כללי סוף סוף למדתי גם.

ישראלה

ללמוד תוכנות בכייף :)
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים

הדפס

משתמש חדש
ברשותכם, נושא זה קשור אלינו
ולכן נגיב:
הדפס של המדינה מספק מוצרי דפוס בעיקר לגרפיקאים
מאות קבצים מדי חודש מגיעים אלינו מגרפיקאים במטרה שאלו ירוויחו את ההפרש בין המחיר הממוצע בישראל לבין המחיר שהדפס מספק לגרפיקאים
הדפס, לעומת בתי דפוס אחרים, הקים מחלקה מיוחדת שמספקת שירות אך ורק לגרפיקאים, פתח קו טלפון לשירות גרפיקאים בלבד, בנה מחירון מיוחד לגרפיקאים, מספק שירות ייחודי לגרפיקאים, ובמקרים מיוחדים בהם הגרפיקאי/ת לא רוצה שהלקוח ידע שעובר תיווך - אזי הלקוח שלם לדפס של המדינה והדפס של המדינה מוציא צ'ק לגרפיקאי על סכום הרווח שלו

ראש_יהודי

משתמש פעיל
נכתב ע"י הדפס;506135:
ובמקרים מיוחדים בהם הגרפיקאי/ת לא רוצה שהלקוח ידע שעובר תיווך - אזי הלקוח שלם לדפס של המדינה והדפס של המדינה מוציא צ'ק לגרפיקאי על סכום הרווח שלו

כאן הבעיה, למה להסתיר מהלקוח, זה לא גניבת דעת?
מה יש כאן להסתיר את התיווך אם זה לגיטימי?

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
נכתב ע"י ראש_יהודי;506173:
כאן הבעיה, למה להסתיר מהלקוח, זה לא גניבת דעת?
מה יש כאן להסתיר את התיווך אם זה לגיטימי?

לא כל מה שלגיטימי, קל להסביר.

לא כל מה שמסתירים הוא לא לגיטימי.

לדוגמה, אמור נא לי, כמה אתה מרוויח בחודש?
למה אתה לא רוצה להגיד? אתה מסתיר משהו? אתה מרוויח את הכסף הזה באופן "לא לגיטימי"?

ראש_יהודי

משתמש פעיל
לך אני אולי לא אגלה, אבל מי שצריך לדעת ידע ממני :*)
וכאן נראה לי שהלקוח צריך לדעת.

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י כוכב103;506071:
נעמה, את יודעת למה מגיע לך תיווך?
כי את מתווכת ויש לזה תמורה.
יש לך אחריות שיהיה בזמן, באיכות טובה, בגודל ובנייר הנכון.
ועל האחריות הזו את מקבלת כסף ביושר!

נו, אבל בשביל זה אני לוקחת עמלה קבועה של 10-25% על הפקת דפוס!

העניין הוא שהעמלה שלי גלויה, קבועה, ולא מתחת לשולחן. והיא לא קשורה לעלות ההדפסה עצמה שעליה הלקוח משלם מחיר עלות.

חדוה

משתמש מקצוען
נעמה, יש נקודה לא ברורה לי והייתי שמחה לקבל הסבר
כשאדם בא אלי לחנות להזמין שלט אני אמורה לפרט לו את מחיר המתכת/הטפט/ועמלת תיווך של הזמנת השלט?(יש שלטים שאני מכינה לבד ויש שאני מזמינה)
אני בטוחה שתסכימי איתי שאני לא אמורה לפרט כי אדם קונה מוצר ויש לו מחיר סופי
אז למה הגרפיקאית כן צריכה לפרט?בגלל שלי יש חנות מותר לי לעמוד בכללי המסחר והגרפיקאית שאין לה חנות צריכה לפרט הכל ? הרי היא מביאה ללקוח מוצר כמוני אז מה ההבדל?
אלא אם כן כל חוקי המסחר לא מתחילים מבחינתך וכל עולם המסחר מתנהל ברמאות שזה נושא לדיון בפני עצמו
אבל אם לדעתך עולם המסחר מתנהל נורמלי ורק פה יש נקודה בעייתית של רמאות קטנה אשמח להבין איפה מסתתרת נקודת הרמאות
תודה מראש

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
א. אני לא תופסת את עצמי כמספקת מוצר, אלא כמספקת שירות.
ב. במקרה שלך כל לקוח מבין שנלקחת עמלה, ואילו במקרה של גרפיקאי/מעצב זה לא ברור מאליו.

אבל עזבי, כבר הבנתי שלא מדובר ברמאות, אם כי אני עדיין סוברת שזה לא 100% ישר, ועובדה ש"הדפס" מציעים תרגיל "כשר אבל מסריח" שמטרתו להסתיר מהלקוח את עצם העובדה שנלקחה עמלה כלשהי.

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נעמה, לא הגבתי עד עכשיו אבל קראתי את הדברים...
אני לא חושבת שכל הגרפיקאים מסתירים את עניין התיווך - אני למשל מעולם לא הסתרתי זאת.
אני מסבירה ללקוחות שלי שאני מספקת להם מוצר מוגמר, כך שלמרות שלי עצמי אין בית דפוס, מכיוון שאני עובדת הרבה עם בתי דפוס אני מקבלת מחירים זולים מאוד שמאפשרים לי לתת להם מחיר זול בהרבה משהיו מקבלים בעצמם - ואם כך מה אכפת להם שאני ארוויח במקום בית הדפוס??? אין לי גם בעיה שהלקוחות שלי ילכו ויחפשו מקומות אחרים להדפיס בהם - בסופו של דבר כמעט תמיד הם חוזרים אלי כי כל ההצעות שקיבלו היו יקרות יותר.

אם אגיד לך למשל שאני נותנת כרטיסי ביקור באותו מחיר שהדפס נותן - האם אמור להיות אכפת לך כמה הרווח שלי בסיפור הזה? והאם הרווח הזה הוא "לא ישר" בעינייך? מדוע?

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
סליחה עדן, לא אישי, אבל אני מרגישה שהדיון מוצה.
נדמה לי שדעתי הוסברה היטב לאורך השרשור.

לא הבנת / לא הסכמת? לא נורא, זה בסדר, המשיכי הלאה... :)

חדוה

משתמש מקצוען
אני מודה לך על התשובה, ובואו נחליט שלספק מוצר דפוס מוכן ייחשב כמוצר ולא כשרות
בדיוק כמו השלט שאני מספקת ללקוח שעשיתי לו גרפיקה בחמש דקות , הזמנתי בפקס ממפעל ועל הדרך עשיתי כסף לא רע
ולא נטיל קטגוריה על גרפיקאיות ישרות וטובות שיודעות להרויח את לחמן ביושר

הדפס

משתמש חדש
נעמה שלום,
נעים מאוד
אני אריאל ברג הבעלים של הדפס של המדינה
נורא נעלבתי לקרוא שמה שאני עושה הוא "כשר אבל מסריח"
אודה לך אם תביני שגרפקיאי הוא נחשב בעינינו כסוכן פוטנציאלי שמחובתנו לשלם לו עבור הבאת הלקוח
שלא כמו הגישה של שאר בתי הדפוס בישראל שמקבלים עבודה ומזלזים בגרפיקאי
אנחנו מעריכים ומכבדים אתכם הגרפיקאים ומאמינים שמגיע לכם עמלה עבור העברת הלקוח אלינו ולא לבית דפוס אחר...
אין בזה אלא שיתוף פעולה פורה והדדי
את מוזמנת ללחוץ על הקישור ולהבין
http://dapas.co.il/100201/progsite

שער

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י הדפס;507378:
נעמה שלום,
נעים מאוד
אודה לך אם תביני שגרפקיאי הוא נחשב בעינינו כסוכן פוטנציאלי שמחובתנו לשלם לו עבור הבאת הלקוח
אנחנו מעריכים ומכבדים אתכם הגרפיקאים ומאמינים שמגיע לכם עמלה עבור העברת הלקוח אלינו ולא לבית דפוס אחר...

המחירים מוצלחים מאד, תודה רבה ויישר כח,
אבל השורה הזאת "מחיר מומלץ לצרכן כולל גרפיקה" נראית לי מיותרת לחלוטין הדוגמא של הכרטיס ביקור למשל, עלוב ביותר 250 ש"ח הדפסה כולל גרפיקה, כשהגרפיקה לכרטיס ביקור למתחילים מתחיל מ250-200, הייתי מקסימום הופכת את השורה הזו ל "מחיר מומלץ לצרכן כולל רווח".

naamah

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י הדפס;507378:
נעמה שלום,
נעים מאוד

תודה.
אם נניח שבאמת נעלבת (כאיש מקצוע אני מקווה שאתה לא באמת נעלב כ"כ מהר מדעות שאנשים מביעים באינטרנט, מה שאגב לגיטימי לחלוטין) - קבל התנצלות.

מבקשלחם

משתמש רשום
השיטה בה כולם מרויחים, מוכיחה את עצמה - עסקית. גרפיקאי מתפרנס מגרפיקה והדפסה. בדיוק כמו שבעל מכולת מוכר גם לחם וגם חלב. (ודרך אגב, למי שלא יודע, הוא מקבל את זה במחיר זול יותר מתנובה ואנג'ל ממה שהוא מוכר)

לכל נגר יש את הסוכנות שלו שם הוא קונה את הפורמייקות, והסוכן משתדל גם הוא לדחוף לו של חברה מסויימת ממנה הוא מרויח עמלות, ותתפלאו לשמוע, הוא לא פרסם על כך בהדפס על החולצה שלו.

עמלות זה משהו מאד חיובי, כל עוד זה לא עמלת "ערוץ פעולה ישיר" הנהוגה בבנקים.

מה שאני מסכים שלא הוגן - להדפיס אצל "הדפס" במחיר של גרפיקאים, "ולמכור" את זה ללקוח בתוספת של 20000%. אבל כל עוד הלקוח שילם את מחיר השוק, מה רע? מה לא הוגן? האם נתרום משהו בטווח הארוך ללקוח אם הוא ישלם מחיר של סוכן? מה יקרה לכל הסוכנים? אסור להם להתפרנס? רק לגרפיקאים "צדקניים" מותר?

אם מישהו קשה לו עם זה שהוא מרוויח משירות ההדפסה, אני מוכן להיות הסוכן שמטפל לו מול הלקוח שלו. ואני מודיע ללקוח בפירוש: אתה משלם את מחירי השוק. לי יש הנחה אצל הדפוס ומההפרש אני מפרנס ילדי ישראל שהם במקרה גם שלי עצמי.

שולמית10

משתמש רשום
לרגע לא חשבתי שיש בעיה עם זה.

ב"ה השבוע עשיתי קופה נחמדה מאד , והלקוח קיבל שירות +

הדפסתי מגנטים+ כרטיסי ביקור בהדפס: איכות מעולה , עבודה מהירה.

בנים

משתמש צעיר
חושבני שאין כאן ויכוח כלל אלא יש כאן חוסר הבנה הנובע מחוסר בהסברה.

יש הבדל מהותי בין לומר ללקוח שבא לקבל גרפיקה בלבד, שאתה יכול לסדר לו הדפסה במחיר טוב של נניח 1000 ש"ח בזמן שבפועל המחיר שאתה משלם הוא 500 ש"ח, שזה לכאורה אמנם כשר אך בהחלט יש כאן מעט אולי תחושה קטנה של טיפטיפה חוסר יושר.

לעומת לקוח שמקבל מראש הצעת מחיר לעבודה, כולל מחיר הדפסה, שאז כביכול הגרפיקאי הופך לספק ההדפסה ואין שום נפק"מ ללקוח בכמה הגרפיקאי רוכש את ההדפסה, והדבר דומה ממש לבעל מכולת המוכר את הלחם והחלב בפער אחוזים מעל המחיר שהוא רוכש מהספק. מקרה כזה הוא בוודאי כשר וישר ללא כל פקפוק.

מרדכי

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
נכתב ע"י natittt;505919:
ראוי לומר ללקוח שעל הדפסה את לוקחת כך וכך. להגיד לו שזה המחירון של הדפוס- זה לא ישר.
או שתגידי לו שאם את מטפלת בהדפסה זה עולה *** בנוסף למחיר ההדפסה עצמה.

לא ראוי לומר כך ללקוח, אלא חייבים לומר כך.

מותר לך להגיד ללקוח: אני יכולה להציע לך הדפסה באלף שקלים. או: אתה יכול להדפיס את זה דרכי, זה יעלה לך אלף שקלים.

אסור להגיד ללקוח: יש לי דפוס שיעשה לך את זה באלף שקלים. או: אני מכירה דפוס שזה עולה שם אלף שקלים, אני יכולה לשלוח את זה אליהם.

זה בדיוק כמו שאשלח מישהו לקנות לי חלב, והוא יאמר לי: זה עולה לי בחנות עשר שקלים.
מה שכן מותר לו לומר לי: אני יכול לקנות לך חלב, זה יעלה לך עשר שקלים. או: תביא לי עשר שקלים, אני משיג לך חלב.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה