דרוש מידע נספח לשאלה.

וכאשר אבדתי אבדתי

משתמש מקצוען
לדעתי בין בעיניים יהודיות בין בעיניים לא יהודיות, הצלחה היא מי שעושה את העולם למקום טוב יותר.
הרי גם מי שיש לו הון רב, ויש לו את כל מעדני העולם, גם הוא רוצה לתרום למטרות טובות ולא רק בשביל כבוד, אלא כי כך הוא מרגיש שהוא ממלא איזו מטרה, וזו בעצם הצלחה, למלאות מטרה ערכית.

בעיניים לא יהודיות מטרות ערכיות הם פיתוח מחקרים באוניברסיטאות (לדוגמא תרופות), קידום מטרות פוליטיות בהתאם לאמונה של התורם וכו'
בעיניים יהודיות, להבדיל, מטרות ערכיות הם חסד, לימוד תורה וכו'
אין לי מושג מאיפה ההגדרה המשונה הזאת
בשום הגדרה הגיונית הצלחה איננה לעשות את העולם למקום טוב יותר. נקודה.
אדם יכול לעסוק כל ימיו בלהפוך את העולם לטוב יותר, זה לא הצלחה והאדם הוא לא מצליחן.
אלא אם כן מדובר באדם שזו השאיפה שלו, ואז זה הצלחה לא בעצם אלא כי הוא הצליח לעשות את מה שהוא רצה
לפי האקדמיה העברית הצלחה היא השגת התוצאה הדרושה מפעולה.
זאת ההגדרה היותר נכונה של הצלחה
אם כי גם את זה אפשר לדייק
הצלחה לא שייכת דווקא לפעולה ספציפית, וייתכן שאדם הצליח בלי לנסות

נערך לאחרונה ב:

די

משתמש סופר מקצוען
אין לי מושג מאיפה ההגדרה המשונה הזאת
בשום הגדרה הגיונית הצלחה איננה לעשות את העולם למקום טוב יותר. נקודה.
אדם יכול לעסוק כל ימיו בלהפוך את העולם לטוב יותר, זה לא הצלחה והאדם הוא לא מצליחן.
אלא אם כן מדובר באדם שזו השאיפה שלו, ואז זה הצלחה לא בעצם אלא כי הוא הצליח לעשות את מה שהוא רצה
ברור שהצלחה זה השגת התוצאה הנדרשת.
השאלה היא מהי התוצאה הנדרשת?
כסף? נגיד יהיה לך מיליארד דולר אתה מוצלח? מה יצא לך מזה?
יהיה לך את הבית הכי מפואר בעולם והרכב הכי יקר האם תהנה יותר (לא), וגם אם כן, האם זו הצלחה? ליהנות כמה שיותר? (נשמע רדוד)
ולכן לדעתי הצלחה כלומר התוצאה המבוקשת על ידי בני אדם, היא להיטיב-לעצמו (לימוד תורה תפילה-אדם מרומם יותר), להיטיב לאחרים-חסד עזרה לנזקקים (כדי שגם הם יוכלו למלאות את מטרותיהם בחיים-קיום מצוות וכו').

סטודיו פלאש

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
בלת"ק
בשבועות השתדלתי להפנים את התובנה המרגשת שהגעתי אליה
רות - המצליחה
ערפה - המפסידה
רות הבינה את הסוד האמיתי של החיים שלנו להידבק לרצון ה' בלי לכוון למושלמות והצלחה
נעמי אמרה לה, אם את באה איתי, את גוזרת על עצמך חיים מרים, שלימזלים מושלמים, לא בעל, לא ילדים, לא כסף, בדידות וניכור
והיא אמרה לנעמי
'כה יעשה ה' לי וכה יוסיף'
הפרוש:
גם אם כל מה שאת אומרת יקרה ועוד ה' יעשה לי יותר גרוע ויותר קושי, אני איתך, נדבקת לאמת!

והסוף הידוע של רות, אמא של מלכות בית דוד , רק אחרי כמה עשרות רבות של שנים ויותר!

ואז הפנמתי, ההצלחה האמיתית, היא לא לחפש הצלחה, אלא לחפש אמת, לחפש לעשות רצון ה'
לא לחפש תוצאות, לחפש את הדרך הישרה

הלואי עלי, אבל אני חושבת שהבנתי את סוד ההצלחה...., גם אם לא רואים תוצאות, ובדרך כלל לא רואים תוצאות בטווח קצר..

בהצלחה אמיתית לכולנו אמן!

ג. בן שקד

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
מה הכוונה להסכים עם הרגע? ואם הוא נוגד את רצונותי/ערכי ??

מה לא ברור, בעיני הצלחה זאת היכולת (הנדירה) לתת משמעות לרגע המתקיים ולא לאיזה עתיד דמיוני, להסכים עם שגיאות וכשלונות, לנשום ולחייך מול טעיות, לשמוח במה שיש זאת הצלחה אמיתית, בעיני.

החיים אוזלים בכל מקרה, הלואי נשמח בהם!

עכשיו הכל מובן.

מרגיש הגדרה תובענית מאד.
מעניין אם הסך הכולל של חייך הוא הצליה או כשלון, לפי ההגדרה שנתת....

קשה לי לתת דוגמא לכישלון מסוים
אבל כדוגמא אם נכלשנו "ושברנו את הכלים" במקום שבו נידרש איפוק ושימת לב לסביבה - וכתוצאה מחוסר האיפוק ישנם גם נפגעים (במובן המטאפורי) - מה שייך לשמוח ברגע המתקיים?
מסכים איתך שלהיתפס לעתיד דמיוני כהצלחה זו שטות!

מה שייך שלא לשמוח?

נקיפות מצפון עוזרות לך?
הנקיפות שלך מקלות על ה'נפגעים'?
או שהם עצת היצר להפסיד לך עוד כמה רגעים של חיים....

ליפול בטוח ניפול, כולנו.... רק הצדיק יודע לקום מהר!

מי שחושב שהמקום אליו נקלע הוא ב'אשמתו' מועד לחשוב שהמקום אליו יגיע הוא 'בזכותו'.

מסתבר שאשמה היא בת דודה של הגאוה....

המשפט בהחלט נחרז טוב וגם בעל משמעות נכונה.
רק נשמע לי שהרחקת קצת ...... (לא אכפת לי שיאשימו אותי בגאווה.... אבל מוזר למה זה נשמע ככה)
כולנו טועים ולהתעלם מאשמה היא גם יכולה לנבוע מגאווה, ברור שאדם שהתאמץ והגיע יכול להכיר בכוחות עצמו (בלי להכנס לנידון הארוך מה קו הגבול בין גאווה להכרת הכוחות), אבל לומר ששום דבר לא באשמתינו ולשמוח בכל דבר נשמע לי מופרך.
לא אוהב להביא דימויים מיליטנטים אבל אדם שהחזיק טלפון ביד בנהיגה ופגע בנפש יכול לשמוח?? יכול להתעלם מאשמה?

יש יסוד בחסידות שאומרים(ונראה לי שהוא לקח את זה משם)
שיש הבדל בין לפני שעושים את העבירה שאז צריך לעשות הכל כדי לא לחטוא
לבין לאחריה שאז צריך לדעת שזה היה רצון השם(אין סתירה כמובן בין זה לתשובה שצריך לעשות)

לא גדלתי בין החסידים אבל לא כך חונכתי
אני באמת צריך את האשכול ההוא לצורך עניני ובאופן שאפשרי ונהיר לקרוא בו, תגובות אפשר כאן בבקשה.
למי שלא יודע איך מצטטים מאשכול למשנהו, בוחרים באפשרות '+ציטוט' בתחתית ההודעה הרצויה, עוברים לאשכול השני, ובוחרים ב'טען ציטוטים נבחרים'.
בהצלחה.

ג. בן שקד

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
חז"ל כבר כתבו יגעת ומצאת תאמין

דהיינו עצם ההצלחה זה כבר לא תלוי בידים שלנו בעיני מצליחן זה אחד שעושה את המקסימום שלו ודורש מעצמו את המקסימום שהוא יכול לעשות.

ההצלחה כבר תגיע מעצמו בסוף
חז''ל גם כתבו שם 'יגעת ולא מצאת -אל תאמין' ובתרגום לשפתינו ולנידון שלנו: התאמצת ועשית את המקסימום ולא השגת את המטרה -אז לא הצלחת...!
לא?

חיים שיש בהם

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
עריכה תורנית
חז"ל כבר כתבו יגעת ומצאת תאמין

דהיינו עצם ההצלחה זה כבר לא תלוי בידים שלנו בעיני מצליחן זה אחד שעושה את המקסימום שלו ודורש מעצמו את המקסימום שהוא יכול לעשות.

ההצלחה כבר תגיע מעצמו בסוף
קצת מבולבל
האם ההצלחה היא עשיית המקסימום
או דילמא מה שבא בעקבותיו?

מתכנתת+

משתמש מקצוען
הצלחה נחשב לכבוש יעד שרציתי
אבל חשוב לזכור שיש הצלחה שהיא רעה, לרעת האדם, לרעת העולם.
לכן עוד לפני ההצלחה, חשוב מאוד להצליח לשים יעד , להשקיע, במקום נכון ושווה, ולא להצליח להכשל...

המסודרת

משתמש מקצוען
חז''ל גם כתבו שם 'יגעת ולא מצאת -אל תאמין' ובתרגום לשפתינו ולנידון שלנו: התאמצת ועשית את המקסימום ולא השגת את המטרה -אז לא הצלחת...!
לא?
אם יגעת ולא מצאת אל תאמין שיגעת
חז"ל כמובן מדברים על הצלחות רוחניות שנתונות לבחירה שלנו ולכן אם לא הצלחת אל תאמין שבאמת נסית כי " הבא להיטהר מסייעין בידו"
בגשמיות יתכן שיגעת גם יגעת ולא הצלחת כי זהו רצון השם

המסודרת

משתמש מקצוען
קצת מבולבל
במבט יהודי ברור שהצלחה היא עשיית המקסימום
כי תוצאות הם רק מאחד ,אז אם השם ברחמיו החליט שלא אז לא הצלחתי??
אצל העולם הצלחה היא התוצאות ,אבל הם לא יודעים שהכל נקבע מראש ככה שהמצליחים לא תמיד באמת הצליחו יש אנשים שהגיעו להצלחות שלהם כי כך נקבע בלי לעשות בשביל זה משהו אז בעיניי הם לא מצליחנים (כנראה ברי מזל)

וכאשר אבדתי אבדתי

משתמש מקצוען
ברור שהצלחה זה השגת התוצאה הנדרשת.
השאלה היא מהי התוצאה הנדרשת?
כסף? נגיד יהיה לך מיליארד דולר אתה מוצלח? מה יצא לך מזה?
יהיה לך את הבית הכי מפואר בעולם והרכב הכי יקר האם תהנה יותר (לא), וגם אם כן, האם זו הצלחה? ליהנות כמה שיותר? (נשמע רדוד)
ולכן לדעתי הצלחה כלומר התוצאה המבוקשת על ידי בני אדם, היא להיטיב-לעצמו (לימוד תורה תפילה-אדם מרומם יותר), להיטיב לאחרים-חסד עזרה לנזקקים (כדי שגם הם יוכלו למלאות את מטרותיהם בחיים-קיום מצוות וכו').
אולי זה רדוד, אבל זאת האמת.
אולי זאת הצלחה אוולית, אבל זאת הצלחה.
לעשות את העולם למקום טוב יותר זאת פשוט לא ההגדרה של הצלחה
קצת מבולבל
מה שבא בעקבותיו
עשיית המקסימום נקראת השתדלות
הצלחה נחשב לכבוש יעד שרציתי
לאו דווקא
ייתכן גם יעד שלא חשבתי עליו והוא הגיע בהפתעה
במבט יהודי ברור שהצלחה היא עשיית המקסימום
ברור שלא,
ולא משנה כמה אנשים יכתבו את השטות הזו היא לא תהפוך לאמת

כי תוצאות הם רק מאחד ,אז אם השם ברחמיו החליט שלא אז לא הצלחתי??
נכון.
ייתכן שה' רצה שתנסה ולא תצליח
אצל העולם הצלחה היא התוצאות ,אבל הם לא יודעים שהכל נקבע מראש ככה שהמצליחים לא תמיד באמת הצליחו יש אנשים שהגיעו להצלחות שלהם כי כך נקבע בלי לעשות בשביל זה משהו אז בעיניי הם לא מצליחנים (כנראה ברי מזל)
אז מה אם זה נקבע מראש?
נקבע מראש שפלוני יצליח ויהיה מצליחן.
למה זה לא נחשב הגיוני בעיניך?

די

משתמש סופר מקצוען
אולי זה רדוד, אבל זאת האמת.
אולי זאת הצלחה אוולית, אבל זאת הצלחה.
לעשות את העולם למקום טוב יותר זאת פשוט לא ההגדרה של הצלחה
לדעתי גם אדם שיש לו כסף בית מפואר וכו' הוא נחשב מוצלח לא בגלל הבית המפואר, אלא אם יש לו בית מפואר זה סימן שיש לו מספיק כסף למלאות את צרכיו, לא חסר לו אוכל ובגדים, הוא יכול להשקיע במשפחה הוא יכול לעזור לנזקקים וכו' עד כדי כך שאפילו יש לו כסף לקנות בית מפואר

אדם שיש לו כסף אבל הוא קמצן ולא נותן לאף אחד מהכסף שלו ולובש בגדים ישנים וכו' האם הוא יקרא מוצלח? למה כי הוא לא נהנה מהכסף? אולי דווקא הוא יותר נהנה לראות את הכסף בבנק יותר מאשר אם הוא היה מבזבז את זה?

נכון האנושות כביכול הציבה יעד להשיג כסף, מי שהראשון במרוץ הוא הכי מוצלח בעולם (נניח) וכן הלאה, אבל כל זה כפוף לזה שהאדם עושה דברים טובים עם הכסף שלו כי אם לא-הוא סתם עכבר ששוכב על דינרים.

אדם שיהיה עשיר מאוד אבל לא יתרום כסף לשום עניין, לא יתחתן ולא יגדל ילדים רק יהנה בעצמו מכל הכסף שלו, לא חושב שיהיה אדם אחד בעולם שיקרא לעשיר הזה אדם מוצלח, כולם יקראו לו רשע.

בקיצור גם אם הצלחה נמדדת בכסף (ולדעתי זה לאו דווקא), זה רק אם עושים דברים טובים עם הכסף.

וכאשר אבדתי אבדתי

משתמש מקצוען
לדעתי גם אדם שיש לו כסף בית מפואר וכו' הוא נחשב מוצלח לא בגלל הבית המפואר, אלא אם יש לו בית מפואר זה סימן שיש לו מספיק כסף למלאות את צרכיו, לא חסר לו אוכל ובגדים, הוא יכול להשקיע במשפחה הוא יכול לעזור לנזקקים וכו' עד כדי כך שאפילו יש לו כסף לקנות בית מפואר

אדם שיש לו כסף אבל הוא קמצן ולא נותן לאף אחד מהכסף שלו ולובש בגדים ישנים וכו' האם הוא יקרא מוצלח? למה כי הוא לא נהנה מהכסף? אולי דווקא הוא יותר נהנה לראות את הכסף בבנק יותר מאשר אם הוא היה מבזבז את זה?

נכון האנושות כביכול הציבה יעד להשיג כסף, מי שהראשון במרוץ הוא הכי מוצלח בעולם (נניח) וכן הלאה, אבל כל זה כפוף לזה שהאדם עושה דברים טובים עם הכסף שלו כי אם לא-הוא סתם עכבר ששוכב על דינרים.

אדם שיהיה עשיר מאוד אבל לא יתרום כסף לשום עניין, לא יתחתן ולא יגדל ילדים רק יהנה בעצמו מכל הכסף שלו, לא חושב שיהיה אדם אחד בעולם שיקרא לעשיר הזה אדם מוצלח, כולם יקראו לו רשע.

בקיצור גם אם הצלחה נמדדת בכסף (ולדעתי זה לאו דווקא), זה רק אם עושים דברים טובים עם הכסף.
דבר ראשון השאלה הייתה על הצלחה לא על אדם מוצלח,
חוץ מזה שיש פה בלבול בין הצלחה לאושר, הנאה, תועלת, וכו'.
אדם שמרוויח 80 אלף בחודש הוא מצליח (נכון, לא מוצלח, אבל מי דיבר על מוצלח?)

ג. בן שקד

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
אם יגעת ולא מצאת אל תאמין שיגעת
חז"ל כמובן מדברים על הצלחות רוחניות שנתונות לבחירה שלנו ולכן אם לא הצלחת אל תאמין שבאמת נסית כי " הבא להיטהר מסייעין בידו"
בגשמיות יתכן שיגעת גם יגעת ולא הצלחת כי זהו רצון השם
בגמ' שם אומרים חז''ל ברורות שהכוונה רק למילי דעלמא [דברים גשמיים] ולא למילי דשמיא [רוחניים]...

מטרות

משתמש פעיל
הסבר בבבקשה?
יש התקדמויות ויש הצלחות
בעייני הצלחה זה לעשות משהו בלתי אפשרי -גם בעיני עצמי.

כל השאר זה התקדמויות-
הם יכולות להיות, מרעישות, מדהימות וטובות
אני לא יגדיר אותם כהצלחה.

פשרה: אפשר להגיד "הצלחתי להתקדם"....;)

ג. בן שקד

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
שבמשך 6 עמודים אנשים כותבים את אותו הדבר-שהצלחה זה השתדלות
למרות שזה לא עובר לא עברית ולא היגיון
זאת כבר שאלה אחרת לגמרי...
לדעתי התשובה עליה היא שהצלחה היא להוציא את המיטב מהמצב שבו אתה נמצא.
להוציא את המיטב אינו בגדר השתדלות?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה