עזרה סובלים משכנים

טיים ליין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי

איש שמח

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
הפיתרון שלא להחזיר מיד הוא יכול להיות נכון למשחק
אבל לנעל של ילד שאין איך לצאת מהבית זה בעיתי

יוכי די

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
אם הם שאלו רב
מי את שתגידי להם מה לעשות?
אשת רב.

זה לא נקרא השבת״ אבידה״
כי הם יודעים בדיוק איפה האבידה נמצאת... והם הביאו אותה לשם - - -

אני הסברתי את דברי הרב, "שומר חינם" = שאין לשומר חינם אחריות על החפץ אם הוא נאבד או נגנב.
אבל וודאי שהוא צריך להחזיר את החפץ, אין דבר כזה לומר "זרקתי", חוץ אם זה דבר שאתם יודעים שאין לשכנים בו צורך.

@מולטימירי כתבה שהרב אמר שהיא לא צריכה לדאוג לחפץ, אבל לא כתבה שהרב אמר לזרוק.
וזה ההדגשה שלי.

ואם היא זורקת, כדאי שתלך לשאול את הרב שלה שוב, כי לשומר חינם אין שום התר לזרוק!

יתכן והרב אמר שמותר לזרוק מסיבות אחרות כמו למשל שברגע שהוא זורק את החפץ זה כמו שהוא הפקיר אותו,
אבל זה לא מה שמולטימירי כתבה, היא כתבה שהסיבה היא "שומר חינם".

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
חוזרת שוב:
יש ילדים קטנים שזורקים דברים למטה כחלק משלבי ההתפתחות שלהם.
אין הרבה מה לעשות. גם אם ישימו שטיח דשא סינטטי לאורך כל הפתחים, הם ימצאו את החורים.
כל עוד שזה שלב בגדילה, ההורים יודעים, מודעים ודואגים לפייס את השכנים שהחצר/ מרפסת שלהם הפך למרכז הקליטה - זה בסדר, זה יעבור.

אבל כשהמרפסת/ חצר הפך באופן רשמי ועקבי לפח אוגר ולפח אשפה של משפחה שלמה, כולל פסולת לא נעימה - כאן צריך טיפול שורש.

כל עוד לא דיברתם עם השכנים ובררתם לעומק - אינכם יכולים לעשות דבר. אבל ברגע שבדקתם ואכן, מדובר באנשים אנטיפתיים שרק המרחב הביתי מעניינת אותם ומהחלון והלאה לא מעניין אותם - תתחילו לאסוף שיטות טיפוליות.
הציעו כאן לאסוף הכל ולשים ליד דלת השכנים שזורקים. אני בעד. (מקסימום תוסיפו גם פסולת משלכם, למה לא. הם עשו חצי דרך, עכשיו התור שלכם לעשות זאת.)
אופציה נוספת - אם קיימים פריטים משמעותיים ושימושיים - לאסוף הכל ולהוריד לטמון הקרוב (מחילה, אבל אם זרקתם סימן שאתם לא צריכים, תגידו תודה שחסכתי מכם את הטרחה לבוא ולאסוף. אה, היו גם דברים שימושיים? הייתם צריכים לחשוב על זה מראש, לא הבעיה שלנו.)
שימו שולחן גדול עם סלסלות, על כל סלסלה שם של שכן ש'מנדב' לכם פסולת ואביזרים בכניסה לבניין, ומיינו את הפסולת לפי השכנים האלו. (יש סיכון שיתעלמו, אבל כל השכנים יראו את זה.)

שמעון גוטליב

משתמש מקצוען
יש מעלי שתי מרפסות (בד"כ יש אחד)והילדים זורקים כל הזמן דברים ניסיתי לדבר לבקש שום דבר לא עוזר
יש לכם עצות מה לעשות אני פשוט מתוסכלת (נכון יש צרות גדולות יתר אבל שמעיפים עליך ברזלים ואבנים זה מסוכן)
אני הייתי מציע לקבל את הדין באהבה
לך תיידע עוד כמה שנים תראו שנס שאתם גרים דווקא שם

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
יש ילדים קטנים שזורקים דברים למטה כחלק משלבי ההתפתחות שלהם.
יש ילדים שחלק מההתפתחות שלהם זה לשתות מים מהאסלה. כן, לוקחים כוס וממלאים אותה במים מהאסלה.
זמין, נקי, טעים ובריא
גם לזה ניתן לקרות?

שרה.ב

מעצבת גרפית
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
יש מעלי שתי מרפסות (בד"כ יש אחד)והילדים זורקים כל הזמן דברים ניסיתי לדבר לבקש שום דבר לא עוזר האמא טוענת שהיא היתה גרה פעם בקומת קרקע וכולם זרקו לה דברים והיא אף פעם לא היתה אומרת כלום (צדקות לשמה)
השכנה השניה מציעה לי לעבור דירה
יש לכם עצות מה לעשות אני פשוט מתוסכלת (נכון יש צרות גדולות יתר אבל שמעיפים עליך ברזלים ואבנים זה מסוכן)
אם באמת קשה להם להשגיח על הילדים שלא יזרקו
שישימו רשת על המעקה ככה זה מונע זריקת חפצים
כשאח שלי המיוחד למד לצאת למרפסת ולזרוק
וךא כך כף הבין על מה הבלאגן
זה היה הפתרון

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
יש ילדים שעם כל הרשתות והחסימות - ימצאו את החורים.

ואיך אפשר להשוות דבר מסוכן בריאותית כמו שתיית מים מאסלה לזריקת חפצים קלי משקל ומעצבנים בלבד למרפסת של שכנים?
ברור שאם אפשר למנוע את שניהם - נמנע. אבל יש סדר עדיפויות ברור מאד ביניהם.

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
יש ילדים שעם כל הרשתות והחסימות - ימצאו את החורים.

ואיך אפשר להשוות דבר מסוכן בריאותית כמו שתיית מים מאסלה לזריקת חפצים קלי משקל ומעצבנים בלבד למרפסת של שכנים?
ברור שאם אפשר למנוע את שניהם - נמנע. אבל יש סדר עדיפויות ברור מאד ביניהם.
אם למשפחה באמת אכפת , אז תמיד יש פתרונות (חוץ ממצבי קיצון וחינוך מיוחד)

הרי הילדים לא מורחים לה מעדנים על מיטות החדר שינה, נכון? למה?
אז תתכבד ותאכיל את המעדנים רק במטבח ליד השולחן ואח"כ ישר לפח.

הרי הילדים לא ממלאים לה את הכיור במטבח בכל חלקי הפליימוביל כל יום, נכון? למה?
אז שתתכבד ותנתב אותם לשחק בפליימוביל רק בחדר/ בסלון/במטבח.

יש הבדל בין דברים שחוזרים על עצמם לבין מקרים חד פעמי...
קורה שילד הפיל את הנעל למטה, לא. זה לא אמור להיות כל יום.

אפשר לאסוף הכל יחד לשקית ולהחזיר כך
(נעלי הבית, המשחקים, הבובות, עטיפות, שאריות לחם עם שוקולד, צלחת מרק משומשת, כוסות קפה משומשות וכו')

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
את לא באמת יכולה לדעת אם הילדים לא מורחים לה מעדנים על המיטות בחדר שינה, נכון? היא לא תספר לך.
יש גילאים שזה מה יש, וכל עוד מדובר במום עובר ומשהו מוגבל בזמן - חבל להשקיע אנרגיות מיותרות. לוקחים נשימה עמוקה והילד גדל ומפסיק לזרוק דברים. יש מספיק דברים להשקיע בהם לפני שעוקבים בצורה רציפה אחרי תינוק בן שנתיים-שלוש, שנהנה לרוקן לאמו המתוסכלת את קערת האטבים או לחסל לעצמו את כל אוצרות הפליימוביל הביתיים העתידיים.

שוב: אני מתייחסת לילדים קטנים (רגילים ושאינם) שזה חלק מהגדילה שלהם, כולל מציאת החורים בתוך הרשת. הם גדלים? התופעה מפסיקה. (חויתי את זה אז אני כותבת לך מנסיון אישי. שניים מבני אחת השכנות מעלי היו זורקים לי כמויות הזויות של משחקים בעיקר, בגילאים הצעירים ממש. כשהם גדלו - התופעה הפסיקה. הצטברו אצלי עשרות חלקי פליימוביל שהשאירה לי אותם במתנה, למרות שבקשתי ממנה כמה פעמים לשלוח את הבנים היותר גדולים שלה לקחת אותם. אני נואשתי מלזהות מה שלי ומה לא...)
כמה שהיא עשויה להיות מטרידה ומעצבנת, יש לה זמן קצוב. ואם השכנה מלמעלה היא 'מענטש' - היא דואגת גם להתנצל ולנקות את מה שהבן-יקיר התינוק התורן עושה.
אבל אם אלו שזורקים מתעלמים כאילו שדרך העולם לזרוק לשכנים פסולת וצעצועים - פה יש בעיה. ופה צריך יצירתיות כדי לפתור אותה. אין שום סיבה בעולם לשתוק למישהו שחושב שהבית שלך הוא פח הזבל הנגיש שלו, כי הוא מתעצל לקום וללכת לפח האישי שלו. אין שום סיבה להבליג למי שהכי נוח לו לאסוף צעצועים למרפסת של השכנה, או לטפטף מים בקביעות מעצבנת מעל הכביסה הנקיה. באמת שאין שום סיבה בעולם!

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
אין הרבה מה לעשות. גם אם ישימו שטיח דשא סינטטי לאורך כל הפתחים, הם ימצאו את החורים.
לא נכון!
אם שמים רשת, אז ממילא שום דבר לא נופל, וגם אם מנסים לזרוק בכוונה, זה לא הולך כל כך בקלות!
ובכל אופן, אם האמא נותנת לילדים שלה להיות במרפסת עם חפצים, שלפחות תשגיח שלא ינסו לזרוק החוצה, או שלא תתן להם חפצים קטנים למרפסת.
אני קוראת את האשכול הזה ולא מצליחה להבין (למעט מי שיש לה באמת ילדים מאתגרים במיוחד, ואין לה מרפסת וכו') איך זה יכול לקרות. האם גם כשהאמא יוצאת לטיול עם הילדים היא מניחה להם להשליך עטיפות על המדרכה? כי אם כן, זה חוסר חינוך בסיסי! ואם יש אנשים שחושבים שמותר להם להשליך ניירות ופסולת על המדרכה, הם גם חסרי חינוך וגם עוברים על מידת דרך ארץ שאמורה להיות אצל כל יהודי ובוודאי כשמדובר בגרימת עוגמת נפש ישירה ליהודי אחר!
כל הניסיונות כאן להסביר את המעשים של הילדים (שובבים, התפתחות וכו') משוללים לחלוטין מהמציאות.

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
נכון, אי אפשר להשוות. אבל אם את יכולה למנוע שתיית מים מאסלה, כנראה שאת יכולה גם למנוע זריקת חפצים מהמרפסת, רק לדעתך זה לא כזה חשוב, כי סוף סוף הילדים שלך בטוחים ולא קורה להם כלום (חוץ מפיתוח מידות רעות). זה שלשכנים זה גורם עוגמת נפש? נו, שיתמודדו, זה לא פיקוח נפש מה לעשות, ככה זה בחיים. לא ככה??

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
אני מתייחסת לילדים קטנים (רגילים ושאינם) שזה חלק מהגדילה שלהם, כולל מציאת החורים בתוך הרשת.
יש ארצות ומקומות בעולם, שעל כזה דבר היו משלמים קנס. למשל בשוויץ, באנגליה.
אני די בטוחה שגם שם יש ילדים בתהליכים שונים של גדילה וכנראה גם שם ניתן למצוא חורים, אבל איכשהו נדמה לי שאע"פ שלא מדובר בפיקוח נפש, ההורים שלהם יעשו הכל כולל הכל כדי לא לקבל קנסות, כי יש מקומות שלא מקבלים תירוצים כמו תהליכי גדילה וכו'.
אבל כאן בסך הכל לא נותנים קנסות, ברוך השם! יש רק שכנים שצריכים לסבול. לא נורא. העיקר שלא יעלה לנו כסף...

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
את לא באמת יכולה לדעת אם הילדים לא מורחים לה מעדנים על המיטות בחדר שינה, נכון? היא לא תספר לך.
יש גילאים שזה מה יש, וכל עוד מדובר במום עובר ומשהו מוגבל בזמן - חבל להשקיע אנרגיות מיותרות. לוקחים נשימה עמוקה והילד גדל ומפסיק לזרוק דברים. יש מספיק דברים להשקיע בהם לפני שעוקבים בצורה רציפה אחרי תינוק בן שנתיים-שלוש, שנהנה לרוקן לאמו המתוסכלת את קערת האטבים או לחסל לעצמו את כל אוצרות הפליימוביל הביתיים העתידיים.

שוב: אני מתייחסת לילדים קטנים (רגילים ושאינם) שזה חלק מהגדילה שלהם, כולל מציאת החורים בתוך הרשת. הם גדלים? התופעה מפסיקה. (חויתי את זה אז אני כותבת לך מנסיון אישי. שניים מבני אחת השכנות מעלי היו זורקים לי כמויות הזויות של משחקים בעיקר, בגילאים הצעירים ממש. כשהם גדלו - התופעה הפסיקה. הצטברו אצלי עשרות חלקי פליימוביל שהשאירה לי אותם במתנה, למרות שבקשתי ממנה כמה פעמים לשלוח את הבנים היותר גדולים שלה לקחת אותם. אני נואשתי מלזהות מה שלי ומה לא...)
כמה שהיא עשויה להיות מטרידה ומעצבנת, יש לה זמן קצוב. ואם השכנה מלמעלה היא 'מענטש' - היא דואגת גם להתנצל ולנקות את מה שהבן-יקיר התינוק התורן עושה.
אבל אם אלו שזורקים מתעלמים כאילו שדרך העולם לזרוק לשכנים פסולת וצעצועים - פה יש בעיה. ופה צריך יצירתיות כדי לפתור אותה. אין שום סיבה בעולם לשתוק למישהו שחושב שהבית שלך הוא פח הזבל הנגיש שלו, כי הוא מתעצל לקום וללכת לפח האישי שלו. אין שום סיבה להבליג למי שהכי נוח לו לאסוף צעצועים למרפסת של השכנה, או לטפטף מים בקביעות מעצבנת מעל הכביסה הנקיה. באמת שאין שום סיבה בעולם!
אני לא מבינה
יש מעשה ואמור להיות לו תוצאה.
כל ילד, רגיל ושאינו, מבחין לתוצאות מעשיו.
אם ילד לא יודע איך מתנהגים במרפסת. התוצאה היא שאין לו כניסה לשם. עד שידע איך מתנהגים בצורה נאותה.
כשם שהילד שלי ח״ו שותה מים מהאסלה אני אאלץ לסגור את כל הדלתות של השרותים באופן קבוע.
רק מה? ההורים לא משדרים שזה כ״כ נורא (גם אם הם זורקים דברים מסוכנים כפי ש @שומשום זהוב תיארה) אז זה ימשיך...
קל לה לזרוק לשם את הילדים ומתעלמת מהתוצאות של השהייה שלהם שם.

טיים ליין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי

שריתיש

משתמש סופר מקצוען
נכון, אי אפשר להשוות. אבל אם את יכולה למנוע שתיית מים מאסלה, כנראה שאת יכולה גם למנוע זריקת חפצים מהמרפסת, רק לדעתך זה לא כזה חשוב, כי סוף סוף הילדים שלך בטוחים ולא קורה להם כלום (חוץ מפיתוח מידות רעות). זה שלשכנים זה גורם עוגמת נפש? נו, שיתמודדו, זה לא פיקוח נפש מה לעשות, ככה זה בחיים. לא ככה??
את צודקת.
אבל לפעמים ההורים חייבים לבחור את ה"מלחמות" שלהם.
וכשיש אתגרים
אז כן, לשמור שלא ישתו מים מהשרותים, שזו סכנת נפשות - הם ישמרו
אבל להפסיד משחקים שנזרקים, או לטרוח פעם ביום לרדת לשכנים - הם יעדיפו פחות לריב עם הילדים
(נגמר הכוחות...)
אנחנו לא יכולות לדעת מה התמודדות המשפחתית בכל בית...

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
את צודקת.
אבל לפעמים ההורים חייבים לבחור את ה"מלחמות" שלהם.
וכשיש אתגרים
אז כן, לשמור שלא ישתו מים מהשרותים, שזו סכנת נפשות - הם ישמרו
אבל להפסיד משחקים שנזרקים, או לטרוח פעם ביום לרדת לשכנים - הם יעדיפו פחות לריב עם הילדים
(נגמר הכוחות...)
אנחנו לא יכולות לדעת מה התמודדות המשפחתית בכל בית...
כלומר, אם השכנים הם נחמדים וטובים ולא מתלוננים, אז באמת אפשר להניח לילדים להשתולל על חשבון השכנים.
אז מה המסקנה? ששכנים שסובלים יתנו לשכנים עם המרפסת להבין שהתמודדות עם הילדים עדיפה על פני התמודדות איתם... ואולי כאן טמון הפתרון.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה