קורונה נגיף הקורונה המשתולל - 1

מצב
הנושא נעול.

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
ד"ר הלפרין מירושלים אמר שהנגיף עמיד בפני כלור כך שגם כאשר הנהלת המקווה נוהגת לפי הנהלים עדיין הנגיף לא מושמד

פתוח בנטפרי.

לחסומים כמה ציטוטים מהמקור:

המניה קפצה: "המצאנו בדיקת קורונה מהירה. הנגיף מפחד מאקונומיקה"
ד"ר צבי מרום, מנכ"ל ובעל השליטה בבאטם שהודיעה כי פיתחה ערכה לאבחון קורונה: "גם אם בישראל יש נדבקים, לא צריך להיבהל. לא כל מי שנדבק בווירוס מת" ■ עם זאת, אומר מרום, "החשש הוא שהנגיף יעבור מוטציה קטלנית"

מתי לדעתך המגפה תיפסק?

"לא הייתי קורא לזה מגפה. הייתי מכנה את הקורונה התפרצות. סך הכל לא מדובר באבולה. לדעתי ההתפרצות תדעך עד פסח, אולי נגלה שמצות הורגות את הנגיף. גם אם בישראל יש נדבקים, לא צריך להיבהל. לא כל מי שנדבק בווירוס מת. צריך לדאוג לשוטף ידיים טוב, לנגב משטחים שלא יודעים מי נגע בהם ולעבור עליהם עם אקונומיקה. הנגיף שונא אקונומיקה, אם מישהו מספר לכם שהוא חזר מסין, אל תנשקו אותו. מעבר לזה אין הרבה מה לעשות".

מרחבית

משתמש מקצוען
אם הוא לא עמיד בחום, ולא בסבון, קצת מוזר לומר שהוא עמיד בכלור.

אומרים שאקונומיקה משמידה אותו. אך בכמות שזה נמצא במים, והרי אי אפשר לשים כמויות גדולות, זה כנראה לא מספיק.
יש הבדל בין כלור טהור לבין כלור מהול בכמות גדולה של מים.
לגבי חום - לא בטוח בכלל שהוא לא עמיד. בכל מקרה תלוי בכמה מעלות.

נערך לאחרונה ב:

מרחבית

משתמש מקצוען

פתוח בנטפרי.

לחסומים כמה ציטוטים מהמקור:

המניה קפצה: "המצאנו בדיקת קורונה מהירה. הנגיף מפחד מאקונומיקה"
ד"ר צבי מרום, מנכ"ל ובעל השליטה בבאטם שהודיעה כי פיתחה ערכה לאבחון קורונה: "גם אם בישראל יש נדבקים, לא צריך להיבהל. לא כל מי שנדבק בווירוס מת" ■ עם זאת, אומר מרום, "החשש הוא שהנגיף יעבור מוטציה קטלנית"

מתי לדעתך המגפה תיפסק?

"לא הייתי קורא לזה מגפה. הייתי מכנה את הקורונה התפרצות. סך הכל לא מדובר באבולה. לדעתי ההתפרצות תדעך עד פסח, אולי נגלה שמצות הורגות את הנגיף. גם אם בישראל יש נדבקים, לא צריך להיבהל. לא כל מי שנדבק בווירוס מת. צריך לדאוג לשוטף ידיים טוב, לנגב משטחים שלא יודעים מי נגע בהם ולעבור עליהם עם אקונומיקה. הנגיף שונא אקונומיקה, אם מישהו מספר לכם שהוא חזר מסין, אל תנשקו אותו. מעבר לזה אין הרבה מה לעשות".

מעניין, אך נראה שיש אי דיוקים לא מעטים.
בהמשך, הוא כן משתמש במילה מגיפה. וגם במילה אפידמיה, שפירושה מגיפה.
התקווה שבאזור פסח זה ייגמר לא מגובה בכלום חוץ ממשאלת לב. הלוואי שזה יתממש עוד בפורים.
הנתון שאחוזי התמותה בשפעת גבוהים יותר - איננו נכון לפי כל המקורות האחרים שטוענים הפוך.
כתוב כאן ששבועיים זה הממוצע להידבקות. במקומות אחרים כותבים על ממוצע של כחמישה או שבעה ימים. הגם שלעיתים קרובות זה שבועיים ולפעמים אף יותר - לכן נזהרים שבועיים.

לכן, לפי אופי הכתבה, אינני יודעת אם לנתון של האקונומיקה אפשר להאמין או לא.
כלומר, אנחנו יודעים באופן כללי שאקונומיקה מחטאת. זה לא דבר חדש. האם יש לקורונה רגישות מיוחדת לאקונומיקה יותר מהרגיל? האם יש כאן איזה מחקר או תגלית? מסופקת.

ההדגשה שלא כל מי שנדבק בקורונה מת - ודאי נכונה. הרוב מבריאים ב''ה.

נערך לאחרונה ב:

אי פה אי שם

משתמש מקצוען
נגיף הקורונה(גלובס)
המדענים מעריכים: מקורונה ימותו בין עשרות אלפים במקרה הטוב למיליונים בתסריט הרע
עד כה נרשמו מעל 100,000 מקרי קורונה ברחבי העולם, ומספר המתים הגיע לכמעט 3,500 • השאלות שהמדענים מנסים לפצח היא כמה רחוק ומהר יתפשט הנגיף, וכמה קטלני הוא יהיה

עד כה נרשמו מעל 100,000 מקרי קורונה ברחבי העולם, ומספר המתים הגיע לכמעט 3,500. השאלות שהמדענים מנסים לפצח היא כמה רחוק ומהר יתפשט הנגיף, וכמה קטלני הוא יהיה. כרגע ההערכות נעות בין עשרות אלפים בתסריט "הטוב" לבין כמה מיליונים בתוך שנתיים בתסריט הרע ממש.
מאות צוותים של מומחי מגיפות, מתמטיקאים וסטטיסטיקאים סורקים נתונים, מנהלים שיחות ועידה ומתקשרים בערוצי Slack כשהמטרה היא אחת: החלפת מידע על המחלה. הם מזרימים נהרות של נתונים למודלים ממוחשבים כדי ללטש את התחזיות שלהם. התשובות שהם יקבלו יאפשרו לממשלות לגבש מדיניות מיטבית להאטת ההתפשטות ולהיערך למה שאולי יגיע ומתי.

רוב החזאים חוששים לחזות, לפחות בפומבי, מה יקרה בחודשים ואפילו בשנים הבאות. אָמש אדלייה, בכיר במרכז ג'ון הופקינס לביטחון רפואי בארה"ב, אומר שההתפרצות מצויה בשלב הראשון בלבד. לא ברור עדיין כמה אנשים לקו במחלה, כמה מהר היא מתפשטת וכמה היא קטלנית. אשלי טוויט, אפידמיולוגית באוניברסיטת טורונטו, עובדת על מודל של התפשטות המחלה בסין, שמגיע עד מחצית מרץ. לדבריה, יש יותר מדי גורמים משתנים מכדי לחזות מה יהיה מעבר לכך. "חיזוי הוא באמת משחק בעייתי, ואני לא רוצה להצמיד לזה מספר", היא מוסיפה.

אבל בשקט, החזאים מדברים על טווח אפשרי של מה שיכול לקרות, וכמה מהם מסכימים עליו. נגיף הקורונה עלול להרוג כמה עשרות אלפי בני אדם בכל העולם, אמר ד"ר נרגס דורטולטאי, מדען בכיר ב-AUR, שמספקת חיזויים לממשלות, חברות ותעשיית הביטוח. פרופסור ג'פרי שמאן, מרצה לבריאות סביבתית ומנהל תכנית האקלים והבריאות באוניברסיטת קולומביה, מצביע על מספרים גבוהים בהרבה. לדבריו, הנגיף עלול להרוג אפילו 5 עד 10 מיליון בני אדם בעולם בתוך שנתיים. הוא מכנה זאת "התרחיש הגרוע ביותר, אם כל המאמצים להשתלט על המחלה ייכשלו".

התפשטות המחלה ושיעורי התמותה הם קשים לניבוי מפני שיש המון משתנים. לא ברור כמה אנשים שנדבקו בנגיף פונים לטיפול רפואי. ארגון הבריאות העולמי הצהיר ששיעור התמותה העולמי הוא 3.4%, ואולם גורמים אמריקאים אומרים שהשיעור כנראה נמוך בהרבה. החזאים צריכים להתמודד עם דיווחי חסר, במידה רבה כמו בעונת שפעת רגילה. אם חלית בשפעת ולא הלכת לרופא, לא תופיע בנתונים הרשמיים כחולה.

כדי לקבל אומדן טוב יותר של מי חלה, המדענים מחפשים איתותים חלופיים כמו מספר האנשים שחיפשו בגוגל את המילה "שפעת", או פתיחה של דף ויקיפדיה על שפעת, או קניית תרופות לשיכוך חום או לקיחת ימי מחלה מהעבודה.
"כל ההתנהגויות האלו משאירות דפוס", אמר רוני רוזנפלד, מנהל החוג ללמידת מכונה באוניברסיטת קרנגי־מלון שמתמקד בניבוי מגיפות.

הצעד הבא הוא להעריך כמה מהר הנגיף מתפשט, ולהכניס את המידע הזה למודלים קיימים. באוניברסיטת טקסס באוסטין, ד"ר לורן אנסל מאיירס משחקת כך במודל שכבר היה בפיתוח עבור המרכזים הפדרליים לבקרת מחלות ומניעתן לבקרה של שפעת מדבקת. המודל מכיל פירוט דמוגרפי מדויק של אוכלוסיות בערים ברחבי ארה"ב, וכן מידע התנהגותי כמו הרגלי נסיעה לעבודה. כך יכולים המדענים להבין טוב יותר איך המחלה יכולה לנוע. חברת מחקרי בריאות מטורונטו משתמשת במידע מטיסות של חברות תעופה כדי לנבא וקטורים של מחלות.

בסופו של דבר, המדענים ינסו למדוד איך שינויים בהתנהגות ישפיעו על התפשטות הנגיף. האם אנשים יפסיקו ללחוץ ידיים? האם בתי הספר ייסגרו? האם הממשלות יטילו הסגר? האם חברות התעופה יבטלו טיסות? התגובות הללו יכולות "לשטח" את שיעור ההתפשטות של הנגיף, להעניק לבתי החולים יותר זמן להיערך ולהגביל צפיפות יתר.
כשהמודלים מכילים נתונים, המדענים מריצים הדמיות (סימולציות) של איך המחלה תתפשט בכל האוכלוסייה, בעזרת מחשבים בעלי ביצועים גבוהים. "מפני שיש כה הרבה אי-ודאויות ומשתנים, אני מריצה מיליארדי משתנים בפרמטרים שגם הם משתנים", אומרת ד"ר מאיירס.

נערך לאחרונה ב:

יוסף שטיין

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה תורנית
ניחומים:
א. לא כל מי שהיה במגע עם חולה נדבק, רבים מאוד שהיו בקרבת חולים, לא רק חולה 1 ולא נדבקו, ע"ע הספינה.
ב. ילדים קטנים ונשים בהריון לא מדבק.
ג. כמעט שאינו עומד על משטחים.
ד. רובם מחלימים.
ה. עיקר המקרים הקשים הם מבוגרים עם מחלות רקע.
ו. ישנם תרופות וחיסונים רבים שבהרצה.
ז. קיימת תזה שהוא ייעלם איך שהוא בקיץ, [גם אם אין לו ביסוס לגבי נגיף זה ישנם אינדקציות מנגיפים אחרים שנעלמו בקיץ].
ח. אין צורך להילחץ ולאגור כי הבידוד הוא לשבועיים, ובכל שנה אנו נמצאים במעין בידוד בפסח למשך כ8 - 9 ימים בלי לחץ.
ט. כרגע ב"ה המצב בארץ במעקב ושליטה.
י. בסין הצילחו להוריד את כמות הנדבקים באופן משמעותי ביותר, כך שישנו תקווה גם לשאר המדינות לעשות את זה בעז"ה.
יא. העיקר לא לפחד כלל ולהישען על אבינו שבשמים ולהתפלל חזק, על כל עם ישראל בארץ ובגולה, לשמוע לרבנים, ולהתכונן למשיח.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יש בהחלט מה לעשות גם כהשתדלות. אם לא היום. אז מחר. מחד לא להכנס לפניקה מצד שני להשמע להנחיות ולא להאמין לכל אחד שמשחרר השערות ומחקרים על דעת עצמו. גם אם לאחד ההוא קוראים רופא.

פזמון

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
1583668587389.png

אשרי המאמין

מצפה לישועה

משתמש מקצוען
אני לא מאמין כ"כ למה שקורה בסין, וגם אם נניח והצעדים האגרסיבים שהם נוקטים גורמים לדעיכת ההתפשטות אך מיגור הוירוס אינו כרגע על הפרק מהסיבה הפשוטה כי עדיין אין חיסון לזה וממילא ברגע שיסירו את ההסגר אז שוב הוירוס יתפשט

עוקר הרים

משתמש מקצוען
אני לא מאמין כ"כ למה שקורה בסין, וגם אם נניח והצעדים האגרסיבים שהם נוקטים גורמים לדעיכת ההתפשטות אך מיגור הוירוס אינו כרגע על הפרק מהסיבה הפשוטה כי עדיין אין חיסון לזה וממילא ברגע שיסירו את ההסגר אז שוב הוירוס יתפשט
שמתי לב לדבר תמוה בימים האחרונים מספר החולים שנוספים בסין מידי יום הוא עגול או 100 או 50

avi media

משתמש מקצוען
נתניהו לארדן: "לפעול נגד זריעת פאניקה בציבור ע"י הודעות שווא" •

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר הבוקר בפתח ישיבת הממשלה כי, "אני יכול להגיד שהמצב בישראל בשליטה והוא בין הטובים ביותר בעולם – אם לא הטוב ביותר במדינות המערב". נתניהו ביקש מהאזרחים להמשיך להישמע להוראות משרד הבריאות
ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס הבוקר (ראשון) בפתח ישיבת הממשלה למשבר ה'קורונה' ואמר: "כפי שאני חוזר ואומר אנחנו בעיצומה של מגפה עולמית, גם אם לא הכריזו על כך רשמית. אני אמסור היום עדכונים לממשלה על הצעדים שהחלטתי עליהם יחד עם חברי השרים בעניין הקורונה. אנחנו פועלים באחריות, בקור רוח ובשיתוף פעולה מלא בין כל הגורמים. אני מקיים דיון בנושא כל יום, וברוב הימים כמה פעמים ביום. בזכות הצעדים שהובלנו, אני יכול להגיד שהמצב בישראל בשליטה והוא בין הטובים ביותר בעולם – אם לא הטוב ביותר במדינות המערב.

נתניהו הוסיף: "אני קורא היום לציבור להיזהר מפייק ניוז של ידיעות כוזבות בעניין נגיף הקורונה בישראל. יש להישמע רק להודעות הרשמיות של משרד הבריאות והגורמים הרשמיים. אני מבקש משר לביטחון פנים גלעד ארדן לפעול נגד זריעת פאניקה בציבור באמצעות הודעות שווא, יש לא מעט כאלה".

עוד אמר רה"מ: "כדי להתמודד עם הנגיף אני פועל גם ברמה הבינלאומית. שוחחתי עם מנהיגים רבים ב-72 השעות האחרונות, ויזמתי שיחת ועידה שנקיים עמם השבוע, כדי לדון בסיוע בינלאומי הדדי. יש לישראל מה להציע ויש לישראל גם מה לקבל, אנחנו בעמדה טובה".

"אנחנו נפעל היום כדי לקדם את הצעדים שקבעתי: אחת, נחטא מתקנים ציבוריים. שתיים, נגייס את חיל האוויר וחברות התעופה כדי להבטיח בכל מצב את המשכיות שרשרת האספקה החיונית למשק הישראלי. שלוש, נגייס את מיטב המוחות בישראל כדי להפריד ביעילות בין בריאים לחולים. מחר נקיים ישיבה מאוד חשובה של גורמי המדע והבריאות במטרה להרחיב מאוד את מספר הנבדקים ולצמצם מאוד את משך הזמן הדרוש לקבלת תוצאות הבדיקה. ארבע, נקים קרן לסיוע תזרימי. שר האוצר יציג עכשיו קרן של ארבעה מיליארד שקל שהוא מתווה הסיוע לחברות שמושפעות כלכלית מהתפשטות הנגיף".

לסיום אמר ראש הממשלה: "אנחנו מטפלים במשבר הקורונה על הצד הטוב ביותר. אני חוזר ומבקש מאזרחי ישראל: שמרו בקפדנות על ההוראות וההנחיות של הממשלה ומשרד הבריאות. זה לא צחוק, וזה לא דבר של בחירה – צריך פשוט לעשות את זה. כל הקפדות ההיגיינה האלה מעכבות או מונעות את ההתפשטות של הנגיף, לכם, לבני משפחותיכם ולכל בני האדם במדינת ישראל – אנא הקפידו על כך".

בנוסף התייחס רה"מ נתניהו לחג הפורים תוך שהוא מרמז למהלכים של כחול לבן ואמר: "אני מאחל לכל עם ישראל ולכל ילדי ישראל חג פורים שמח. מה שכן, השנה כבר נפלו כל המסכות, עוד לפני החג".

שר הבריאות יעקב ליצמן אמר בישיבת הממשלה כי, "יש לנו 20 אלף איש בבידוד, זה הרבה אבל מי שאומר שאנחנו מגזימים או שזה פוליטיקה, אני רוצה לתת דוגמה. כיום יש לנו 25 חולים שאחד שוחרר ואחד במצב קשה. לעומת שוויץ, מדינה באותה גודל שלנו, יש לה 270 חולים וזה בגלל שהחמרנו". עוד הוסיף כי "אנחנו הולכים לשבת על זה ולהחליט, יש צעדים גדולים במשך היום ונחליט".

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה