יעל זלמנוביץ
משתמש מקצוען
יש הבדל גדול בין פאות ליס לנהיגה,@יעל זלמנוביץ @תילתן מאוד מעניין אותי האם גם השורות האלו הם העתק-הדבק או שזה יצא לך ממה שמופיע בהמשך....
כי זה מחשבה שישנה לי בהרבה נושאים, מה הקשר שמהיות שבמקום פלוני נהוג משהו מסוים( נפרץ...) כבר אז מתירים את זה ?
כגון במקרה פה שנשים נוהגות אז לכן יש להקל אפילו שבעיקרון לא רצו להתיר משום צניעות מהיות שזה משהו שכבר קיים...
זה נשמע משהו משולל היגיון הרי מחר יכול לקום רב ויגיד מהיות שהיום זה כבר נהיה רגיל שישנם הרבה נשים שהולכות ברחוב עם חצאיות בברך מגולה אז יש סיבה להתיר....
וכן לדוגמא על פאות לייס מהיות שהיום זה נפוץ אז כבר אין בזה בעיה של צניעות כ"כ ויש להקל.....
זה נשמע סיבה דחוקה להתיר אז או שמה לעשות אין לי עדיין דעת תורה או שפשוט הצד לאסור בנהיגה הוא לא ממש הלכתי כמו שזה איזה מנהג טוב שהרבנים היו מאוד רוצים שהוא באמת יקרה....
(לא מדברת על הסברה הזו שיכולה לחזק את הפורצות גדר לומר אנחנו נהיה בהתחלה הפרוצות והמחטיאות עד שזה יהפך להיות מותר)
בנהיגה אין שום בעיה של צניעות! הרבה מההנגות שנוהג המגזר החרדי הם אינן הלכות אלא מנהג המקום/ תחושות וכו'
אני עדין לא שמעתי על רב שהתיר פאת לייס.....
תפתחי ספרים, אפילו של צניעות כמו עוז והדר לבושה ותקראי- שם הוא כותב המון על העיקרון של מקובל או לא לפי מנהג המקום (ושוב אני חוזרת אלו לא הלכות ממש! אלא הנגות)