נדמה לי שעליתי על המרשם (נשים בלבד)

מצב
הנושא נעול.

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
שיינדי, לא חשבתי על זה, באמת, אני מנסה לתאר את עצמי בסיטואציה הזו, ובאמת לא חשבתי על זה, זה נראה אחרת, לגמרי, כי כשמילא, רק את ובעלך בסיפור (לפעמים גם אמא) זה עוד איכשהו... וכשיש גם ילדים קטנים, זה קצת יותר קשה...
וכשיש נשואים, את גם צריכה לתפקד כסבתא\שוויגער, וגם לזכור את עצמך ואת התינוק, וואו, נראה לי קשה נורא!!!

פוינט ק גת

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
שיינדי, תודה שכתבת מה שלא היה לי סבלנות לכתוב.

(ועל החלק של אישה מחתנת עוד לא חשבתי, אוי לא...)

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י 310;1760231:
GRN - אני מניחה שההריון הוא לא קללה אלא צער ההריון הוא קללה.
www.machonshay.co.il

ההריון עצמו הוא קללה.
חוה ילדה את ילדיה הראשונים עוד בגן עדן. הם לא היו שם תשעה חודשים.

"בו ביום נוצר,
בו ביום נברא,
בו ביום נוצרה צורתו,
בו ביום נעשה גולם,
בו ביום נתקשרו אבריו ונתפתחו נקביו,
בו ביום נתנה נשמה בו,
בו ביום עמד על רגליו,
בו ביום נזדווגה לו חוה,
בו ביום קרא שמות,
בו ביום הכניסו לגן עדן,
בו ביום צווהו,
בו ביום סרח,
בו ביום נטרד.
לקיים מה שנאמר: "ואדם ביקר בל ילין".
בו ביום עלו למיטה שניים וירדו ארבעה.
ר' יהודה בן בתירה אומר: בו ביום עלו למיטה שנים וירדו שישה.
בו ביום נגזרו על אדם שלוש גזרות.
שנאמר: "ולאדם אמר כי שמעת לקול אשתך וגו'
ארורה האדמה בעבורך
בעצבון תאכלנה
וקוץ ודרדר תצמיח לך, ואכלת את עשב השדה".
כיון ששמע אדם הראשון שאמר לו הקדוש ברוך הוא "ואכלת את עשב השדה", מיד נזדעזעו אבריו.
אמר לפניו: ריבונו של עולם, אני ובהמתי נאכל באבוס אחד?
אמר לו הקדוש ברוך הוא: הואיל ונזדעזעו אבריך, בזיעת אפיך תאכל לחם.

וכשם שנגזרו על אדם הראשון שלוש גזרות, כך נגזרו על חוה שלוש גזרות.
שנאמר: "אל האישה אמר:
הרבה ארבה עצבונך
והרונך,
בעצב תלדי בנים".

(אבות דרבי נתן)

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני חושבת שיש עוד נקודה בנוסף למה שכתבו...
כשהרגשתי כך בהריון ראשון, פשוט עזבתי את העבודה, יכלתי לישון די הרבה, הבית לא דרש כמו שהוא דורש היום.
יש נשים שבין ילד לילד יש להן הפרש של 3-4 שנים ואז 9 חודשים מתוך 4 שנים התפקוד שלהן ירוד וזה עוד איכשהו נסבל, אבל תחשבי על אישה שהגוף שלה עוד לא התאושש בכלל מהלידה הקודמת ומההריון הטראומתי (כן, טראומתי!!) והיא מוצאת את עצמה שוב במצב הזה שהיא צריכה להלחם בעצמה בשביל לעשות בבית דברים מינימליים ובסיסיים, שבשביל להתייחס בצורה נורמלית לבעל ולילדים ולתת להם את צרכיהם עולה לה בכוחות נפש מעל ומעבר למה שהיא בכלל מסוגלת, הילדים לא מבינים למה המיטה הפכה לידידה הנאמנה של אימם, ולמה כל מיני דברים שפעם היא עשתה, עכשיו היא נאלצת לוותר עליהם. והבעל.... הוי, גם הבעל הכי אמפטי בעולם, כמה הוא כבר מסוגל לראות מול עיניו את הגב' הסמרטוטית? כמה אפשר לשמוע את המשפט 'אין לי כח' כי באמת אין כח....
ואז תבוא גב' נכבדת ותשב בגן נשעשועים, או במפגש המשפחתי או אפילו כאן בפרוג ותנאם את נאומיה חוצבי הלהבות על כך שזה מתנה ועל מתנה רק צריך להודות ואסור חלילה לקרוא לזה סיוט, אה, וזה בכלל פסיכולוגי כי היא רוצה צומי ועוד אמרי שפר כהנה וכהנה...
והאישה המסמורטטת ממילא, תחזור הביתה בוכה ועוד יותר שפופה ממה שהיתה. כי נעבך, בקושי לנשום היא מצליחה ובקושי לפתוח את העיניים כשהילדים חוזרים בצהריים והיא אויה, עדיין לא חשבה בכלל מה להכין צהריים, כי מה שבטוח כשישנים לא מרגישים בחילות, וככה אולי היא תצליח לתפקד אחה"צ (לא משנה שהיא יודעת מנסיון של כמה חודשים שזה במילא לא עוזר) העיקר שהצדיקות של הדור הטיפו לה מוסר שעל מתנה צריך להודות.... היא פשוט לא יודעת את זה לבד;)

אז מעל במה זו אני מודה על המתנה הזעירה שאני מחזיקה עכשיו על הידיים, אבל להגיע לדרגה שאני יאמר שההריון הוא לא סיוט עדיין לא הגעתי (אולי כשאהיה בהריון בזמן שיבואו לבקר ילדים נשואים בביתי, ונערות מתבגרות יסתובבו תחת רגליי וארגיש כמו שהרגשתי עד לפני שבועיים אגיע לדרגה הזו, בינתיים כולי תקווה שלפחות אבי שבשמים מבין אותי אם לא הסביבה 'התומכת' שלי):)

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
ביבי, קודם כל - את צודקת מאד. נשים כמוך ראויות למלוא הערכה והתמיכה. רק רוצה לחדד מעט לגבי

נכתב ע"י bbr;1760547:
נשים שבין ילד לילד יש להן הפרש של 3-4 שנים ואז 9 חודשים מתוך 4 שנים התפקוד שלהן ירוד וזה עוד איכשהו נסבל,

את לא יכולה לדעת מה עבר עליהן בשנות ההפרש, ואלו טיפולים סיוטיים / אבדנים הן עברו בדרך להריון הבא. לא כולן נחות בשנים הללו.

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י ארבע;1760569:
ביבי, קודם כל - את צודקת מאד. נשים כמוך ראויות למלוא הערכה והתמיכה. רק רוצה לחדד מעט לגבי

את לא יכולה לדעת מה עבר עליהן בשנות ההפרש, ואלו טיפולים סיוטיים / אבדנים הן עברו בדרך להריון הבא. לא כולן נחות בשנים הללו.

צודקת לגמרי!
מבקשת סליחה.

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
נכתב ע"י bbr;1760547:
יש נשים שבין ילד לילד יש להן הפרש של 3-4 שנים ואז 9 חודשים מתוך 4 שנים התפקוד שלהן ירוד וזה עוד איכשהו נסבל,

נסי לחשוב על ילד בן 4 שאמא היא כל הזמן רק בשבילו. ופתאום היא עיפה, חלשה, מקיאה, אין לה כח אין לה סבלנות.
עוד לפני שנוסף לו אח נוסף הוא מאבד את היציבות שלו בבית, מה יקרה אחרי ?....

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י תקוה;1760959:
נסי לחשוב על ילד בן 4 שאמא היא כל הזמן רק בשבילו. ופתאום היא עיפה, חלשה, מקיאה, אין לה כח אין לה סבלנות.
עוד לפני שנוסף לו אח נוסף הוא מאבד את היציבות שלו בבית, מה יקרה אחרי ?....

נסי לחשוב על ארבעה ילדים שאמא שלהם מתפקדת נפלא, ובפתאום היא גמורה, שרועה על מיטתה, מרוטה, בלי שמץ של סבלנות. תדמייני לעצמך איך זה נראה, ואיך הבית נראה, וכמה מאמץ צריך אחרי הלידה כדי להחזיר אותם למסלול.

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
נסכם -

אם יקחו את צרור הצרות של כל עמ"י, ישימו באולם גדול ויבקשו מכל אחד לקחת צרור כרצונו -
כל יהודי יקח בחזרה את ה"פעקאלע" שלו.

חני

Art Media

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
אשכול מרתק....
וזה הזכיר לי קטע שקיבלתי פעם במייל:

הריון זה ל-א מחלה!!!!!!!!!!!
זה רק קצת בחילות . הקאות. עייפות תשישות. בצקות. דליות צרבות דופק מהיר. עצירות.
גזים. דימום מהחניכים. דימום מהאף. התכווצויות שרירים. סימני מתיחה. כאבים באגן. גירודים בעור. מיגרנות. טעם לוואי בפה. נדנודי שינה. כאבי גב. קוצר נשימה. נימול. לחץ דם גבוה. סחרחורות. ד"ש משרירי התאומים. טפשת .טמטמת.
ובסוף כאב גב מזערי כזה לא מורגש שנקרא צירים. אז תפסיקו להגיד שהריון זה מחלה!!!!!!!!!!!!!!!!
זה ממש פשוט תעשי מה שאומרים לך...ארוחות קטנות לעיתים קרובות.
תשתי הרבה מים.קחי חומצה קחי ברזל תנעלי נעליים נוחות.תרימי רגליים. תורידי רגליים.
תשני עם שש כריות בראש .4 בין הרגליים ועוד 3 בגב. אל תאכלי מטוגן. חריף. שמן.חומצי.תאכלי 3מנות חלבון ליום.
אל תשכחי גם קצת פטרוזיליה.שקדים.מלפפונים. סלק. וברוקולי. אל תלעסי מסטיקים. תשתי סודה.
תלעסי קרח. אל תשתי קוקה קולה וקפה. תשתמשי במברשת שינים רכה. תעשי קומפרסים .תמנעי מביצוע ניקיונות. הזזת רהיטים והרמת משאות כבדים. שכבי על צד שמאל. נשמי עמוק תרפי הגוף. חזקי רצפת האגן. תעשי קצת יוגה שיאצו, יוגה, דיקור וזהו.

כ"כ פשוט, למה צריך לעשות מזה עניין...

:eek::p

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
נכתב ע"י GRN;1760966:
נסי לחשוב על ארבעה ילדים שאמא שלהם מתפקדת נפלא, ובפתאום היא גמורה, שרועה על מיטתה, מרוטה, בלי שמץ של סבלנות. תדמייני לעצמך איך זה נראה, ואיך הבית נראה, וכמה מאמץ צריך אחרי הלידה כדי להחזיר אותם למסלול.

חשבתי גם עליה.;)

ויש סיפור:
אחותי חיכתה לילדה הראשון שנתיים. אילו היו שנתיים לא קלות בכלל.... ואז ה' נתן לה את מתנותיו בזו אחר זו שנה אחרי שנה. אחרי חמישה ילדים היא אמרה לי: אם ה' היה שואל אותי הייתי מבקשת ממנו הפסקה קלה. אני לא מצליחה לגדל את הילדים שבבית וכבר בא ילד נוסף. אין לי כח, אין לי סבלנות. נמאס לי.
ה' שמע לתחינתה ונתן לה הפסקה א-ר-ו-כ-ה... כמה היא התחרטה על המילים האלו אז.

גם אם קשה. ואני מאמינה שזה מאוד קשה. טוב לשמור על המילים היוצאות מהפה.

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני חייבת להדפיס את האשכול לקרובה שלי שב"ה מחכה לילדה הראשון, מרגישה מצוין, "רק" בעלה לא מספיק מבין אותה...
שתודה על מה שיש, או שאולי זה לא יפה...

פונפונית אדומה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
תגידו מה שאתן רוצות, אני בהריון ראשון, ולא קל בכלל. אבל היומיים שלושה שהאשכול הזה פתוח- היו לי ימים ממש נחמדים. ידעתי שאי שם בכל הארץ והעולם ישנן עוד נשים שמתמודדות... ולא בקלות. (חשבתי- הבנתי מכל הסובבים, שאני המקרה הקשה ביותר....:p אני חייבת לעדכן אותן... שירדו ממני כבר;) גם ככה כבד לי, וקשה...:eek:)
זה מעודד, ונחמד שיש ממי לשמוע על זה, ועם מי להשתתף...
בין בחילה, להתמוטטות, בין שבירת צום אחרי שלושה ימים, לחוסר תפקוד טוטאלי- רצתי ל'פרוג'- להתעודד..................
וחוזר חלילה:):mad::)
תודה לכולן! תרמתן לי מאוד! ו... תמשיכו הלאה!:)

יונית 05041

משתמש רשום
אני בארבעת ההריונות לא קלים בכלל שסופרים כל יום ויום בנפרד=9 חודשים כמה הקאות היו היום,חולשות כבדות וכד'
ןכל אחד שעוצר אותי ברחוב ושואל אותי מהיכן יש לי ילדים כ"כ יפים (באמת) ומתוקים, אני חושבת לעצמי עבדתי עליהם קשה, קשה מאד, אז זה התוצאות כשעובדים קשה ואז לא אכפת לי שוב....

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
נכתב ע"י יונית 05041;1761575:
אני בארבעת ההריונות לא קלים בכלל שסופרים כל יום ויום בנפרד=9 חודשים כמה הקאות היו היום,חולשות כבדות וכד'
ןכל אחד שעוצר אותי ברחוב ושואל אותי מהיכן יש לי ילדים כ"כ יפים (באמת) ומתוקים, אני חושבת לעצמי עבדתי עליהם קשה, קשה מאד, אז זה התוצאות כשעובדים קשה ואז לא אכפת לי שוב....

לא רק עבדת. גם התפללת...:rolleyes:

אספרה

כל מה שצריך כדי שמילים שהשמעתם יגיעו אל הדף
מנוי פרימיום
נכתב ע"י שושיה;1761097:
אני חייבת להדפיס את האשכול לקרובה שלי שב"ה מחכה לילדה הראשון, מרגישה מצוין, "רק" בעלה לא מספיק מבין אותה...
שתודה על מה שיש, או שאולי זה לא יפה...

תדפיסי ותתני לו.

לפעמים ה"רק" הזה יכול להיות קשה יותר מהרבה קשיים אחרים שהוזכרו פה.

dinaday

משתמש פעיל
נכתב ע"י יונית 05041;1761575:

זה מובא בספר "חוקי הנשים" לבן איש חי,
(לא ציטוט מדויק כי הספר לא מולי)
שככל שיש בחילות והקאות, כך הוולד יוצא יותר מלובן!!!

אוי זה עידד יותר מכל דבר אחר.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה