עוגות/עוגיות מתכונים של אביגיל מייזליק . באיזה כוס היא משתמשת?

פרידא

משתמש מקצוען
אני תמיד מסתבכת עם זה. זה ממש משמעותי לכמויות אם זו כוס מדידה או כוס רגילה.
מישהי יודעת?
 

פרידא

משתמש מקצוען
יש לך מתכון טוב ?
אשמח לשיתוף
מתכון מעולה
אני מכינה המון - (בד"כ שמה עוד שמן במקום שמן קוקוס (פשוט כי בד"כ אין לי) ,יכול להיות שעם שמן קוקוס יוצא יותר רך)

עוגיות קוואקר וקקאו פריכות
60 עוגיות

3 כוסות קמח מלא/כוסמין מלא
1/2 3 כוסות קוואקר/שיבולת שועל
1/2 2 כוסות סוכר חום
6 כפות קקאו כהה
1/2 1 שקיקי אבקת אפיה
כוס שמן רגיל
1/2 כוס שמן קוקוס
3 ביצים
5-6 כפות מים
3 כפיות תמצית וניל

מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים 3 תבניות בנייר אפיה
מערבלים במיקסר את כל החומרים במהירות נמוכה,עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה
מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ
מניחים את הכדורים במרחק מה זה מזה בתבנית
מדי פעם מרטיבים שוב את הידיים כשהבצק מתחיל להידבק
משטחים את הכדורים לעיגולים
אופים רבע שעה כל תבנית. עד שהעוגיות יציבות למגע

מצננים ומעבירים לצנצנת סגורה לאחסון
 

פרידא

משתמש מקצוען
שאלתי בגלל העוגה הזו-

יצאה עוגה ממש טעימה, אבל קצת נמוכה.
הכנתי עם כוס שתיה חמה כי התלבטתי איזו כוס היא מתכוונת.
עכשיו אני רוצה להכין שוב, בעז"ה אכין עם כוס מדידה. כנראה שיצא יותר גבוה. (ועוד יותר טעים:))
 

ביחד ננצח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
שאלתי בגלל העוגה הזו-

יצאה עוגה ממש טעימה, אבל קצת נמוכה.
הכנתי עם כוס שתיה חמה כי התלבטתי איזו כוס היא מתכוונת.
עכשיו אני רוצה להכין שוב, בעז"ה אכין עם כוס מדידה. כנראה שיצא יותר גבוה. (ועוד יותר טעים:))
למה זה חסום?
 

ביחד ננצח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
ניסיתי גם שבוע שעבר וזה לא נפתח
מצאתי את המתכון גם בערוץ 7










עוגת קפה מופלאה
אל תראוני שאני שחרחורת. העוגה הפשוטה הזאת היא אחד המתכונים המצליחים ביותר שלי, והיי, היא בכלל לא מתכון שלי. אלו בדרך כלל המתכונים הטובים ביותר שיש - קיבלתי את המתכון מהבת שלי, שקיבלה אותו מהדודה של בעלה, שקיבלה אותו מחברה וכנראה שיש לו עוד שושלת ארוכה.
עוגה כל כך פשוטה, רכה, אוורירית וטעימה באופן מיוחד. היא נראית פשוטה מאוד, אבל יש לה כוח משיכה שמעט עוגות מצליחות ליצור. המהירות שבה היא נעלמת מהמגש מפתיעה אותי בכל פעם, כי בני משפחתי לא כל כך משתגעים על עוגות ועוד עוגות פרווה. אז למדתי להכין ממנה שתיים, וגם הן מתחסלות בקצב מופלא.
חשוב לשים לב: המתכון כולו מתבסס על קצף של ביצים שלמות. קצף כזה חייב שמונה דקות הקצפה על השעון, במהירות הגבוהה ביותר, ורצוי במיקסר עומד ולא ידני. בכל מקרה, הוא צריך להכפיל פי ארבעה את נפחו, אחרת העוגה לא תהיה טעימה כמו שהיא יכולה להיות.
דרגת קושי:

קלה
זמן אפייה:
30-25 דקות
12 מנות
לעוגה:

4 ביצים
¾ כוס סוכר
כוס וחצי קמח
שקית אבקת אפייה
4 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
⅔ כוס שמן
כף וחצי קפה נמס
לציפוי:
2 כפות שמן
100 גרם אבקת סוכר
כפית וחצי קפה נמס
3 כפות מים רותחים
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. שמים את הביצים השלמות והסוכר במיקסר ומקציפים 8 דקות במהירות הגבוהה ביותר, עד לקבלת קצף בהיר מאוד ותפוח. מכבים את המיקסר ומוסיפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הפודינג והשמן. ממיסים את הקפה ברבע כוס מים רותחים ומערבבים היטב, מוסיפים עוד רבע כוס לקבלת חצי כוס של קפה פושר. מפעילים את המיקסר על המהירות הנמוכה ביותר ומוסיפים את הקפה בהדרגה לתוך התערובת. ממשיכים להקציף במהירות נמוכה עד שכל התערובת אחידה, דקה או שתיים. משמנים תבנית בינונית עגולה או מלבנית. יוצקים את התערובת ואופים 30-25 דקות, רק עד שהעוגה מתייצבת וקיסם שמוחדר פנימה יוצא יבש, אך היא עדיין רכה וקפיצית למגע.
כמה דקות לפני סיום האפייה מכינים את הציפוי: מערבבים יחד את הקפה הנמס עם המים הרותחים ומעבירים בקערית. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לקבלת קרם אחיד. ברגע שהעוגה החמה יוצאת מהתנור, יוצקים עליה בעדינות את הציפוי ומורחים אותו באופן אחיד על כל העוגה.
 

סטודיו בול

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הבעיה שלפעמםי כותבים 250 לפעמים 240
כוס מדידה.

בכל המתכונים ה'מקצועיים' משתמשים בכוס מדידה, במיוחד כשלא מציינים אחרת.
רק במתכונים שעוברים מפה לאוזן, או כאן בפרוג, משתמשים בכוס חד פעמית.
 

יחדיו

משתמש פעיל
כוס מדידה זה לא כמו כוס חדפ חם ?
יש משהו יותר נוח לטפות עם חדפ חם מאשר חדפ קר
 

נחמה למה

משתמש מקצוען
כוס מדידה זה לא כמו כוס חדפ חם ?
יש משהו יותר נוח לטפות עם חדפ חם מאשר חדפ קר
לא!
כוס חד"פ חם (רגיל, לא הכוסות הענקיות) זה 200 מ"ל
חד"פ קר (בד"כ) 180 מ"ל
כוס מדידה 240 מ"ל
וברור שהשינוי בגודל הכוס מאד משפיע על התוצאה הסופית! נגיד כתוב במתכון 2 כוסות קמח והכונה לכוס חד"פ ושמת 2 כוסות מדידה - זה עוד רבע מהכמות שנדרשה!
אני גם חושבת שיותר נוח חד"פ חם ומשתמשת תמיד בכוס כזאת. אם המתכון לפי 180 אני פשוט לא ממלאת את הכוס עד למעלה אלא קצת פחות.
 

דג סקרן

משתמש רשום
כוס חד"פ חם, זה כוס קרטון בגודל הנפוץ, שנקרא לפעמים כוס "OZ-8" (8 אונס) = 236.5 מ"ל.
 

yudb

משתמש סופר מקצוען
אני ידעתי תמיד שכוס במתכון = 200 מל
זה לא נכון?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צח

א מִזְמוֹר שִׁירוּ לַיי שִׁיר חָדָשׁ כִּי נִפְלָאוֹת עָשָׂה הוֹשִׁיעָה לּוֹ יְמִינוֹ וּזְרוֹעַ קָדְשׁוֹ:ב הוֹדִיעַ יי יְשׁוּעָתוֹ לְעֵינֵי הַגּוֹיִם גִּלָּה צִדְקָתוֹ:ג זָכַר חַסְדּוֹ וֶאֱמוּנָתוֹ לְבֵית יִשְׂרָאֵל רָאוּ כָל אַפְסֵי אָרֶץ אֵת יְשׁוּעַת אֱלֹהֵינוּ:ד הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ פִּצְחוּ וְרַנְּנוּ וְזַמֵּרוּ:ה זַמְּרוּ לַיי בְּכִנּוֹר בְּכִנּוֹר וְקוֹל זִמְרָה:ו בַּחֲצֹצְרוֹת וְקוֹל שׁוֹפָר הָרִיעוּ לִפְנֵי הַמֶּלֶךְ יי:ז יִרְעַם הַיָּם וּמְלֹאוֹ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:ח נְהָרוֹת יִמְחֲאוּ כָף יַחַד הָרִים יְרַנֵּנוּ:ט לִפְנֵי יי כִּי בָא לִשְׁפֹּט הָאָרֶץ יִשְׁפֹּט תֵּבֵל בְּצֶדֶק וְעַמִּים בְּמֵישָׁרִים:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

ותשובה ותפילה וצדקה • אתגר 111

לוח מודעות

למעלה