בלת"ק
פשוט מאוד לאסוף הכל ולהניח להם ליד הדלת ככה כל יום
או ראיתי פעם שכן שתלה בכניסה לבניין עטיפות של במבה וציפס וופלים וכתב 'שכנים יקרים תודה רבה אבל עדיף סגור ושזה יגיע מהדלת'...
בלת"ק
פשוט מאוד לאסוף הכל ולהניח להם ליד הדלת ככה כל יום
או ראיתי פעם שכן שתלה בכניסה לבניין עטיפות של במבה וציפס וופלים וכתב 'שכנים יקרים תודה רבה אבל עדיף סגור ושזה יגיע מהדלת'...
אשת רב.אם הם שאלו רב
מי את שתגידי להם מה לעשות?
זה לא נקרא השבת״ אבידה״
כי הם יודעים בדיוק איפה האבידה נמצאת... והם הביאו אותה לשם - - -
אני הייתי מציע לקבל את הדין באהבהיש מעלי שתי מרפסות (בד"כ יש אחד)והילדים זורקים כל הזמן דברים ניסיתי לדבר לבקש שום דבר לא עוזר
יש לכם עצות מה לעשות אני פשוט מתוסכלת (נכון יש צרות גדולות יתר אבל שמעיפים עליך ברזלים ואבנים זה מסוכן)
יש ילדים שחלק מההתפתחות שלהם זה לשתות מים מהאסלה. כן, לוקחים כוס וממלאים אותה במים מהאסלה.יש ילדים קטנים שזורקים דברים למטה כחלק משלבי ההתפתחות שלהם.
אם באמת קשה להם להשגיח על הילדים שלא יזרקויש מעלי שתי מרפסות (בד"כ יש אחד)והילדים זורקים כל הזמן דברים ניסיתי לדבר לבקש שום דבר לא עוזר האמא טוענת שהיא היתה גרה פעם בקומת קרקע וכולם זרקו לה דברים והיא אף פעם לא היתה אומרת כלום (צדקות לשמה)
השכנה השניה מציעה לי לעבור דירה
יש לכם עצות מה לעשות אני פשוט מתוסכלת (נכון יש צרות גדולות יתר אבל שמעיפים עליך ברזלים ואבנים זה מסוכן)
אם למשפחה באמת אכפת , אז תמיד יש פתרונות (חוץ ממצבי קיצון וחינוך מיוחד)יש ילדים שעם כל הרשתות והחסימות - ימצאו את החורים.
ואיך אפשר להשוות דבר מסוכן בריאותית כמו שתיית מים מאסלה לזריקת חפצים קלי משקל ומעצבנים בלבד למרפסת של שכנים?
ברור שאם אפשר למנוע את שניהם - נמנע. אבל יש סדר עדיפויות ברור מאד ביניהם.
לא נכון!אין הרבה מה לעשות. גם אם ישימו שטיח דשא סינטטי לאורך כל הפתחים, הם ימצאו את החורים.
נכון, אי אפשר להשוות. אבל אם את יכולה למנוע שתיית מים מאסלה, כנראה שאת יכולה גם למנוע זריקת חפצים מהמרפסת, רק לדעתך זה לא כזה חשוב, כי סוף סוף הילדים שלך בטוחים ולא קורה להם כלום (חוץ מפיתוח מידות רעות). זה שלשכנים זה גורם עוגמת נפש? נו, שיתמודדו, זה לא פיקוח נפש מה לעשות, ככה זה בחיים. לא ככה??ואיך אפשר להשוות דבר מסוכן בריאותית כמו שתיית מים מאסלה לזריקת חפצים קלי משקל ומעצבנים בלבד למרפסת של שכנים?
יש ארצות ומקומות בעולם, שעל כזה דבר היו משלמים קנס. למשל בשוויץ, באנגליה.אני מתייחסת לילדים קטנים (רגילים ושאינם) שזה חלק מהגדילה שלהם, כולל מציאת החורים בתוך הרשת.
המצאה.כי מלוותר אף פעם לא מפסידים רק מרוויחם
אני לא מבינהאת לא באמת יכולה לדעת אם הילדים לא מורחים לה מעדנים על המיטות בחדר שינה, נכון? היא לא תספר לך.
יש גילאים שזה מה יש, וכל עוד מדובר במום עובר ומשהו מוגבל בזמן - חבל להשקיע אנרגיות מיותרות. לוקחים נשימה עמוקה והילד גדל ומפסיק לזרוק דברים. יש מספיק דברים להשקיע בהם לפני שעוקבים בצורה רציפה אחרי תינוק בן שנתיים-שלוש, שנהנה לרוקן לאמו המתוסכלת את קערת האטבים או לחסל לעצמו את כל אוצרות הפליימוביל הביתיים העתידיים.
שוב: אני מתייחסת לילדים קטנים (רגילים ושאינם) שזה חלק מהגדילה שלהם, כולל מציאת החורים בתוך הרשת. הם גדלים? התופעה מפסיקה. (חויתי את זה אז אני כותבת לך מנסיון אישי. שניים מבני אחת השכנות מעלי היו זורקים לי כמויות הזויות של משחקים בעיקר, בגילאים הצעירים ממש. כשהם גדלו - התופעה הפסיקה. הצטברו אצלי עשרות חלקי פליימוביל שהשאירה לי אותם במתנה, למרות שבקשתי ממנה כמה פעמים לשלוח את הבנים היותר גדולים שלה לקחת אותם. אני נואשתי מלזהות מה שלי ומה לא...)
כמה שהיא עשויה להיות מטרידה ומעצבנת, יש לה זמן קצוב. ואם השכנה מלמעלה היא 'מענטש' - היא דואגת גם להתנצל ולנקות את מה שהבן-יקיר התינוק התורן עושה.
אבל אם אלו שזורקים מתעלמים כאילו שדרך העולם לזרוק לשכנים פסולת וצעצועים - פה יש בעיה. ופה צריך יצירתיות כדי לפתור אותה. אין שום סיבה בעולם לשתוק למישהו שחושב שהבית שלך הוא פח הזבל הנגיש שלו, כי הוא מתעצל לקום וללכת לפח האישי שלו. אין שום סיבה להבליג למי שהכי נוח לו לאסוף צעצועים למרפסת של השכנה, או לטפטף מים בקביעות מעצבנת מעל הכביסה הנקיה. באמת שאין שום סיבה בעולם!
חבל על זההייתי מעיפה אליהם כל מיני דברים משלכם ואז הם היו מרגישים מה זה..
את צודקת.נכון, אי אפשר להשוות. אבל אם את יכולה למנוע שתיית מים מאסלה, כנראה שאת יכולה גם למנוע זריקת חפצים מהמרפסת, רק לדעתך זה לא כזה חשוב, כי סוף סוף הילדים שלך בטוחים ולא קורה להם כלום (חוץ מפיתוח מידות רעות). זה שלשכנים זה גורם עוגמת נפש? נו, שיתמודדו, זה לא פיקוח נפש מה לעשות, ככה זה בחיים. לא ככה??
כלומר, אם השכנים הם נחמדים וטובים ולא מתלוננים, אז באמת אפשר להניח לילדים להשתולל על חשבון השכנים.את צודקת.
אבל לפעמים ההורים חייבים לבחור את ה"מלחמות" שלהם.
וכשיש אתגרים
אז כן, לשמור שלא ישתו מים מהשרותים, שזו סכנת נפשות - הם ישמרו
אבל להפסיד משחקים שנזרקים, או לטרוח פעם ביום לרדת לשכנים - הם יעדיפו פחות לריב עם הילדים
(נגמר הכוחות...)
אנחנו לא יכולות לדעת מה התמודדות המשפחתית בכל בית...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: