דרוש מידע מתכנתת? יש מה ללמוד הנדסאית תוכנה בגיל 40, או שמאוחר מידי?

QA Automation

משתמש מקצוען
תראי, א"א להגיד על אשת חינוך מדהימה ומופלאה שהיא קרייריסטית, זה שומט את הקרקע מתחת לרגליים של אנשי החינוך. ומי יגיד את זה? המורות שתחתיה?
אבל בפירוש דברו על עבודה משרדית, נגד נשים שחוזרות ב16:00.
להזכירך, כל הנושא של צהרונים מסובסדים בריכוזים החרדיים הוא די חדש. לפני 12 שנה לא היתה בעיה למצוא מקום במעון בערים חרדיות.
אני חושבת שכל ההבדל הוא בין קריירה חילונית לבין קריירה חרדית, זה הכל. משם מתחיל כל הדיון.
אם זה קריירה חרדית קרי מפקחת זה באמת שליחות, ועבודה שיש בה ערך אמיתי מלבד פרנסה, וקריירה חילונית פחות.
אבל מה אני אגיד לך, אין לי מה לזרוק אבן בבור שאני שותה ממנו מים, אולי את צודקת, אני שקועה עמוק עמוק בתוך עולם הייטק וכמעט לא מכירה אנשים שעובדים במשהו אחר, רק מהצד שלי ושל בעלי אנחנו 14 אנשים שעובדים בהייטק על כל אגפיו.

nc

משתמש סופר מקצוען
אני חושבת שכל ההבדל הוא בין קריירה חילונית לבין קריירה חרדית, זה הכל. משם מתחיל כל הדיון.
אם זה קריירה חרדית קרי מפקחת זה באמת שליחות, ועבודה שיש בה ערך אמיתי מלבד פרנסה, וקריירה חילונית פחות.
אבל מה אני אגיד לך, אין לי מה לזרוק אבן בבור שאני שותה ממנו מים, אולי את צודקת, אני שקועה עמוק עמוק בתוך עולם הייטק וכמעט לא מכירה אנשים שעובדים במשהו אחר, רק מהצד שלי ושל בעלי אנחנו 14 אנשים שעובדים בהייטק על כל אגפיו.
לכן שאלתי קודם מה זה קריירה בעיניך. מה מפריע לך במושג.
כי אם זה השעות, הטירדות מעבר לשעות העבודה, הרצון להתקדם- אני לא רואה שום יתרון למפקחת ע"פ הייטקיסטית. אולי ההיפך. למפקחת אין שום אפשרות לקחת פסקי זמן ושעות שהן קודש לבית.

למה הערך המוסף של עבודה עם שליחות משנה את התמונה? ואם אני מפתחת מערכות רפואיות מצילות חיים?

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
קריירה לא יכולה להיות חילונית או חרדית.
אלו אנשים שמשתייכים לקבוצה כזו או אחרת.
ובשמיים לא נמדדים לפי מעשים חרדים או חילונים אלא מותר ואסור, מצווה ועבירה.
ואם ילד מחכה לאמא שלו עד בוש או שהיא נעדרת מאסיפות הורים העובדה שהיא "מפקחת בקריירה חרדית" לא תפצה על החסר שלו.

QA Automation

משתמש מקצוען
לכן שאלתי קודם מה זה קריירה בעיניך. מה מפריע לך במושג.
כי אם זה השעות, הטירדות מעבר לשעות העבודה, הרצון להתקדם- אני לא רואה שום יתרון למפקחת ע"פ הייטקיסטית. אולי ההיפך. למפקחת אין שום אפשרות לקחת פסקי זמן ושעות שהן קודש לבית.

למה הערך המוסף של עבודה עם שליחות משנה את התמונה? ואם אני מפתחת מערכות רפואיות מצילות חיים?
ואני עניתי שזה לא השעות ולא הכסף, אלא יותר הסגנון של העבודה ההשתייכות למשהו גדול, חזק, מרוויח, העולם הגדול, לטוס לנסיעות עבודה, פתאום אנשים מולי מתחילים לדבר ב"חילונית" אם את מבינה על מה אני מדברת.. סעודות שבת - עבודה, מפגשים משפחתיים - עבודה. עכשיו תגידי מה ההבדל בין אישה שמספרת על הצוות שלה לבין מורה שמספרת על התלמידות שלה? לטעמי יש הבדל אבל נראה לי זה השתבללות חסרת תוחלת.

צילומנציה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ואני עניתי שזה לא השעות ולא הכסף, אלא יותר הסגנון של העבודה ההשתייכות למשהו גדול, חזק, מרוויח, העולם הגדול, לטוס לנסיעות עבודה, פתאום אנשים מולי מתחילים לדבר ב"חילונית" אם את מבינה על מה אני מדברת.. סעודות שבת - עבודה, מפגשים משפחתיים - עבודה. עכשיו תגידי מה ההבדל בין אישה שמספרת על הצוות שלה לבין מורה שמספרת על התלמידות שלה? לטעמי יש הבדל אבל נראה לי זה השתבללות חסרת תוחלת.
אפילו בלי "העולם הגדול" ושות'
יש נשים שהמציאות של להרויח בענק לא עושה טוב לזוגיות שלהם וזה בלשון המעטה
היא התותחית- מרויחה 35K והבעל נבעך -במקרה שהוא עובד- מרויח שליש ממנה, ואם הוא אברך אז מכניס 0
"בעל המאה הוא בעל הדעה" -לא אני המצאתי,
מכירה אישית יותר מגבר אחד שבחדרי חדרים אומר שהיה מוותר על כל זה כדי לקבל בחזרה אשה ולא בוסית

מה יש

משתמש מקצוען
לא אין הבדל.
עכשיו תגידי מה ההבדל בין אישה שמספרת על הצוות שלה לבין מורה שמספרת על התלמידות שלה? לטעמי יש הבדל אבל נראה לי זה השתבללות חסרת תוחלת.
מקסימום המורה מרגישה אולי יותר בנח שהעבודה ממלאה את הראש שלה, בזמן לא מתאים.
כמובן כל עוד הסיפורים הם בטעם טוב הכל בסדר
אבל מורה שאי אפשר לנהל איתה שיחה 5 דקות בלי לשמוע על בית הספר שלה (גם שם יש צוות ומלאא רכילויות לא רק תלמידות)
אני לא מעריכה אותה במיוחד, וגם לא את היכולת שלה להפריד בית-עבודה.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
היא התותחית- מרויחה 35K והבעל נבעך -במקרה שהוא עובד- מרויח שליש ממנה, ואם הוא אברך אז מכניס 0
מכירה אישית יותר מגבר אחד שבחדרי חדרים אומר שהיה מוותר על כל זה כדי לקבל בחזרה אשה ולא בוסית
אלו נשים וגברים שחונכו לתפיסה מגדרית נוקשה של תפקידים ואפיונים. להכניס אנשים לתבניות במקום להבין שכשם שפרצופיהם שונים וכו'
ואלו גם בחורים ובחורות שחונכו להעריך ולתת את הסמכות רק למי שמביא כסף- מה שלא ממש מסתדר עם חינוך שהבעל יושב ולומד.
אז במקרה כזה הבעיות תצוצנה בעניין של הפרנסה
אבל בבית אחר הן תצוצנה אם הבעל פתאום ירצה לבשל או שהאשה לא תאהב לבשל.

ברכון

משתמש מקצוען
אז שתי הצדדים!!!!(הן הבעל, והן האשה)

צריכים ללכת ליעוץ....

רוב המתכנתות שאני מכירה, לא יוציאו הוצאה חריה ללא התיעצות עם הבעל ...

מה יש

משתמש מקצוען
ש נשים שהמציאות של להרויח בענק לא עושה טוב לזוגיות שלהם וזה בלשון המעטה
יש נשים שלא מבינות מהי זוגיות בריאה ולכן הענין הזה עושה להם לא טוב.
כל אשת אברך מרוויחה יותר ממנו, אפילו אם היא מלמדת בחינוך העצמאי
וזה לא אמור לגרום לה לנהל אותו
כי הוא בעלה. זה הכל.
וזה טיעון כל כך שוביניסטי שממש קשה לי לשמוע אותו מאישה.

ברכון

משתמש מקצוען
אלו נשים וגברים שחונכו לתפיסה מגדרית נוקשה.
וגם חונכו להעריך ולתת את הסמכות רק למי שמביא כסף- מה שלא ממש מסתדר עם חינוך שהבעל יושב ולומד.
אז במקרה כזה הבעיות תצוצנה בעניין של הפרנסה
אבל בבית אחר הן תצוצנה אם הבעל פתאום ירצה לבשל או שהאשה לא תאהב לבשל.
לצערי, זה אפילו מורכב יותר

(מכירה סיפור כזה, גם כשהאשה ממש לא היתה תכנתת, אבל כן היתה המפרנסת...)

דאון

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
ואם הוא אברך אז מכניס 0
אם הוא אברך ומכניס 0 אז גם בלי להרוויח בגדול הוא יכול להרגיש נחות. ויש מספיק אברכים כאלו שהמציאות שהם יושבים בכולל והאישה מפרנסת יחידה עושה לא טוב לזוגיות שלהם.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

כשלא לומדים לחיות בשותפות אלא מחונכים שזוגיות היא תחרות מתמדת ומשחק סכום אפס התוצאות הן כמעט תמיד עגומות.
בין בפרנסה ובין בשטחי חיים אחרים.

צילומנציה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אלו נשים וגברים שחונכו לתפיסה מגדרית נוקשה של תפקידים ואפיונים.
את מדברת על שובינסטים?
שימי את ה"דת" רגע בצד
אני שואלת- כמה מתוך הנשים המרויחות סכומים כאלו
תצלחנה להזדהות וליישם את שיטת "לדעת להכנע"?

אברך.

משתמש מקצוען
ממש לא קשור, כל אדם לפי טבעו יש שתלטנית ובוסית ויש נכנעת, יש בזבזנית ויש קמצנית וכו' וכו'
ואני מכיר חברים שלי שעובדים מצאת החמה עד צאת הנשמה והאישה יושבת בבית ולא מפסיקה לקנות בגדים כל שני וחמישי ולבזבז כספים בכוח ולא מפסיקה לפקח עליו ולגעור בו...

ברכון

משתמש מקצוען
יש נשים שלא מבינות מהי זוגיות בריאה ולכן הענין הזה עושה להם לא טוב.
כל אשת אברך מרוויחה יותר ממנו, אפילו אם היא מלמדת בחינוך העצמאי
וזה לא אמור לגרום לה לנהל אותו
כי הוא בעלה. זה הכל.
וזה טיעון כל כך שוביניסטי שממש קשה לי לשמוע אותו מאישה.
אגב, אם הוא אברך, - האשה לפחות לא יודעת כמה הוא באמת יכול להרויח...

אבל אם הוא עובד ואשתו מרויחה פי 5 ממנו?

זה ממש לא קשור ,

זוגיות בריאה , ל א נמדדת יכולת הפרנסה של כל אחד מבני בזוג,

ואגב, אגבר כזה שמעדיך שאשתו לא תרויח ככ הרבה - כי הוא מרגיש "מוקטן" מזה..

זה לא בהכרח כי אשתו היא "הבוסית" שלו.....

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
את מדברת על שובינסטים?
לא.
שימי את ה"דת" רגע בצד
לא קשור לדת בהכרח
אלא לראיית עולם נוקשה ובלתי גמישה.
לחינוך שאומר שבני זוג נמצאים בתחרות על המקום הראשון, שרק מי שמביא כסף הוא מאן דאמר.
אני שואלת- כמה מתוך הנשים המרויחות סכומים כאלו
תצלחנה להזדהות וליישם את שיטת "לדעת להכנע"?
בואי נלך אחורה: ממתי לדעת להיכנע היא שיטה שיש ללכת לאורה? היא נמסרה לנו משמיים ביחד עם לוחות הברית?
בעיני היא שיטה מניפולטיבית ושתלטנית מאין כמוה. במקום לראות את המשותף ולראות כל אדם כפי שהוא באמת על כל המכלול היחודי רק לו יוצקים אותו לתבנית גנרית ומחליטים מה הוא מרגיש, מה הוא אמור להרגיש שאם נעשה כך וכך זה יגרום לו להרגיש טוב.

QA Automation

משתמש מקצוען
אז שתי הצדדים!!!!(הן הבעל, והן האשה)

צריכים ללכת ליעוץ....

רוב המתכנתות שאני מכירה, לא יוציאו הוצאה חריה ללא התיעצות עם הבעל ...
לא רק זה.
רוב מוחלט של הנשים שאני מכירה בפרט אלה שנשואות לאברכים בתוך הזוגיות הן כן מצליחות להשאיר את העבודה בחוץ,

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי

תחושת פטרונות על הבעל בדרך כלל מקיפה את כל תחומי החיים
מדובר לרוב באישה ש-ט-ל-ת-נ-י-ת
אם זה כמה שעות הוא למדהיום
מתי קם לתפילה
וכו
כן,מכירה כאלו,וזה נורא ואיום!!!
אישה שסובלת מהתסמונת הזו
לא משנה כמה תרוויח תעשה מהבעל שלה קציצה..

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  14  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה