עזרה ראשונה! סחרחורות וחולשה נוראית

חשבת מלי

משתמש פעיל
לאחרונה אני מרגישה חולשה נוראית שלעיתים אף מלווה בסחרחורות
לא עברתי שינוי כלשהו בתקופה האחרונה במצב פיזי/רגשי ולא שיניתי תזונה
אין לי מושג ממה זה נובע
האם יש דרך להיפטר מהחולשה הזו או לפחות להקל ממנה??
אודה מאוד לעונים
מומלץ בדיקות מקיפות: EBV, CMV. תפקודי כליות וכבד, ברזל פריטין ובי 12,
בהנחה שבעז"ה הכול תקין , יש מצב של עומס מצטבר , זה לא משהו חד פעמי אלא "הקש ששבר " פשוט להרפות , להתאוורר לקחת ויטמינים לחיזוק מולטי ויטמין או ביו סטראט (נמכר בחנויות הטבע, מוצר על)
יום אחד תשימי לב שהכול חלף בעז"ה,

דותוש'

משתמש מקצוען
@דותוש' אשמח לדעת אחרי כמה זמן הרגשת שיפור, כי גם אני עם כאבי ראש ובדיוק הלכתי אליה לפני שבוע וחצי ועושה את התרגילים, באמת יש לי בעיות ביציבה ותרגילים שהיא אמרה לי, עדיין מרגישה תפוסה וכאבי ראש לכן אשמח לדעת כמה זמן לקח לזה להתחיל לעזור.
וואו אני לא ממש זוכרת זה היה כבר לפני תקופה
אבל לא במיידי זה בטוח כי אני זוכרת שכמעט הפסקתי מייאוש שזה לא עוזר
אבל חזרתי אליה והיא שינתה לי בתרגילים תנסי לדבר איתה היא נחמדה ממש

מושית

משתמש מקצוען
כתבו כאן הרבה דברים נכונים.

סחרחורות הרבה פעמים זה בגלל אוזניים.
שינוי פיזי/ גופני.
לפעמים יש נטייה משפחתית לכך.
לחץ דם.
שימי לב אם הסחרחורת מגיעה אחרי מאכל מסוים שאכלת או לפני או באותו היום.
ולדעתי, תמיד מחזק ליטול ויטמינים שמחזקים ונותנים כוח.
שימי לב עברת בתקופה האחרונה את הקורונה? כי זה מחליש מאד!!!!

מדוד ושקול

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
לאחרונה אני מרגישה חולשה נוראית שלעיתים אף מלווה בסחרחורות
לא עברתי שינוי כלשהו בתקופה האחרונה במצב פיזי/רגשי ולא שיניתי תזונה
אין לי מושג ממה זה נובע
האם יש דרך להיפטר מהחולשה הזו או לפחות להקל ממנה??
אודה מאוד לעונים
בגדול B12 ועדיף בזריקות, יש לי עוד המלצות, לא מעשי כל כך בפורום.

יצמח פורקניא

משתמש צעיר
אני לא מבין מה כל הדיון הזה זה מתאים לתקופות של פעם.....

היום ב"ה יש לנו את הקורונה וכל דבר שעובר על הבנ"א אז זה מגיע מה"קורונה"
(לכו תשאלו את בנט על הסיפור של הנערה שלא הצליחה להתרכז בשיעור)
הכל מגיע מ"פוסט קורונה"......
א "אין שמחה כהתרת ספקות" (זבחים צ ע"א)
:giggle::giggle:

רייזי ניילינגר

משתמש צעיר
שימי לב ללחץ דם
לפעמים לחץ דם נמוך גורם לכזו תחושה
את יכולה לנסות את המשקה של הרבנית קנייבסקי אותי הוא הרים על הרגליים
O(המתכון הוא *3 גזרים *סלק קלוף1 *פלפל ירוק 1 *מלפפון 1 בקליפתו *תפוח ירוק 1)

אפרת-efrat

משתמש רשום
אני לא מבין מה כל הדיון הזה זה מתאים לתקופות של פעם.....

היום ב"ה יש לנו את הקורונה וכל דבר שעובר על הבנ"א אז זה מגיע מה"קורונה"
(לכו תשאלו את בנט על הסיפור של הנערה שלא הצליחה להתרכז בשיעור)
הכל מגיע מ"פוסט קורונה"......
א "אין שמחה כהתרת ספקות" (זבחים צ ע"א)
:giggle::giggle:
וזה לא קשור בכלללללל לקורונה, היה לי אומנם יותר מפעם אחת קורונה, אבל זה התחיל לי לפני שהיה בעולם מושג קורונה....
אני סובלת מזה כבר כמה שנים, ולא מצאתי ממה זה נובע!!!
זה סבל יומיומי של סחרחורות מזעזעות וחולשה...
:cautious::cry:

מדוד ושקול

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
וזה לא קשור בכלללללל לקורונה, היה לי אומנם יותר מפעם אחת קורונה, אבל זה התחיל לי לפני שהיה בעולם מושג קורונה....
אני סובלת מזה כבר כמה שנים, ולא מצאתי ממה זה נובע!!!
זה סבל יומיומי של סחרחורות מזעזעות וחולשה...
:cautious::cry:
נכון לגמרי, מכיר מקרוב, אבל זה לגמרי ניתן לפתרון עם מעקב ועקביות ובדיקות נכונות, הפרדוקס הוא שצריך כח כדי לטפל בזה.

אפרת-efrat

משתמש רשום
נכון לגמרי, מכיר מקרוב, אבל זה לגמרי ניתן לפתרון עם מעקב ועקביות ובדיקות נכונות, הפרדוקס הוא שצריך כח כדי לטפל בזה.
הרופא משפחה שאליו הלכתי (והוא רופא טוב מאד!!!!) שלח אותי לרופא אף אוזן גרון, שטען שזה משהו ליד האוזנים (שכחתי איך קוראים לזה... :confused:) שקורא הרבה פעמים שהוא זז מהמקום וגורם להרבה סחרחורות. לכן הוא סוג של ניער אותי ונתן לי הוראות איך לישון וטען שזה אמור לעזור, אם לא- לבוא אליו שוב.
אני פקפקתי בדבר... היה נשמע לי מוזר נורא, וזה באמת לא עזר. עשיתי עוד כמה בירורים על הרופא הזה ויצא לי מזה שהוא רופא אלוף... משהו שמע פעם על הדבר המוזר הזה??

סטיקר

משתמש פעיל
ברוב המקרים זה או חוסר שינה או לחץ ושרירים תפוסים, אז לישון מספיק ולשחרר לחצים ושרירים ע"י התעמלות כמו יוגה שיאצו וגם דיקור סיני וכו'

מדוד ושקול

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
הרופא משפחה שאליו הלכתי (והוא רופא טוב מאד!!!!) שלח אותי לרופא אף אוזן גרון, שטען שזה משהו ליד האוזנים (שכחתי איך קוראים לזה... :confused:) שקורא הרבה פעמים שהוא זז מהמקום וגורם להרבה סחרחורות. לכן הוא סוג של ניער אותי ונתן לי הוראות איך לישון וטען שזה אמור לעזור, אם לא- לבוא אליו שוב.
אני פקפקתי בדבר... היה נשמע לי מוזר נורא, וזה באמת לא עזר. עשיתי עוד כמה בירורים על הרופא הזה ויצא לי מזה שהוא רופא אלוף... משהו שמע פעם על הדבר המוזר הזה??
נכון זה גורם חוסר בשיווי משקל וסחרחורות, מעבר לזה יש עוד המון סיבות לסחרחורות מקווה שהרופא משפחה הבין את הרצף והסבל המתמשך ובדק את כל הגורמים.

חדזי

משתמש מקצוען
יש מצב שזה קשור למערכת העיכול? את סובלת גם מכאבי בטן?
נכון שזה נשמע מוזר אבל שנים הסתובבתי כך. ויש לי תופעה שנקראת וואזו וואגל כשמערכת העיכול מתחילה לפעול אז נוצר מצב של עיצבוב עצב הוואגוס . טיפול בחרדות ועוד כמה דברים עוזרים לזה מאד! אשמח באישי לעזור לך

סטיקר

משתמש פעיל
זה מה שהם תמיד אומרים כי ללחץ אין להם פתרון, כי על יוגה ושיאצו הפארמה לא מרויחה גרוש, והם אלה שכותבים את ספרי הרפואה

אפרת-efrat

משתמש רשום
יש מצב שזה קשור למערכת העיכול? את סובלת גם מכאבי בטן?
הרופא אף-אוזן-גרון שאל אותי את זה, ולא אין לי כאבי בטן... מה גם ששמעתי על התופעה הזו, וכנראה שהיא לא קשורה אלי...
טיפול בחרדות ועוד כמה דברים עוזרים לזה מאד!
ולא כ"כ נראה לי שזה קשור לחרדות. אלף: כי לא נראה לי שיש לי חרדות כלשהם...
בית: יש לי את זה כבר פחות או יותר 3 שנים ברציפות אונם יש זמנים שזה חזק יותר ויש זמנים שזה פחות, אבל... זה קיים!! וגורם לי סבל מטורף!!
או שיש עכשיו קורונה או שזה פוסט קורונה.
ולי אישית זה התחיל עוד מלפני הקורונה... אז מה ההסבר??

חדזי

משתמש מקצוען
הרופא אף-אוזן-גרון שאל אותי את זה, ולא אין לי כאבי בטן... מה גם ששמעתי על התופעה הזו, וכנראה שהיא לא קשורה אלי...

בית: יש לי את זה כבר פחות או יותר 3 שנים ברציפות אונם יש זמנים שזה חזק יותר ויש זמנים שזה פחות, אבל... זה קיים!! וגורם לי סבל מטורף!!

זה לא קשור לחרדות. הטיפול דומה לטיפול בחרדות

מביטה

משתמש פעיל

אולי היית חיובית קודם, אבל רק אח"כ עשית בדיקה.

חדזי

משתמש מקצוען

וגוס, העצב התועה (Vagus Nerv)​

הוגוס הוא רב סעיפים ומעצבב אברים רבים כמו מערכת השתן, מערכת העיכול, והלב. השפעתו על הלב גורמת להאטה בקצב.

המונח “התקף וזו – וגאלי” (vasovagal attack) מתייחס לפעילות עודפת של הוגוס. פעילות זו עלולה לגרום להאטת קצב הלב ולירידה בלחץ הדם, ובעקבותיהם להתעלפות. התופעה יכולה להתרחש בעקבות כאב, לחץ נפשי, פחד, או גירוי אברים אחרים המעוצבבים על ידי עצב הואגוס, למשל בעת מתן שתן או פעילות מעיים..

* המידע לקוח מתוך האתר: http://www.shahal.co.il/hebsite/modules/glossaryTerm.asp?Sid=72&Pid=252&termID=126

עצב הואגוס אחראי על המערכת הפרא סימפטטית בגוף. קיימות שתי מערכות עצביות אוטונומיות בגוף: המערכת הסימפטטית והמערכת הפרא סימפטטית.

המערכת הסימפטטית​

פועלת בעיתות דחק ועקה, כלומר בעיקר בעיתות חירום, לחץ ואיום פתאומי. היא אחראית להפעלת תגובת הילחם-או-ברח, שמטרתן התמודדות עם מצב החירום. במצב כזה ישנו ניתוב של אנרגיה לשרירי השלד כדי שיהיה להם מספיק כוח להגיב בצורה פתאומית ומהירה.

פעילויות עיכול מופסקות וכן מופעלות פעילויות של עצירת שתן (שדורשות אנרגיה לצורך העכב . בזמן פעילות המערכת הסימפתטית ישנם שינויים בזרימת הדם, כיווץ של כלי דם בעור, הרפיה של שרירי הנשימה, הפרשת אדרנלין ועוד.

המערכת הפרא-סימפטטית​

מערכת זו פעילה בעיקר במצב של מנוחה בגוף ואחראית על מצב של שגרה. היא מווסתת את הפעילויות הפיזיולוגיות הרצופות כגון נשימה ופעילות הלב. היא אחראית בעיקר על פעילות של שימור, עיכול, הפרשה, הגדלת מאגרי אנרגיה, התחדשות של תאים, הפרשת הורמונים של גדילה. העצבים הפרא-סימפתטיים יוצאים בעיקר מאזור השלד המוארך, ומחלקו התחתון של חוט השדרה. המערכת מופעלת בעיקר על ידי רפלקסים בתגובה לגירויים פנימיים. בזמן פעילותה ישנה הפרשה של המוליך העצבי אצטילכולין.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  56  פעמים

לוח מודעות

למעלה