דרוש מידע נורת אזהרה במיצובשי לנסר דחוף דחוף דחוף ???

נחום10

משתמש מקצוען
מניסיון , אל תקשיב לכל אילו שאומרים לך תסחוב עם זה , אצלי אחרי חודשיים משנדלקה הנורה הלך לי חלק במערכת המים והמוסכניק אמר לי שהתחיל לי נזילה איטית ולכן נדלקה הנורה הזאת! כך שזה תמיד אומר משהו וחבל שתתקע עם האוטו באיזה חור.

msphoto

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
כפי שנאמר, זו נורת התראה כללית על בעיה מסויימת במנוע, כדי לדעת במה בדיוק הבעיה יש להתחבר למחשב המנוע עם סורק תקלות ייעודי במוסך
הנורה כתומה, וזה אומר שלא חייבים לעצור מייד בצד הדרך ולהזמין גרר, אבל בהחלט להגיע בהקדם למוסך כדי להימנע מהחמרת המצב.

יתכן ויתברר כי מדובר בתקלה לא קריטית ואפשר להמשיך בלי לתקן אותה (כפי שאמרו בעלי קורולה) ויתכן ויתברר כי מדובר בבעיה מהותית הדורשת תיקון.

לי הנורה הזו נדלקה כאשר המנוע השתמש ב'תערובת עשירה' של דלק בגלל בעיה בחיישן 'מאפ'
זה לא גרם כל נזק, מלבד צריכת דלק גבוהה מידי.

כאמור, אין דרך לדעת מה הבעיה ללא בדיקת סורק מקצועי
אני מציע ללכת על הבוקר למוסך בעל סורק מתאים, לוודא מה הבעיה ובמידה וזה לא קריטי אפשר לתאם טיפול בהמשך ולחזור ללו"ז המתוכנן, הבדיקה אורכת דקות ספורות וזה עדיף מלקחת סיכון בנסיעות ארוכות מחוץ לעיר.

אברהם

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
ככה, הסכיתו ושמעו; ברוב הטויוטה קורלה יש את הנורה הזו
כבר 4 שנים אנו נוסעים כך,
המוכר של האוטו הסביר לי ככה
יש חיישן ליד האגזוז שקולט את פליטות העשן
וכשמשהו משתבש בחיישן, נדלקת הנורה
לעניות דעתי מניסיון אישי אין לחשוש !,
ולראיה כשעברתי טסט כמובן פסלו את זה ,
טכנאי רכב באזור, ניתק את החיבור למצבר כשהרכב דולק
והנה פלא הנורה כבתה
וכך הרכב עבר תטסט
בברכת נסיעה טובה ורגועה
טענו במיצובשי והודה לו בטויוטה קורולה
הנורה הזו מציינת בעיה במנוע. בטויוטה קורלה הנורה הזו בעייתית כי היא נדלקת גם סתם (ממיר קטליטי כאמור) ולכן גם שם צריך לבדוק את זה במחשב האם יש בעיה אחרת חוץ מזה או לא
אבל לבוא ולהגיד לבעלי רכבים אחרים שאינם טויוטה קורולה שהנורה הזו היא כלום, זה גובל בחוסר אחריות

שומר

משתמש צעיר
יש לך מערכת גז?
א"כ אין לך מה לדאוג, יש לי מיצובישי לנסר עם מערכת גז קצת אחרי שעשיתי את המערכת (3 שנים) נדלקה לי הנורה, כשביררתי אצל אנשי מקצוע אמרו לי שהמערכת משבשת את החיישן ולא צריך לדאוג, ואכן אני נוסע כך כבר 3 שנים ואין שום בעיה

cherry c

משתמש סופר מקצוען
תלכו למוסך אמין ואז תחליטו אם לתקן או לא.

msphoto

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
בדיוק לכן צריך להדק חזרה. לוקח לנורה כמה שעות כדי להידלק שוב, בינתיים עוברים את הטסט בהצלחה.

אף פעם לא בדקו לי בטסט את לוח המחוונים, את הק"מ שאלו אותי בעל פה
אבל אם אכן יש בעיה בממיר הם יעלו על זה בבדיקת פליטות גזים שעושים תמיד

רחשי הלב

משתמש מקצוען
אף פעם לא בדקו לי בטסט את לוח המחוונים, את הק"מ שאלו אותי בעל פה
אבל אם אכן יש בעיה בממיר הם יעלו על זה בבדיקת פליטות גזים שעושים תמיד
לי ישב הטסטר ברכב, אין לי מושג מה הוא בדק שם, אבל הוא כתב את מספר הק"מ.

גדי ישראלי

משתמש מקצוען
נראה שמרוב עצות היא איבדה אתכם...

אז לסיכום:
נורה כתומה מצריכה בדיקה, בשונה מנורה אדומה שדורשת השבתת רכב מיידית.
לכו למוסכניק אמין בזמנכם הפנוי, בלי לחץ אבל בלי להשתהות הרבה, שיעשה לכם בדיקת מחשב כשהנורה דלוקה. (באם היא נכבתה לבינתיים, לא תתאפשר בדיקה עד שתידלק בשנית).
בתקווה שהנזק יסתכם בקטנה, מקסימום איזה חיישן נקישות שעלותו כמה מאות (ואפשר גם לנסוע עם זה). ממיר קטליטי זה סיפור יקר וגם בעיה בטסט.

שלא תדעו עוד נזק!

msphoto

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
לא, בכל אופן מנסיוני

בודקים גזים, בלימה, פנסים, איתותים, חופשים במערכת ההגה, מציצים קצת מתחת למנוע, רושמים ק"מ, ומבט כללי.

אף פעם לא בדקו לי גלגל רזרבי, לוח מחוונים, אפוד זוהר, צופר וכו'

כמובן שהאינטרס שלי הוא שהכל יהיה תקין ואני לא מנסה להערים עליהם.. זה הבטחון שלי בסופו של דבר

מקוריות

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
@מקוריות חשבתי עליך אתמול, מה שלום הרכב? מה המוסכניק אמר? העם במתח! ממתינים לעדכונים!
ממש ממש תודה
ביינתים אנו ממשיכים ליסוע כרגיל עדיין לא היה לנו זמן להגיע למוסך...
יש מצב שזה קרה בגלל דלק מסוים
עדין בבדיקה
בכו"א תודה על הדאגה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה