נשארו שנה בגן חובה כדי??

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
התנהגות בריונית לא אמורה לעבור בשתיקה.
לא משנה מה גיל הילדות.
את ערבבת פה שני נושאים.
1.התנהגות בריונית- צריך לטפל בה. טלפון לגננת עוד הערב.
2. את טוענת שהילדות הגדולות הופכות לבריוניות?
את האמת? יש מצב שכשילדה מקבלת עוצמה היא עלולה להשתמש בה לרעה. והגדולות עוצמתיות יותר למול הקטנות (אני רואה את זה עם הגדולות שלי שגדולות בכיתה כי נולדו בשבט, וממש בכיתי שהן הפסידו שנה ולא יוכלו לעלות).
אבל זה לא מכליל את כל הגדולות. והתנהגות מלגלגת כפי שפרטת אמורה להיות מטופלת.
למרות שבמאמר מוסגר אני לא הייתי ממהרת להעלב בשביל הבת שלי וממתינה עוד חודש לראות מה קורה.
לפעמים בתחילת שנה יש עדין כאוס, לא מכירים את כל הנהלים של הגן, ולאט לאט הכל מתאזן. מניסיון.

ויש נקודה נוספת:
הגדולות באופן טבעי משחקות עם הגדולות והקטנות לא.
הבת שלי היתה הכי קטנה בגן, חכמה מאד, אבל הגננת אמרה לי שבעוד הגדולות מתעסקות באותיות, אליה זה בכלל לא מדבר. הן מחליפות מדבקות והיא מתעסקת בבובות. קחי בחשבון שלפעמים הבת שלך תרגיש מחוץ לחברה גם כשאין 'בריונות' בשטח.
זה מתאזן באיזה שהוא גיל. בכיתה ד' בערך, שאז החרוצות יותר תופסות את המעמד ולאו דווקא הגדולות בגיל.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
לא מקובל בשום צורה ושום הצדקה התנהגות הילדות .
ולא משנה בכלל מהות השארת הילדות , גם אם זה נעשה בשביל להעלות את הבטחון שלהן ( על חשבון מי?...)
הגננת חייבת למגר את התופעה ולא לאפשר אותה בשום צורה!!!!

בשום גיל ובשום מצב אסור ללעוג/להציג/להקניט/להשפיל מישהו אחר.
גם אתה יותר חכם/גדול/חשוב/צדיק/ מיוחס.

מה זה פה, הפקרות?

שילדה תפחד ללכת לגן? איפה יש לזה ביטוי? איזה מפקחת יכולה לתת לזה יד?
ועל הגננת בלבד לטפל בזה!! ולא לתת לזה לגיטימציה.
ילדים קולטים יפה מאד איך גננת מתייחסת לכל דבר. ומשתחלים היטב בחורים שלא נאטמו כראוי .

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י חפציבה;2246041:
תכלס, גם את מתכוונת להשאיר אותה שנה בשנה הבאה?
אז אם הבעיה היא שהעיריה לא מאפשרת להשאיר שנה לפני גן חובה, שידאגו להפריד את חצי מהבנות שנשארות שנתיים שיהיה גן של גדולות וגן של קטנות (או אולי שיפתחו כבר עוד שנתון...:rolleyes:)
מלכתחילה ממש לא תכננתי להשאיר באופן אוטומטי. אם הילדה בשלה מכל הבחינות, למה להשאיר? אבל עכשיו כשאני מבינה ש"העצמה" של ילדות עם בעיות מגיעה ע"ח הבת שלי, זה מעורר מחשבות נוגות, גם על אופי בית הספר שנשלח אליו ורמת הסינון בו.

נכתב ע"י מלפפון;2246056:
אני לא הייתי ממהרת להעלב בשביל הבת שלי וממתינה עוד חודש לראות מה קורה.
לפעמים בתחילת שנה יש עדין כאוס, לא מכירים את כל הנהלים של הגן, ולאט לאט הכל מתאזן. מניסיון.
ויש נקודה נוספת:
הגדולות באופן טבעי משחקות עם הגדולות והקטנות לא.
הבת שלי היתה הכי קטנה בגן, חכמה מאד, אבל הגננת אמרה לי שבעוד הגדולות מתעסקות באותיות, אליה זה בכלל לא מדבר. הן מחליפות מדבקות והיא מתעסקת בבובות.

אני לא נעלבת. אני כועסת מאד. כי בינתיים אני צריכה לשכנע אותה כל בוקר ללכת לגן והיא לא רוצה ולגננת נראה הגיוני שהפתרון יהיה להוריד אותה לגן קדם חובה (שזה לא אפשרי, אבל מילא). זה לא צריך להיות כך, ילדה שפרחה בשנתיים הקודמות ולא היתה לה שום בעיה משום בחינה והיתה יקירת הגננות.

הקטנה הזו על סף קריאה, כותבת כל הזמן וביומיים האחרונים עסוקה באינטנסיביות בהבדלים בין ארצות לערים ולשכונות ובאה כל רגע עם שאלה אם לונדון זה עיר או מדינה ומה זה ארצות הברית. אז לא נראה לי שיש איזה פער אינטלגנטי בינה לבין החברות שלה, בלשון המעטה.

אישה

משתמש רשום
זו טעות לחשוב שילדה שנשארת בגן חובה יש לה בעיה כלשהיא, הבת שלי ילידת כסלו - והיא חזקה מאד גם חברתית גם רגשית ובעיקר לימודית. אבל החלטתי להשאיר אותה כי זה לא ת'כלס ולא מלכתחילה להכניס ילדה לבית ספר - בגיל 5 וחצי!!! מה נסגר??? לאן אתן ממהרות???
מילא, היו אלו בתי ספר כמו שאנחנו למדנו לפני 15 שנה שהיה שיעורי בית פעם בשבוע,
והמערכת היא: מלאכה, התעמלות, יהדות, ריתמיקה וכו'.... -
תבררו קצת אצל מורות בכיתה א' מה הרמה כיום בשנת 2016??? תהיינה בהלם!
ביתי נשארה שנה שניה בגן של גיל 3 - וזה ההבדל העיקרי בין ילדה שנשארת בגן חובה שנתיים -שאז היא היא הופכת ל"בריונית" וחושבת שהיא "מלכת הגן".
לבין ילדה שנשארת בגיל 3 שנתיים - שהיא בעצם לא מבינה את הענין שהיא נשארה שנה והיא כעת עם ילדות שבעצם קטנות ממנה, (הבת שלי אמרה לי בשבוע הראשון של הגן: אמא, נכון כל הילדות פה הם כבר כמעט בגיל 4? בשעה שהיו שם ילדות בגיל שנתיים ו- 8 חודשים)
מה שכן יותר קל לה להתנהל חברתית ורגשית - ובגיל 3 זה קורה לה בתת מודע בלי שהיא מודעת לכך - מה שאין כן בגן חובה.
לעניות דעתי יש בכך רק מעלות ולא כפי שאמהות רבות טוענות "בזבוז להשאיר ילדה בגן של גיל 3 שנה שניה חבל על השנה שאין בה למידה ממשית" - תרגעו, מדובר בילדות ק-ט-נ-ו-ת!
לימודים יהיה להם מספיק בבית הספר והלאה. תנו להם להנות מהחיים.... ולהתפנק קצת.
שנה נוספת בגן גיל 3 רק מבשיל אותה רגשית וחברתית.
אל תדאגנה ללימודים.... הם יגיעו עוד ובגדול......

אישה

משתמש רשום
גן

נכתב ע"י נוי;2245901:
היא בשנתון, נקודה.
זה שתנופפי עם דגל על כל הר וגבעה "היא בשנתון"
לא יוסיף לבת שלך כלום. ולא יקדם אותה לשום מקום
השנתון הוא בן 12 חודשים ויש הבדל משמעותי היכן היא ממוקמת בשנתון?
בהתחלה באמצע או בסוף!!!!
תחשבי באמת מה טוב לבת שלך!
2 בנותי ילידות כסלו ונשארו שנה נוספת בגן הראשון

נוכחות לעסקים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עריכה תורנית
D I G I T A L
מבינה אותך מאד, בתי כעת עלתה לגן 3-4 ילידת טבת - דצמבר. וכל יום צריך לשכנע אותה שכדאי ללכת לגן וחוזרת ובוכה שהילדות אומרות שהיא תינוקת.
לא היה לי את האופציה להשאיר בפעוטון, בינתיים סיוט.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י אישה;2246260:
בהתחלה באמצע או בסוף!!!!

את מכירה את בנותיך, זו דעתך - זכותך.

יש כאן אמא שמכירה את ביתה וחושבת אחרת ממך, זכותה. אין שום סיבה שביתה תסבול מבנות שאינן בשנתון המקורי.

וכן, יש כזה דבר בנות מפותחות במיוחד ששהות עם הקטנות בגיל הרך יוצר בהן שיעמום ונסיגה, ובגיל הגדול שיעמום טוטאלי וחוסר עניין בלימודים (שכאמור לא מידי קשים להן) - אותי חינכו שעדיף להיות זנב לאריות מראש לשועלים. ומשום מה הגישה היום היא: היה ראש לשועלים.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י אחד פלוס;2246288:
מבינה אותך מאד, בתי כעת עלתה לגן 3-4 ילידת טבת - דצמבר. וכל יום צריך לשכנע אותה שכדאי ללכת לגן וחוזרת ובוכה שהילדות אומרות שהיא תינוקת.
לא היה לי את האופציה להשאיר בפעוטון, בינתיים סיוט.

מאד קשה להן בגן בהתחלה!
הן קטנות, ולא ממש נהיר להן מה לעשות,
ועד חנווכה זה עובר.
עד אז- מאד קשה בגן הראשון!

אמא אחת התקשרה לשאול אותי אתמול, כי היא יודעת שהבנות שלי עלו בשבט והיו הקטנות בגן, ואמרתי לה שזה עובר, אבל אני מאמינה שכל אמא מכירה את הילד ויודעת מה טוב לו.
היא סיפרה לי שבסוף היא החליטה להוריד לגן פרטי. למרות שיעלה לה כל חודש כסף שלא היתה משלמת בגן עירוני.

אל אף אחד לא אשם בזה.
זו דרך הבריאה. שבגילאים הללו הגדולים חזקים יותר.

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י אישה;2246260:
בהתחלה באמצע או בסוף!!!!

ומה עזר לי לבקש להשאיר בגיל 3 אם אין אפשרות? זה לא שנותנים להורים לבחור להשאיר כי אז הייתי משאירה כבר בשנים שעברו.
מכריחים אותי לשלוח אותה לגן חובה, ומכריחים אותה להיות עם ילדות שגדולות ממנה בשנה וחצי. ואם זה כך, אז שיפתחו גן נפרד לכל הנשארות ואני אשלח לשם את הבת שלי בשנה הבאה בשמחה ובששון.
כל עוד השנתון כל כך מקובע- שיתכבדו ויעמדו בכלל הזה לכל אורך הדרך.

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מעבר לעובדה הפשוטה שגם כשהיא נכנסה לגן עירוני בגיל 2.9 הכל היה מצוין, היא השתלבה נהדר והיתה כוכבת בגן. הבעיה התחילה רק עכשיו כשהיא נאלצת להיות בגן עם ילדות שגדולות ממנה בשנה וחצי והתועלת שיש להן מזה זה להתנכל לקטנות.

אין לי שום בעיה שילדה בת 5.5 תגיע לכתה א' ותדע לקרוא. אם אחים שלה התחילו לקרוא בגיל 4 אין שום סיבה שהיא תיטפש עד גיל 7 בשם ההגנה על נפשה העדינה של הילדה שחלילה לא תאמץ את המוח יותר מדי. היא אוהבת ללמוד, נהנית ממאמץ חשיבתי ואני לא מתכוונת לנוון אותה בכח רק כי יש בעיה חברתית שלא קשורה אליה.

אישה

משתמש רשום
גן

נכתב ע"י ELFISH;2246309:
ומה עזר לי לבקש להשאיר בגיל 3 אם אין אפשרות? זה לא שנותנים להורים לבחור להשאיר כי אז הייתי משאירה כבר בשנים שעברו.
מכריחים אותי לשלוח אותה לגן חובה, ומכריחים אותה להיות עם ילדות שגדולות ממנה בשנה וחצי. ואם זה כך, אז שיפתחו גן נפרד לכל הנשארות ואני אשלח לשם את הבת שלי בשנה הבאה בשמחה ובששון.
כל עוד השנתון כל כך מקובע- שיתכבדו ויעמדו בכלל הזה לכל אורך הדרך.
מענין, באיזה רשת היא לומדת?
אני יודעת שב"בית יעקב" הם מאד מאפשרים להשאיר שנה נוספת בגן הראשון

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
גולדקנופף בירושלים. אין על מה לדבר.

אישה

משתמש רשום
גן

נכתב ע"י ELFISH;2246316:
מעבר לעובדה הפשוטה שגם כשהיא נכנסה לגן עירוני בגיל 2.9 הכל היה מצוין, היא השתלבה נהדר והיתה כוכבת בגן. הבעיה התחילה רק עכשיו כשהיא נאלצת להיות בגן עם ילדות שגדולות ממנה בשנה וחצי והתועלת שיש להן מזה זה להתנכל לקטנות.

אין לי שום בעיה שילדה בת 5.5 תגיע לכתה א' ותדע לקרוא. אם אחים שלה התחילו לקרוא בגיל 4 אין שום סיבה שהיא תיטפש עד גיל 7 בשם ההגנה על נפשה העדינה של הילדה שחלילה לא תאמץ את המוח יותר מדי. היא אוהבת ללמוד, נהנית ממאמץ חשיבתי ואני לא מתכוונת לנוון אותה בכח רק כי יש בעיה חברתית שלא קשורה אליה.

זאת הטעות שלך!
כיתה א' זה לא: לדעת לקרוא!
זה אכן לומדים בכיתה א' למרות ש50 אחוז כבר קוראות בגן חובה
כיתה א' - זה בעצם המושג להכנס למסגרת של בית ספר של חוקים וכללים מאד מוגדרים וגבולות מאד חזקים. התנהלות עצמאית וכושר התארגנות ועוד ועוד
זה שלומדים לקרוא זה עוד ענין, זה שילדה יודעת לקרוא בגיל 5 והיא אוהבת ללמוד והיא ברמה לימודית גבוהה עדיין לא בהכרח שהיא בשלה להכנס למסגרת של בית ספר!

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
היא תעבור אבחון לפני ההחלטה על כתה א' בכל מקרה. עד עכשיו כל הגננות היו תמימות דעים שהילדה בשלה ומתאימה ומסתדרת ++ בכל שלב למרות שהיא קטנה.

אני רק לא מוכנה לאוירה שיש לחלק פה כאילו אין מה למהר, עדיף להשאיר, רק כי יש ילדות גדולות שלא קשורות לשנתון. *זו* לא סיבה להשאיר.

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י אישה;2246260:
בהתחלה באמצע או בסוף!!!!
???

ברגע שילדה בשנתון היא זכאית להיכנס לגן שבשנתון שלה.
אם יש בעיה ספציפית המונעת ממנה זה סיפור אחר.
ואם היא הייתה נולדת יום אחרי ה30 בדצמבר (או 31 אם יש חודש מלא, אני לא זוכרת) אז היא הייתה שייכת לשנתון הבא, ללא ספק, הלא כן?
התזוזות הבלתי אפשריות הגורמות לשנתונים לא מאוזנים- זו הבעיה.
ובכל מקרה ספציפי לגופו- אם יש לילדה כל קושי ולו הכי קטן ששנה נוספת בגן תתרום באמת, יש לשקול השארה.

אבל סתם? לקחת ילדה בשלה, בוגרת, עם ביטחון עצמי ומוכשרת מעל לממוצע ולהשאיר שנה "כדי שתהיה הכי גדולה בגן" לא בטוח שזה צעד חכם במיוחד.
כבר כתבתי פה אי פעם ואכתוב פה שוב למען הדורות הבאים:
זה לא נכון שלא מפסידים מלהשאיר. יש לזה מחירים, וצריך לשקול בהתאם לכל מקרה.
אמרה לי גננת בגן חובה, וותיקה ומנוסה: ילדה עם ביטחון עצמי וללא כל בעיה לימודית/חברתית/רגשית ואפילו היא ילידת כסלו, אם תישאר שנה היא עלולה לפתח בעיות במידות, ובמילים יותר בוטות: חוצפה.
וכזה דבר עלולים לגרור שנים כי:"היא הכי גדולה, הכי חכמה, הכי יודעת".

בשעתו, שקלתי מה עדיף לי: להתמודד עם בעיות של מידות או אולי אם בעיות לימודיות אם וחלילה תיווצרנה. שוחחתי עם מורות בכיתה א' ובררתי איך נראות הנשארות והמועלות.
התברר שהגננת לא שיערה, אלא תיארה עובדה מצערת. אכן, בנות שנשארו סתם והן חכמות ומוכשרות הן לעתים מאוד מאוד קשות מבחינת משמעת. למה להרוס ילדות? ובמצב הפוך, הקטנות מפתחות לעתים בעיות ארגוניות שעוברות עם הגיל.
עם כל זה, הייתי מאוד מוטרדת בשעתו מה נכון לעשות ואחר ייעוץ עם רב העלינו כסלוית וברוך ה' רואים רק נחת, וה' יעזור הלאה.

נקודה נוספת שיש הרבה מה להעמיק בה אבל איכשהו על רגל אחת: הגישה הנפוצה האומרת:"למה שיהיה לה קשה, שיהיה לה כיף", ופחד לאפשר לילדים שיכולים (בדגש: שיכולים) אתגרים, מונע מהם התפתחות רגשית תקינה. כי הכל מחליקים להם ומונעים מהם התמודדות בחיים.

כל הנ"ל לא אומר שאין צורך בכלל להשאיר ילדה עוד שנה, כי לא חסרים מקרים שזה נצרך,
חשוב ומועיל. אבל השארה גורפת גם לא נכונה.

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
נוי, כל מילה!

תודה שכתבת את שרציתי לכתוב...

חני

אישה

משתמש רשום
זו בדיוק הסיבה שהמלצתי להשאיר שנה בגן הראשון.
אם אכן הגננת טוענת שילדה גדולה בגן חובה עלולה לפתח בעיות במידות - בגיל 3 זה לא יקרה!
ומוטב שהילדה תשתעמם קצת - והעיקר שלא תשחית את מידותיה.

לילה טוב לכולם!

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י אישה;2246382:
זו בדיוק הסיבה שהמלצתי להשאיר שנה בגן הראשון.
אם אכן הגננת טוענת שילדה גדולה בגן חובה עלולה לפתח בעיות במידות - בגיל 3 זה לא יקרה!
ומוטב שהילדה תשתעמם קצת - והעיקר שלא תשחית את מידותיה.

לילה טוב לכולם!
הבעיה היא שלא בכל רשת מאפשרים לעשות את זה.

חנהלה1

משתמש פעיל
לא רוצה לפרט יותר מידי, אבל אני קוראת להורים לבדוק היטב האם זה אכן מחויב המציאות להשאיר את הילד/ה, העיקר שיהיה גדול ויתמלא בבטחון עצמי.
הכרתי ילדה לפני שנים, שהיתה חכמה ומוכשרת, בעלת בטחון וכו' שהוריה השאירו אותה רק כדי שלא תהיה חלילה קטנה בשנתון. הילדה פתחה שטלתנות מוגזמת כלפי חברותיה בגן, ושמשה מלכה בלתי מוכתרת במשך כמה שנים, בשלב מסוים הילדות שבגרו קצת החליטו שלא עוד, הן התאגדו כל הכיתה נגדה והחרימו אותה, לאחר השנה הזו הילדה פתחה בעיות רגשיות חמורות כולל טיקים וגמגום שחלקם מלווים אותה עד היום. שנים אחרי... אז אמנם אי אפשר לדעת בודאות מוחלטת מה נגרם ממה ומה היה קורה אילו. אבל אל תשאירו כל כך בקלות את הילדים, כי מה כבר יכול לקרות?!
יכולים לקרות נזקים בלתי הפיכים!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה