דיון נספח לאתגר #4 - הלילה הזה כולנו צמחונים

  • פותח הנושא java
  • פורסם בתאריך

ציפס קידס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי
אגב סתם שאילה מסקרנות
יש לך ענין לקלף את המלפפון לסרוגין?
והמתכון נראה טעים מאד (מה שהכי תפס אותי זה המרקם של הטחינה שמשתקף מהתמונה-היא נראית טוב)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אגב סתם שאילה מסקרנות
יש לך ענין לקלף את המלפפון לסרוגין?
והמתכון נראה טעים מאד (מה שהכי תפס אותי זה המרקם של הטחינה שמשתקף מהתמונה-היא נראית טוב)
שאלת אותי?
אם כן אז אני באמת לא מקלפת את כל הקליפה. רק חלקים שנראים פחות טוב כי הקליפה בריאה.
לגבי הטחינה- ערבוב חפוז ללא כמויות. זו האמת. :eek:
 

ציפס קידס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי
@ציפס קידס , מנה כובשת, תמונה מגרה לחלוטין!
הרעיון מקורי להפליא :)
מצטרפת
@ציפס קידס השקעת רבות וזה מתבטא במתכון ובתמונות.
וואו גדול.
תודה רבה!
האמת שלא פרטתי מספיק במתכון אבל הוא מכיל פחמימה(פיתה), חלבון(עדשים,טחינה), וירק(סלט).
ומה שהכי חשוב שהוא בלי ביצים!
והוא נותן מענה הן לצמחונים והן לטבעונים!
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מתזכרת שנותרו עוד שלושה ימים...
בינתיים המתכונים שעלו לא איכזבו, בלשון המעטה :)
תמשיכו להפתיע
 

bat 7

משתמש סופר מקצוען
@java חייבת להודות לך!
אמנם לצערי לא הספקתי להעלות מתכון,
אבל האתגר נתן לי המון כיוונים שלא חשבתי עליהם.
וממש אשמח אם יעלו פה עוד אתגרים כאלו,
שמשלבים בריאות וטעם!
ותודה לכולן, הרעיונות שעלו כאן - אחד אחד!
@שירי כהן בכלל התעלית על עצמך עם הזרעי צ'יה והמלח וורוד אטלנטי (או שאת סתם עושה עלינו רושם... ;))
 

מעניינת

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
חומוס!!!!!
בכל הצורות, קציצות, ירקות ליד הקוסקוס, במרק, וליד כל דבר.
גם בריא מאד ומלא חלבון!!
וגם משביע, לא פחות מבשר!
תרשמו זה הדבר הבא, גם במסעדות!
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
יש עוד את מחר להעלות, כך שאת עדיין יכולה :)
@שירי כהן בכלל התעלית על עצמך עם הזרעי צ'יה והמלח וורוד אטלנטי (או שאת סתם עושה עלינו רושם... ;))
זה שירי, בטח שזה אמיתי
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
@שירי כהן בכלל התעלית על עצמך עם הזרעי צ'יה והמלח וורוד אטלנטי (או שאת סתם עושה עלינו רושם... ;))
חחחחח
המלח - נסי ותראי שזה מדי טעים כדי לזנוח את זה,
קבלתי גם המלצה על מלח אטלנטי מתובל, נשמע טעים - עוד לא ניסיתי.
הצ'יה - אמא שלי שלחה לי מתישהו לפני שנים -
לקח זמן עד שהעזתי להתנסות אתה, (עם צ'יה חדשה, לא עם ההיא :))
אבל זה באמת משהו בלי טעם בכלל.
רק משפיע על המרקם. (ו-הוא נחשב למזון על-חלל-פצצת-בריאות וכו' וכו' וכו'!)
הבא בתור שמחכה להכנס אלי, זה גוג'י ברי
אעדכן אותך בלי נדר :)
 

bat 7

משתמש סופר מקצוען
חחחחח
המלח - נסי ותראי שזה מדי טעים כדי לזנוח את זה,
קבלתי גם המלצה על מלח אטלנטי מתובל, נשמע טעים - עוד לא ניסיתי.
הצ'יה - אמא שלי שלחה לי מתישהו לפני שנים -
לקח זמן עד שהעזתי להתנסות אתה, (עם צ'יה חדשה, לא עם ההיא :))
אבל זה באמת משהו בלי טעם בכלל.
רק משפיע על המרקם. (ו-הוא נחשב למזון על-חלל-פצצת-בריאות וכו' וכו' וכו'!)
הבא בתור שמחכה להכנס אלי, זה גוג'י ברי
אעדכן אותך בלי נדר :)
מדהימה שכמותך.
מכירה הרבה נשים שהכניסו בריאות למטבח וזנחו את זה אחרי מספר חודשים (מכירה מקרוב מדי... טוב נשארו שאריות...)
הדבר המיוחד אצלך זה שאת מתמידה!
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
@java חייבת להודות לך!
אמנם לצערי לא הספקתי להעלות מתכון,
אבל האתגר נתן לי המון כיוונים שלא חשבתי עליהם.
וממש אשמח אם יעלו פה עוד אתגרים כאלו,
שמשלבים בריאות וטעם!
ותודה לכולן, הרעיונות שעלו כאן - אחד אחד!
@שירי כהן בכלל התעלית על עצמך עם הזרעי צ'יה והמלח וורוד אטלנטי (או שאת סתם עושה עלינו רושם... ;))
סתם, סתם עושה רושם!!! זה מלח הימלאיה בכלל!!!
עדיין וורוד, אבל הימלאיה :)
סליחה, אני התבלבלתי. :)
המלח שהמליצו לי עליו הוא אטלנטי, נראה לי..
אם נשאר לי משהו מהסדר במגירות המוח אחרי תקופה זו.
זה מגיע במלחיה עם מגרסה בסוף, שקופה, בפנים יש גבישים קטנים ורודים-שקופים
ובסיבוב הפקק - הם נטחנים לגרגרי מלח.
גם חוויה, גם אסתטי, גם טעים..
מדהימה שכמותך.
מכירה הרבה נשים שהכניסו בריאות למטבח וזנחו את זה אחרי מספר חודשים (מכירה מקרוב מדי... טוב נשארו שאריות...)
הדבר המיוחד אצלך זה שאת מתמידה!
כן, על זה אני עובדת :)
אחרי שזנחתי דיאטות וטרנדים לטובת חיפוש אחרי אורח חיים קבוע ויציב
תודה על ששמת לב! :)
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הבא בתור שמחכה להכנס אלי, זה גוג'י ברי

אני קראתי בזמנו על הפרי הזה, קניתי אותו מיובש, צריך להיזהר באכילתו, בפרט נשים במצבים מיוחדים ואנשים במצבים רפואיים ספציפיים.
(האמת היא, שאני לא זוכרת מהם, אמר לי את זה גם המוכר בחנות)
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אני קראתי בזמנו על הפרי הזה, קניתי אותו מיובש, צריך להיזהר באכילתו, בפרט נשים במצבים מיוחדים ואנשים במצבים רפואיים ספציפיים.
(האמת היא, שאני לא זוכרת מהם, אמר לי את זה גם המוכר בחנות)
קראתי, יש תרופות מסוימות שמתנגשות עם זה
ברוך השם לא קשור אלי.
אכן חשוב לדעת!
לא נעים להיות משביתת שמחות אבל גוג'י ברי ממש לא טעים.
תראי, את גם לא אהבת את הקינואה, לכי תדעי :)
אני בעד להתנסות..
חוץ מזה לא חשבתי לאכול את זה כך, חשבתי להוסיף לחליטות צמחים
אומרים שזה דווקא מוצלח.
מקסימום..
כוסמת, למשל, זוכה להרבה שבחים.
אישית לא מתחברת אליה בשום צורה, וניסיתי כמה צורות מאד יצירתיות..
אז בסדר, לא חייבים לאהוב כל מה שמוגדר כ'בריא'
אבל אם זה נחמד אז למה לא.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
תראי, את גם לא אהבת את הקינואה, לכי תדעי :)
אני בעד להתנסות..
חוץ מזה לא חשבתי לאכול את זה כך, חשבתי להוסיף לחליטות צמחים
אומרים שזה דווקא מוצלח.
מקסימום..
כוסמת, למשל, זוכה להרבה שבחים.
אישית לא מתחברת אליה בשום צורה, וניסיתי כמה צורות מאד יצירתיות..
אז בסדר, לא חייבים לאהוב כל מה שמוגדר כ'בריא'
אבל אם זה נחמד אז למה לא.
אני מכינה קינואה במגוון צורות ואופנים אבל מי שרגיש לטעמים מזהה אפטר טייסט מריר. גם אחרי השריה של שעות רבות.
בנוגע לגוג'י ברי ראיתי לנכון לציין זאת כיון שהמחיר לדעתי לא שווה את המאמץ ואם אינני טועה יש לו יח"צ מוגזמים.
אני אישית בעד מטבח בריא ונגיש מתוצרת מקומית ופחות בעד מוצרים אקזוטיים שזוכים לתהילה רגעית.
תמר הוא דוגמא טובה.
אבל כמובן זו רק דעתי.
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אני מכינה קינואה במגוון צורות ואופנים אבל מי שרגיש לטעמים מזהה אפטר טייסט מריר. גם אחרי השריה של שעות רבות.
בנוגע לגוג'י ברי ראיתי לנכון לציין זאת כיון שהמחיר לדעתי לא שווה את המאמץ ואם אינני טועה יש לו יח"צ מוגזמים.
אני אישית בעד מטבח בריא ונגיש מתוצרת מקומית ופחות בעד מוצרים אקזוטיים שזוכים לתהילה רגעית.
תמר הוא דוגמא טובה.
אבל כמובן זו רק דעתי.
שירה, כל מילה! :)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@java יקרה. היה אתגר מחכים, מרתק ובעיקר מדויק.
ובמילים מדויק כוונתי לכך שזיהית צורך ועיתוי וקלעת למטרה.
ארוחה טבעונית מאוזנת היא צורך השעה לאחר חג עמוס בחלבונים מן החי.
היא מתאימה מאין כמוה בעידן של מחסור במצרכים שונים שמאלץ אותנו לחשב מסלול מחדש גם בין ארונות המטבח לתנור והמקרר.
וכמובן שהכרות עם חומרי גלם חדשים ובריאים מכבדת ומשדרגת כל פורום מקצועי.
אישית, אני יכולה להגיד שהאתגר הרחיב את מחשבתי בעניין ויש לי עוד רעיונות שאני מקווה לשתף בהם בקרוב.

השיפוט מצוין, מקיף ומחדד.
ברכות לזוכות - הגיע לכן בהחלט. :)
ותודה לכל מי שהשתתפה. השקעתן רבות.
@ציפס קידס , הזכיה אכן הולמת אותך ואת המתכון שהבאת בהשקעה ומקוריות אופיינית.
מחכים לאתגר שתבשלי עבורנו בטוב טעם :)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה