דרוש מידע מתכנתת? יש מה ללמוד הנדסאית תוכנה בגיל 40, או שמאוחר מידי?

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
באמת אף פעם לא הבנתי מה גורם לאנשים ללכת לכאלו מקומות.
מתכוונת אגב לחברות כ״א חילוניות.
בחברות חרדיות אני מבינה מעולה שיש שיקולים שונים שגורמים לנשים לעשות שיקול ולהעדיף את החממה ואת היתרונות הנדירים שבה, תמורת ירידה מסוימת בשכר, שמילא חצי ממנה היה הולך למיסים.
גם אם אישית לא בחרתי בזה.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
את כתבת פרייארית, לא פה, באשכול אחר.
ואני לא אוהבת שהשיח בפסים אישיים.
אני מוכרת פה ולא מתאים לי להתנצל ולפרט כמה השכר שלי.

אז אני כן מכירה.
ואולי זו דוגמא לכך שנשים עם קצת יותר ניסיון ממך, מכירות גם יותר את השוק, את האפשרויות השונות והשיקולים המגוונים.
אז קודם כל מתנצלת,
אבל אם היא עובדת דרך חברת כח אדם ב10 פחות ממה שיכולה לקבל אין לזה שם אחר,

אשמח מאוד שתכתבי לי בפרטי שמות של מקומות, כי ממה שאני מכירה זאת תקרת הזכוכית. (לא כולל מניות ובונוסים)

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אבל אם היא עובדת דרך חברת כח אדם ב10 פחות ממה שיכולה לקבל אין לזה שם אחר,
לא נכון.
מתכוונת אגב לחברות כ״א חילוניות.
בחברות חרדיות אני מבינה מעולה שיש שיקולים שונים שגורמים לנשים לעשות שיקול ולהעדיף את החממה ואת היתרונות הנדירים שבה, תמורת ירידה מסוימת בשכר, שמילא חצי ממנה היה הולך למיסים.
גם אם אישית לא בחרתי בזה.

אשמח מאוד שתכתבי לי בפרטי שמות של מקומות, כי ממה שאני מכירה זאת תקרת הזכוכית. (לא כולל מניות ובונוסים)
אין לי שום עניין להוכיח את זה.
בטח לא להתחיל לפרט בהודעות פרטיות.
רק רציתי שתביני שלא כל מה שאת לא מכירה לא קיים. זה הכל.

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני חושבת שמי שאחרי 10-20 שנות נסיון בהוראה מרויחה ככה. צריכה לבדוק אם היא מתאימה להייטק.
בהבט של הדרייב הפנימי, לשווק את עצמה, לדחוף את עצמה, לנהל מו"מ, וגם אחרי שהיא מתקבלת לא לשבת בשקט בפינה אלא לנסות להתקדם הלאה.
אם זו היתה מורה שמרויחה 10-12 או יותר ורוצה להרויח 30 אז זה היה נשמע לי יותר הגיוני.
אבל אחת שלא הגיעה לתקרת השכר במקצוע שלה. אולי היא חושבת שבענף מקביל יהיה קל יותר. אבל באפן כללי כדי להרויח טוב צריך מנוע פנימי והשקעה מרובה. ולכאורה יש לה מה לעבוד על עצמה בקטע הזה.
לא נעים לומר אבל מקומות עבודה חרדיים בפרט מוסדות חינוך לא מאד מעודדים ליזמות ודרייב. להיות יסמן זה יתרון אצל רבים מהם.
ההבדל בולט אפילו מול מוסדות חינוך של ממ"ד בהם מי שרוצה להתקדם צריכה להוכיח את עצמה מאד בטח מול הפיקוח של חמ"ד.
זה משהו שצריכים ללמוד במשך שנים בשוק הפרטי וגם זה לא תמיד קורה.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אין לי שום עניין להוכיח את זה.
בטח לא להתחיל לפרט בהודעות פרטיות.
רק רציתי שתביני שלא כל מה שאת לא מכירה לא קיים. זה הכל.
אז כבר הגעת לפסים אישיים :)
ויכול להיות מאוד שאני לא מכירה הכל :)
אבל אני מכירה הרבה מאוד בשוק החילוני וזאת פעם ראשונה שאני שומעת אז חשוב לי להבין מאיפה זה מגיע.
כי זה לא מה שאני מכירה

i am

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מכיוון שאני מוכרת פה בשם ומלכות להרבה ניקיות מעדיפה שלא לפרט.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לא נעים לומר אבל מקומות עבודה חרדיים בפרט מוסדות חינוך לא מאד מעודדים ליזמות ודרייב. להיות יסמן זה יתרון אצל רבים מהם.
ההבדל בולט אפילו מול מוסדות חינוך של ממ"ד בהם מי שרוצה להתקדם צריכה להוכיח את עצמה מאד בטח מול הפיקוח של חמ"ד.
זה בדיוק הענין. אז איך היא נשארה במקום כזה?
הרי בכל הענפים מי שרוצה להצליח מחפש, עובר, מתמקח וככה לאט לאט מגדיל את השכר שלו.
גם בהוראה יש כאלו שיעלו מיסודי לתיכון, מחרדי לממד, יחפשו ריכוז כלשהו, ישלבו הוראה במסלול. ויקבלו תלמידות פרטיות.
מישהי ששנים היתה מורה בכתה ג', גדלה את הילדים בנחת וטענה על הספסל בגינה שהיא רק עושה את ההשתדלות ופרנסה מהשמיים. ועכשיו פתאם נראה לה הייטק?
לי זה נראה קפיצה גבוהה מדי.
כבר ראיתי בנות שלמדו הייטק ולא מצאו עבודה שנה והלכו לעשות משהו אחר. שלא יקרה לה משהו דומה. (בסוף יש סיבה למה מישהי אחת נקלעה לתרחיש כזה ואחרת תספר לנו פה שהיא מרויחה 30 אחרי שנתיים נסיון)

ברכון

משתמש מקצוען
אכן,

וזה השינוי הענק שקמא טק מוביל....

מעבר להכנסה למקומות "הכי הכי"

עצם הרעיון של תלמדי, תשברי את השיניים ותציליחי (כמובן שלא תמיד)

נ.ב. יש בזה חסרון מבחינה מסוימת,

ואני אומרת את זה רק לאחרונה ממש,(כי עד עכשיו לא נתקלתי בזה)

יצא לי לדבר עם כמה בנות צוציקיות ממש,

שתמיד היה להם "דקדוקי עניות" - מגיעות מבתים אברכיים, שהיו צריכת לעשות ביביסיטר כדי לממן את המחנה...

ופתאום ברגע אחד, התהפך הגלגל ובחורה בת 20 מרויחה בערך, כמס' שנות גילה ויותר מזה.

בנוסף לכך שמלווה לכך "הילה" של ההיא שהצליחה לשבור את תקרת הזכוכית....

לפעמים אי אפשר להאמין שמדובר באותה בחורה, שדיברת איתה לפני כחצי שנה....

(כשמורות שלנו דיברו איתנו על "לא לעשות קרירה", לא הבנתי מה הן רוצות ומה אני שונה, מחברתי שלמדה הנה"ח ועובדת במשרד עם הרבה יותר חילונים ממני, אחרי שדיברתי עם כמה בחורות - אני מקווה ומאמינה שהם לא מדגם מיצג, שהולכות בראש חוצות עם קפוצונים /תיקי גב של החברה בה הם עובדות, וכל הראש שלהם רק סביב העבדה וכמה הן מרויחות לעומת אחרים.... התחלתי קצת להבין :) )

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
זה בדיוק הענין. אז איך היא נשארה במקום כזה?
הרי בכל הענפים מי שרוצה להצליח מחפש, עובר, מתמקח וככה לאט לאט מגדיל את השכר שלו.
גם בהוראה יש כאלו שיעלו מיסודי לתיכון, מחרדי לממד, יחפשו ריכוז כלשהו, ישלבו הוראה במסלול. ויקבלו תלמידות פרטיות.
מישהי ששנים היתה מורה בכתה ג', גדלה את הילדים בנחת וטענה על הספסל בגינה שהיא רק עושה את ההשתדלות ופרנסה מהשמיים. ועכשיו פתאם נראה לה הייטק?
לי זה נראה קפיצה גבוהה מדי.
כבר ראיתי בנות שלמדו הייטק ולא מצאו עבודה שנה והלכו לעשות משהו אחר. שלא יקרה לה משהו דומה. (בסוף יש סיבה למה מישהי אחת נקלעה לתרחיש כזה ואחרת תספר לנו פה שהיא מרויחה 30 אחרי שנתיים נסיון)
התשובה בגוף השאלה. מקומות שיש בהם קביעות בניגוד לשוק הפרטי ואין מדידת הישגים על בסיס תדיר מורידים את פריון העבודה.
היעדר היצע משרות מספק בתחום ההוראה ותנאי שכר שלא מובילים לשומקום במוסדות החרדיים גם עושים את שלהם ומייאשים את המורות.
וגם בחינוך הסמינרי שקושר בין יזמות וראש גדול לקריירה שהיא כידוע מושג מגונה ושם נרדף לאמא מזניחה.
כן אני צינית אבל החינוך במקומות רבים גם במסלולים שאינם הוראה יוצר אצל התלמידות קונוטציה חיובית למושג ראש קטן.
יותר מדי נשים ראיתי שמגיעות למשרדים ובטוחות שהמסלול היחיד לשרוד במקום מעורב הוא להיות אנטיפתית וראש קטן.
יובהר: אני מכירה מורות מדהימות עם ראש גדול. אבל לא תמיד הן מתוגמלות ופעמים רבות מדי ההנהלה דואגת להכות על ראשן שלא תצמחנה.

nc

משתמש סופר מקצוען
יש תקרת זכוכית של 40, לא מכירה מישהי שהצליחה להגיע בתפקידי פיתוח בחברות שהן לא גאמפה ליותר מיזה,
השאלה כמה ניסיון יש לך? מה הרמה שלך בכתיבת קוד?
כמה את את מכירה דיזיין של תוכנה? (חשוב מאוד)
איך את עם אנגלית? (לא מה את יודעת ... כי לומדים תוך כדי)
מאיפה הבאת את זה? יש לך נתוני שכר של עובדים מנוסים בחברות שהן לא גאמפא? (זה עם א' בסוף, את יודעת, ראשי תיבות)

nc

משתמש סופר מקצוען
נ.ב. יש בזה חסרון מבחינה מסוימת,

ואני אומרת את זה רק לאחרונה ממש,(כי עד עכשיו לא נתקלתי בזה)

יצא לי לדבר עם כמה בנות צוציקיות ממש,

שתמיד היה להם "דקדוקי עניות" - מגיעות מבתים אברכיים, שהיו צריכת לעשות ביביסיטר כדי לממן את המחנה...

ופתאום ברגע אחד, התהפך הגלגל ובחורה בת 20 מרויחה בערך, כמס' שנות גילה ויותר מזה.

בנוסף לכך שמלווה לכך "הילה" של ההיא שהצליחה לשבור את תקרת הזכוכית....

לפעמים אי אפשר להאמין שמדובר באותה בחורה, שדיברת איתה לפני כחצי שנה....

(כשמורות שלנו דיברו איתנו על "לא לעשות קרירה", לא הבנתי מה הן רוצות ומה אני שונה, מחברתי שלמדה הנה"ח ועובדת במשרד עם הרבה יותר חילונים ממני, אחרי שדיברתי עם כמה בחורות - אני מקווה ומאמינה שהם לא מדגם מיצג, שהולכות בראש חוצות עם קפוצונים /תיקי גב של החברה בה הם עובדות, וכל הראש שלהם רק סביב העבדה וכמה הן מרויחות לעומת אחרים.... התחלתי קצת להבין :) )
אני לא אוהבת את השיח הזה. הוא זה שיצר את מטריקס תלפיות, מתוך כוונה להגביל את שכר הנשים החרדיות כדי שלא ירימו את האף.

בעיני ,זה אומר שאין חינוך אמיתי לבנות לחיי צניעות , אלא מסתמכים על זה שלא יהיה להן מספיק כסף.
יתכבדו המורות החשובות ויחנכו בהתאם למציאות ולדור.

להגיד שכל מי שמרוויחה הרבה "הראש שלה סביב עבודה וכמה היא מרויחה לעומת אחרים" זאת השמצה פרועה, זולה וחסרת בסיס.
על החתום,
עובדת שהולכת עם תיק גב של העבודה (הוא מעולה למחשב הנייד). אף פעם לא שמעתי שזו עבירה.

תוכנית

משתמש פעיל
נכון,
הגדרת את זה נכון
אבל ככה היא חיה, ניסתה בתחילה ליזום להצליח
עד שסוף סוף נכנסה לביה"ס עם תקן
שם יזמה ויזמה (הכל כמובן בהתנדבות...)
אבל באמת הגישה שם שונה מאוד משוק ההיטק... (למי שמכירה)
מותר לך לתת וליזום הכל בתחום הנתינה לביה"ס, אבל חלילה להרים את הראש מבחינת דברים אחרים.
אין לה גישה למחשב,
היתה בטוחה שהיא מלך העולם, מרוויחה יפה (כך היה שהתחילה... באופן יחסי לשכר אז...)
ופתאום לאחרונה התחילה לשמוע שיש עולם אחר...
אצלה במקום העבודה, אין מציאות של התקדמות
לעבור לממד זה בעייתי בשבילה (ללמד בנים, השקפה וכד')
ולא רוצה להכנס לממ"ח (שוב, מסיבות השקפתיות)
שיעורים פרטיים היא עושה, אפ' הוציאה איזה ספר לימוד, אבל זה לא זה... זה קצת בונוסים מהצד לא יותר
כמו"כ המציאות של ההוצאות שלה השתנו (בת במסלול, בן בישיבה, החתונות על הדלת...) והשכר כבר לא מספק...
היא באמת לא האדם שירוץ כל חצי שנה לעבור עבודה, יותר שמרנית...
היא באמת מתלבטת מאוד מה לעשות
יש לכם המלצה על יועצת מתחום ההיטק שתתאים לה?

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בעיני ,זה אומר שאין חינוך אמיתי לבנות לחיי צניעות , אלא מסתמכים על זה שלא יהיה להן מספיק כסף.
וזה אומר (בפעם המליון) שמחנכים אותן לקשור בין יכולת השתכרות לאישרור פנימי ודימוי עצמי וגם סמכות.
חבל.

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
עובדת שהולכת עם תיק גב של העבודה (הוא מעולה למחשב הנייד). אף פעם לא שמעתי שזו עבירה.
פספסתי את זה בהודעה המקורית.
שהמורה תסחוב 7 שנים מחשב בתיק יד. נראה אם היא לא ׳תשבר׳

ברכון

משתמש מקצוען
אני לא אוהבת את השיח הזה. הוא זה שיצר את מטריקס תלפיות, מתוך כוונה להגביל את שכר הנשים החרדיות כדי שלא ירימו את האף.

יתכבדו המורות החשובות ויחנכו בהתאם למציאות ולדור.

להגיד שכל מי שמרוויחה הרבה הראש שלה סביב עבודה וכמה היא מרויחה לעומת אחרים זאת השמצה פרועה, זולה וחסרת בסיס.
על החתום,
ממש לא אמרתי את זה,

-וממש מעריכה את קמא טק על העבודה שלהם (העבודה המעשית והעבודה התודאתית!!)

רק מדגישה שזה חייב לבוא עם חינוך חזק מהבית.

ונגד סגנון של מטריקס ודמיו....

וכן המציאות היא שזה יותר נפוץ היום ממה שהיה לפני עשר שנים...

ואני לא אומרת את זה סתם... את מוזמנת לבדוק מה קורה היום בסמינר וולף/ החדש...

nc

משתמש סופר מקצוען
נכון,
הגדרת את זה נכון
אבל ככה היא חיה, ניסתה בתחילה ליזום להצליח
עד שסוף סוף נכנסה לביה"ס עם תקן
שם יזמה ויזמה (הכל כמובן בהתנדבות...)
אבל באמת הגישה שם שונה מאוד משוק ההיטק... (למי שמכירה)
מותר לך לתת וליזום הכל בתחום הנתינה לביה"ס, אבל חלילה להרים את הראש מבחינת דברים אחרים.
אין לה גישה למחשב,
היתה בטוחה שהיא מלך העולם, מרוויחה יפה (כך היה שהתחילה... באופן יחסי לשכר אז...)
ופתאום לאחרונה התחילה לשמוע שיש עולם אחר...
אצלה במקום העבודה, אין מציאות של התקדמות
שיעורים פרטיים היא עושה, אפ' הוציאה איזה ספר לימוד, אבל זה לא זה... זה קצת בונוסים מהצד לא יותר
כמו"כ המציאות של ההוצאות שלה השתנו (בת במסלול, בן בישיבה, החתונות על הדלת...) והשכר כבר לא מספק...
היא באמת מתלבטת מאוד מה לעשות
יש לכם המלצה על יועצת מתחום ההיטק שתתאים לה?
אישה שרוצה לעבור להייטק לא יכולה ללמד בממ"ד או ממ"ח? לא נשמע סביר

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מעלה נקודה למחשבה.
לא בטוח שתתאים לה עבודה בתל אביב ההיטקיסטית.
(ז״א, בטוח שלא לפי ההערות שלך)
ובחממה חרדית קשה להגיע לשכר גבוה.
זה אמנם קיים, אבל נדיר יותר.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה