נשארו שנה בגן חובה כדי??

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
כבר כמה ימים הבת שלי לא רוצה ללכת לגן. היא בגן חובה ותהיה בת 5 בכסליו. ילדה מפותחת עם בטחון עצמי, שפה עשירה ויכולת ביטוי מדהימה.
היום כשלקחתי אותה בצהריים מתנפלות עלי כמה ילדות גבוהות וגסות בשאלות- נכון היא תינוקת? בת כמה היא? יש לה מוצץ?
מתברר שהן נהנות להציק לקטנות בגן. בטח האמהות שלהן אומרות ש"הן יגיעו לכיתה א' עם בטחון עצמי"

אז בסדר, הבנו שיש ילדות שצריכות סיוע כדי להצליח בבית הספר. אבל למה על חשבון הילדה שלי? ומה תעזור להן עוד שנה בגן חובה? שיתנו להן הוראה מתקנת, טיפול רגשי או כיתה קטנה אם יש להן בעיות. למה הילדה שלי צריכה לסבול מעדר בנות עם בעיות שגדולות ממנה בשנה עד שנה וחצי?

לחילופין שיהיה גן חובה שנה שניה. ואם אין מספיק בנות בכל איזור, שיהיו הסעות כמו לגני חינוך מיוחד. בסופו של דבר הפתרון ההזוי של להשאיר עוד שנה בגן חובה פוגע קודם כל בבנות נורמליות כמו הבת שלי, ואחר כך גם בבנות עצמן שלא מקבלות שום טיפול מקצועי וגוררות את הבעיות לשנים הבאות. גובה ומשקל עוד לא עזרו לאף אחת להתמודד עם לימודים.

בקיצור, מתוסכלת.

שירו

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
שימי לב - את מכלילה ציבור מאד גדול!! נשמע מדברייך שכל אלו שנשארות שנה הן בנות חינוך מיוחד!

לא כל ילדה שנשארת שנה נוספת בגן חובה היא בת גבוהה גסה ושתלטנית. ויש גם עם בנות גבוהות ושתלטניות שלא נשארו שנה -זה השנתון שלהן . ואם יש בנות מסוימות שזקוקות לטיפול ריגשי וכו', צריך לערב את הגננת, ואם לא עוזר, את ההנהלה.

ת'כלס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
נכתב ע"י ELFISH;2245610:
כ
היום כשלקחתי אותה בצהריים מתנפלות עלי כמה ילדות גבוהות וגסות בשאלות-

.

??:eek:
ילדות, הי

דברי עם הגננת זה הכל.
הן ילדות, עם שכל של ילדות,

inspiration

משתמש צעיר
זה לפעמים עודף ביטחון עצמי שמעניקות האמהות מסוג מסוים של אילו הגדולות בגן. ומכריזות לכל העולם:
תראו את הבת שלי. איזו עוצמתית!!!
(ואני מוסיפה: כוחנית. מאיימת. "מוצצצלחת":rolleyes:)
לא יודעת איזה ילדה "בעלת מידות" היא תגדל...
מוכר ולא חביב.

efigraf

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
מה שאת מתארת זו סיטואציה מוכרת וכואבת כמעט בכל גן או כתה. תמיד יש את הילדים הכוחניים והשתלטנים שמפריעים ומציקים לכולם (כולל הגננת) וזה שבמקרה שלך אלו ילדות שנשארו שנה זה מקרי בהחלט ואין כל קשר לכך. ילדים קולטים חולשות של אחרים ומנצלים זאת. אנחנו כהורים אמורים להבהיר לילדינו שאנחנו לעולם לא מציקים לאחרים (אני לא מדברת על דחיפה מפה העלבה משם, אלא על התעללות מגמתית) ולעולם אף אחד לא יציק לנו!!!!!
אנחנו כהורים מסוגלים לעשות הרבה החל מלדבר עם הגננת/מורה אח"כ עם ההנהלה עם הורי הילדים והילדים בעצמם ולהבהיר באופן חד משמעי שלא נסכים לכך. ואפילו לדבר עם אישיות בעלת השפעה על ההורים (כגון רב וכו') כן, לעשות להם קצת אי נעימות. שלא יגידו שזה בסה"כ ילדים ולא צריך לקחת ברצינות. כשזה מתחיל להיות קשור להורי הילדים הכל הופך להיות רציני ובדר"כ נגמרות הבעיות

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
זו לא בעיה כללית של " בכל גן יש ילדים אלימים". כל עוד השנתון היה תקין, בן שנה אחת, לא היתה כל בעיה.

ברגע שנכניסים לגן אחד טווח גילאים של שנתיים, עם ילדות שכבר עברו את המסלול פעם אחת, זה מזמין בריונות!!

ולמי שאמרה שלא כולן בעייתיות- אז בשביל מה הן נשארו?? כי הכל פיקס מבחינה חברתית רגשית ולימודית? לא. יש בעיה שצריך לטפל בה והדרך צריכה להיות מקצועית ולא פיזית בעוד שנה באותו רמה.

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
הגננת אמרה לי עוד לפני שנתקלתי חזיתית בילדות הנציקות- אולי כדאי שהבת שלך תעבור לגן גיל 4? נורא קשה לה פה עם כל הילדות הגדולות....
זה לא אפשרי משום בחינה, הצעה מוזרה. היא מודה שהילדה שלי מתאימה (ויותר ) לגן חובה מכל בחינה. רק שחצי מהגן לא שייך בכלל לשנתון אז " יש בעיה"

Malki.A

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
צילום מקצועי
יש בהחלט מגמתיות להשאיר שנה וזה הולך ונהפך למטרד.
ילדה שנולדה באב נשארה שנה רק ובהחלט רק בגלל שהאמא אמרה שהיא קטנה, כי הרי ילידות אלול כבר רובן נשארות שנה יוצא שהבת שלה שנולדה באב והיא גדולה היא תיהיה הקטנה בכיתה.
זה אבסורד שמתוך גן של 30 ילדות 12! ילדות הן ילדות שנשארו שנה נוספת.
יש ילדות שזה בהחלט מצדיק מבחינה חברתית או רגשית אבל הרוב נשארות סתם וחבל.

יעל

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
נו, כבר היה על זה אשכול שלם (שהחל ממכתב ששלחה רותי קפלר לעיתון)
חפשו...

חני

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י ELFISH;2245610:
כבר כמה ימים הבת שלי לא רוצה ללכת לגן. היא בגן חובה ותהיה בת 5 בכסליו. ילדה מפותחת עם בטחון עצמי, שפה עשירה ויכולת ביטוי מדהימה.

לענ"ד ילדה שבכסלו תהיה בת 5 שייכת לקדם חובה
יתכן שהבנות גדולות מידי אבל הבת שלך מידי פיצית לגן חובה
אולי אני טועה?

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י חנון;2245858:
אולי אני טועה?
היא בשנתון, נקודה.

שמשונית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י חנון;2245858:
אולי אני טועה?
נכון
מתפלאה שהכניסו ילדה בגיל הזה לגן חובה
באמת לא כל כך מתאימה לשנתון
וגם תהיה מאלו שישארו עוד שנה...
תחשבי על זה
בלי לקחת ללב
יש גני קדם חובה ברמה מאד גבוהה
אפילו יותר מגן חובה
והילדות פורחות שם.

על החתום: אמא ל5 ילדות שכולן ילידות החורף, ובגיל הזה הן היו בקדם חובה ולא בגן חובה.

הרבה נחת!

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
תמיד, בכל מצב, אפשר להאשים את הסובבים (גסים, אלימים, בוטים)
אבל הכי יעיל זה לבדוק מה אנחנו יכולים לעשות עם עצמנו כדי לשנות את המצב
אולי להעצים את הילדה? (זה תמיד טוב)
אולי לחשוב פעמיים על הגיל שלה? (היא תהיה בכיתה א' בת 6! בשנתון או לא בשנתון זה נתונים יבשים, ובכביש כידוע עדיף להיות חכם מאשר צודק).

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
היא שייכת לשנתון והעיריה לא מאפשרת להשאיר שנה לפני גן חובה!
כשהיתה בת כמעט 3 רציתי להשאיר עוד שנה בגן פרטי ואז אמרו לי בעיריה שאין בעיה אבל יכניסו אותה לגן קדם חובה של גיל 4 בשנה שאחרי.

אז מכריחים לעבוד לפי השנתון, ואז בגן חובה משאירים חצי מהגן ויוצרים בלגן.

היא מתאימה לגן חובה מכל הבחינות, הגננת אומרת שהיא יותר בשלה ומבינה ענין מהילדות הגדולות. אני דווקא שמחה שהיא נרתעת מבריונות. זה אומר שעדיין נשאר משהו מהסגנון המחונך יותר.

ברור שהילדות מתנכלות גם בגלל אופי. אבל כשהן כבר היו בגן חובה, וגבוהות בראש מהחברות הקטנות, ואולי עם קצת בעיות שבגללן נשארו, זה מכפיל סיכון להתנהגות בריונית.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י ELFISH;2246026:
היא שייכת לשנתון והעיריה לא מאפשרת להשאיר שנה לפני גן חובה!
כשהיתה בת כמעט 3 רציתי להשאיר עוד שנה בגן פרטי ואז אמרו לי בעיריה שאין בעיה אבל יכניסו אותה לגן קדם חובה של גיל 4 בשנה שאחרי.

אז מכריחים לעבוד לפי השנתון, ואז בגן חובה משאירים חצי מהגן ויוצרים בלגן.

היא מתאימה לגן חובה מכל הבחינות, הגננת אומרת שהיא יותר בשלה ומבינה ענין מהילדות הגדולות. אני דווקא שמחה שהיא נרתעת מבריונות. זה אומר שעדיין נשאר משהו מהסגנון המחונך יותר.

ברור שהילדות מתנכלות גם בגלל אופי. אבל כשהן כבר היו בגן חובה, וגבוהות בראש מהחברות הקטנות, ואולי עם קצת בעיות שבגללן נשארו, זה מכפיל סיכון להתנהגות בריונית.

אני מאוד מבינה אותך
זה ממש מתסכל
אולי זאת באמת הזדמנות ממש טובה
לחזק ולהעצים את הבת שלך

היא תרוויח מזה לכל החיים

חפציבה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
תכלס, גם את מתכוונת להשאיר אותה שנה בשנה הבאה?
אז אם הבעיה היא שהעיריה לא מאפשרת להשאיר שנה לפני גן חובה, שידאגו להפריד את חצי מהבנות שנשארות שנתיים שיהיה גן של גדולות וגן של קטנות (או אולי שיפתחו כבר עוד שנתון...:rolleyes:)

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
נכתב ע"י ELFISH;2245755:
הגננת אמרה לי עוד לפני שנתקלתי חזיתית בילדות הנציקות- אולי כדאי שהבת שלך תעבור לגן גיל 4? נורא קשה לה פה עם כל הילדות הגדולות....
זה לא אפשרי משום בחינה, הצעה מוזרה. היא מודה שהילדה שלי מתאימה (ויותר ) לגן חובה מכל בחינה. רק שחצי מהגן לא שייך בכלל לשנתון אז " יש בעיה"
מעניין מי הגננת החכמה הזו?באיזה גן העיר?
הבת שלי גם ילידת כסליו וגם בגן שלה הרבה מהבנות נראות אחיותיה הגדולות...
אבל מכאן ועד לאמירה החכמה של הגננת?
האמת שעד עכשיו אחזתי מגני העירייה בבני ברק
אלא שלאחר שביתי יצאה מהגן יום אחד ב1.30 בלי שאף אחד ישים לב לכך.ואף גננת לא של הבוקר ולא של הצהרון לא רצו לקחת אחריות ממש התאכזבתי.
מה גם שהסייעת ברב חכמתה אמרה לבעלי על כך שהילדה ברחה:"יש לכם בעיה שהילדה שלכם לא מחונכת..."
אמור מעתה קחי בחשבון שאם לא תחנכי את הילדה היא תברח כל יום..
אני במקומך הייתי פונה לגננת שבמקום להתייחס לאלה עם העודף בטחון שתתחיל לשים ליבה לקטנות ולעדינות
גן חובה הוא לגילאי4.5 ו5.5 ולא לגילאי 6.5 והלאה...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה