דרוש מידע נרקיסיזם

מצב
הנושא נעול.

סטיל יאנג

משתמש מקצוען
היא מבינה! ( וכזו אמירה יש בה.....את יודעת?)
הנה:
דווקא נראה לי אני מבינה
כאילו את אומרת שהפוגע אלוף בלשכנע את הפגוע שהוא הבעייתי
ואת זה גם הבנתי
אבל לעבור כזה סבל?
כשהיא רואה את הסביבה הקרובה והיא גם זוכרת את הילדות שלה הרבה יותר נורמלית
היא לא אוחזת שזה סיפור יוצא מהכלל? כאילו הסבל לא גובר על השכל?
הסבל גובר על השכל.
ודווקא לכן כשנמצאים במצב הישרדותי, השכל לא משחק פה תפקיד חוץ מלהדהד את המסרים הקשים.
הוא עסוק בהסתרה, בשכנוע עצמי, ובכל כך הרבה דברים...

אבל-
אני חושבת שהשיח כולו מאוד מאוד חלקי.
יש כ"כ הרבה רמות, כל כך הרבה מצבים. לא הכל כה חותך כמו האשכול הזה...
וזה לא מוביל לשום מודעות והכלה כשכל מחשבה פה הופכת לסטטיסטיקות, גנטיקות, מצבי אל- חזור, וכו'.

ספיידרמן

משתמש מקצוען
זה אחד ההפרעות שאם לא נפגשת בהם, לעולם, אבל לעולם לא תוכל להבין.
זה כמו שיסבירו לאדם תתרן [חסר חוש ריח]מהו ריח של ביוב..
מאחלת לכולם לא להתנסות,
ובנוגע ל
אני היחידה פה שחטפה התקף חרדה מהאשכול הזה??
אני רק מנסה להעביר בראש מי יכול להיות נרקסיסיט מהאנשים שאני מכירה
ואיך למען השם אני לא מצליחה למצוא אפילו לא אחד ולפי מה שכתבו כאן האחוזים גבוהים ממש
מה זה אומר?
השם יעזור לכולנו!!
אז אני מכירה מקרוב נרקסיסטית על גבול הפסיכופת [מאובחן..!]שהמון מהסביבה שלו לא מזהה, ואף מעריכה אותו...
כך יכול להיות שכל השואלות כאן פשוט לא מזהות....
אגב זה לא קל בכלל לזהות, גם לפסיכולוג יכול לקחת זמן...הם סופר מבלבלים, לא סתם האשכול הזה טעון כל כך...

שולחן וכיסא

משתמש מקצוען
מאחלת לכולם לא להתנסות,
ובנוגע ל

אז אני מכירה מקרוב נרקסיסטית על גבול הפסיכופת [מאובחן..!]שהמון מהסביבה שלו לא מזהה, ואף מעריכה אותו...
כך יכול להיות שכל השואלות כאן פשוט לא מזהות....
אגב זה לא קל בכלל לזהות, גם לפסיכולוג יכול לקחת זמן...הם סופר מבלבלים, לא סתם האשכול הזה טעון כל כך...
תודה רבה!!

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
מאחלת לכולם לא
דוג' לא מתאימה
כי אולי הנרקסיסט לא יריח אף פעם אבל האדם שסובל אם יסבירו ויתנו לו כח לעזוב בסוף יבין וישמור על עצמו

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
כן אבל אני מקווה שזה שלא מצאתי אומר שבאמת אין בסביבה שלי
ולא שפשוט אני לא מזהה...
ובאמת הדבר היחיד זה להתפלל להקב"ה שלא ניפגע משום דבר
אין צורך לאבחן ההגדרות פחות משמעותיות
צריך לדעת לשמור על עצמינו וזה הכי חשוב.
לשמור מול התנהגויות ולא משנה ממה נובע

אם הבנים שמחה!

משתמש מקצוען
בחורה שהיא לא נרקיסיסטית
שפוגשת בחור נרקיסט
זה יבלוט לה מאוד?\
או שיש סיכוי שהכל יפול עליה חודשיים אחרי החתונה
בכלל לא בטוח שיבלוט לה.
הם בד"כ שחקנים מאוד טובים.
הם גם דואגים שיהיה להם שם טוב בקהילה.
והרבה פעמים לוקח יותר מחודשיים עד שהאישה מבינה מה זה כי הם תמיד מושלמים והאישה היא זו שלא בסדר...וזה יכול לקחת שנים עד שהיא קולטת שהבעיה היא אצלו.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
בכלל לא בטוח שיבלוט לה.
והרבה פעמים לוקח יותר מחודשיים עד שהאישה מבינה מה זה כי הם תמיד מושלמים והאישה היא זו שלא בסדר...וזה יכול לקחת שנים עד שהיא קולטת שהבעיה היא אצלו.
אל תלחיצי יותר מידי וזה גם לא מדויק כי מי שהוא בריא ויש לו ניואנסים טובים ירגיש מצוין כשהבנאדם מולו לא מתנהג בצורה יפה.
כשבחורה יוצאת עם בחור שתתן לרגש הטבעי שלה לחוש מה היא חשה מולו, אם הוא מגמד את דבריה, מזלזל בה או לא מקשיב אפילו בקטנה זה סימני אזהרה וזהו.

נערך לאחרונה ב:

טבק

משתמש רשום
בכלל לא בטוח שיבלוט לה.
כל כך נכון
הנרקיסיסטים יודעים בהתחלה להציג את עצמם כאנשים מאוד רגישים ומושלמים
ורק אחרי שעובר זמן, והם מרגישים שהנפגע בטוח באישיות המוצלחת שלהם
הם הופכים לשתלטנים ופוגענים..... והכל באשמתו של הנפגע...
הם משתמשים בטקטיקה של הבלבול כל הזמן
לכן זה כל כך מורכב, ולוקח בד"כ הרבה זמן עד שהנפגע קולט שהבעיה לא אצלו..
מסובך להסביר
וכמו שאמרו כאן, מי שלא עבר את התהליך, קשה עד בלתי אפשרי להבין ....

נערך לאחרונה ב:

אם הבנים שמחה!

משתמש מקצוען
אל תלחיצי יותר מידי וזה גם לא מדויק כי מי שהוא בריא ויש לו ניואנסים טובים ירגיש מצוין כשהבנאדם מולו לא מתנהג בצורה יפה.
כשבחורה יוצאת עם בחור שתתן לרגש הטבעי שלה לחוש מה היא חשה מולו, אם הוא מגמד את דבריה, מזלזל בה או לא מקשיב אפילו בקטנה זה סימני אזהרה וזהו.
זה נכון שלפעמים יש סימנים עדינים אבל לא לכל אחת יש את החוש הזה והרבה פעמים מסתנוורים מהקסם שלהם ולא שמים לב לניואנסים. קשה לא להתבלבל מהם.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
זה נכון שלפעמים יש סימנים עדינים אבל לא לכל אחת יש את החוש הזה והרבה פעמים מסתנוורים מהקסם שלהם ולא שמים לב לניואנסים. קשה לא להתבלבל מהם.
נכון ולכן אמרתי שאין צורך להחליש ולאמר שאי אפשר לזהות ולהרגיש. אם נחבור לתחושות הבריאות שלנו ונתמה מה קורה כאן ומשהו לא נעים אז לא להקטין את זה ולא לזלזל בעצמינו ולבדוק למה אנחנו חשים מה שחשים והאם זה תקין. להיות חשדניים על כל אחד ועל כל דבר זה לא נכון ולא בריא אבל לעצום עיניים אסור וצריך לתת לאינטואיציות הטבעיות לדבר.
מכירה את המושג -תיקוף? אין צורך אחרי שנים של מחיקה ללכת לפסיכולוג שיעזור לתקף רגשות שאדם מרגיש ויש לו בטבע. עדיף כשהם עדיין חזקות ובוערות לתת להן מיקום וכח ולמנוע את כל הבלאגן ושנים של סבל לפני וגם אחרי שלפעמים מתקשים להשתקם מזה.

אם הבנים שמחה!

משתמש מקצוען
נכון ולכן אמרתי שאין צורך להחליש ולאמר שאי אפשר לזהות ולהרגיש. אם נחבור לתחושות הבריאות שלנו ונתמה מה קורה כאן ומשהו לא נעים אז לא להקטין את זה ולא לזלזל בעצמינו ולבדוק למה אנחנו חשים מה שחשים והאם זה תקין. להיות חשדניים על כל אחד ועל כל דבר זה לא נכון ולא בריא אבל לעצום עיניים אסור וצריך לתת לאינטואיציות הטבעיות לדבר.
מכירה את המושג -תיקוף? אין צורך אחרי שנים של מחיקה ללכת לפסיכולוג שיעזור לתקף רגשות שאדם מרגיש ויש לו בטבע. עדיף כשהם עדיין חזקות ובוערות לתת להן מיקום וכח ולמנוע את כל הבלאגן ושנים של סבל לפני וגם אחרי שלפעמים מתקשים להשתקם מזה.
נכון. לא כתבתי שאי אפשר לזהות. כתבתי שלא בטוח שישימו לב.
יש כאלה שכן ויש כאלה שלא...ויש כאלה שירגישו עמוק בלב שמשהו לא תקין אבל יתעלמו מזה בגלל כל מה שמסביב.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
נכון. לא כתבתי שאי אפשר לזהות. כתבתי שלא בטוח שישימו לב.
יש כאלה שכן ויש כאלה שלא...ויש כאלה שירגישו עמוק בלב שמשהו לא תקין אבל יתעלמו מזה בגלל כל מה שמסביב.
ולכן אני אחזור על זה שוב.
בואי נחזק את הרגשות של איש/ה שאם הוא חש משהו זה לא סתם ויש לו יכולת לחוש!
יש לו והוא לא צריך שום אישור ממשהו לחוש מה שחש וזה הקריטי פה במשחק.

ספיידרמן

משתמש מקצוען
דוג' לא מתאימה
כי אולי הנרקסיסט לא יריח אף פעם אבל האדם שסובל אם יסבירו ויתנו לו כח לעזוב בסוף יבין וישמור על עצמו
לא דיברתי על אדם שסובל שבטח יוכל להבין,
אלא למי שלא מכיר ומנסה להבין...והן שאלו פה כל מיני שאלות שאי אפשר לתת תשובות...
דווקא נראה לי אני מבינה
כאילו את אומרת שהפוגע אלוף בלשכנע את הפגוע שהוא הבעייתי
ואת זה גם הבנתי
אבל לעבור כזה סבל?
כשהיא רואה את הסביבה הקרובה והיא גם זוכרת את הילדות שלה הרבה יותר נורמלית
היא לא אוחזת שזה סיפור יוצא מהכלל? כאילו הסבל לא גובר על השכל?

בוגרת

משתמש רשום
ואווו,
קראתי את האשכול בנשימה עצורה
יש לי קרובת משפחה מאובחנת עם הפרעת אישיות נרקסיסטית, מדובר בסבל נוראי!
שלה ושל המשפחה כולה.
מדובר באנשים שאלופים בלגרום לעומד מולם להרגיש דפוק חולה נפש וכו'
ואני בחורה עם פול בטחון עצמי וזיכרון חזק אבל,
אם לדוגמא כשהיא עומדת מולי ואומרת לי על דבר שרק הבוקר אמרתי לה, שדמינתי שאמרתי אותו, ובכללי אני בחורה לא נורמלית עם דמיון פרוע, וחוץ מזה הזיכרון שלי כל כך חלש שאני לא זוכרת שהיא אמרה הבוקר משהו בנוגע לזה (כמובן-להד"ם) אז אני באמת מאבדת בטחון!
וצריכה אישור ממישהו אחר שיה בסביבה כדי לוודא שאני נורמלית
ויש אינספור מקרים שגם האדם הכי בטוח מרגיש אפס
אז אל תשפטו, ההפרעה הזו הזויה מידי כדי שמי שלא חווהפעם אחת! יצליח להבין
ודבר חשוב נוסף - זו אחת ההפרעות שממש קשה לאבחן - כי הבנאדם מסובב גם את המאבחן על האצבע הקטנה....
הרבה מהאבחונים זה דרך כתב יד, צד ג' וכו'
אז בבקשה, אל תהפכו את כל העולם סביבנו לנרקסיסט בהינף מקלדת.

מרחבית

משתמש מקצוען
ציטוט מתוך 'המכלול' על שכיחות הפרעת אישיות נרקסיסטית:

"שכיחות ההפרעה נאמדת בכ-1% מהאוכלוסייה הכללית, ובין 1-15% במסגרות קליניות (למשל, מסגרות גמילה).[42] נכון לשנת 2018, שכיחות ההפרעה בכלל האוכלוסייה היא בין 0.8% ל-6.2%.[43][44] ההפרעה (או מאפיינים שלה) שכיחים מאוד במסגרות צבאיות, עד כדי שיעור של 20%.[45] מוערך כי בקרב תלמידי שנה א' לרפואה, שכיחות ההפרעה היא 17%."

לפי זה, ההפרעה הרבה פחות נפוצה ממה שכתבו.
וסתם מעניין, אם ההפרעה נמצאת הרבה יותר במסגרות צבאיות ובתלמידי שנה א' לרפואה, מה זה אומר על מהות ההפרעה ועל סיבותיה?

נערך לאחרונה ב:

מירי עוס

משתמש מקצוען
מאחלת לך שאף פעם לא תכיר כמויות כאלה של רוע כמו אלו שאני נחשפתי אליהם בתור קרובת משפחה קרובה מאוד לאותה אישה. (כולל אלימות פיזית שלא אתאר פה)
אני יודעת שזה לא נןשא האשכול..
אבל כמי שמתמחה בטראומה בגיל הרך, חשה שליחות לציין שילדים, בייחוד רכים, אשר נחשפו לאלימות, זוכרים את החוויה הטראומטית ולרוב הם מושפעים ממנה מאוד. עיבוד האירוע/רצף הטראומה הוא חשוב מאוד מאוד.

ארמון חול

משתמש מקצוען
נהיה כאן מן קטע כזה
שכל אחד שעשה לי פרצוף
או קצת מניפולציות === נרקסיסט
וזה ממש לא ככה
יש אנשים לא נחמדים שלפעמים נוטפים דבש כשרוצים להשיג משהו
יש אנשים גאותניים שרומסים ודורכים כדי להתקדם...
יש אנשים עם מידות רעות
ויש כאלה שסתם, אנחנו פוגשים אותם ומתכווץ לנו הלב. אולי כי הם מזכירים לנו משהו לא הכי סימפטי מהעבר , בטון דיבור או בדיקציה, או סתם מראה חיצוני אבל הם באמת אנשים מדהימים

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה