הזכרתי בתגובה למאמר של
@אור אורות שאני הקמתי את האתר uman.pw.
לא חשבתי על זה בהתחלה אבל יתכן שהחברים כאן יוכלו לעזור בנושא.
קודם קצת היסטוריה איך האתר הוקם, שנה שעברה קניתי כרטיס טיסה קצת אחרי שבועות לקרקוב ביחד עם עוד 3 חברים מהכולל, קצת אחרי שקנינו את הכרטיס קלטנו שאנחנו בבעיה כי מונית תעלה לנו מאות דולרים, וזה היה הרבה לפני שהחברות נסיעות פרסמו שאפשר לנסוע בטנדרים ב150$ לצד.
האפשריות האחרות היו או לנסוע בתחבורה ציבורית או לארגן איכשהו נסיעות פנים קבוצתיות, בגלל שהבנו שאנחנו כנראה לא נהיה היחידים עם הבעיה הזאת, חשבתי שהפתרון יהיה להקים פורום שבו נוסעים ימצאו אחד את השני וגם נפרסם את כל המידע על תחבורה ציבורית.
הקמתי את הפורום והתחלתי לנסות להתחיל לאסוף מידע על תחבורה ציבורית, כיוון שהנחיתה שלנו היית בליל שישי אז להגיע עם רכבות עד אומן לפני שבת היה פחות ריאלי ולכן הוספתי קטגוריה לאש"ל באוקראינה אבל בסוף נראה שהיה מיותר לגמרי, במשך הזמן ניסינו לפרסם את האתר בכל מיני דרכים והיה הצלחה מסויימת (אין לי מושג עד כמה כי לא חיברתי את האתר לגוגל אנליטיקס בהתחלה), המדד היחיד שיש לי זה כמות האנשים שפתחו חשבון (בערך 200) וההצלחה בארגון אוטובוס חזור
(לא אני ארגנתי רק קיבלתי נסיעה חינם כטיפ על העבודה על האתר).
אחרי הכאוס בגבולות שנה שעברה השנה התחלתי לנסות לעשות יותר סדר בלו"ז של רכבות, אמנם שנה שעברה כתבתי קצת על אוטובוסים אבל אחרי שכמה אנשים שאני מכיר נסעו באוטובוסים ועשו להם בעיות (או בגבול שביקשו שוחד או בעליה לאוטובוס שהנהג לא רצה להסיע יהודים) לכן לא נראה לי שזה רעיון טוב להציע לאנשים לעבור את הגבול באוטובוס
(אני מכיר מישהו שיודע רוסית ופשוט התחפש ונסע במונית שירות ועקף את כל הפקקים בגבולות אבל זה כנראה לא מתאים לכל אחד).
בלו"ז של הרכבות נראה לי שיש לי תמונה די טובה
(עוד מעט גומר עם הלו"ז של הונגריה, את רומניה אין לי כח לעשות כי לא נראה כ"כ ריאלי), למעט הבעיה שהאוקראינים לא מוציאים לו"ז ליותר מחודש קדימה ולכן נותר רק לקוות שהלו"ז יהיה דומה לשל עכשיו בעוד כמה חודשים, כמובן שאם מישהו מוצא טעיות או תוספות אשמח לשמוע.
אחרי שיהיה לו"ז מסודר אני רוצה להתחיל לפרסם טבלאות בבתי כנסת + פרסום על כרטיסי טיסה זולים מוינה, עם הפניה לאתר כדי ללמוד על לוחות זמנים לרכבות או על התארגנויות לאוטובוסים ממקומות שאין רכבות.
וכאן מגיע השלב שאני לא יודע איך לנהל בצורה טובה, נראה שאנשים מהססים לארגן נסיעות ולכתבו שהם מארגנים טנדר/אוטובוס מבוקרשט וכדו' בצירוף מספר טלפון שלהם, והרבה ממתינים לראות מישהו אחר מארגן, ומכיוון שהשאיפה שלי זה שכל אלו שטסים ביחד גם יכולו לנסוע ביחד
(כמובן יש את אלו שמוכנים לשלם על מונית בשביל הפרטיות/נוחות אבל חוץ מהם יש הרבה שמנסים לחסוך) צריך למצוא איזה נוסחה לארגן נסיעות פנים, בפרט שיש שמועה שפייכאלה ואומן אקספרס לא מתכננים לעבוד ביחד השנה ולא ברור עד כמה הקווים הסדירים יהיו יעילים
(שנה שעברה אנשים התייבשו שם שעות בהמתנה לטיסה הבאה כדי למלאות טנדר).
בנוסף יש את הבעיה שהוזכרה לעיל שהאתר האוקראיני לא עובד מישראל, והאשראי לא עובר לחלק מהאנשים.
הפתרונות שאני חושב עליהם כרגע זה לקנות כרטיסי נייר באוקראינה במרוכז ולשלוח לישראל בדואר ולחלק לאנשים איכשהו או להשתמש באופציה לקניה קבוצתית שהמעלה בקניה קבוצתית זה שאפשר להזמין כרטיסים לפני שהמכירה נפתחת וככה אין חשש שהכרטיסים יגמרו, אבל צריך ללכת לקופה בתחנת רכבת כדי לקבת את הכרטיסים (לא יודע האם כל הנוסעים צריכים להיות במעמד המסירה, מן הסתם שלא).
האתר יכול להיות פלטפורמה טובה לארגן את המכירה של הכרטיסים רק צריך לראות איך בדיוק לרשום את האנשים וכו'.
@נחמן העמקן @אור אורות וכל השאר אם יש לכם רעיונות לשיפור אשמח לשמוע.