דרוש מידע סגר במודיעין עילית?

פרפר

משתמש מקצוען
לא מבין את הנבדקים, אני אישית חשתי בתסמינים קלים, נכנסתי לבידוד כמובן.
עדכנתי את כל מי ששהה בסביבתי בשבועיים האחרונים.
וזהו הסתיים הסיפור.
אם כל החולים ישכילו לעשות את זה לא יסגרו אותנו בסגרים שונים ומשונים.
ואלו שעדכנת אותם באמת נכנסו לבידוד? ואולי בכלל זה צינון/שפעת/דלקת גרון? אם תתקשר אלי עכשיו חברה ותגיד: "תשמעי, יש לי חום. את צריכה בידוד ל-14 יום" - אני אמורה להכנס לבידוד? זה נשמע לך רציני?
אם כל אחד שקצת משתעל או מעלה חום יכניס לבידוד את הסביבה שלו - נהיה כולנו בבידוד וכבר אין צורך בשום סגר.

דן הלמדן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
ואלו שעדכנת אותם באמת נכנסו לבידוד? ואולי בכלל זה צינון/שפעת/דלקת גרון? אם תתקשר אלי עכשיו חברה ותגיד: "תשמעי, יש לי חום. את צריכה בידוד ל-14 יום" - אני אמורה להכנס לבידוד? זה נשמע לך רציני?
אם כל אחד שקצת משתעל או מעלה חום יכניס לבידוד את הסביבה שלו - נהיה כולנו בבידוד וכבר אין צורך בשום סגר.
טעם וריח הם תסמינים ברורים רק לקורונה
אם הם נכנסו לבידוד או לא, זה לא ענין שלי,
אני עדכנתי אותם שאני חולה קורנה, מבחינתי נגמר הסיפור כאן.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אם כולם ינהגו ככה, אז ימשיכו הנחשפים להסתובב ברחובות, וההדבקה תמשיך לחגוג....

פרפר

משתמש מקצוען
ממש לא.
זה יכול להיות סינוסיטוס, אלרגיה או צינון כבד. ידעתם שבמקרים רבים מופיע איבוד חוש טעם וריח לאחר שפעת?
וחוץ מזה, אם היו לך תסמינים אחרים, כמו חום, גם אז לא היית נבדק כפי שאתה ממליץ לכולם? מניח שזו קורונה ודי? או מחליט שזה כלום ודי? לא יודעת מה יותר גרוע.
החלטת שאתה חולה קורונה ואתה מצפה מכולם ליישר קו עם האבחנה שלך. ואתה עוד מתפלא למה אנשים לא שומעים להמלצה שלך להתנהג גם כך. כנראה שלא פסו אנשים אחראיים מן הארץ.

avi++

משתמש מקצוען
קשקוש, אני הייתי מצונן ולא היה לי חוש טעם, התקשרתי לרופא והוא אמר לי מפורש שצינון לא נקרא תסמין (כמובן לא באתי לספק חוו"ד רפואית)

דודסטו

משתמש סופר מקצוען
ואם הוא יפגוש אח"כ את סבא שלך??

הנושא הוא שלצערינוגם אם אתה בן אדם אחראי יכול להיות מישהו מסביבך שלא (או שרק לא לוקח אותך ברצינות) ובלי אכיפה או לפחות בירור לא יקח את זה ברצינות

דן הלמדן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
ממש לא.
זה יכול להיות סינוסיטוס, אלרגיה או צינון כבד. ידעתם שבמקרים רבים מופיע איבוד חוש טעם וריח לאחר שפעת?
וחוץ מזה, אם היו לך תסמינים אחרים, כמו חום, גם אז לא היית נבדק כפי שאתה ממליץ לכולם? מניח שזו קורונה ודי? או מחליט שזה כלום ודי? לא יודעת מה יותר גרוע.

החלטת שאתה חולה קורונה ואתה מצפה מכולם ליישר קו עם האבחנה שלך. ואתה עוד מתפלא למה אנשים לא שומעים להמלצה שלך להתנהג גם כך. כנראה שלא פסו אנשים אחראיים מן הארץ.
כאב שרירים במקביל לאיבוד חוש טעם וריח, גם נובע מאלרגיה?

avi++

משתמש מקצוען
יש מישהו שאני מכיר שלו ולכל המשפחה שלו היה כאבי ראש, עייפות, כאבי ראות, קוצר נשימה, כאבי שרירים, עשו בדיקה לכולם וכולם יצאו שליליים

פרפר

משתמש מקצוען
כאב שרירים במקביל לאיבוד חוש טעם וריח, גם נובע מאלרגיה?
כאב שרירים אופייני מאד לשפעת. וגם איבוד טעם וריח - אמנם פחות נפוץ אבל קיים.
אבל חבל להתפס לדוגמאות. הנושא הוא שאם אתה מכניס אנשים לבידוד (צעד רציני מאד ובעל השלכות רבות), אתה חייב לוודא שזה אכן מוצדק. וגם האנשים שסביבך מצפים ממך לאחריות בנושא. הבדיקה היא שנותנת את הגושפנקא הרפואית להצדקת בידוד.

ראש על הכתפיים

משתמש פעיל
יש הרבה שהיה להם תסמין של חוסר טוב וריח
אבל בבדיקה יצא שלילי...

המחזק

משתמש מקצוען
D I G I T A L
הטבע של בן אדם הוא שכשצועקים עליו הוא מתגונן - יש צדיקים שלא (כנראה אתה אחד מהם) אבל רובם כן
לכן השתדלתי לא לצעוק...... ולהיות הכי הכי עדין שאפשר
הבעיה שאם אומרים טיפה משהו שקשור לחיזוק
זה נשמע אצל השני כאילו צעקו עליו, וזה טעות דיברתי בשיא הלחש והעדינות.....
(נ.ב. איזה צדיק ואיזה נעליים, צדיק צריך לשבת וללמוד ולא לבלות בפרוג! גם כשזה עם נטפרי!)

פרפר

משתמש מקצוען
אבל זה לא בדיוק עונה של שפעת
אפשר לחטוף שפעת גם לא בעונה, ואין צורך לחזור שוב לדוגמאות ספציפיות. אולי באמת הלמדן במקרה הזה קיבל קורונה. אני לא רופאה ולא מתיימרת להבין בתסמיני מחלות. רק רציתי לומר שבלי רקע רפואי וללא בדיקה קלינית אי אפשר לשייך תסמינים למחלה ועוד לחייב את הסביבה להכנס לבידוד על סמך זה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה