת לייצור הכדוריות האדומות, ואילו ברזל, ויטמין B12 וחומצה פולית הם חומרי הגלם לייצור תאי הדם.

מחסור של כל אחד מהם בתפריט התזונתי עלול לגרום לאנמיה.

ברזל (Iron)

הברזל חיוני ליצירת ההמוגלובין שזהו בעצם החלבון שנושא את החמצן בדם. נוסף על כך הוא משמש ליצירת אנזימים רבים אחרים.

הברזל נמצא ברובו בהמוגלובין שבכדוריות הדם האדומות, והיתר מאוחסן במאגרי ברזל שבכבד (פריטין והמוסידרין).

חוסר בברזל הוא אחת הסיבות העיקריות לאנמיה שהתסמינים שלה הם עייפות, חולשה וחיוורון.

העלאת תצרוכת הברזל עשויה לסייע בפתרון בעיות האנמיה וההמוגלובין נמוך, ואף עשויה לסייע בחיזוק המערכת החיסונית של הגוף.

ספיגת הברזל עולה פלאים כאשר אוכלים אותו יחד עם מזונות שמכילים ויטמין C, כגון פרי ומיץ הדרים.

חלב מהחי ומוצריו וכן קפאין נמצאו כחומרים שנוגדים ספיגת ברזל יעילה.

ויטמין B12:

חוסר בוויטמין B12 עלול לפגוע בייצור של תאי דם, בתאים של מערכת העיכול ובתאי המעטפת של העצבים.

מחסור בוויטמין B12 יגרום בעיות שונות.

המאפיינים של חוסר בוויטמין B12 הם חולשה, חיוורון, דפיקות לב הנובעות מאנמיה, תחושת צריבה, תחושה של נמלים בגפיים (בגלל הפגיעה במעטפת העצבים).

חוסר ממושך בוויטמין B12 עלול לגרום לפגיעות עצביות ומוחיות נרחבות.

במקרים מסוימים קיים חוסר בוויטמין B12 על אף שמבדיקות הדם עולה שרמתו תקינה.

חלבון הפסידין (Hepcidin)

חלבון זה אחראי על רמות ברזל תקינות בדם. רמות גבוהות של החלבון יגרמו לפחות ברזל להגיע לדם מהמחסנים או מהמזון.

הורמון האריתרופויאטין (EPO)

הורמון זה מיוצר בכליות ותפקידו לעודד את מוח העצם לייצר כדורי דם אדומים.

ייצור תקין של תאי הדם האדומים במוח העצם תלוי בין השאר ברמה תקינה של אריתרופוייטין. חסר בהפרשת ההורמון או היעדרו יגרמו לחוסר דם (אנמיה).

הפרשת יתר של ההורמון תגרום לפוליציטמיה (ריבוי תאי דם אדומים) ולרמה גבוהה של המוגלובין. רמה דומה מאפיינת גם מחלה בשם פוליציתמיה ורה, שהיא מחלה נרכשת שבה יש ייצור מוגבר של תאי דם אדומים במוח העצם.

כשיש בעיה בתפקוד הכליות, כגון דלקת בכליות, תהיה ירידה מתמשכת בספירת הדם של הכדוריות האדומות (RBC), ובאחוז הכדוריות האדומות בדם (HCT), וכמובן לירידה בערכי ההמוגלובין (Hb).

המדדים העיקריים שכדאי לבדוק:

כדוריות דם אדומות (RBC - Red Blood Cells) / אריתרוציטים Erythrocytes - ספירת כדוריות דם אדומות.

גבולות הנורמה: 4.2-5.6 (מספר תאים כפול מיליון למיקרוליטר דם)

חוסר בכדוריות דם אדומות מתלווה לרוב לחסר בהמוגלובין ומוגדר כאנמיה. אנמיה נפוצה, בעיקר בשל חסרים תזונתיים, כשהשכיח מביניהם הוא חוסר בברזל.

עודף של כדוריות דם אדומות נקרא פוליציטמיה. פוליציטמיה עלולה להיגרם גם מייצור יתר ראשוני של כדוריות דם אדומות עקב הפרעות של מח העצמות.

HB) Hemoglobin) - ערך המעיד על רמת ההמוגלובין

ערך תקין: אצל נשים 12-16 מיליגרם לדציליטר; אצל גברים 12-18 מיליגרם לדציליטר.

MCH) Mean Cell Hemoglobin) - ערך המעיד על כמות ההמוגלובין הממוצעת בכל כדורית אדומה.

המוגלובין הוא חלבון הנמצא בתאי הדם האדומים ותפקידו ללכוד חמצן בריאות ולהובילו לכל תאי הגוף.

הבדיקה נועדה למדוד את ריכוז ההמוגלובין הממוצע בכל כדורית אדומה בזרם הדם, המהווה מדד ליכולת העברת חמצן של הדם. מקובל לבצע בדיקה זו אם קיים חשש לאנמיה או אם קיימות בעיות דימום.

כמו כן משמשת הבדיקה גם כאמצעי מעקב לתגובת הגוף לתרופות וגם כאמצעי לקבלת החלטה על עירוי דם בעת אנמיה חריפה.

ערך תקין: 24-30

(RDW) Red Cell Distribution Width - ערך זה מודד את שונות כדוריות הדם האדומות האחת מחברתה.

הבדיקה בוחנת את הפרשי הגודל בין כדוריות הדם האדומות בדם. ערך גבוה מעיד על כך שתאי הדם האדומים שונים זה מזה בגודלם, ואילו ערך תקין מעיד כי תאי הדם האדומים שווים בגודלם.

הבדיקה יעילה רק לחולים באנמיה. קיומם של הפרשים בגודל תאי הדם האדומים מחזק את האפשרות שסיבת האנמיה היא חוסר ברזל.

ערך תקין: 11.5%-14.5%.

Ferritin (פריטין) - תרכובת ברזל וחלבון המשמשת כמאגר הברזל בגוף.

הברזל שאנו צורכים נספג במעיים ועובר לדם. שם הוא נקשר לחלבון הנקרא טרנספרין (transferin) המעביר אותו לתאים, ובעיקר למח העצם, שם מיוצרות כדוריות הדם האדומות. עודפי ברזל נקשרים לחלבון אחר הנקרא פריטין (ferritin).

חלבון זה מאחסן בתוכו ברזל לשימוש עתידי. כמות הפריטין בדם משקפת את כמות הברזל האגור. הברזל הזמין בגוף מאוחסן ברובו כפריטין ומיעוטו כהמוסידרין. פריטין נמצא בעיקר בכבד וכמו כן במוח העצמות, בטחול ובשרירי השלד, ומעט בנוזל הדם (פלסמה). כאשר הגוף מאבד ברזל מדלדלים תחילה מאגרי הברזל ורק בטווח הארוך מופיע מחסור בברזל.

הבדיקה נעשית עמ”נ ללמוד על יכולתו של הגוף לאגור ברזל לשימוש עתידי. לרוב בודקים את כמותה בדם במצב שישנו חשד לאנמיה עקב מחסור בברזל בעקבות ספירת דם המצביעה על רמות נמוכות של המוגלובין והמטוקריט ובמיוחד כאשר תאי הדם האדומים קטנים יותר וחיוורים יותר מן הרגיל.

ערך תקין: אצל נשים 12-150 ננוגרם למיליליטר; אצל גברים 12-300 ננוגרם למיליליטר.
  • רמת הפריטין עולה עם הגיל, ואצל נשים ידוע שהיא עולה לאחר גיל המעבר. קיימת גם רמת פריטין גבוהה יותר בקרב גברים ואצל אנשים שאינם צמחוניים/טבעונים.
  • רמות גבוהות של פריטין בדם עשויות להצביע על עודפי ברזל שנמצא ברובו בתוך תאי האברים ומיעוטו בזרם הדם.
  • גם כאשר נגרם נזק לאברים המכילים פריטין (כבד, טחול, מוח העצמות) עלולות רמות הפריטין בדם להיות מוגברות, גם אם הכמות הכוללת של הברזל בגוף היא תקינה.

Transferrin(טרנספרין) - חלבון המעביר ברזל מהדם למוח העצם לצורך יצירת תאי דם.

בבדיקה זו בודקים את ריכוז הטרנספרין (Transferrin) בנסיוב הדם. טרנספרין הוא גליקופרוטאין (חומר המורכב מסוכר וחלבון) המיוצר בכבד ונמצא בדם. הטרנספרין מסוגל לקשור ברזל ולהעבירו לרקמות השונות בגוף, ומכאן שהוא משמש נשא של ברזל.
הברזל נספג מהמזון או שמתקבל כתוצאה מפירוק תאי דם אדומים ישנים, ורובו נישא למוח העצמות, שם הוא משמש כאבן בנייה להמוגלובין. חלק מהברזל הופך לפריטין ומאוחסן בכבד, בטחול ובמוח העצמות. כשליש מהטרנספרין בדם קשור לברזל.

בדרך כלל בודקים רמת טרנספרין בבירור אנמיה.

בדיקת רמת הטרנספרין בדם מסייעת למשל, להבחין בין אנמיה ('חוסר דם') שמקורה בחוסר ברזל כתוצאה מאובדן דם או מתזונה לקויה, לבין אנמיה שמקורה במחלה כרונית. למרות שבשני המצבים הללו רמת הברזל בדם נמוכה, כאשר האנמיה נגרמת מחוסר ברזל תימדד רמה גבוהה של טרנספרין בדם, ואילו כאשר האנמיה נגרמת ממחלה כרונית, כמות הטרנספרין בדם תהיה נמוכה.

ערך תקין: 200-400 מיליגרם לדציליטר.

(HCT) HEMATOCRIT - נפח כדוריות דם אדומות.

ערך תקין: אצל נשים 33-47%; אצל גברים 37-54%.
ערך נמוך עשוי להצביע על אנמיה.
ערכים גבוהים מהנורמה עלולים להצביע על ריבוי של תאי דם אדומים (פוליציטמיה).
המצב הזה שכיח בדרך כלל אצל מעשנים ואצל חולים במחלות־ריאה או במחלות של מוח־העצם.ערכים גבוהים מתקבלים גם כתוצאה מהתייבשות לאחר צום ללא שתיית נוזלים - אז הריכוז של תאי הדם האדומים בדם עולה.

MCV) Corpuscular Volume Mean) - נפח ממוצע של כדורית דם אדומה.

ערך תקין: 78-93.
ערך נמוך מהנורמה מצביע על אנמיה הנגרמת ממחסור בברזל.
ערך גבוה מהנורמה מצביע על אנמיה הנגרמת ממחסור בחומצה פולית או ויטמין B12

נערך לאחרונה ב:

yossi91

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הרופא משפחה שאליו הלכתי (והוא רופא טוב מאד!!!!) שלח אותי לרופא אף אוזן גרון, שטען שזה משהו ליד האוזנים (שכחתי איך קוראים לזה... :confused:) שקורא הרבה פעמים שהוא זז מהמקום וגורם להרבה סחרחורות. לכן הוא סוג של ניער אותי ונתן לי הוראות איך לישון וטען שזה אמור לעזור, אם לא- לבוא אליו שוב.
אני פקפקתי בדבר... היה נשמע לי מוזר נורא, וזה באמת לא עזר. עשיתי עוד כמה בירורים על הרופא הזה ויצא לי מזה שהוא רופא אלוף... משהו שמע פעם על הדבר המוזר הזה??
זה ידוע
אח שלי גם היה אותו דבר ,עד שניערו אותו ועבר לגמרי

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה