קורונה נוראי !

מצב
הנושא נעול.

שקדנות

משתמש פעיל
מבלי לזלזל ב'מעשים הטובים' שלהם.
שמעתי באחד מתחנות הרדיו הכללי דיון בנושא בני ברק, הם ששו על כל העניין הזה.
זה בערך מה שנאמר שם ''הדבר הטוב בקורונה זה זה שהחרדים יתחילו להבין איך הרבנים שלהם
הוליכו אותם שולל וגם זה שהם רואים את צה''ל מסייע להם - בזכות זה כנראה יגדל מ' המתגייסים
בציבור החרדי''
ואידך זיל גמור..
שיגידו. הם אומרים מלא דברים טפשיים על הציבור החרדי, זה לא אומר שכך יקרה. ומה שהם אומרים על רבנים זה בכלל בורות כמו שודע כל חרדי. אף אחד לא חושב שהרבנים הוליכו אותם שולל. זה הסתכלות חילונית ממש על רבנים כאילו הם כמו מנהיגים פוליטיים.
אין מצוה להאמין שבצבא יש רשעים בשביל שלא נתגייס, וברור שציבור 'חכם' לא רץ להתגייס רק בגלל שמתברר שבצבא לא רשעים כמו המשטרה. יש לנו עוד כמה סיבות טובות מאוד לא להתגייס.

וילך איש

משתמש מקצוען
לא הבנתי איך הגעת למסקנה הזאת?
למה נראה לך שלא מזמינים משטרה לחילונים??
כי זה לא מגיע לידיעת הציבור משום מה
אז בתמימותי חשבתי שבטח כל החילונים שומרי חוק ייקים, או שהם פורעי חוק רק המשטרה חלשה מולם והציבור גם לא מעיז לצאת עליהם

אנחנו כל היום מופצצים באלפי סרטונים ותמונות של מנייני תפילה, אבל 0 יחס תקשורתי לגבי חילונים שמפרים את החוק.

אגב, מי שרוצה לדעת עד כמה מושחת הארגון הזה שנקרא "משטרת ישראל", שיצפה בסרטון איך פורצים לבית של רולי דיקמן.

מ.ב.

משתמש מקצוען
מישהו שלח לי:

מעשה ב 'משפחת דיקמן והשודדים'

היה היה ילד שקראו לו רולי....

רולי מאד אהב ללכת לחתונות ואירועים ולהסתכל בערגה ובהערצה

על הזמר התורן שמקפץ על הבמה....

יום אחד, היה זה בחוה"מ סוכות

רולי התנהג בבית למופת

ואבא הבטיח לו שבערב יקח אותו לשמחת בית השואבה המרכזית של ה'קהילה' .... חניכי הישיבות.

כשידו ביד הגדולה של אבא נכנסו להיכל, שהיה מהביל משמחת הרוקדים....

אך רולי לא נתן לבו לכל ההמולה...

ותקע את מבטו החולמני... כמובן בזמר הטמיר האלגנטי עם העניבה הבהירה,

רולי התקרב לבמה אך לא הסיר את מבטו הנוצץ מבמת התזמורת

רולי תפס את מבטי כשעמד שם עם פה פעור... עם זוג עניים לחות....

התקרבתי לרולי ושאלתי אותו... מה תרצה להיות כשתהיה גדול?

נחשתם נכון....

זמר.... (נדמה לי שהיה זה עם לשון בחוץ.....)

ובאותו הזמן בדיוק לא הרחק משם ...

בעיר בת ים השכנה -

המולה של ממש .....

בגן השכונתי פרצה תגרה...

יורם בוזגלו הגברתן שבר בקבוק בירה

על נער אחר מהשכונה שהוא מצידו הגיב בזריקת אבנים....

לאחר שנדמו יללות המשטרה והאמבולנסים שפינו את הפצועים,

צד את מבטי ילד כבן 10 שהיה נראה די שמח... מכל הבלאגן הזה....

התקרבתי אליו ושאלתיו לשמו .....

הגיב לי זעוף פנים, עמוס... אח של יורם....

לא התאפקתי....

מה תרצה להיות כשתהיה גדול ???

עמוס ענה לי בעיניים מרצדות ....

' ש ו ט ר ......'

כמו יורם.....

- - -

היום הם נפגשו...

תודה ויום נעים

m a r g a l i t

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
כי זה לא מגיע לידיעת הציבור משום מה
אז בתמימותי חשבתי שבטח כל החילונים שומרי חוק ייקים, או שהם פורעי חוק רק המשטרה חלשה מולם והציבור גם לא מעיז לצאת עליהם

אנחנו כל היום מופצצים באלפי סרטונים ותמונות של מנייני תפילה, אבל 0 יחס תקשורתי לגבי חילונים שמפרים את החוק.

אגב, מי שרוצה לדעת עד כמה מושחת הארגון הזה שנקרא "משטרת ישראל", שיצפה בסרטון איך פורצים לבית של רולי דיקמן.
כנראה אתה גר בעיר חרדית...

שלולית

משתמש מקצוען
לא מעניין אותי שבמאה שערים אלימים כלפי מד"א, אנחנו במדינת חוק ואני בתור חרדי לא צריך לגנות שום אלימות כלפי אף אחד, זה פשוט לא מעניין אותי. שהמשטרה תטפל בהם ותעשה להם מה שצריך, צריך לטפל בהם כמו שצריך. המשטרה לבד צריכה לעשות את האבחנה בין מי שמתנהג ככה למי שלא. אבל אני בתור חרדי לא צריך לגנות את זה, אני לא רואה כל קשר ביני לבין מי שמתנהג ככה. כמו שאם בתל אביב יזרקו אבנים על מדא אביב אין הו"א שכל תושבי תל אביב יימחו על כך, ובודאי שהם לא צריכים לחוות אלימות משטרתית בגלל שהם חילונים וחילנים זורקים אבנים על מדא.
והפוך אני מזדהה עם ההוא שחטף את המכות סתם בגלל שהוא חרדי, כמו שהראו שם בסרטון.
אבל כשהמשטרה מתנהגת בחפים מפשע באלימות וזה לא משנה אם הם חרדים או ערבים או אתיופים או לא משנה מי צריך לטפל במשטרה ואם אתה חושב שזה במאה שערים אז זה לא אכפת לי זה טעות כי היום זה אצלהם ומחר זה אצלי
או שכל חרדי לא קשור אליך, או שכן.
אם הוא קשור, אז גם כשהוא זורק אבן על מד"א זה קשור אליך, ואתה אמור למחות
ואם הוא לא קשור, אז גם כשחרדי נהיה קרבן לאלימות של שוטר, זה לא העסק שלך.
כי מה שאתה אומר עכשיו, במילים אחרות, זה - לנו מותר להיות אלימים, אבל אסור להיות אלימים כלפינו.
אם כל החרדים היו כמוך, בוודאי ובוודאי שהייתה נוצרת אלימות נגד חרדים.
קבוצה שמרשה לעצמה לפגוע באחרים, אבל מתקרבנת אם פוגעים בה, היא בעייתית מאד.

שלולית

משתמש מקצוען
מישהו שלח לי:

מעשה ב 'משפחת דיקמן והשודדים'

היה היה ילד שקראו לו רולי....

רולי מאד אהב ללכת לחתונות ואירועים ולהסתכל בערגה ובהערצה

על הזמר התורן שמקפץ על הבמה....

יום אחד, היה זה בחוה"מ סוכות

רולי התנהג בבית למופת

ואבא הבטיח לו שבערב יקח אותו לשמחת בית השואבה המרכזית של ה'קהילה' .... חניכי הישיבות.

כשידו ביד הגדולה של אבא נכנסו להיכל, שהיה מהביל משמחת הרוקדים....

אך רולי לא נתן לבו לכל ההמולה...

ותקע את מבטו החולמני... כמובן בזמר הטמיר האלגנטי עם העניבה הבהירה,

רולי התקרב לבמה אך לא הסיר את מבטו הנוצץ מבמת התזמורת

רולי תפס את מבטי כשעמד שם עם פה פעור... עם זוג עניים לחות....

התקרבתי לרולי ושאלתי אותו... מה תרצה להיות כשתהיה גדול?

נחשתם נכון....

זמר.... (נדמה לי שהיה זה עם לשון בחוץ.....)

ובאותו הזמן בדיוק לא הרחק משם ...

בעיר בת ים השכנה -

המולה של ממש .....

בגן השכונתי פרצה תגרה...

יורם בוזגלו הגברתן שבר בקבוק בירה

על נער אחר מהשכונה שהוא מצידו הגיב בזריקת אבנים....

לאחר שנדמו יללות המשטרה והאמבולנסים שפינו את הפצועים,

צד את מבטי ילד כבן 10 שהיה נראה די שמח... מכל הבלאגן הזה....

התקרבתי אליו ושאלתיו לשמו .....

הגיב לי זעוף פנים, עמוס... אח של יורם....

לא התאפקתי....

מה תרצה להיות כשתהיה גדול ???

עמוס ענה לי בעיניים מרצדות ....

' ש ו ט ר ......'

כמו יורם.....

- - -

היום הם נפגשו...

תודה ויום נעים
איזה יופי לצחוק על אנשים

rrrry

משתמש מקצוען
או שכל חרדי לא קשור אליך, או שכן.
אם הוא קשור, אז גם כשהוא זורק אבן על מד"א זה קשור אליך, ואתה אמור למחות
ואם הוא לא קשור, אז גם כשחרדי נהיה קרבן לאלימות של שוטר, זה לא העסק שלך.
כי מה שאתה אומר עכשיו, במילים אחרות, זה - לנו מותר להיות אלימים, אבל אסור להיות אלימים כלפינו.
אם כל החרדים היו כמוך, בוודאי ובוודאי שהייתה נוצרת אלימות נגד חרדים.
קבוצה שמרשה לעצמה לפגוע באחרים, אבל מתקרבנת אם פוגעים בה, היא בעייתית מאד.
אני לא מרשה לאף אחד להיות אלים אני רק לא מוכן שייקשרו בשום צורה ביני לבין אנשים אלימים גם אם נראים חרדים
ואני קשור לכל בן אדם שבגלל שהוא חרדי הוא חטף מכות כי מחר אני גם יחטוף מכות אם המשטרה לא מפחדת

שלולית

משתמש מקצוען
אני לא מרשה לאף אחד להיות אלים אני רק לא מוכן שייקשרו בשום צורה ביני לבין אנשים אלימים גם אם נראים חרדים
בשורה התחתונה -
אם אלימות נגד אדם בשכונה מוקעת,
ואלימות של אנשים בשכונה, בצורה חוזרת, נגד אנשי חוק, ואפילו אנשי רפואה, אינה מוקעת,
אז יש כאן בעיה.
ואי אפשר מצד אחד לומר - אני לא מוכן שייקשרו בשום צורה ביני לבין אנשים אלימים גם אם הם נראים חרדים' - והרי הם לא 'נראים', הם חרדים. הם לא התחפשו, ואם אם מעשיהם נלוזים מאד הם חרדים. בדיוק באותה מידה כמו שאותו חרדי שהותקף הוא חרדי.
ומצד שני לומר - אם מתקיפים חרדי, אז אני מתקיף וצועק הצילו כאילו נעשה לי עוול.

אם המחשבה שלך היא בראש קטן, שאולי בפעם הבאה יתקיפו אותך -
ובכן, כדי לעצור אלימות נגד חרדים, היינו צריכים קודם לעצור אלימות שיוצאת מתוך החרדים. כי למנוע מעגל של אלימות נגד אלימות.

rrrry

משתמש מקצוען
בשורה התחתונה -
אם אלימות נגד אדם בשכונה מוקעת,
ואלימות של אנשים בשכונה, בצורה חוזרת, נגד אנשי חוק, ואפילו אנשי רפואה, אינה מוקעת,
אז יש כאן בעיה.
ואי אפשר מצד אחד לומר - אני לא מוכן שייקשרו בשום צורה ביני לבין אנשים אלימים גם אם הם נראים חרדים' - והרי הם לא 'נראים', הם חרדים. הם לא התחפשו, ואם אם מעשיהם נלוזים מאד הם חרדים. בדיוק באותה מידה כמו שאותו חרדי שהותקף הוא חרדי.
ומצד שני לומר - אם מתקיפים חרדי, אז אני מתקיף וצועק הצילו כאילו נעשה לי עוול.

אם המחשבה שלך היא בראש קטן, שאולי בפעם הבאה יתקיפו אותך -
ובכן, כדי לעצור אלימות נגד חרדים, היינו צריכים קודם לעצור אלימות שיוצאת מתוך החרדים. כי למנוע מעגל של אלימות נגד אלימות.
1. עם כל הכבוד אין לך שום אפשרות למנוע מהמשוגעים אלימות
2. זה לא תפקיד שלי לדאוג שלא יהיה אלימות זה תפקיד של המשטרה אנחנו במדינת חוק
ולכן בגלל שהמשטרה חטפה ביצים או אלימות במקום מסוים לא צריך להיות שום השלכה כלפי בשום מצב וזה לא מענין אותי שהם חרדים ולכן אני יוצא להגנת כל מי שסובל שלא באשמתו

rrrry

משתמש מקצוען
אני אזרח שומר חוק ואני רוצה להרגיש חופשי להסתובב ברחוב כמובן מתי שמותר להסתובב
זה לא מענין אותי שבמאה שערים מתנהגים איך שמתנהגים ואני לא רואה שום צורך לגנות אף אחד ואני לא מרגיש שום רגשי נחיתות בגלל שאנשים מתנהגים בצורה מכוערת

מטעמים

משתמש מקצוען
תסתכלו טוב טוב.!
שוב ושוב.
על הסרטון איך שהשוטר יורד בסולם.

תצאו לרגע מהפוזיציה שלכם הצדקנית והמגזרית.

שימו לב לכמה נתונים מעניינים:

א. השוטר יורד בסולם - המוזיקה לא מפסיקה! אדרבה, מתחילים שיר חדש.
ב. השוטר מבקש להפסיק את המוזיקה - הם אפילו לא מתייחסים אליו.
ג. שהשוטר הולך לפתוח את הדלת - ממשיכים לשיר, ומתגרים בו במנגינה "אסור לך להכנס לבית שלנו"... (מותר לו .ע"ל)
ד. שימו לב לתחילת הסרטון... עומד אדם כלשהוא ליד הדלת. ("הם לא ידעו שהשוטרים דופקים בדלת"... בטח בטח...)
ה. השוטר מנתק לו את המיקרופון - ובכל זאת הוא ממשיך עם הקלידים.
ו. השוטר מוציא את הכבלים מהמיקסר בצורה רגילה. ורק שהוא לא מצליח הוא מושך בחוזקה (לא כמו שהתלהמו כאן)
ז. מעל הכל, השוטרים כבר היו בדירה לפני הזמן המדובר, רואים על כל הנוכחים, שהם ממש לא מופתעים... ההגברה הפריעה לשכנים ולכן השוטרים הגיעו! זה הכל.

אנחנו חיים במדינה מתוקנת. לא בקונגו. אם שוטר מבקר אצלך בבית, תכבד אותו.
גם אם אתה לא מסכים עם מה שהוא דורש ממך (וגם אני לא מסכים עם הדרישה שלו - אבל זה לא רלוונטי) אתה צריך לכבד את הדרישה כי הוא נציג החוק.
הרגלנו מגיל אפס לחשוב ששוטר זה רע, ואנחנו זה הטובים.... כל המתלהמים פה מה הם עושים, שיש להם פריצה לבית באמצע הלילה, מתקשרים למשטרה או לישראל כהן שיכתוב על זה בטוויטר??

זה ממש ביזיון להשוות את המקרה למכות של מיושי רוזנברג, גם אם מאכילים אותנו כמה אנחנו מסכנים וצודקים. (עם מעטפת יח"צ שדואגת לכך) זה לא אומר שזה נכון.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה