נשארו שנה בגן חובה כדי??

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י תקוה;2246718:
האם יש הבדל תהומי בין ילידת 28.12.15 לבין ילידת 1.1.16?

האם יש הבדל בין ילידת:
31.12
לבין ילידת: 10.01

כי לצערי למרות שבאמת אין הבדל משמעותי הבת שלי נשארה במעון:(

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
..

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
חוזרת על הצעתי מהאשכול הקודם -

לתת לכל אחת להשאר בגן חובה כאוות נפשה, רק בתשלום. אין שום סיבה שהמדינה תממן לילדה שנת חינוך נוספת.
700 ש"ח לחודש נראה לי הוגן בהחלט.
תתפלאו לראות איך כל הבעיות ייפתרו, הלקויות ייעלמו, וכולן תעלינה בשמחה ובששון לכיתה א'.

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
נכתב ע"י רותי קפלר;2247277:

לתת לכל אחת להשאר בגן חובה כאוות נפשה, רק בתשלום. אין שום סיבה שהמדינה תממן לילדה שנת חינוך נוספת.
תתפלאו לראות איך כל הבעיות ייפתרו, הלקויות ייעלמו, וכולן תעלינה בשמחה ובששון לכיתה א'.

נכון לעוד הרבה דברים, כמו כשהחליטו שלא משלמים על עגלות ולפתע כולם עלו עם עגלה פתוחה וחסמו את האוטובוס. שזה אומר "כמה גרושים אני לא מוכנה להשקיע בזה אבל לחסום אנשים שלא יעלו לאוטובוס מה אכפת לי".

אבל אם ברצינות, יש בזה בעיה כי יש אפליה לעשירונים העליונים, שישאירו את הילד ולא יתחשבו בתשלום.

אפליה שקיימת בכל מיני 'דמי רצינות'. למשל עמלות של תביעות לבימ"ש שלטייקונים זה לא מדגדג אפילו, וכו'.

אולי לעשות מדורג לפי הכנסה, ואז שוב המעמד הבינוני יתלונן על מסכנותו.

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
נכתב ע"י y&m;2247224:
האם יש הבדל בין ילידת:
31.12
לבין ילידת: 10.01

כי לצערי למרות שבאמת אין הבדל משמעותי הבת שלי נשארה במעון:(

התשובה היא - כן.
כמו שיש הבדל בין התאריכים הנ"ל לענין קטינות.
למה אדם יכול לעבור על החוק בהפרש של יומים ובפעם השניה להיענש?
כי בדברים האלו אי אפשר לשים קו גבול ולתת לו להתנדנד.
אם זה מתחיל לזוז אין לדבר סוף כמו שכתבו פה מקודם.
לכן הוחלט לשים גבול שיחלק באופן שרירותי (למעט מקרים יוצאי דופן, כמובן)

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י java;2247297:
התשובה היא - כן.
כמו שיש הבדל בין התאריכים הנ"ל לענין קטינות.
למה אדם יכול לעבור על החוק בהפרש של יומים ובפעם השניה להיענש?
כי בדברים האלו אי אפשר לשים קו גבול ולתת לו להתנדנד.
אם זה מתחיל לזוז אין לדבר סוף כמו שכתבו פה מקודם.
לכן הוחלט לשים גבול שיחלק באופן שרירותי (למעט מקרים יוצאי דופן, כמובן)

את לא צריכה להסביר לי:)

התכוונתי להבהיר שזה באותה מידה עובד לכיוון ההפוך...

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai

לכל מי שצלצלה יש בת ילידת כסלו?
או שהבנות שלכן גדולות בשנתון?

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י efrat1;2247348:

הבנות שלי מהגדולות בשנתון ולא צלצלתי.
כי אני חושבת שאין בזה הכרעה גורפת.
וכל אמא אמורה לדאוג לילדה שלה בלבד.
(היו שנים שהילדות שלי היו הקטנות ביותר בגן, וכעת בכיתה א' הן לא היו בשנתון, נשארו, וכעת הן מהגדולות. לא יודעת מה הייתי עושה אם היו נולדות בחשון).

nesimov

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
חנוך נער על פי דרכו...
יש כאלה שיעדו שטוב שהם נשארו גן ויש כאלה שלא:p:p

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים

תאמיני לי, מספיק שהגן יהיה עירוני ולא איזורי ויצטרכו לנסוע בהסעה שהעיריה תשלם. זה יצמצם את כמות הנשארות ב70%. באוזני שמעתי אמהות שמשאירות עוד שנה כדי שלא יצטרכו לקחת את הבת לביה"ס שרחוק יותר ובשנה אח"כ תהיה עוד שכנה שהולכת.

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י efrat1;2247348:

אני צלצלתי ויש לי גם וגם.
יש לי ילידות שבט - אדר, ויש לי ילידת כסלו.
נו, מה עכשיו?

חני

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;2247552:
אני צלצלתי ויש לי גם וגם.
יש לי ילידות שבט - אדר, ויש לי ילידת כסלו.
נו, מה עכשיו?

חני

עכשיו ככה,
אם הבת שלך ילידת הכסלו היתה צריכה להשאר שנה מאיזושהיא סיבה, היית שמחה לשלם 700 ש"ח לחודש על התענוג?

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י efrat1;2247590:
עכשיו ככה,
אם הבת שלך ילידת הכסלו היתה צריכה להשאר שנה מאיזושהיא סיבה, היית שמחה לשלם 700 ש"ח לחודש על התענוג?

שמחה - לא.
אבל אם זה מה שיפתור את הבעיה שלה בשנה הבאה, כשהיא תהיה בגן חובה, כמעט הכי קטנה בגן, אבל בהחלט בשנתון ובהחלט מתאימה (היא המלך של הגן, כל הילדות רצות אחריה, היא יודעת על פה את כל מה שהגננת מספרת, ב"ה.) אז אני גם מסכימה לשלם אם יהיה צורך.
ממילא מי שצריך צריך לשלם - על טיפולים רגשיים, תרפיה באומנות או מורה מקדמת, ג"כ משלמים...

חני

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;2247607:
שמחה - לא.
אבל אם זה מה שיפתור את הבעיה שלה בשנה הבאה, כשהיא תהיה בגן חובה, כמעט הכי קטנה בגן, אבל בהחלט בשנתון ובהחלט מתאימה (היא המלך של הגן, כל הילדות רצות אחריה, היא יודעת על פה את כל מה שהגננת מספרת, ב"ה.) אז אני גם מסכימה לשלם אם יהיה צורך.
ממילא מי שצריך צריך לשלם - על טיפולים רגשיים, תרפיה באומנות או מורה מקדמת, ג"כ משלמים...

חני

זו התשובה בשבילך

נכתב ע"י אפשרי;2247296:
אבל אם ברצינות, יש בזה בעיה כי יש אפליה לעשירונים העליונים, שישאירו את הילד ולא יתחשבו בתשלום.

זה נשמע לך הגיוני שהכל יהיה פונקציה ליכולת הכלכלית של ההורים?

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אם אצטרך להשאיר את הבת שלי שנה, הייתי שמחה שיהיה גן שמיועד לילדות שכבר עברו גן חובה ויקבלו העשרה מתאימה וילדות בגיל מתאים ולא שתעבור כמו טיפשה את אותו המסלול בדיוק שוב רק עם עוד ילדות שקטנות ממנה בשנה +, מתוך איזה ציפיה שזה יקדם אותה לאיזה מקום.

גם אם זה אומר שאצטרך לשלוח אותה בהסעה כי זה גן אחד או שניים בעיר ולא ליד הבית. זה שווה.

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים

לא נראה לי שזה הוגן.
אם חובה על הבת שלי להישאר, אני חייבת לשלם?
אני אעדיף להשאיר אותה שנה נוספת בגן פרטי- כבר יעלה לי פחות.

נכתב ע"י efrat1;2247650:
ז
זה נשמע לך הגיוני שהכל יהיה פונקציה ליכולת הכלכלית של ההורים?

מזדהה.
והבנות שיישארו יהיו בנות העשירים תהיה להן סיבה טובה להשתלט והבעיות שכתבו פה לא יפתרו.

נכתב ע"י ELFISH;2247752:
אם אצטרך להשאיר את הבת שלי שנה, הייתי שמחה שיהיה גן שמיועד לילדות שכבר עברו גן חובה ויקבלו העשרה מתאימה וילדות בגיל מתאים ולא שתעבור כמו טיפשה את אותו המסלול בדיוק שוב רק עם עוד ילדות שקטנות ממנה בשנה +, מתוך איזה ציפיה שזה יקדם אותה לאיזה מקום.

גם אם זה אומר שאצטרך לשלוח אותה בהסעה כי זה גן אחד או שניים בעיר ולא ליד הבית. זה שווה.

חזון אחרית הימים.:rolleyes:

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
תקווה, ההצעה של רותי - זו הצעה היפותטית הבאה להמחיש יפה, שאם זו הייתה פונקציה של כסף, פתאום אחוזי ההשארה היו פוחתים פלאים.
ולא כי ה"עוילם" קמצן, כמו שלא מוציאים על מה שלא מוכרחים.

ch3

משתמש פעיל
כמה הולכים לרופאים פרטיים, מטפלים פרטיים גם כשמוכרחים, או לפחות כדי לקדם יותר משירותי הקופ"ח?!
זה לא גורף שלא מוציאים על מה שלא מוכרחים - סדרי העדיפות שונים.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה