התייעצות ניקוי מצערת

צ'יטה

משתמש פעיל
עשיתי לפני חמישה חודשים ניקוי מצערת, הגעתי היום למוסך לבדיקה כללית ועל הדרך המוסכניק אמר לי שאני צריך שוב ניקוי מצערת.
זה הגיוני? הוא עובד עלי? זה דבר שתמיד צריך לנקות אותו? או שזה מעיד על בעיה אחרת?

איבאיבא

משתמש פעיל
הוא בדק האם זה מלוכלך? או בגלל רעידות?

בדר"כ זה דבר שעושים אחרי כמה עשרות אלפי ק"מ
(יתכן שהפילטר אויר לא מסנן טוב ואז צריך לנקות - לא סביר)

יעלזו חסידים

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
הניקוי הראשוני היה עם ספריי? או שהמוסך פירק את המצערת ועשה ניקוי יסודי יותר?

מצערת זה דבר שכדאי לנקות אחת לשנה (תלוי בנהיגה), אבל אם אתה לא מרגיש קושי בסחיבה או רעידות בעמידה (סל"ד סרק נמוך) אתה יכול לוותר על הניקוי בשלב זה.

יעלזו חסידים

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
סעפת יניקת האויר של המנוע.
כידוע כל להבה צורכת חמצן, המצערת אחראית על כמות האויר הנכנסת למנוע וככה היא שולטת בעוצמת הבעירה = סל"ד = מהירות וכוח.
בעצם, הלחיצה על הגז פותחת את המצערת וככה נכנס אויר למנוע, כמה שאתה לוחץ חזק יותר, זה נפתח יותר והרכב זז יותר...
אך מכיון והעולם מלא באבק, מצטבר שם אחת לתקופה אבק על פתח כניסת האויר, וככה גם כשאתה לוחץ על הגז - הצינור סתום ולא נכנס מספיק אויר ואז אתה מרגיש קושי בסחיבה, וכמו"כ סל"ד נמוך בסרק ואז מרגישים שהרכב רועד.

ליצן החצר

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
סעפת יניקת האויר של המנוע.
כידוע כל להבה צורכת חמצן, המצערת אחראית על כמות האויר הנכנסת למנוע וככה היא שולטת בעוצמת הבעירה = סל"ד = מהירות וכוח.
בעצם, הלחיצה על הגז פותחת את המצערת וככה נכנס אויר למנוע, כמה שאתה לוחץ חזק יותר, זה נפתח יותר והרכב זז יותר...
אך מכיון והעולם מלא באבק, מצטבר שם אחת לתקופה אבק על פתח כניסת האויר, וככה גם כשאתה לוחץ על הגז - הצינור סתום ולא נכנס מספיק אויר ואז אתה מרגיש קושי בסחיבה, וכמו"כ סל"ד נמוך בסרק ואז מרגישים שהרכב רועד.
ובטיפול שנתי/15.000 לא מסתכלים על זה?

יעלזו חסידים

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
1. לא, כי בשביל לראות מה קורה שם צריך לפרק ולראות.
2. אין סיבה, זה לפי התחושה, אם הרכב מרגיש בריא אין צורך בניקוי.

יעלזו חסידים

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
בכל רכב לא חשמלי...
זה חלק חובה במנוע, אין רכב בלי זה, כמו שאין רכב בלי דלק.

צ'יטה

משתמש פעיל
הוא בדק האם זה מלוכלך? או בגלל רעידות?

בדר"כ זה דבר שעושים אחרי כמה עשרות אלפי ק"מ
(יתכן שהפילטר אויר לא מסנן טוב ואז צריך לנקות - לא סביר)
כמה ק"מ עשית בנתיים?
תשאל בקארספורום
הניקוי הראשוני היה עם ספריי? או שהמוסך פירק את המצערת ועשה ניקוי יסודי יותר?

מצערת זה דבר שכדאי לנקות אחת לשנה (תלוי בנהיגה), אבל אם אתה לא מרגיש קושי בסחיבה או רעידות בעמידה (סל"ד סרק נמוך) אתה יכול לוותר על הניקוי בשלב זה.
הוא בדק כללית את הרכב בגלל חוסר סחיבה ורעידות, מהפעם הקודמת עבר בערך 5000 ק"מ.
אין לי מושג איך הוא ניקה בפעם הקודמת אבל זה לקח לו שעתיים בערך אז לא נראה לי שזה היה עם ספריי.
הלך לי החיישן חמצן, זה יכול להיות קשור?

אלי @@@

משתמש מקצוען
לבעלי פריוס 2008 יש מישהו שעשה כי בזמן האחרון יש לי רעידות בהאצה של האוטו ואני חשבתי שזה המערכת החשמלית ואולי לא ?

יעלזו חסידים

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
הלך לי החיישן חמצן, זה יכול להיות קשור?
כן, זה יכול ליצור בעיות בסחיבה.
המוסכניק שלך יודע שהחיישן שלך תקול? אם כן - לא ברור למה הוא רץ למצערת, אם לא - אז תעדכן אותו... או שתברר שוב על מוסכניק טוב.

הוא בדק כללית את הרכב בגלל חוסר סחיבה ורעידות, מהפעם הקודמת עבר בערך 5000 ק"מ.
מצערת לא אמורה להיסתם אחרי 5000 ק"מ. אני ברכב שלי כבר 20000 ק"מ מהניקוי הקודם שבוצע ע"י ספריי ב5 דקות עבודה במוסך, והרכב סוחב נהדר.

אלי @@@

משתמש מקצוען
רעידות בהאצה לא קשורות למצערת, יש גם רעש מכיוון הגלגלים?
תתחיל בבדיקת הציריות, מקווה שרק בזה הבעיה, אם לא, יש מצב שזה בעיה בגיר.
אין לי רעש מהגלגלים אבל בטיפול האחרון הבנתי שהמשולשים שלי לא משהו ונראה לי גם הגומיות של הציריות אבל בסוף עברתי טסט באופן רגיל אז נרגעתי

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה