נכתב ע"י מלפפון;2442606:
שאלה:
שנים שאני מחפשת מקור הלכתי שמצווה על האשה הישראלית ללדת כמה שיותר ולא מוצאת.
מצאתי בינתיים פרו ורבו לבעל במצרים, אבל לא מקור שמורה להיות היום עם 12 ילדים ויותר.
אני לא מביעה דעה אלא באמת שואלת.
האם יש ענין? (חוץ מהקטע שעדיף למלא את הארץ ביהודים בשביל היתרון הדמוגרפי על הערבים)..
גם אני חיפשתי ולא מצאתי...
בניית העולם והבאת עוד ועוד ילדים - אל תתקוממו, נובעת מסוג של קנאה, או יותר נכון, "כולם", בספר "הבית היהודי" של הרב עזריאל טאובר, מובא החלק העיקרי בקושי של אלו שאין להם ילדים או שיש להם ילד פגוע ר"ל - השוני מ"כולם". הוא כותב שם שאם לכ-90% (לא זוכרת אחוזים מדויקים) של האנשים בעולם לא היו ילדים, אז הקושי של אלו שאין להם היה הרבה פחות!!!
וזה לדעתי עיקר הקושי של כאלה שיש להם "קצת" במושגים של המוסכמות, כמו 3 או 4, וזהו. יש להם נחת והרבה, לא חסר להם כלום. הקושי כאן הוא רק הסביבה.
לאמא של הרב אליישיב היו 12 ילדים? לאמא של הרב וואזנר היו 12 ילדים?
נחת זה עניין של איכות ולא של כמות.
ואני כותבת כל זאת כדי לחזק את אלו שאין להן אפשרות ל"המון ילדים" מסיבות רפואיות או אחרות.
לכו תראו מה קורה בהוסטלים של מרכזי בריאות הנפש לכאלו שלא היו בנויות לכך בכלל - פיזית או מנטלית, והביאו המוןןןןןן ילדים רק בגלל השכנות או הגיסות!!! כל אחת מכירה את עצמה ואת כוחותיה. לכל אחת יש שליחות אחרת בעולם. מה שה' רוצה מאשה פלונית זה לא מה שהוא מבקש מאשה פלמונית. קראתי הרבה על תפקידיה של אשה יהודיה ולא ראיתי באף מקום את המילים "כמה שיותר ילדים".
לדעתי - זה פשוט עניין של תחרות סמויה. אני יצאתי מזמן מהסרט הזה. אני עושה מה שה' רוצה ממני ורק לו צריך לדפוק חשבון. לא לסביבה.