הכוונה יותר ללכת על ביטוי, ניב או פתגם מוכר. (אם שים חריף היה ביטוי, אז כן: )שמחה ריף וכאלו?
מוודאת שהבנתי...
בטי פול, אודי בר ועוזי מר, עלילה מסלול וכולישמחה ריף וכאלו?
מוודאת שהבנתי...
אין לי הרבה זמן לשינויים, צריכה דחוף את דעתכם- להשאיר ככה או להחליף בכוס קפה עם אותו קונספט?כוכבים בעיניים, תחושה בעננים, ככה אמורים להרגיש אחרי פגישה טובה במיוחד, לא?
זאת כבר הפגישה השלישית שלנו. אני כבר בת ארבעים וארבע, הוא "רק" שלוש שנים ממני. מלמטה.
אני עם שמונה ילדים.
גם הוא.
אני חיתנתי בן ובת.
גם הוא.
אני באה מבית חסידי.
הוא דווקא ליטאי, אבל אחרי עשרים שנה מתרגלים, לא כך?
אז כן, נפגשנו אני ו----------- בעלי.
בנגוד לפגישה שקבענו למנחם למחר שעליה נסובה שיחתינו, אנו יודעים מה לפנינו, והסלון של 12 בלילה בהחלט מתאים לשיחה זאת.
פינינו שנינו מזמנינו העמוס במיוחד, וזאת כי בשתי הפעמים הקודמות לא הגענו לעמק השווה בנוגע לדרישות הצד השני לרבע דירה בפריפריה. הם אינם מסוגלים ליותר והדבר הכרחי בשביל דירה לזוג.
הפגישה החלה, בין הרי הכביסה על הספה מימין, למשחקי החברה משמאל.
מימיני- צלחות, משמאלי- נעליים, מעליי- מזגן מטפטף, ומתחתי- כוס קולה.
כי זהו מנהגינו משכבר הימים, מימי "אמא הבטחת לנו קולה לשבת", לשיחה רצינית לא יושבים אלא "על כוס קולה".
כבר שנים שאיני קונה חצאיות בהירות, גם לא בטעות.
להשאיר ככה
לדעתי כוס קפה. זה הביטוי המוכר והסיפור שכתבת מעולה! מאוחר מידי?אין לי הרבה זמן לשינויים, צריכה דחוף את דעתכם- להשאיר ככה או להחליף בכוס קפה עם אותו קונספט?
מאוחר מידי.לדעתי כוס קפה. זה הביטוי המוכר והסיפור שכתבת מעולה! מאוחר מידי?
ממתי ילדים שותים קפה?...מימי "אמא הבטחת לנו קולה לשבת"
מכנה משותף .מחנה - משו"ת - אף
לבלוב מילים לביטוי: "בזמן שבגרוש היה חור".שבחור היה גרוש
בלבול.לבלוב
פג תוקף...תג תוקף
הפלא ופלא.הפלא וופלה
אפיפיות (למי שבאמת מתעניין איך אומרים את זה...).הוופלים (או שמא הבפלות)
תודה רבה!!!@אוראל סולטן נורא אהבתי!
א- קטע מעולה מבחינת הכתיבה.אני פעם ראשונה באתגרים
אשמח לביקורת והערות
הלזאת כיוון המשורר?
אתגר - אתגר דו שבועי: ביטוי מקורי
"ביטוי מקורי!" צייצה הציפור, דאתה לה אל-על ונעלמה. כל באי הקהילה הספרותית יסכימו בוודאי כי אין כמו משחק לשון. ומשחקי מילים? כולנו משחקים בהם, מרכיבים, מפרקים, יוצרים משהו חדש, מציאות חדשה. פעמים רבות אנו נעזרים בביטויי לשון וניבים, שהם למעשה מילים שאנשי העבר השתעשעו בהם, ויצרו לנו 'משחקי...www.prog.co.il
אני מגלה שלא את הכל הבנתי... תודה על ההסבר! קטע מעולה!מכנה משותף .
לבלוב מילים לביטוי: "בזמן שבגרוש היה חור".
בלבול.
פג תוקף...
הפלא ופלא.
אפיפיות (למי שבאמת מתעניין איך אומרים את זה...).
(בעיקרון נראה לי ששני האופציות נכונות בסלנג הישראלי.).
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכ
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֶל יי בַּצָּרָתָה לִּי קָרָאתִי וַיַּעֲנֵנִי:ב יי הַצִּילָה נַפְשִׁי מִשְּׂפַת שֶׁקֶר מִלָּשׁוֹן רְמִיָּה:ג מַה יִּתֵּן לְךָ וּמַה יֹּסִיף לָךְ לָשׁוֹן רְמִיָּה:ד חִצֵּי גִבּוֹר שְׁנוּנִים עִם גַּחֲלֵי רְתָמִים:ה אוֹיָה לִי כִּי גַרְתִּי מֶשֶׁךְ שָׁכַנְתִּי עִם אָהֳלֵי קֵדָר:ו רַבַּת שָׁכְנָה לָּהּ נַפְשִׁי עִם שׂוֹנֵא שָׁלוֹם:ז אֲנִי שָׁלוֹם וְכִי אֲדַבֵּר הֵמָּה לַמִּלְחָמָה: