סוף סוף הגעתי למתכון המושלם של עוגת שמרים- הכנסי למתכון!

נירוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אחרי הרבה נסיונות של מלא מתכונים לעוגות שמרים שהיו דיי מוצלחים מצאתי מתכון שהוא אליפות!!
החמיאו לי שזה כמו של קונדטורית כץ -מי שבני ברקי יבין...:p
מצרפת כאן לינק למתכון (נפתח בנט פרי)
שינויים שעשיתי- בבצק במקום שמנת חמוצה- שמתי כוס מים.
במילוי - במקום נוטלה מרחתי ממרח שוקולד אגוזים של צ'וקוטה (מנצ'סטר) מי שרוצה הכשר אחר יש בחנויות אפיה.
כמובן שהשתמשתי במרגרינה (מחמאה) במקום חמאה.
שינוי נוסף - אני עשיתי מלכתחילה כמות כפולה שזה קילו ועדיין הספיקה לי צנצנת קטנה של הממרח- דהיינו 350 גרם- מה שבמקור של המתכון הכמות הזאת צריכה להספיק לחצי ק"ג...
גם ככה יצא לי שוקולדי בטירוף - אז כמות כפולה- זה מוגזם לדעתי
בכל שאר הרכיבים הכפלתי את הכמויות
אז הנה המתכון- בהצלחה!! ותגידו איך יצא...;)
http://www.krutit.co.il/עוגת-רוגלך-במילוי-שוקולד-ונוטלה/
 

תהילהמור

משתמש מקצוען
עוגת רוגלך שוקולד מושחתת במיוחד
מצרכים לבצק ( ל-4 עוגות בינוניות בתבנית אינגליש קייק):
500 גרם (3 ו-1/2 כוסות) קמח
10 גרם (כף) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 מיכל שמנת חמוצה
2 ביצים L
100 גרם חמאה רכה מאוד (בטמפרטורת החדר) או מומסת אבל לא חמה מדי

לציפוי:
2 ביצים טרופות עם 2 כפות מים

מצרכים למילוי:
180 גרם (3/4 כוס) סוכר חום בהיר – דמררה
150 גרם חמאה מומסת
90 גרם (בערך 5 כפות גדושות) קקאו איכותי
1/2 כפית קינמון
צנצנת נוטלה קטנה

מצרכים לסירופ סוכר:
200 גרם (כוס) סוכר
240 מ"ל (כוס) מים

אופן הכנה:
– בצק: בקערת מיקסר , עם וו לישה, מניחים את כל המצרכים פרט לחמאה ומערבלים במשך דקה. מוסיפים את החמאה ולשים את הבצק על מהירות בינונית במשך 8-10 דקות. מעבירים למקרר, עטוף בניילון, לשעה וחצי-שעתיים או ללילה.
– מילוי: מערבבים את כל המצרכים, פרט לנוטלה, ומניחים בצד. אם המילוי נוזלי (בעיקר בקית או כשהחמאה חמה מאוד) מעבירים למקרר לכמה דקות ומערבבים מדי פעם עד שנוצר מרקם של ממרח סמיך.
– מרדדים וממלאים: מרדדים 1/2 מכמות הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ. חשוב שיהיה דק. מורחים על הבצק 1/2 מכמות המילוי (בלי הנוטלה). שימו לב למרוח את המילוי על כל הבצק (תמונה מספר 2).
– מקפלים 1/3 מהבצק מצד ימין לאמצע ואת ה-1/3 מצד שמאל על החלק שכרגע הנחתם באמצע. כמו מעטפה. מקפלים את החלק העליון והתחתון כלפי פנים כדי שהמילוי לא יברח מהצדדים הפתוחים (תמונה מספר 3). מרדדים את הבצק המקופל למלבן בעובי 1/2 ס"מ. חשוב בשלב הזה לקמח היטב את הבצק כדי שהוא לא ידבק למערוך ויקרע. אמור לצאת לכם בצק במראה משויש כי השוקולד מציץ מבעד לבצק (תמונה מספר 4).
– מורחים את הבצק בשכבה דקה של נוטלה ומגלגלים לרולדה הדוקה (תמונות 5 ו-6)
– מחלקים את הרולדה ל-2 לפי אורך תבנית האינגליש קייק שלכם (תמונה מספר 7).
– חותכים את הרולדות באמצע (לאורך) עם סכין חדה כך שניתן יהיה לראות את השכבות שנוצרו (תמונה מספר 8) ויוצרים מכל 2 חצאים פתוחים כאלה צורת בורג – (מלפפים כל רצועה סביב השנייה כשהחלק הפתוח כלפי מעלה). יווצרו לכם 2 עוגות.
– מניחים בתבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה בתוכה ומכסים. מתפיחים במשך 40 דקות (העוגות לא תופחות מאוד וזה בסדר). חוזרים על הפעולה עם החצי השני של הבצק כך שבסוף יצאו לכם 4 עוגות סה"כ.
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– מברישים את העוגות אחרי התפיחה בביצה מהולה במים ואופים במשך 25-35 דקות או עד שהעוגות שחומות.
– סירופ סוכר: בזמן שהעוגות בתנור ממיסים בסיר את הסוכר והמים עד שהסירופ רותח.
– מיד כשהעוגות יוצאות מהתנור מברישים אותן בנדיבות בסירופ הסוכר ומניחים להן להתקרר לפני שזוללים – לא לחתוך לפני שהן מתקררות אחרת הן תצאנה במרקם של בצק.

DSC_0128.jpg

שכבות של אהבה מתוקה
הערות חשובות

  • חשוב להשקות את העוגות בהרבה סירופ מיד כשהן יוצאות מהתנור. שימו לב שהסירופ צריך להיות רותח אחרת הוא לא יחלחל לבצק כמו שצריך.
  • מומלץ להשתמש בבצק הישר מהמקרר, הכי קל לרדד אותו כשהוא קר.
  • ככל שהמלבן שלכם יהיה גבוה יותר, ככה לעוגה שלכם יהיו יותר גלגולים. זה גם יפה יותר וגם מלא יותר בשוקולד. ותקפידו על רידוד דק.
  • במקום ממרח נוטלה אפשר להשתמש בממרח חלבה.
  • ואפשר גם שבלולי רוגלך! פשוט חותכים את הרולדה המגולגלת לפרוסות בעובי 3-4 ס"מ ומניחים במנז'טים. שאר האפייה כרגיל.
 

ששונית

משתמש מקצוען
ומי שרוצה עוגת שמרים בלי מרגרינה, על האריזה הסגולה של קמח רובינפלד יש מתכון נפלא.
אולי אנסה אותו עם המילוי הנ"ל בהמרת החמאה לשמן קוקוס.
בעזרת השם אעדכן.
 

AtaraM

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יש לי מתכון לשמרים מעולה...... בלי מרגרינה בצק נוח ואפשר לרדד אותו דק דק דק, השוקולד יותר טעים מבחנות.
הבצק-
1 קילו קמח
2 כפות גדושות שמרים
1 כוס סוכר
1 ו-3/4 כוסות שמן
2 כוסות מים פושרים
(מתאים ל3 פסים)

המילוי-
2 כוסות סוכר
1 קקאו
2 וחצי כפות אינסטנפודינג
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כוס שמן
למרוח עם מרית על הבצק

מתפיחים 20 דקות אחרי שמכינים את הפסים למרוח ביצה (אפשר להוסיף שומשום) ו.....לתנור 220 מעלות 25 דקות
 

חיוש חיותה

משתמש פעיל
אחרי הרבה נסיונות של מלא מתכונים לעוגות שמרים שהיו דיי מוצלחים מצאתי מתכון שהוא אליפות!!
החמיאו לי שזה כמו של קונדטורית כץ -מי שבני ברקי יבין...:p
מצרפת כאן לינק למתכון (נפתח בנט פרי)
שינויים שעשיתי- בבצק במקום שמנת חמוצה- שמתי כוס מים.
במילוי - במקום נוטלה מרחתי ממרח שוקולד אגוזים של צ'וקוטה (מנצ'סטר) מי שרוצה הכשר אחר יש בחנויות אפיה.
כמובן שהשתמשתי במרגרינה (מחמאה) במקום חמאה.
שינוי נוסף - אני עשיתי מלכתחילה כמות כפולה שזה קילו ועדיין הספיקה לי צנצנת קטנה של הממרח- דהיינו 350 גרם- מה שבמקור של המתכון הכמות הזאת צריכה להספיק לחצי ק"ג...
גם ככה יצא לי שוקולדי בטירוף - אז כמות כפולה- זה מוגזם לדעתי
בכל שאר הרכיבים הכפלתי את הכמויות
אז הנה המתכון- בהצלחה!! ותגידו איך יצא...;)
http://www.krutit.co.il/עוגת-רוגלך-במילוי-שוקולד-ונוטלה/
הכנתי היום ויצא טעיםםם בקושי נשאר...
 

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
תשאלו רב אם מותר להכין עוגה חלבית [בצק חלבי] ללא צורה מיוחדת, וללא שניכר שזו עוגה חלבית.
 

נירוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
תשאלו רב אם מותר להכין עוגה חלבית [בצק חלבי] ללא צורה מיוחדת, וללא שניכר שזו עוגה חלבית.
למה צריך להכין חלבית? המרתי את כל החלבי בפרווה - פירטתי בפתיחת האשכול.
 

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עוגת רוגלך שוקולד מושחתת במיוחד
מצרכים לבצק ( ל-4 עוגות בינוניות בתבנית אינגליש קייק):
500 גרם (3 ו-1/2 כוסות) קמח
10 גרם (כף) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 מיכל שמנת חמוצה
2 ביצים L
100 גרם חמאה רכה מאוד (בטמפרטורת החדר) או מומסת אבל לא חמה מדי

לציפוי:
2 ביצים טרופות עם 2 כפות מים

מצרכים למילוי:
180 גרם (3/4 כוס) סוכר חום בהיר – דמררה
150 גרם חמאה מומסת
90 גרם (בערך 5 כפות גדושות) קקאו איכותי
1/2 כפית קינמון
צנצנת נוטלה קטנה

מצרכים לסירופ סוכר:
200 גרם (כוס) סוכר
240 מ"ל (כוס) מים

אופן הכנה:
– בצק: בקערת מיקסר , עם וו לישה, מניחים את כל המצרכים פרט לחמאה ומערבלים במשך דקה. מוסיפים את החמאה ולשים את הבצק על מהירות בינונית במשך 8-10 דקות. מעבירים למקרר, עטוף בניילון, לשעה וחצי-שעתיים או ללילה.
– מילוי: מערבבים את כל המצרכים, פרט לנוטלה, ומניחים בצד. אם המילוי נוזלי (בעיקר בקית או כשהחמאה חמה מאוד) מעבירים למקרר לכמה דקות ומערבבים מדי פעם עד שנוצר מרקם של ממרח סמיך.
– מרדדים וממלאים: מרדדים 1/2 מכמות הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ. חשוב שיהיה דק. מורחים על הבצק 1/2 מכמות המילוי (בלי הנוטלה). שימו לב למרוח את המילוי על כל הבצק (תמונה מספר 2).
– מקפלים 1/3 מהבצק מצד ימין לאמצע ואת ה-1/3 מצד שמאל על החלק שכרגע הנחתם באמצע. כמו מעטפה. מקפלים את החלק העליון והתחתון כלפי פנים כדי שהמילוי לא יברח מהצדדים הפתוחים (תמונה מספר 3). מרדדים את הבצק המקופל למלבן בעובי 1/2 ס"מ. חשוב בשלב הזה לקמח היטב את הבצק כדי שהוא לא ידבק למערוך ויקרע. אמור לצאת לכם בצק במראה משויש כי השוקולד מציץ מבעד לבצק (תמונה מספר 4).
– מורחים את הבצק בשכבה דקה של נוטלה ומגלגלים לרולדה הדוקה (תמונות 5 ו-6)
– מחלקים את הרולדה ל-2 לפי אורך תבנית האינגליש קייק שלכם (תמונה מספר 7).
– חותכים את הרולדות באמצע (לאורך) עם סכין חדה כך שניתן יהיה לראות את השכבות שנוצרו (תמונה מספר 8) ויוצרים מכל 2 חצאים פתוחים כאלה צורת בורג – (מלפפים כל רצועה סביב השנייה כשהחלק הפתוח כלפי מעלה). יווצרו לכם 2 עוגות.
– מניחים בתבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה בתוכה ומכסים. מתפיחים במשך 40 דקות (העוגות לא תופחות מאוד וזה בסדר). חוזרים על הפעולה עם החצי השני של הבצק כך שבסוף יצאו לכם 4 עוגות סה"כ.
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– מברישים את העוגות אחרי התפיחה בביצה מהולה במים ואופים במשך 25-35 דקות או עד שהעוגות שחומות.
– סירופ סוכר: בזמן שהעוגות בתנור ממיסים בסיר את הסוכר והמים עד שהסירופ רותח.
– מיד כשהעוגות יוצאות מהתנור מברישים אותן בנדיבות בסירופ הסוכר ומניחים להן להתקרר לפני שזוללים – לא לחתוך לפני שהן מתקררות אחרת הן תצאנה במרקם של בצק.

DSC_0128.jpg

שכבות של אהבה מתוקה
הערות חשובות

  • חשוב להשקות את העוגות בהרבה סירופ מיד כשהן יוצאות מהתנור. שימו לב שהסירופ צריך להיות רותח אחרת הוא לא יחלחל לבצק כמו שצריך.
  • מומלץ להשתמש בבצק הישר מהמקרר, הכי קל לרדד אותו כשהוא קר.
  • ככל שהמלבן שלכם יהיה גבוה יותר, ככה לעוגה שלכם יהיו יותר גלגולים. זה גם יפה יותר וגם מלא יותר בשוקולד. ותקפידו על רידוד דק.
  • במקום ממרח נוטלה אפשר להשתמש בממרח חלבה.
  • ואפשר גם שבלולי רוגלך! פשוט חותכים את הרולדה המגולגלת לפרוסות בעובי 3-4 ס"מ ומניחים במנז'טים. שאר האפייה כרגיל.
זה המתכון של @נירוש?
יש לי מתכון לשמרים מעולה...... בלי מרגרינה בצק נוח ואפשר לרדד אותו דק דק דק, השוקולד יותר טעים מבחנות.
הבצק-
1 קילו קמח
2 כפות גדושות שמרים
1 כוס סוכר
1 ו-3/4 כוסות שמן
2 כוסות מים פושרים
(מתאים ל3 פסים)

המילוי-
2 כוסות סוכר
1 קקאו
2 וחצי כפות אינסטנפודינג
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כוס שמן
למרוח עם מרית על הבצק

מתפיחים 20 דקות אחרי שמכינים את הפסים למרוח ביצה (אפשר להוסיף שומשום) ו.....לתנור 220 מעלות 25 דקות
יש לי מתכון דומה לבצק שהעתקתי מכאן אי פעם, פחות סוכר ופחות שמן
 

veredb

עיצוב ועריכה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
מתכון של מישהי מומחית גדולה בשם יוכבד אלקסלסי
עשיתי כמה פעמים ויוצא מעולה
העברתי לחברות ומאוד נהנו
זה פשוט כמו מאפיה לא תאמינו
נחטף עוד לפני השבת
המילית לפי המתכון מעולה
קראוסון שוקולד:

בקערת מיקסר נשים 2 כפות שמרים יבשים
2 סוכר וניל
שקית אבקת אפיה ו450 מיל מים.
נמתין 5 דקות לתסיסה ונוסיף 3/4 סוכר
3/4כוס שמן
קילו קמח מנופה וחבילת פודינג וניל. נתחיל לערבל במשך 5 דקות. נוסיף חצי כפית מלח נלוש עוד 2 דקות ונלטף מעט בשמן ונכסה לתפיחה של שעה
להדליק תנור על230מעלות
ניצור צורות
נמרח בשוקולד
או מלית שנכין
חצי כוס קקאו
חצי כוס שוקולית
חבילת פודינג שוקולד
2 שקיות של 100 גרם אבקת סוכר
ניתן לטפטף טיפות של רום ותמצית וניל זה מוסיף המוןןןן אך לא חייב.
ומי שאוהבת כף נס קפה. לערבב הכל עם כוס מים רותחים עד למשחה סמיכה ולא נוזלית. אם צריך עוד להוסיף לפי העין
למלא את העלה. לחתוך למשולשים. להבריש בביצה עם מעט סילאן. ניתן לפזר שומשום
ולאפות עד שמשחים
להוציא ולהניח על גבי רשת ניתן להרפיא בקופסא אטומה.

בשביל להכין רוגאלעך
ניקח כדור בצק נרדד אותו כמו פיצה
נמרח מילית על כל הבצק ואח"כ נחתוך כמו משולשי פיצה
נגלגל מבחוץ בחלק הרחב פנימה לחלק הצר
תהנו
 

בלוק

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אחרי הרבה נסיונות של מלא מתכונים לעוגות שמרים שהיו דיי מוצלחים מצאתי מתכון שהוא אליפות!!
החמיאו לי שזה כמו של קונדטורית כץ -מי שבני ברקי יבין...:p
מצרפת כאן לינק למתכון (נפתח בנט פרי)
שינויים שעשיתי- בבצק במקום שמנת חמוצה- שמתי כוס מים.
במילוי - במקום נוטלה מרחתי ממרח שוקולד אגוזים של צ'וקוטה (מנצ'סטר) מי שרוצה הכשר אחר יש בחנויות אפיה.
כמובן שהשתמשתי במרגרינה (מחמאה) במקום חמאה.
שינוי נוסף - אני עשיתי מלכתחילה כמות כפולה שזה קילו ועדיין הספיקה לי צנצנת קטנה של הממרח- דהיינו 350 גרם- מה שבמקור של המתכון הכמות הזאת צריכה להספיק לחצי ק"ג...
גם ככה יצא לי שוקולדי בטירוף - אז כמות כפולה- זה מוגזם לדעתי
בכל שאר הרכיבים הכפלתי את הכמויות
אז הנה המתכון- בהצלחה!! ותגידו איך יצא...;)
http://www.krutit.co.il/עוגת-רוגלך-במילוי-שוקולד-ונוטלה/

הכנתי את זה שבוע שעבר
יצא מדהים ברמות!!!!!!!!
תודה רבה על המתכון
 

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אחרי הרבה נסיונות של מלא מתכונים לעוגות שמרים שהיו דיי מוצלחים מצאתי מתכון שהוא אליפות!!
החמיאו לי שזה כמו של קונדטורית כץ -מי שבני ברקי יבין...:p
מצרפת כאן לינק למתכון (נפתח בנט פרי)
שינויים שעשיתי- בבצק במקום שמנת חמוצה- שמתי כוס מים.
במילוי - במקום נוטלה מרחתי ממרח שוקולד אגוזים של צ'וקוטה (מנצ'סטר) מי שרוצה הכשר אחר יש בחנויות אפיה.
כמובן שהשתמשתי במרגרינה (מחמאה) במקום חמאה.
שינוי נוסף - אני עשיתי מלכתחילה כמות כפולה שזה קילו ועדיין הספיקה לי צנצנת קטנה של הממרח- דהיינו 350 גרם- מה שבמקור של המתכון הכמות הזאת צריכה להספיק לחצי ק"ג...
גם ככה יצא לי שוקולדי בטירוף - אז כמות כפולה- זה מוגזם לדעתי
בכל שאר הרכיבים הכפלתי את הכמויות
אז הנה המתכון- בהצלחה!! ותגידו איך יצא...;)
http://www.krutit.co.il/עוגת-רוגלך-במילוי-שוקולד-ונוטלה/
עוגת רוגלך שוקולד מושחתת במיוחד
מצרכים לבצק ( ל-4 עוגות בינוניות בתבנית אינגליש קייק):
500 גרם (3 ו-1/2 כוסות) קמח
10 גרם (כף) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 מיכל שמנת חמוצה
2 ביצים L
100 גרם חמאה רכה מאוד (בטמפרטורת החדר) או מומסת אבל לא חמה מדי

לציפוי:
2 ביצים טרופות עם 2 כפות מים

מצרכים למילוי:
180 גרם (3/4 כוס) סוכר חום בהיר – דמררה
150 גרם חמאה מומסת
90 גרם (בערך 5 כפות גדושות) קקאו איכותי
1/2 כפית קינמון
צנצנת נוטלה קטנה

מצרכים לסירופ סוכר:
200 גרם (כוס) סוכר
240 מ"ל (כוס) מים

אופן הכנה:
– בצק: בקערת מיקסר , עם וו לישה, מניחים את כל המצרכים פרט לחמאה ומערבלים במשך דקה. מוסיפים את החמאה ולשים את הבצק על מהירות בינונית במשך 8-10 דקות. מעבירים למקרר, עטוף בניילון, לשעה וחצי-שעתיים או ללילה.
– מילוי: מערבבים את כל המצרכים, פרט לנוטלה, ומניחים בצד. אם המילוי נוזלי (בעיקר בקית או כשהחמאה חמה מאוד) מעבירים למקרר לכמה דקות ומערבבים מדי פעם עד שנוצר מרקם של ממרח סמיך.
– מרדדים וממלאים: מרדדים 1/2 מכמות הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ. חשוב שיהיה דק. מורחים על הבצק 1/2 מכמות המילוי (בלי הנוטלה). שימו לב למרוח את המילוי על כל הבצק (תמונה מספר 2).
– מקפלים 1/3 מהבצק מצד ימין לאמצע ואת ה-1/3 מצד שמאל על החלק שכרגע הנחתם באמצע. כמו מעטפה. מקפלים את החלק העליון והתחתון כלפי פנים כדי שהמילוי לא יברח מהצדדים הפתוחים (תמונה מספר 3). מרדדים את הבצק המקופל למלבן בעובי 1/2 ס"מ. חשוב בשלב הזה לקמח היטב את הבצק כדי שהוא לא ידבק למערוך ויקרע. אמור לצאת לכם בצק במראה משויש כי השוקולד מציץ מבעד לבצק (תמונה מספר 4).
– מורחים את הבצק בשכבה דקה של נוטלה ומגלגלים לרולדה הדוקה (תמונות 5 ו-6)
– מחלקים את הרולדה ל-2 לפי אורך תבנית האינגליש קייק שלכם (תמונה מספר 7).
– חותכים את הרולדות באמצע (לאורך) עם סכין חדה כך שניתן יהיה לראות את השכבות שנוצרו (תמונה מספר 8) ויוצרים מכל 2 חצאים פתוחים כאלה צורת בורג – (מלפפים כל רצועה סביב השנייה כשהחלק הפתוח כלפי מעלה). יווצרו לכם 2 עוגות.
– מניחים בתבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה בתוכה ומכסים. מתפיחים במשך 40 דקות (העוגות לא תופחות מאוד וזה בסדר). חוזרים על הפעולה עם החצי השני של הבצק כך שבסוף יצאו לכם 4 עוגות סה"כ.
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– מברישים את העוגות אחרי התפיחה בביצה מהולה במים ואופים במשך 25-35 דקות או עד שהעוגות שחומות.
– סירופ סוכר: בזמן שהעוגות בתנור ממיסים בסיר את הסוכר והמים עד שהסירופ רותח.
– מיד כשהעוגות יוצאות מהתנור מברישים אותן בנדיבות בסירופ הסוכר ומניחים להן להתקרר לפני שזוללים – לא לחתוך לפני שהן מתקררות אחרת הן תצאנה במרקם של בצק.

DSC_0128.jpg

שכבות של אהבה מתוקה
הערות חשובות

  • חשוב להשקות את העוגות בהרבה סירופ מיד כשהן יוצאות מהתנור. שימו לב שהסירופ צריך להיות רותח אחרת הוא לא יחלחל לבצק כמו שצריך.
  • מומלץ להשתמש בבצק הישר מהמקרר, הכי קל לרדד אותו כשהוא קר.
  • ככל שהמלבן שלכם יהיה גבוה יותר, ככה לעוגה שלכם יהיו יותר גלגולים. זה גם יפה יותר וגם מלא יותר בשוקולד. ותקפידו על רידוד דק.
  • במקום ממרח נוטלה אפשר להשתמש בממרח חלבה.
  • ואפשר גם שבלולי רוגלך! פשוט חותכים את הרולדה המגולגלת לפרוסות בעובי 3-4 ס"מ ומניחים במנז'טים. שאר האפייה כרגיל.
תגידו זה לא בל תשחית על הגוף שלנו, שנשאר להתמודד עם כל הדברים "הבריאים" הללו?
 

נאוה ב

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אני שמחה למתכון אני אנסה ,זה נראה טוב תודה!
טיפ קטן וחשוב! סירופ רותח מתאים על עוגות השמרים שהם קרות , וההפך עוגות השמרים חמות על הסירופ' להיות קר זה חוק בעולם האפיה בהצלחה נאוה
 

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אם את מתנזרת מכל מאפה אשרייך! אך אם האופציה זה רוגעלך מהקונדטוריה אז האפשרות הזאת עדיפה...
האופציה היא לאכול ולהכין עוגות פחות מושחתות מבחינה בריאותית, [כך לפי דעתי]
בכ"א נראה עוגה מעולה למי שלא חוששת. ;)
 

נירוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
האופציה היא לאכול ולהכין עוגות פחות מושחתות מבחינה בריאותית, [כך לפי דעתי]
בכ"א נראה עוגה מעולה למי שלא חוששת. ;)
אז באמת שכל הזמן אני עושה עוגות ועוגיות בגדר "בריאות" -קוואקר, קמח מלא, ללא מרגרינה וכדו'
אבל עוגת שמרים היה בא לי פעם אחת ולתמיד שגם לי תהיה עוגת קונדטוריה, אחרי שאפיתי מלא מתכונים מושחתים פחות...- אבל אין מה לעשות הקמח הלבן , הסוכר והמרגרינה עושים את העבודה היטב, ואם אוכלים רק בשבת ולא במשך השבוע אז המצפון שלי לא מתעורר...;)
 
נערך לאחרונה ב:

Studio Grafix

עיצוב גרפי ומיתוג עסקי למוסדות ועסקים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
יוצרי ai
תודה על השיתוף! בא לי להכין
משהי נסתה להכין עם קמח שמרים?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כז

א לְדָוִד יְהוָה אוֹרִי וְיִשְׁעִי מִמִּי אִירָא יְהוָה מָעוֹז חַיַּי מִמִּי אֶפְחָד:ב בִּקְרֹב עָלַי מְרֵעִים לֶאֱכֹל אֶת בְּשָׂרִי צָרַי וְאֹיְבַי לִי הֵמָּה כָשְׁלוּ וְנָפָלוּ:ג אִם תַּחֲנֶה עָלַי מַחֲנֶה לֹא יִירָא לִבִּי אִם תָּקוּם עָלַי מִלְחָמָה בְּזֹאת אֲנִי בוֹטֵחַ:ד אַחַת שָׁאַלְתִּי מֵאֵת יְהוָה אוֹתָהּ אֲבַקֵּשׁ שִׁבְתִּי בְּבֵית יְהוָה כָּל יְמֵי חַיַּי לַחֲזוֹת בְּנֹעַם יְהוָה וּלְבַקֵּר בְּהֵיכָלוֹ:ה כִּי יִצְפְּנֵנִי בְּסֻכֹּה בְּיוֹם רָעָה יַסְתִּרֵנִי בְּסֵתֶר אָהֳלוֹ בְּצוּר יְרוֹמְמֵנִי:ו וְעַתָּה יָרוּם רֹאשִׁי עַל אֹיְבַי סְבִיבוֹתַי וְאֶזְבְּחָה בְאָהֳלוֹ זִבְחֵי תְרוּעָה אָשִׁירָה וַאֲזַמְּרָה לַיהוָה:ז שְׁמַע יְהוָה קוֹלִי אֶקְרָא וְחָנֵּנִי וַעֲנֵנִי:ח לְךָ אָמַר לִבִּי בַּקְּשׁוּ פָנָי אֶת פָּנֶיךָ יְהוָה אֲבַקֵּשׁ:ט אַל תַּסְתֵּר פָּנֶיךָ מִמֶּנִּי אַל תַּט בְּאַף עַבְדֶּךָ עֶזְרָתִי הָיִיתָ אַל תִּטְּשֵׁנִי וְאַל תַּעַזְבֵנִי אֱלֹהֵי יִשְׁעִי:י כִּי אָבִי וְאִמִּי עֲזָבוּנִי וַיהוָה יַאַסְפֵנִי:יא הוֹרֵנִי יְהוָה דַּרְכֶּךָ וּנְחֵנִי בְּאֹרַח מִישׁוֹר לְמַעַן שׁוֹרְרָי:יב אַל תִּתְּנֵנִי בְּנֶפֶשׁ צָרָי כִּי קָמוּ בִי עֵדֵי שֶׁקֶר וִיפֵחַ חָמָס:יג לוּלֵא הֶאֱמַנְתִּי לִרְאוֹת בְּטוּב יְהוָה בְּאֶרֶץ חַיִּים:יד קַוֵּה אֶל יְהוָה חֲזַק וְיַאֲמֵץ לִבֶּךָ וְקַוֵּה אֶל יְהוָה:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

מנדלה במטבח • אתגר 53

לוח מודעות

למעלה