דרוש מידע נרקיסיזם

מצב
הנושא נעול.

1995

משתמש צעיר
ציטוט מתוך 'המכלול' על שכיחות הפרעת אישיות נרקסיסטית:

"שכיחות ההפרעה נאמדת בכ-1% מהאוכלוסייה הכללית, ובין 1-15% במסגרות קליניות (למשל, מסגרות גמילה).[42] נכון לשנת 2018, שכיחות ההפרעה בכלל האוכלוסייה היא בין 0.8% ל-6.2%.[43][44] ההפרעה (או מאפיינים שלה) שכיחים מאוד במסגרות צבאיות, עד כדי שיעור של 20%.[45] מוערך כי בקרב תלמידי שנה א' לרפואה, שכיחות ההפרעה היא 17%."

לפי זה, ההפרעה הרבה פחות נפוצה ממה שכתבו.
וסתם מעניין, אם ההפרעה נמצאת הרבה יותר במסגרות צבאיות ובתלמידי שנה א' לרפואה, מה זה אומר על מהות ההפרעה ועל סיבותיה?
שכיחות הפרעת אישיות נרקיסיסטית - כפי שציינת.
שכיחות מבנה אישיות נרקיסיסטי - גבוה הרבה יותר.

מתמטיקאי

משתמש פעיל
בחורה שהיא לא נרקיסיסטית
שפוגשת בחור נרקיסט
זה יבלוט לה מאוד?\
או שיש סיכוי שהכל יפול עליה חודשיים אחרי החתונה
זה בכלל לא יבלוט אפילו להיפך בהתחלה הם יתנצלו על הטעויות שלהם בצורה שמעוררת התפעלות, זה ייראה כאילו הם אנשים מדהימים, דרך אגב אותו דבר גם כלפי בחור שפוגש בחורה נרקיסיסטית

מתמטיקאי

משתמש פעיל
ואווו,
קראתי את האשכול בנשימה עצורה
יש לי קרובת משפחה מאובחנת עם הפרעת אישיות נרקסיסטית, מדובר בסבל נוראי!
שלה ושל המשפחה כולה.
מדובר באנשים שאלופים בלגרום לעומד מולם להרגיש דפוק חולה נפש וכו'
ואני בחורה עם פול בטחון עצמי וזיכרון חזק אבל,
אם לדוגמא כשהיא עומדת מולי ואומרת לי על דבר שרק הבוקר אמרתי לה, שדמינתי שאמרתי אותו, ובכללי אני בחורה לא נורמלית עם דמיון פרוע, וחוץ מזה הזיכרון שלי כל כך חלש שאני לא זוכרת שהיא אמרה הבוקר משהו בנוגע לזה (כמובן-להד"ם) אז אני באמת מאבדת בטחון!
וצריכה אישור ממישהו אחר שיה בסביבה כדי לוודא שאני נורמלית
ויש אינספור מקרים שגם האדם הכי בטוח מרגיש אפס
אז אל תשפטו, ההפרעה הזו הזויה מידי כדי שמי שלא חווהפעם אחת! יצליח להבין
ודבר חשוב נוסף - זו אחת ההפרעות שממש קשה לאבחן - כי הבנאדם מסובב גם את המאבחן על האצבע הקטנה....
הרבה מהאבחונים זה דרך כתב יד, צד ג' וכו'
אז בבקשה, אל תהפכו את כל העולם סביבנו לנרקסיסט בהינף מקלדת.
אני בטוח שהזיכרון שלי לא אותו דבר מאז שנפלתי לקשר עם נרקיסיסט, יש רק דבר אחד, שעוזר להקליט הכל אבל הכל
ולמי שלא מבין רוב רובם של האנשים לא נפלו לקשרים כאלו אבל מי שנפל ולא חסרים כאלו, כשהוא קורא את הפורום כאן הוא פשוט מגיב ומי שלא נפל לא מגיב.

עמ"י חי וקיים!

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
זה בכלל לא יבלוט אפילו להיפך בהתחלה הם יתנצלו על הטעויות שלהם בצורה שמעוררת התפעלות, זה ייראה כאילו הם אנשים מדהימים, דרך אגב אותו דבר גם כלפי בחור שפוגש בחורה נרקיסיסטית
בעצם אתה אומר שאין שום דרך למנוע משידוך עם נרקיסיסט/ית לצאת לפועל כי אין שום סימני זיהוי?

מתמטיקאי

משתמש פעיל
סיפור שיסביר איך נראה הבעיה: (שהאשה בעייתית אותו דבר ייתכן כאשר הגבר בעייתי)
הבחור שומע על בחורה שעובדת ומרוויחה יפה, או שלומדת ומצליחה בלימודים. משפחה מכובדת האמא מורה בסמינר, האבא עויזר בגן אבל הבחור שומע רק שהוא רבה בחיידר, לאחר החתונה הוא מגלה שהמשפחה של הכלה אוהבת אותו מאוד כמו שבחיים לא אהבו אותו, הוא גם שם לב שהשווער קצת חסר ביטחון, אבל הוא לא תופס עדיין שיש בעיה כי השוויגער מעמידה אותו על המקום (הוא מסתכל עליה כמלאכית שמצילה את המצב).
לאחר חודשיים הוא מקבל תלונות מהמדריך חתנים שמשהו לא בסדר (שהוא צועק יותר מדי,לא משתף וכו') אחרי חצי שנה (ייתכן שאף הרבה קודם) החתן חווה תהליך של התנתקות, פתאום האישה בקושי נמצאת בבית והיא מתלוננת עליו הרבה, מכאן ואילך מתחילה הקטסטרופה, השוויגער (שגם היא נרקיסיסטית, תורשה לא???) מערבת רבנים שידריכו את החתן, והם מסבירים לו עד כמה הוא בעייתי, ושאם הוא יתגרש אין מצב שהוא יוכל להתחתן, כל סעודת שבת אצל ההורים שלה הופך להיות בדיחות על החתן החדש, והוא גם צריך להתערב ולצחוק על ההורים שלו (כי בשלב הזה הוא אפס), ולא רק זה הוא גם מוזמן כל שבוע, והכלה לא מסכימה להגיע לחמותה כי מתעללים בה (כמובן, וכמובן שמערבים רבנים להפסיק את ההתעללות של החמות בכלה).
ואז מתחיל הבלאגן האמיתי החתן חוטף צעקות מכולם אבא שלו ואמא שלו כבר השתכנעו שהוא באמת בעייתי והם "נזכרים" שתמיד הוא היה בעייתי, הם צועקים עליו כל יום, והם אפילו מדברים איתה להבין מה עשו לה (והיא כמובן מספרת סיפורים שלא היו).
הכלה מדברת על גט אבל תשכחו מזה כי היא מה זה לא רוצה גט, היא מסבירה לו כל יום שמחר היא עוזבת והיא כבר אורזת מזוודה ושמה את זה במקום הכי בולט בחדר, החתן מתייעץ עם המדריך שלו והוא שכבר השתכנע שהוא הבעייתי מסביר לו שעליו להתרצות לאשתו, והוא כמו טמבל עושה כל מה שהיא רוצה, (והיא מנסה להכשיל אותו שיעשה פשלות) הכלה מסכימה להמשיך בתנאי שהחתן יילך לפסיכולוג קליני שיעיד שהחתן לא סובל ממחלות נפשיות כלשהן, אם הפסיכולוג טוען שיש בעיה היא תעזוב (שטויות היא לא תעזוב) הפסיכולוג כמובן מגלה שהחתן חולה נפש אמיתי, (כאן תדמיינו את ההמשך)
תזכרו שבכל התקופה הזאת החתן מאבד את כל החברים שלו, ששומעים עליו סיפורים נוראיים, ההורים שלו כבר מזמן נגדו, והרב שלו בכלל לא מסכים לדבר איתו ומסביר לו ששום טיפול לא יכול לעבוד עליו.
הסוף היה שמישהו ניהל אחריה מעקב...

שולחן וכיסא

משתמש מקצוען
אוקי, אני מדגישה שאני כותבת ממקום שאני לא מכירה את זה זה מקרוב ב"ה
אז לא צריך לכתוב לי שאני לא מבינה ולא יודעת כי זה מה שאני באמת
אבל כמה כתבו פה שהם אנשים חזקים ובעלי ביטחון וכשהם מדברים
עם נרקיסיסטים- הם מרגישים דפוקים אבל לגמרי, איך זה הגיוני??
אתם מכירים את עצמיכם, אז מה אם הנרקיסט אומר לכם שאתם לא זוכרים, שאתם דפוקים?
אוחזים מיד שהוא לא אדם רגיל ושהוא לא מדבר כמו רב הסביבה שלכם
כאילו אז מה אם הוא אלוף בזה?
אולי למישהו יש ממש דו שיח של נרקיסט עם עוד אדם שבו רואים איך בדיוק 'הוא מפיל אותו בפח'

לא מוגדרת

משתמש פעיל
אולי למישהו יש ממש דו שיח של נרקיסט עם עוד אדם שבו רואים איך בדיוק 'הוא מפיל אותו בפח'
מצטרפת לשאלה בעבודה יש לי מישהיא שאומרת כל מיני משפטים חלקם יכולים להעליב אבל אני לא סופרת אותה כי ראיתי שעם כולם היא ככה אם זה היה רק איתי הייתי נפגעת קלטתי שעם כולם אז הבעיה בה

בוגרת

משתמש רשום
מצטרפת לשאלה בעבודה יש לי מישהיא שאומרת כל מיני משפטים חלקם יכולים להעליב אבל אני לא סופרת אותה כי ראיתי שעם כולם היא ככה אם זה היה רק איתי הייתי נפגעת קלטתי שעם כולם אז הבעיה בה
נרקסיסט לא יעליב אותך, הוא ירסק לך את האישיות.
החברה שלך אולי בעלת מידות רעות או לא מספיק רגישה, אבל זה לא קשור לנרקסיזם

מתמטיקאי

משתמש פעיל
כמה דו שיח, צריך לשמוע את הטון כדי להבין למה זה מרסק את האישיות
האישה מתקשרת בנימה פטרונית לבעל:
יש טוסט בבית אתה יכול להכין לך טוסט (כאילו הבעל לא יודע לבד)
הבעל ראיתי שקנית טורטיות אפשר לפתוח?
האישה אני לא שמעתי מה אמרת אז אל תיגע בשום דבר!
האימא מתקשרת לאבא לפני אירוע משפחתי במשפחת האבא (שנים אחרי הגירושין):
היות והתנהגת יפה ולא עשית בעיות בתקופה האחרונה את מקבל את הילד לאירוע.
הבעל מדבר עם אשתו לקראת ראיון עבודה
האישה:
תתנהג יפה ואל תדבר שטויות!

שולחן וכיסא

משתמש מקצוען
האישה:
אז היא אישה משוגעת!!
הבעל מבין שהוא הנורמלי והיא מדברת כמו ילדה בגן (במקרה הזה)

אוראורית

משתמש מקצוען
שכיחות הפרעת אישיות נרקיסיסטית - כפי שציינת.
שכיחות מבנה אישיות נרקיסיסטי - גבוה הרבה יותר.
מה ההבדל בין הפרעת אישיות למבנה אישיות?
יש הגדרה כזאת בכלל ?
אדם בעל מבנה אישיות נרקיסיסטית?

מתמטיקאי

משתמש פעיל
אז היא אישה משוגעת!!
להיפך הבעל חושב שהוא המשוגע ולכן אשתו מדברת אתו כמו לילד בגן
צריך לזכור שמדובר באנשים מאוד מוצלחים הם יכולים להיות מנהלי סניפים ואפילו יותר מזה, קשה לחשוב שהם הבעייתיים :sick:

liv

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אני מכירה מישהי כריזמטית ובעלת קסם אישי מוכשרת מאד עם קוים נרקסיסטיים ובסמינר רמסה כל מי שסביבה והבנות לא העיזו לצייץ
אחרי שהתחתנה כמעט והתגרשה (היתה בת 18) ותפסה את עצמה, הלכה לכמה מטפלים ועבדה על עצמה קשה מאד מאד והיום היא נורמלית לחלוטין ויודעת לספר איך עשתה שינוי.

רק עכשיו אני מצליחה להגדיר אותה חשבתי שפשוט הייתה גאוותנית ואנוכית ברמה קשה אבל זה בהחלט מרגיש לי עכשיו נרקסיזם אם כי לא ברמה קשה מאד.

אז יש תקווה...

לא מוגדרת

משתמש פעיל
האישה:
יש גברים או נשים שלא לוקחים אחריות על החיים בכלל אז האשה או הבעל צריכים לדבר אלייהם כמו אל ילד קטן והוא היה מעדיף לדבר רגיל אבל זה הרמה של הבן אדם שמרגיש שעדיין ילד ולכן בן הזוג צריך לדבר כך בכלל לא נרקסיסט רחוק מזה

מתמטיקאי

משתמש פעיל
אז היא אישה משוגעת!!
או שהוא חושב ש...
יש גברים או נשים שלא לוקחים אחריות על החיים בכלל אז האשה או הבעל צריכים לדבר אלייהם כמו אל ילד קטן והוא היה מעדיף לדבר רגיל אבל זה הרמה של הבן אדם שמרגיש שעדיין ילד ולכן בן הזוג צריך לדבר כך בכלל לא נרקסיסט רחוק מזה

עד מתי

משתמש מקצוען
יש באתר בין הזמנים סיפורים בהמשכים בשם " הכל עניין של פיקסלים" מתאר את החיים לצד בן זוג נרקסיסט, את הבלבול בין טוב מוחלט ברגע אחד לרוע ואכזריות ברגע השני, את השליטה , הניתוק מהסביבה , המחשבה שהקרבן הוא האשם ועוד...
סיפור קצת קשה לקריאה

חוחית

משתמש סופר מקצוען
יש באתר בין הזמנים סיפורים בהמשכים בשם " הכל עניין של פיקסלים" מתאר את החיים לצד בן זוג נרקסיסט, את הבלבול בין טוב מוחלט ברגע אחד לרוע ואכזריות ברגע השני, את השליטה , הניתוק מהסביבה , המחשבה שהקרבן הוא האשם ועוד...
סיפור קצת קשה לקריאה

אני לא חושבת שמתואר שם נרקסיסט.
מתוארת שם אלימות פיזית+רגשית.
היא יודעת שהוא לא בסדר.
בנרקסיזם-היא היתה אמורה להרגיש חולת נפש...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה