שר הביטחון לשעבר ויו"ר מפלגת ימינה, נפתלי בנט, הגיע היום (שלישי) לראיון ראשון באולפן החדש של ערוץ 7, והדף את הטענות על כך שהותיר בצד את הנושאים החשובים למחנה הלאומי כדי לעסוק בפרנסה של אזרחי ישראל.
בפתח הדברים אמר ח"כ בנט: "זו זכות גדולה להיות המרואיין הראשון שחונך את האולפן המהמם. בנימה אישית, יש בי אהבה לערוץ 7 במשך שנים. כילד, כנער, שמענו את הערוץ בבית, אמא וגם אבא.
''אני זוכר את הרגע שבו סגרו את השאלטר על הערוץ בגלל סיבות 'כאילו חוקיות', למרות שלאייבי נתן נתנו לשדר כל השנים. בשבילי זו סגירת מעגל שהיום פותחים את האולפן החדש. אני מאחל לכם המון הצלחה".
בנט השיב לטוענים כי זנח את הערכים ומתעסק רק בנושא הפרנסה. "אני חושב שזה משפט איום ונורא. מי שאומר כזה משפט יש לו עיוות ערכי נורא, כי פרנסה וארץ ישראל לא סותרים. לחם ותורה לא סותרים, ההיפך".
"אני גאה כאדם חובש כיפה סרוגה לעמוד בראש המערכה להחזרת הפרנסה למיליון ישראלים", הוסיף. "דווקא הציונות הדתית ודווקא הימין חייב לעמוד בראש המערכה לדאוג לאחינו. זו מהות הציונות הדתית יותר מאלף ואחד התנשאויות והטפות מוסר".
לדבריו, "אחרי הגירוש מגוש קטיף הציונות הדתית עשתה מעין חשבון נפש למה איבדנו את העם. אם אנחנו הפעם נתנכר לקושי העצום שקיים בעם ישראל, אז לא להתפלא שאחר כך מתנכרים להתיישבות. הא בהא תליא. אני איש ארץ ישראל, לעולם לא אמסור סנטימטר אדמה. אני איש שמאמין בתורה ובעם".
בנושא הריבונות ותיקון מערכת המשפט אמר בנט: "האנשים שעשו את השינויים הכי גדולים בהיסטוריה במדינת ישראל בתחומים האלה זה ימינה. תכנית הריבונות אני הבאתי הראשון. כשהיינו בבור תחתית אפל של שתי מדינות לשני עמים הנחתי את תכנית הריבונות. צחקו עליי והיום זה כבר נושא שדונלד טראמפ דיבר עליו ובעזרת ה' גם נעשה".
"גם הנושא המשפטי, דאגתי למנות את איילת שקד לשרת משפטים ולמנות שופטים שמרניים. מהותי במיוחד זה לדאוג לאחים ואחיות שלנו במצוקה. משה רבינו, כשהוא יוצא מהארמון של פרעה, דבר ראשון שהוא עושה זה לא דרשה אלא הוא הולך ודואג לאחיו שחוטף מכות ממצרי. זו מנהיגות בעם ישראל, לדאוג אחד לשני. ערבות הדדית. הציונות הדתית גם יודעת לעשות את ארץ ישראל וגם לדאוג לפרנסה, אני גאה בזה ולא מתנצל על זה".
ח"כ בנט לא מוכן להתחייב להמליץ רק על נתניהו אך גם לא מוכן להתחייב לא לשבת עם נתניהו. לדבריו, "הקו שגם החרדים, גם הליכוד, גם סמוטריץ' אומרים 'אנחנו אוטומטית הולכים עם ביבי', זו שגיאה קשה מאוד שגורמת לזלזול בציונות הדתית ושום טוב לא יוצא מזה".
"הרי כדי שנוכל להשפיע צריך להיות בעמדות עוצמה", אמר. "ואני חושב שאנחנו לא צריכים להסתכל על עצמינו כחגבים, אנחנו צריכים להסתכל בגדול ולהבין; הציונות הדתית מהותה הנהגה. מה למדתי בבני עקיבא? למדתי לדאוג רק פנימה? למדתי לצאת ולהיות חייל בסיירת מטכ"ל ומפקד במגלן ומנכ"ל בהייטק. ואלון דוידי, מה הוא צריך להתבייש על זה שהוא היה ראש עיר של כל שדרות ודאג לכולם?".
"אני חושב שנתניהו הוכיח שהוא לא ימין על מלא מלא", אמר בנט. "תן לי פעולה אחת שנתניהו עשה בכל 32 שנותיו בכנסת בתחום מערכת המשפט. 32 שנה, זה הרבה זמן. 32 שנה לא עשית כלום עד שהגענו ומינינו את איילת שקד לשרת משפטים על אפו וחמתו".
"אני מוקיר את נתניהו, אני לא חושב שהוא איש רע", ציין. "אני חושב שהוא עשה טוב. אחרי כל כך הרבה שנים ברור שהוא לא יעשה כלום במערכת המשפט. הוא כבר הרים ידיים על אובדן המשילות בנגב עם האירועים הנוראיים האלה. הוא הרים ידיים על מחירי הדיור. הוא הרים ידיים על ריבונות. כמה הוא דיבר על ריבונות, הוא לא החיל ריבונות על סנטימטר אדמה".
"כדי לפרוץ את הדור הבא של המנהיגות הלאומית זה אנחנו. עם כל הכבוד, כשאני מסתכל על נתניהו ועל מירי רגב ואסנת מארק וישראל כץ או מסתכל על בנט, שקד, אלון דוידי, מתן כהנא, עמיחי שיקלי - ברור שצריך היום להעביר מקל. מדינת ישראל תשרוד גם ביום אחרי נתניהו ואפילו תשגשג".
בנט תקף את התנהלות נתניהו במגיפת הקורונה. "אני חושב שהבאת חיסוני פייזר זה דבר מצוין", אמר אך הוסיף: "בזרוע השנייה שלו הוא ייבא באוטוסטרדה לתוך מדינת ישראל את כל המוטציות, בזה שהוא ומירי רגב מנעו קיום בדיקות בנתב"ג כשאנחנו זעקנו על זה. הכניסו את כל המוטציות הבריטיות והדרום אפריקאיות וזו הסיבה שהיום ילדים נפגעים כי בנגיף המקורי זה לא היה".
"אין פה ניהול", תקף. "ניהול זה לא לעשות פעם אחת טלפון, זה לנהל מערך. אני לא אומר שאנחנו המדינה הכי גרועה אבל אנחנו בין הגרועות. כל השנה כמעט היינו בסגרים, הילדים מתפוגגים ודוהים מול המסכים והוא ממשיך להגיד 'איזו הצלחה איזו הצלחה'. נכון, החיסונים זה דבר טוב, אבל זה לא יכול להיות לבד. יש פה מדינה לנהל. אנחנו ב-4 מערכות בחירות לא בגלל הקורונה אלא בגלל כישלון ניהולי".
"אני לא מבין אנשים בציונות הדתית שאומרים כל הזמן 'תודה ביבי תודה ביבי'. לא. צריך גם לומר שזהו, הגיע הזמן להחליף".
בנט נשאל אם יתמוך בהצעת חוק שתמנע מנאשם בפלילים לכהן כראש ממשלה, "לא, אנחנו לא משנים רטרואקטיבית את החוק. נתניהו בבית משפט, נקווה שהוא יצא נקי. אנחנו נמשיך לנהל את המדינה".
על צירוף יו"ר מפלגת 'עוצמה יהודית' איתמר בן גביר לממשלה בראשותו אמר בנט: "בן גביר יכול להיות בקואליציה. אתה זוכר שאני לא הייתי מוכן שהוא ישב איתנו בתוך המפלגה, כי יש תהום אידאולוגית פעורה בינינו על תפיסת הממלכתיות של מדינת ישראל, אבל אני אומר בצורה מאוד ברורה, כל מי שהוא בעד מדינה יהודית ודמוקרטית יוכל להשתתף אם הוא יקבל את קווי היסוד שלנו".
הוא הוסיף: "כל מי שיקבל את הקווים האלה ואתה יודע מה, מי שיקבל בכלל את התפיסה שמדינת ישראל היא ממלכה שצריך לדאוג לה בצורה אחראית גם אם יש דעות שונות - זה מקובל".
נושא דת ומדינה מהווה אחד השסעים בחברה הישראלית. "אני חושב שאנחנו צריכים לשמור על שני דברים", אמר ח"כ בנט. "אני נגד כפייה. אני חושב שזה לא מועיל לשום דבר. ביום כיפור כל עם ישראל צם או לפחות לא נוסע ברכב בלי שיש חוק. אם יהיה חוק נגד נסיעה ברכבים יהיה אוטוסטרדות ואני מבין את זה. הטבע האנושי לא רוצה כפייה".
לדבריו, "מצד שני, יש לנו מדינה יהודית שצריך לשמור על הזהות היהודית ולחזק. לכן אנחנו במתח מאוד משמעותי. כל שינוי פה חייב להיות בהדברות, בקונצנזוס. אני מאמין ביהדות מקבלת, ביהדות שמחבקת ולא ביהדות כופה ובאה בצד הזה".
האם אחרי הבחירות עוד יש סיכוי לאחדות בין מפלגת 'ימינה' למפלגת 'הציונות הדתית'? ח"כ בנט אמר: "בצלאל בחר להתפצל ולהקים את המפלגה העצמאית שלו, זו החלטה שלו. אני בסך הכל מכבד אותו. אנחנו צריכים להקים ממשלה לאומית אפקטיבית שתפסיק כל היום לריב בתוך עצמה. אנשים פה במצוקה נוראה".
"דווקא כמי שרואה את עצמו כמנהיג של כל עם ישראל ולא רק הציונות הדתית, אנחנו נדאג גם לציונות הדתית ולערכיה וגם לכל עם ישראל. זאת הציונות הדתית האמיתית. לא כזו שהיא רק פנימה. את הערכים האלה אנחנו צריכים לגלם", כך נפתלי בנט.