@מתמיד
הפרוספקט שהעלית מנטפרי מדגיש את השינוי שהיא עברה.
הפרוספקט מדבר על:
נטפרי קמה מתוך הבנה שסינון אינטרט הינו פיקוח נפש, הצלת חיים לכל דבר ועניין.
מטרת נטפרי היא שכל יהודי חרדי ירא שמים הזקוק לשירותי הרשת, יוכל לגלוש בבטחה אמיתית ללא חשש!
עכשיו, מה קורה בפועל?
אומרים לבנאדם, תשמע, אנחנו לא מסכימים לתת לך שירות X בלי שתיקח שירות Y. למה?
התשובה היא שכיום מטרת נטפרי אינה לאפשר ליהודי חרדי וכו', אלא מטרת נטפרי היא להחליט עבור כל אדם כיצד הוא צריך להתנהג, וליצור סטנדרט שאם אתה חורג ממנו מכורח הנסיבות, נגזרה עליך מיטת סדום שאינה מתאימה עבורך.
בעבר, אם אדם היה צריך בשביל עבודתו אתר מסויים, הוא היה נפתח, בדומה לכך שאדם שפרנסתו ברמת גן מותר לו ללכת לשם, כך גם אדם שלדוגמא עובד בתחום של פוריות אמורים מבחינה עקרונית להיפתח עבורו האתרים המתאימים לו.
אבל לא, בנטפרי של היום אין חריגות, אתה חייב להיות מתאים למה שמתאים לכלל, רק מה שיכול להופיע ברבי עקיבא פינת הרב שך, יכול להיות באינטרנט, ואם אני עובד בייעוץ נישואין (אני לא)? אז לא, לא תוכל להיעזר באתרים מקצועיים שעוסקים בנושאים הרלוונטיים, רק אם תיקח אינטרנט פרוץ בהרבה.
למה? זה עולה כסף? אדרבא, שפתיחת כל אתר יחודית (או אשכול אתרים) תעלה 50 ש''ח ותבוצע עם המלצה של רב שכונה.
אני מאמין שהגרפיקאיות והצלמים יכולים להביא עוד דוגמאות נוספות ורבות, אבל העקרון ברור, בשונה ממה שנטפרי מצהירים בדף שהעלית, כביכול הם באו לשרת אותך, האמת היא שונה, הם באו לחנך אותך, ולהנדס אותך בצורה מסויימת שמתאימה לרוב הציבור רוב הזמן, אבל פעמים רבות היא פוגעת באנשים יקרים וטובים.
אני לא אומר שזה רע בדווקא, אבל אלו העובדות.
עכשיו יבוא מישהו ויאמר, לא, נטפרי זה סינון מעולה, אתה יכול להחליט שאתה לא רוצה אותו ותיקח סינון אחר.
זה לא נכון!
נטפרי בעצם קיומם חוסמים אפשרות ליצור סינונים נוספים, מאוד קשה יהיה ליצור סינון נוסף, מדובר בעלויות מטורפות, שרק אם יש ציבור גדול שיצטרף לסינון אחר יוכלו ליצור סינון חדש. (נטפרי אם שאלתם, לא מאפשרים להשתמש במידע שנצבר אצלם לצורך הקמת סינונים חדשים).
אני לא בא להטיח בוץ, אלא אדרבא, אני קורא לנטפרי (שאני מלקוחותיהם) לשנות את הגישה ולהחזיר את האופי הראשוני של השירות. שירות שיהיה יותר מתחשב גם אם יהיה יותר יקר במקרים אלו.