סוף סוף הגעתי למתכון המושלם של עוגת שמרים- הכנסי למתכון!

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
תודה רבה ששיתפת!
הכנתי לשבת ובאמת זו עוגת השמרים הכי טובה, ועסיסית לדעת כולם.
לפרווה המרתי את השמנת בחלב סויה לבישול ואפיה. את החמאה בחצי מרגרינה וחצי שמן.
ממרח אגוזי לוז לא היה לי, אז מרחתי שכבה דקה של ממרח שוקולד השחר ועליו פיזרתי אבקת נוגט.
 

ג.ח

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
תודה על השיתוף!
הכנתי אתמול, יצא יפה וטעים ברמות!
 

קצר ולעניין

משתמש פעיל
עיצוב גרפי

עדיה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
עוגת רוגלך שוקולד מושחתת במיוחד
מצרכים לבצק ( ל-4 עוגות בינוניות בתבנית אינגליש קייק):
500 גרם (3 ו-1/2 כוסות) קמח
10 גרם (כף) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 מיכל שמנת חמוצה
2 ביצים L
100 גרם חמאה רכה מאוד (בטמפרטורת החדר) או מומסת אבל לא חמה מדי

לציפוי:
2 ביצים טרופות עם 2 כפות מים

מצרכים למילוי:
180 גרם (3/4 כוס) סוכר חום בהיר – דמררה
150 גרם חמאה מומסת
90 גרם (בערך 5 כפות גדושות) קקאו איכותי
1/2 כפית קינמון
צנצנת נוטלה קטנה

מצרכים לסירופ סוכר:
200 גרם (כוס) סוכר
240 מ"ל (כוס) מים

אופן הכנה:
– בצק: בקערת מיקסר , עם וו לישה, מניחים את כל המצרכים פרט לחמאה ומערבלים במשך דקה. מוסיפים את החמאה ולשים את הבצק על מהירות בינונית במשך 8-10 דקות. מעבירים למקרר, עטוף בניילון, לשעה וחצי-שעתיים או ללילה.
– מילוי: מערבבים את כל המצרכים, פרט לנוטלה, ומניחים בצד. אם המילוי נוזלי (בעיקר בקית או כשהחמאה חמה מאוד) מעבירים למקרר לכמה דקות ומערבבים מדי פעם עד שנוצר מרקם של ממרח סמיך.
– מרדדים וממלאים: מרדדים 1/2 מכמות הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ. חשוב שיהיה דק. מורחים על הבצק 1/2 מכמות המילוי (בלי הנוטלה). שימו לב למרוח את המילוי על כל הבצק (תמונה מספר 2).
– מקפלים 1/3 מהבצק מצד ימין לאמצע ואת ה-1/3 מצד שמאל על החלק שכרגע הנחתם באמצע. כמו מעטפה. מקפלים את החלק העליון והתחתון כלפי פנים כדי שהמילוי לא יברח מהצדדים הפתוחים (תמונה מספר 3). מרדדים את הבצק המקופל למלבן בעובי 1/2 ס"מ. חשוב בשלב הזה לקמח היטב את הבצק כדי שהוא לא ידבק למערוך ויקרע. אמור לצאת לכם בצק במראה משויש כי השוקולד מציץ מבעד לבצק (תמונה מספר 4).
– מורחים את הבצק בשכבה דקה של נוטלה ומגלגלים לרולדה הדוקה (תמונות 5 ו-6)
– מחלקים את הרולדה ל-2 לפי אורך תבנית האינגליש קייק שלכם (תמונה מספר 7).
– חותכים את הרולדות באמצע (לאורך) עם סכין חדה כך שניתן יהיה לראות את השכבות שנוצרו (תמונה מספר 8) ויוצרים מכל 2 חצאים פתוחים כאלה צורת בורג – (מלפפים כל רצועה סביב השנייה כשהחלק הפתוח כלפי מעלה). יווצרו לכם 2 עוגות.
– מניחים בתבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה בתוכה ומכסים. מתפיחים במשך 40 דקות (העוגות לא תופחות מאוד וזה בסדר). חוזרים על הפעולה עם החצי השני של הבצק כך שבסוף יצאו לכם 4 עוגות סה"כ.
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– מברישים את העוגות אחרי התפיחה בביצה מהולה במים ואופים במשך 25-35 דקות או עד שהעוגות שחומות.
– סירופ סוכר: בזמן שהעוגות בתנור ממיסים בסיר את הסוכר והמים עד שהסירופ רותח.
– מיד כשהעוגות יוצאות מהתנור מברישים אותן בנדיבות בסירופ הסוכר ומניחים להן להתקרר לפני שזוללים – לא לחתוך לפני שהן מתקררות אחרת הן תצאנה במרקם של בצק.

DSC_0128.jpg

שכבות של אהבה מתוקה
הערות חשובות

  • חשוב להשקות את העוגות בהרבה סירופ מיד כשהן יוצאות מהתנור. שימו לב שהסירופ צריך להיות רותח אחרת הוא לא יחלחל לבצק כמו שצריך.
  • מומלץ להשתמש בבצק הישר מהמקרר, הכי קל לרדד אותו כשהוא קר.
  • ככל שהמלבן שלכם יהיה גבוה יותר, ככה לעוגה שלכם יהיו יותר גלגולים. זה גם יפה יותר וגם מלא יותר בשוקולד. ותקפידו על רידוד דק.
  • במקום ממרח נוטלה אפשר להשתמש בממרח חלבה.
  • ואפשר גם שבלולי רוגלך! פשוט חותכים את הרולדה המגולגלת לפרוסות בעובי 3-4 ס"מ ומניחים במנז'טים. שאר האפייה כרגיל.
כתוב במתכון הזה- התפחה במקרר בלבד.
אף פעם לא ניסיתי להפיח משהו במקרר ולא רוצה להתאכזב...
יש מישהי שיודעת האם זו השיטה הנכונה? בצק לא צריך חום כדי לתפוח?
אשמח למענה מהיר, הבצק כבר מוכן.
תודה!
 

RAAYA2020

משתמש צעיר
כתוב במתכון הזה- התפחה במקרר בלבד.
אף פעם לא ניסיתי להפיח משהו במקרר ולא רוצה להתאכזב...
יש מישהי שיודעת האם זו השיטה הנכונה? בצק לא צריך חום כדי לתפוח?
אשמח למענה מהיר, הבצק כבר מוכן.
תודה!
מה עשית בסוף ??? אם את זוכרת חחחח
 

RAAYA2020

משתמש צעיר
אחרי הרבה נסיונות של מלא מתכונים לעוגות שמרים שהיו דיי מוצלחים מצאתי מתכון שהוא אליפות!!
החמיאו לי שזה כמו של קונדטורית כץ -מי שבני ברקי יבין...:p
מצרפת כאן לינק למתכון (נפתח בנט פרי)
שינויים שעשיתי- בבצק במקום שמנת חמוצה- שמתי כוס מים.
במילוי - במקום נוטלה מרחתי ממרח שוקולד אגוזים של צ'וקוטה (מנצ'סטר) מי שרוצה הכשר אחר יש בחנויות אפיה.
כמובן שהשתמשתי במרגרינה (מחמאה) במקום חמאה.
שינוי נוסף - אני עשיתי מלכתחילה כמות כפולה שזה קילו ועדיין הספיקה לי צנצנת קטנה של הממרח- דהיינו 350 גרם- מה שבמקור של המתכון הכמות הזאת צריכה להספיק לחצי ק"ג...
גם ככה יצא לי שוקולדי בטירוף - אז כמות כפולה- זה מוגזם לדעתי
בכל שאר הרכיבים הכפלתי את הכמויות
אז הנה המתכון- בהצלחה!! ותגידו איך יצא...;)
http://www.krutit.co.il/עוגת-רוגלך-במילוי-שוקולד-ונוטלה/
אפשר לוותר על התפחה לילה במקרר ?.
 

אדריכלית בליגה אחרת

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
וואו וואו איזה פסים יצאו הרגע לאחר שעות של עבודה, אבל שווה כל דקה!!!
מושלם ברמות
תודה על השיתוף!!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה