ב.ד.ה. נא להתפלל עבור אפרים נחום בן לאה ז"ל (הבחור שנעדר)

מצב
הנושא נעול.

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
האם צריכים עוד מתנדבים לקבוצות המחפשים? ועם מי יוצרים קשר בנושא?
נדרשים בדחיפות בחורים שיכולים לצאת לסייע בחיפושים
הוקם חפ"ק במרון, שם נראה לאחרונה. ביום שני!!
מי שרואה את עצמו מתאים, או יכול לארגן קבוצת בחורים-
נשמח מאוד אם יצור קשר עם הדודה חדווה גלוסקינוס 0527112242 שמארגנת מערך מתנדבים
יש רכבים פנויים שיכולים לקחת מירושלים וכן הסעה מבני ברק שממתינה להתמלא.

Black white

משתמש פעיל
בדרך כלל אני לא חסיד גדול של סוג הדברים שאותם אכתוב כעת, אבל אחרי שעבר כל כך הרבה זמן והדאגה הגדולה לשלומו אז אני מעז לכתוב בכל אופן. אם לא יועיל וכו'.
אני זוכר משהו מן העבר. יש יהודי מבית שמש בשם הרב ספרין (או משהו כזה) שבסיפור אחר של נעדרים (משהו מזמן רחוק, לא זוכר פרטים מדויקים) ידע לשרטט מפה של המיקום המשוער שבו הם נמצאו.
אולי שוה לנסות?

מיתוג+

משתמש פעיל
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
בדרך כלל אני לא חסיד גדול של סוג הדברים שאותם אכתוב כעת, אבל אחרי שעבר כל כך הרבה זמן והדאגה הגדולה לשלומו אז אני מעז לכתוב בכל אופן. אם לא יועיל וכו'.
אני זוכר משהו מן העבר. יש יהודי מבית שמש בשם הרב ספרין (או משהו כזה) שבסיפור אחר של נעדרים (משהו מזמן רחוק, לא זוכר פרטים מדויקים) ידע לשרטט מפה של המיקום המשוער שבו הם נמצאו.
אולי שוה לנסות?
לא מצליחה להבין איך זה בדיוק יכול לעזור,
אבל בכל אופן תנסו להציע את זה בחפ"ק

Black white

משתמש פעיל
עשיתי גוגל ומצאתי בינתיים מקור אחד על הסיפור של ספרין, מאיזה אשכול באתר בחדרי חרדים:

על נכדו של האדמור מסקולען שנעלם כאן בארץ התפרסם [גם היתה כתבה בעיתון הזמן] על איתור מדוייק של הרב סאפרין מבית שמש [קאמרנא]

secret

משתמש סופר מקצוען
עשיתי גוגל ומצאתי בינתיים מקור אחד על הסיפור של ספרין, מאיזה אשכול באתר בחדרי חרדים:

על נכדו של האדמור מסקולען שנעלם כאן בארץ התפרסם [גם היתה כתבה בעיתון הזמן] על איתור מדוייק של הרב סאפרין מבית שמש [קאמרנא]
אכן היה אדם פלאי מאוד, אך הוא נפטר לפני מס' שנים.

תמר בר חנין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים

סטודיו לגרפיקה

משתמש מקצוען
היה סיפור כזה עם ר' משה שמואל שפירא זצ"ל
שבזמנו נעדר הרב ברמן, ובמשך שלושה ימים חפשו אותו
ור' משה שמואל שפירא קבל במסורת דור אחר דור את 'גורל הגר"א'
והוא עשה את הגורל-ואכן הוא נמצא בדיוק במקום שאמר (מתחת לאיזה גשר נידח-ז"ל)

ר.ב.ב.ש

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
היה סיפור כזה עם ר' משה שמואל שפירא זצ"ל
שבזמנו נעדר הרב ברמן, ובמשך שלושה ימים חפשו אותו
ור' משה שמואל שפירא קבל במסורת דור אחר דור את 'גורל הגר"א'
והוא עשה את הגורל-ואכן הוא נמצא בדיוק במקום שאמר (מתחת לאיזה גשר נידח-ז"ל)
אני זוכר את הסיפור הזה,
זה היה מתחת לגשר בכניסה לראשון לציון,
שבוע לאחר מכן אחד מנכדיו של אחד מגדולי האדמורי''ם בארה"ב נעדר גם הוא,
ואז מרן רה"י ר' משה שמואל לא רצה לעשות, והאדמו''ר הגיע לארץ לתפילות ולאחר מכן גם הוא נמצא

עד כמה שידוע לי, אחד מבניו של מרן הגרי''ש אלישיב זי''ע גם הוא קיבל במסורת את גורל הגר"א, ואולי כדאי לפנות אליו.

אגב, לפני כחמישים שנה היה ילד שנעדר והאבא חשש שחטפו אותו, והמקובל קדוש אלוקים רבי מאיר אבוחצירא צייר מפה של העיר לונדון ואמר אמנם לא הייתי שם מעולם, אבל כאן בבית הזה נמצא הילד, וכך גם היה.
זה היה קידוש השם מאד גדול, כי המשטרה הבריטית פשוט לא האמינה שנותנים להם מפה על ידי מישהו שלא היה באנגליה מעולם. [את הסיפור סיפר רבי שבתי יודלביץ בתום השלושים לפטירתו, אבל היו שידעו זאת קודם לכן]

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה