מידע שימושי ניתוח מיני-מעקף

רוצה מושלם

משתמש פעיל
אם תוכלו בבקשה לנדב לי פרטים מי זכאי לניתוח בריאטרי
דרך קופת חולים,
נמאס לי כבר לעשות דיאטות אני כבר שפוך מהם.
הBMI שלי הוא 35, אולי כדאי לי להשמין עוד קצת כדי להיות זכאי,
בבקשה נדבו לי כל מידע ותחול עליכם הברכה.

welcome

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אין מה לעשות, אתה צריך להגיע ל-bmi 40, האם להשמין בשביל זה? קשה לומר, מה שכן, לעתים מדידת הגובה לא מדויקת, אם תבקש מהרופא למדוד את הגובה ל'קולא' ולא 'לחומרא', זה יוכל להשפיע מאד על ה-bmi, אך עדיין 35 זה מועט.

פדואלה

משתמש סופר מקצוען
מצטרפת לבקשה...
ואם יש למישהו מידע על קיצור קיבה-מעלות, חסרונות, תופעות, סיכונים וכד'
אשמח לדעת. תודה.

מור100

משתמש מקצוען
אם לצד הBMI הנזכר ישנן עוד 'מעלות', כמו סוכר, לחץ דם וכד', מספיק 35 לזכאות לניתוח.

נכתב ע"י לאה ורחל;n4890637:
מי שנמאס לו מדיאטה לא מסוגל לעמוד בתפריט של אחרי הניתוח

מהיכרות קרובה - חולקים לגמרי על הקביעה הזו. קל פי אלף לשמור על המשקל כשהגוף שלך לא יכול להכניס אוכל.
מה שכן, מי שיש לו חולשה למתוקים, שוקולד, שייקים, ארטיקים חלביים, גלידות וכד' - חבל על זמנו. כל אלו יעברו בקלות אחרי הניתוח ג"כ, ויעלו את המשקל חזרה. הניתוח טוב למי שנופל שדוד מול מאפים, פסטות וכד', את זה הקיבה המקוצרת לא מסוגלת להכיל.

אבל בפירוש - חייבים לשמור על המשקל גם אחר כך. אבל, הקושי יורד באלף אחוז, לא פחות.

lme

משתמש צעיר
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י שוש1;n4890914:
מנסיון של 5 בני משפחה (ניתוח שרוול לא מעקף) עוזר לשנתיים מקסימום!

אשמח לחלוק על זה. זה עוזר לשנתיים באותה מידה שזה עוזר בחודשים הראשונים.
מי ששומר ונזהר, יורד במשקל, ומצליח לשמור עליו גם לאורך שנים. הסוויץ' הוא בראש, ורק בראש. אם לומדים 'לשבוע' ממָנה קטנה יותר, ולקבל את זה שהגוף אכן שבע באמת ממנה בגודל זעיר (יחסית למה שהיינו רגילים לפני הניתוח...) - הניתוח באמת עוזר לאורך שנים.
אבל אם מתחילים לזגזג מדי פעם ולנסות לשתות קצת מוגז או לדחוף אוכל בכוח, למרות שלא באמת רעבים ואין ממש מקום להכניס עוד אוכל, אז מתחילים לעלות במשקל.
תמיד חייבים לשמור על המשקל, אבל בשונה מלפני הניתוח שלא יורדים יותר מקילוגרמים בודדים, ונשברים מהר כי ממש רעבים, אחרי הניתוח עושים אותו דבר אבל יורדים במשקל ורואים תוצאות בשטח.
ולעניין הניתוח עצמו, אין עניין לבצע ניתוחים מסובכים כמו מעקף (חוץ ממקרים של שומן קיצוני או כשלון עם ניתוחים קודמים). שרוול הוא ניתוח עם מינימום הוצאות ומקסימום תוצאות... מעקף נועד למקרים מסובכים יותר, והוא אכן אגרסיבי וקשה יותר וכולל תלות בויטמינים ותוספי מזון לאורך זמן.

שוש1

משתמש צעיר
הכל נכון אבל הניתוח בבטן ולא בראש . אחרי שנתיים פשוט מתחילים לעלות במשקל למרות שהארוחות לא גדולות בלבד אלא יותר גדולות ממקודם( אדם נורמלי שאוכל את אותה כמות לא ישמין ) גוף שמתרגל ל1000 קלוריות ביום ואחרי שנתיים אוכל 1500 קלוריות משמין

lme

משתמש צעיר
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י שוש1;n4891322:
הכל נכון אבל הניתוח בבטן ולא בראש . אחרי שנתיים פשוט מתחילים לעלות במשקל למרות שהארוחות לא גדולות בלבד אלא יותר גדולות ממקודם( אדם נורמלי שאוכל את אותה כמות לא ישמין ) גוף שמתרגל ל1000 קלוריות ביום ואחרי שנתיים אוכל 1500 קלוריות משמין

בכל זאת, נראה לי שזה עדיין תלוי בבן-אדם...
אני 4 שנים אחרי, והמשקל לא זז. הגעתי למשקל תקין ולא עליתי ממנו יותר, ב"ה.
ואותו הדבר אצל עוד בני משפחה. חוץ מאחד, שזלזל ושתה מוגז וכו'...
אין ספק שלעולם נגזר עלינו לשמור על המשקל... קשה, אבל אפשרי אחרי הניתוח.

טיגר

משתמש מקצוען
מניסיון של 6 בני משפחה מי ששמר ירד ונראה מעולה ומי שזילזל ואכל מלא שטויות השמין, אבל בלי להשוות בכלל לשומן של קודם.

אין לי שם

משתמש רשום
אין ספק שאין פתרון אחר נורמלי להשמנה מלבד הדבר הזה.
יש לי 2 אחיות שאכן עלו משמעותית לאחר שנתיים מניתוח שרוול, אבל אז עשו ניתוחון קצרצר לשידרוג: מיני מעקף. והן היום ממש מצליחות לשמור נפלא .
אבל אין ספק שגם אם יש עליה הדרגתית לאחר כשנתיים בערך, זה לא להשוות לגיהנום וההרעבה שצריכים לעבור כל אלו שיש להם קצת עודפים בלי שרוול
אל תעלה יותר במשקל, למי שיש bmi 35 אבל עם מחלות נלוות כגון: יתר שומנים בדם/ סוכר / קשיי נשימה. או לחילופין להגיד שזה מאד משפיע נפשית וגורם לעצב/נחיתות

שיהיה בהצלחה

אסטרונאוטית

משתמש פעיל
יש הרבה בדיקות לפני שמאשרים את הניתוח בריאטרי, וחלק זה עם פסיכולוג, כך שאתה כן צריך לשדר חסינות נפשית כי הם בודקים גם אם לא יהיה לזה השפעה על המצב הנפשי של המנותח הירידה הפתאומית במשקל, שלא בטוח כדאי לשדר השפעה נפשית.
ואכן, זה לא קל לשמור אחרי הניתוח ואני מכירה באופו אישי כמה שחזרו למשקל הקודם ואף הוסיפו עליו

welcome

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני יודע בוודאות, לאחר שישבתי עם רופא כירוג לניתוח בריאטרי, שלמערכת הבריאות הישראלית יש אינטרס לבצע כמה שיותר ניתוחים כאלה (הכל משיקולים כלכליים ולא משיקולים של 'טובת המטופל'), ולכן הם יעשו הרבה מאד 'קיצורי דרך', יעגלו פינות, יעשו איזו 'חתימה' של פסיכולוג וכל מה שצריך בשביל לאשר את הניתוח.

לכן כל אחד כדאי לו לשקול טוב טוב עם עצמו אם להיכנס לרמת סיכות בשביל נוחות, כמובן שאם ההשמנה כבר חורגת מהגדרה של אי נוחות, ומשפיעה על ליקויים רפואיים השיקולים משתנים בהתאם.

גלידה

משתמש מקצוען
שמעתי שבניתוח מיני מעקף, הספיגה של האוכל לאחר הניתוח היא רק של 10 אחוז, ולכן זה מונע גם להשמין, וזה אחד המעלות שיש לו על פני השרוול.

לאה 22

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
רוצה מושלם,
זה לא כזה כיף כמו שזה נשמע !
ואני לא אומרת את זה כי אני רזה ,כי אני ממש לא
כמו שכתבו לפני
הניתוח הזה לא עוזר למי שא סותם את הפה!

אברימי

מנהל פורום סוכרת
מנהל
מנוי פרימיום
מנסיון אישי:
(הורדתי 50 ק"ג אחרי ניתוח שרוול, לא עליתי גרם בחזרה)
אין שום הגבלה על אוכל (סוגים וכדו') וגם לא הגבלה על כמות. פשוט אי אפשר לאכול כמויות. כל זה בתנאי שלא מרחיבים את הקיבה שוב. הרחבת הקיבה נעשית על ידי דבר אחד בלבד: שתיית משקאות מוגזים שמנפחים את הקיבה. עוד דבר שמזיק לעיכול: שתיה תוך כדי אוכל - מדלל את מיצי הקיבה והאוכל לא מתעכל כראוי (זה נכון לכל אחד, ואל תגידו אי אפשר, כי גם אני חשבתי ככה, ואין לי כוח לענות: אפשר, תנסו)
מי שלא הכניס טיפת שתיה מוגזת (כמוני..) מאז הניתוח, והתחיל לעשות פעילות גופנית בכיף, לא עלה במשקל בחזרה.
בעבר, הייתי ממליץ לכל אחד ללכת ולהתנתח. כיום אני ממליץ רק למי שכבר מרגיש שכלו כל הקיצין ורק אחרי שהוא הרגיש שהוא "קרבן עולה ויורד" וניסה את כל הדיאטות שקיימות בעולם (לא בו זמנית כמובן...)
זה לא פתרון קסם - זה סוג של גריגורי שיושב במוקד שירות ואומר בקול רוסי עמוק: תכבה מחשב, תחכה 10 שניות, תדליק מחדש.

סוד כמוס

משתמש חדש
שלום לכולם
קודם אני מודה על האמת - אני לא חדשה כאן בפרום, רק פתחתי משתמש חדש כי אני רוצה להישאר חסויה. מקווה להבנה...
קראתי את התגובות שלכם כאן בפרום, אני מבינה שכל מי שכתבה שהניתוח הוא בבטן ולא בראש, וכולם עולים חזרה את המשקל וכד' לא מבינה ולא התנסה אף פעם מה זה להיות שמנה.....
אני רוצה להסביר את הבעיות של השמנים
1- התמכרות למתוקים ואכלת רגשית - אני לא רואה שום הבדל בבעיה הזו בין שמנים לרזים, אבל שום הבדל!!! גם רזים ורזים מאוד צריכות להתמודד עם הבעיה יום יומית.... יש כאלה שזה אצליהם פחות ויש כאלה יותר, אבל הבעיה אצל כולנו...
2- פעולת בלוטת הטריס - אצל הרזים הבלוטות עובדות הרבה יותר חזק, זו עובדה....
3- הקיבה - וזה שיא של הבעיה!! בן אדם רזה מצליח לאכול בארוחה חתיכת חלה / קצת דגים / סלטים / מרק / כשמגיע העוף הוא מצליח בקושי להכניס ביס לכבוד שבת.... וההפך מכן למי שלא מכיר אנשים שמנים יכולים לאכול בארוחה אחד חצי חלה בכיף / מושט שלם / חי סלטים / 2 צלחות מרק עם שקדי מרק - קרטונים - וקניידלך / בשר + כרעיים עוף שלם / צלחת תפו"א + צלחת אורז / אהה צלחת ירקות גם -זה בריא כן?? ;) וכמובן שלא מוותרים על הקינוח.... ומברכים ברכת המזון.... קמים מהשולחן - והולכים לחפש במקרר מה יש לאכול???!!! זה נקרא שמן, וזה הסיבה העיקרית להשמנה!!
ועכשיו להתמודד עם הבעיה הזו יש פתרון מדהים, שנקרא ניתוח, נכון בהתחלה זה מפחיד ואפילו מפחיד מאוד לחשוב על זה.... אבל תתפאלו לשמוע זה כן הפתרון הקסם העיקרי!!! נכון שאח"כ יש מספיק התמודדויות כמו שכתבתי למעלה (בעיה מס' 1) אבל הבעיה העיקרית פתרנו....
עכשיו אני עוברת למה שאני עברתי-
הייתי צעירה בסביבות ה30 שקלתי 135 קילו....
לא רציתי לחשוב על ניתוח בכלל! מה אני? מה הקשר? יום אחד בהיר, אחד מהילדים חזר מהלימודים.... ובכה בכה בכה.... מה קרה??? - החברים שלי מביישים אותי - הם אומרים שאמא שלי שמנה :( נו מה שלא עושים לעצמינו עושים לילדים.... ואז חשבתי שאם זה מפריע לילדים אני עושה משהו....
אחרי פחות משנה עברתי ניתוח- ירדתי תוך שנה וחצי 56 ק"ג. היום אני אישה רגילה שוקלת 79 ק"ג (אני מתה לרדת עוד) אני זריזה, יכולה לזוז ממקום למקום, יכולה להתכופף בקלות, אני יכולה לעלות 100 מדרגות ולהשאר עם נשימה :) בקיצור אני הכי מאושרת בעולם! ואני כבר שומרת על המשקל הזה 3 שנים.....
נכון יש לי התמודדויות, אני לא אוכלת באופן קבוע ארטיקים ועוגות, (אני מפרגנת לעצמי פעם בהההה) אבל לפחות פתרתי את הבעיה העיקרית!!! והיום אני אוכלת 3 מציות + 2 כפות גבינה אני שבאה ל3 שעות......
אז כל השמנים אני אומרת לכם אל תחשבו פעמיים!!! תעשו את הניתוח אני ממליצה בכל הפה!!!
שיהיה לכם בהצלחה!!

צילומנציה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אבל לא כתבת איזה ניתוח...
לשרוול 3 שנים זה לא מדד העליות מתחילות אחרי 5-6 שנים.
אצלנו במשפחה המורחבת כ-8 מנותחים 5 שנים ומעלה. המצליחים ביותר לטווח הארוך הם המעקפים

סוד כמוס

משתמש חדש
נכתב ע"י צילומנציה;n4942791:
אבל לא כתבת איזה ניתוח...
לשרוול 3 שנים זה לא מדד העליות מתחילות אחרי 5-6 שנים.
אצלנו במשפחה המורחבת כ-8 מנותחים 5 שנים ומעלה. המצליחים ביותר לטווח הארוך הם המעקפים

עברתי ניתוח שרוול
ומאוד למדתי לאכול בדיוק כמה שאני צריכה! ואפילו לא ביס אחד יותר- למשל אני הכנתי לעצמי כריך... אכלתי ונשבעתי, ועדיין נשאר רק 2 ביסים מהכריך, אני לא דוחפת את זה. אני פשוט זורקת את זה לפח!!
וכככה גם שאני כן פעם ב.... קונה לי ארטיק, אני לא חייבת לגמור...... אני פשוט זורקת לפח באמצע, ולהפך מכן לפני הניתוח אכלתי ארטיק שלם + כל השריות של הילדים, - חבל לזרוק בל תשחית כן? :rolleyes:

סוד כמוס

משתמש חדש
כמה שאלו אותי בפרטי מה אני אוכלת היום-
אז הנה התפריט שלי ליום רגיל, נכון להיום-

8:00 פרי + יוגרט בלי סוכר
10:30 3 מציות + 2 כפות גבינה / קוטג (אין לי מקום לירקות)
13:30 שוק / ירך עוף + ירקות
16:00 פרי + 10 שקדים
18:30 2 פרוסות לחם מלא + ביצה / טונה + קצת סלט (לא תמיד גומרת את הלחם)
19:30 חטיף אנרגיה עם קפה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה