התגובות הספינים והסיכויים
להקמת ממשלה ע"י גנץ בתמיכת הערבים
להקמת ממשלה ע"י גנץ בתמיכת הערבים
איילת שקד:
השנאה של שלושת הרמטכ״לים לנתניהו מעבירה אותם על דעתם אם הם מוכנים לשתף פעולה עם תומכי טרור ואנשים שלא מאמינים במדינה יהודית ודמוקרטית, במקום להקים ביחד ממשלה ציונית.
מירי רגב:
גנץ גם חשבון אתה לא יודע, הרוב היהודי ציוני בחר בנתניהו, לא בך. תתבייש לך, אתה מוכר את המפעל הציוני יהודי לטובת הכיסא שלך. שיקרת לבוחרים ערב הבחירות, אתה הולך לשבת עם טיבי. רמטכ״ל לשעבר תלוי בתומכי טרור, גרמת לערפאת לחייך מהקבר.
יואב קרקובסקי:
עכשיו תהייה - למה כל כך זעמו בכחול לבן על עמיר פרץ שחשף את התוכנית לממשלת מיעוט בסוף השבוע שעבר? הרי עכשיו זה מה שיהיה כאן - אם בני גנץ חפץ להיות ראש הממשלה.
ריבלין בטויטר: סיכום ותרגום הצהרות הערב. גנץ: נקים ממשלה בתמיכת המאוחדת. נתניהו: מה שאני לא יכול למנוע בכנסת אנסה למנוע באמצעות דה לגיטימציה בדעת הקהל.
יאיר נתניהו:
במידה וממשלת גנץ-מרצ-ליברמן-ערבים לא תשרוד מספיק זמן כדי להשמיד את המדינה , זה יהיה הדבר הטוב ביותר שקרה לימין בעשורים האחרונים!
עמית סגל:
להקים ממשלה עם המשותפת = מהלך עתיר סכנות אך בסיומו מתיישבים בבלפור. להודיע כמעט במפורש שאתה רוצה להקים ממשלה עם המשותפת אפילו בלי לדבר איתם = מהלך עתיר סכנות ללא שום רווח.
טופז לוק:
חלמתי ששמעתי את בני גנץ נאבק בהסתה אמיתית של המשותפת נגד חיילי צה״ל ואז נזכרתי שהוא התגאה שסיכן את חיילי גולני.
יוסי אליטוב:
שבוע טוב. תנו לי הסבר איטלגנטי אחד, מה מונע מביבי וגנץ להקים ממשלת אחדות על בסיס מתווה הנשיא, פלוס מינוס. הרי אם גנץ ולפיד היו מאפסנים את האגו בסבב הקודם, גנץ כבר היה ראש הממשלה. מה הרעיון לדחוף בכוח למלחמת אחים. מישהו מבין את משמעות הרוחב של האירוע.
ינון מגל:
הלכו 2,250,000 איש ואישה לקלפיות והצביעו בעד מועמד כשהם יודעים שיש לו כתב אישום. מה עושים בשמאל? מחוקקים חוק שיפסול את אותו מועמד. על ליברמן אני לא מתפלא. גם לא על הערבים. בעצם גם לא על השמאל.
אריה ארליך:
הדבר הטוב ביותר שיכול לקרות לימין - הוא שבני גנץ יקים את הממשלה שיועציו מתכננים. מהימין נדרש רק לשבת בשקט בצד, ולא להפריע.
יעקב רבלין בתגובה להנ"ל:
אתה טועה אריה. דווקא בגלל שהם יודעים שימי הממשלה שלהם ספורים. גג שלושה ארבעה חודשים הם ינצלו את ימי הרוב שלהם לסדרת חוקים שישנו את פני המדינה. לטובת הערבים ולחיסול החיים החרדים במדינה.
שמעון ריקלין:
שבוע טוב להאוזר והנדל. אמרתם שאתם ימין ערכי ואידאליסטי. ובגלל זה הצדקתם את השנאה שלכם לנתניהו. ועכשיו המבחן שלכם: האם התכוונתם למה שאמרתם ותסרבו למעשה הלא ציוני בהסתמכות על תומכי מחבלים להקים ממשלה בישראל. או שתמנעו או תתמכו, ובכך תוכיחו שלא ערכיות ולא ימניות הניעה אתכם. תתעוררו.
דפנה ליאל:
אחת האופציות שנשקלות: ממשלה זמנית שתכלול רק את כחול לבן והעבודה. המפלגות שיהיו בחוץ יקבלו הישגים אידיאולוגים משמעותיים כמו חוקים ליברלים וכו. הממשלה תוגדר כממשלת חירום ותשאיר את הדלת פתוחה למפלגות מבלוק הימין לאמור ״אם ככ מפריע לכם שיש ממשלה שנשענת על המשותפת, אתם מזומנים להצטרף בכל שלב.״
דפנה ליאל:
המסקנה של הערב הזה: גנץ של סבב ג׳ אינו גנץ של סבב א׳ וב׳. חותר לממשלת מיעוט מלא מלא.
הפעם- לא גנץ ולא נתניהו קוראים זה לזה לשבת לשולחן. אפילו להצגה כבר אין להם כח.
אריק בנדר:
סיעת הרשימה המשותפת תתכנס מחר בכפר קאסם לדון בתוצאות הבחירות ועמדותיה בנושא המלצה לנשיא ותמיכה מבחוץ בממשלה בראשות גנץ.
עמית סגל:
צביקה האוזר טרח להבהיר מיד שלא יישב עם ביבי. אבל עד לרגע זה הוא ממשיך לא לשלול את האפשרות שיהיה בקואליציה על קולות טיבי וחבריו.
ספי עובדיה ב׳ערוץ 13׳:
אצל השותפים הפוטנציאלים של גנץ לממשלת מיעוט נצבר לא מעט תסכול. מקורבים לעמיר פרץ ולאיימן עודה אומרים: "גנץ יכול בזכותנו תוך שבועיים להפוך להיות ראש ממשלה, אבל הוא עדיין מהסס ומחכה - אפשר להחמיץ את ההזדמנות בגלל ההיסוס הזה"
ח"כ אסף זמיר מכחול לבן:
מעריך בשבת תרבות במודיעין: גנץ ישביע הפעם ממשלה. נזמין את כל המפלגות ומי שלא יצטרף יצטרך לתת תשובות. מה שבטוח- כחול לבן לא תשב תחת הליכוד.
עמית סגל:
זה מסר לאוזני ליברמן וגנץ. גם אם תקימו ממשלת מיעוט אשאר יור האופוזיציה. אני רק תוהה מה קורה אם החוק שיעבירו ימנע מנאשם גם כהונה כיור האופוזיציה.
ראש הממשלה נתניהו:
אני רוצה להבטיח לכם - אני לא הולך לשום מקום. אני נשאר.
עוד מנתניהו:
הציבור יתחשבן היטב עם מי שיפר את הבטחותיו. בשעה שהם פועלים וזורקים את העקרונות שלהם לפח נגד רצון הבוחר - אנחנו ממשיכים לפעול למען המדינה, למען כל המדינה.
עוד מנתניהו:
״איתמר בן גביר פנה אליי ערב הבחירות אני מוכן להוריד את המועמדות שלי ולתמוך בליכוד התנאי שלו היה תפילות בהר הבית ואמרתי ״יש דברים שאני לא עושה כדי לנצח את הבחירות אני לא אעביר את המזרח התיכון״.
הבחירות הן ניצחון מזהיר לימין. גנץ וליברמן מנסים לבטל את הכרעת הבוחר באמצעים צינים. הם אומרים- נתניהו גם היה עושה הכל כדי לנצח, ואני אומר- לא. לא הסכמתי לתנאי של בן גביר לאשר תפילות יהודים בהר הבית
ח"כ עופר שלח מ'כחול לבן:
״אנחנו מוכנים להקמת ממשלה בתמיכת המשותפת״
מיכאל שמש:
בכחול לבן הודיעו על עוצר ראיונות.
עוד מעמית סגל:
גם הערב, מעבר לכל הספינים, הברירה האמיתית היא: אחדות - או בחירות רביעיות.