עוגות/עוגיות מתכונים של אביגיל מייזליק . באיזה כוס היא משתמשת?

נחמה למה

משתמש מקצוען
אני ידעתי תמיד שכוס במתכון = 200 מל
זה לא נכון?
אני בד"כ גם שמה ככה, לכן הופתעתי כשראיתי מה היא כתבה. כתבתי כאן בפרוג כי בדיוק מישהו הקפיץ את האשכול.
אבל נראה לי שבד"כ במתכונים (לא יודעת אם בשל אביגיל) יש משקל / מ"ל בנוסף לכמות הכוסות
כך שאני מחשבת לאיזה גודל כוס התכוונה המתכונאית.
 

yudb

משתמש סופר מקצוען
אני בד"כ גם שמה ככה, לכן הופתעתי כשראיתי מה היא כתבה. כתבתי כאן בפרוג כי בדיוק מישהו הקפיץ את האשכול.
אבל נראה לי שבד"כ במתכונים (לא יודעת אם בשל אביגיל) יש משקל / מ"ל בנוסף לכמות הכוסות
כך שאני מחשבת לאיזה גודל כוס התכוונה המתכונאית.
לרוב אני משתמשת במתכונים שאנשים נותנים לי.
או שכתובים בפרוג למשל...
לא ראיתי שמציינים לאיזה כוס הכוונה
 

נחמה למה

משתמש מקצוען
לרוב אני משתמשת במתכונים שאנשים נותנים לי.
או שכתובים בפרוג למשל...
לא ראיתי שמציינים לאיזה כוס הכוונה
ברגיל, במתכונים שעוברים מפה לאוזן יש או כוסות של 200 או כוסות של 180..
לדעתי לא כ-ז-ה משמעותי...
ההפתעה שלי הייתה שאביגיל מייזליק, כמתכונאית, מצופה ממנה להשתמש בכוס מדידה (240), לא?
 

דג סקרן

משתמש רשום
אני מעלה תמונות מתוך הספר של מייזליק "מאכלים חלביים" שיצא לאור ב־2005, בספר הזה היא בחלק מהמתכונים הוסיפה לצד הכמות בכוסות גם כמות במ"ל (בעיקר כשזה לא כוסות שלמים).

היא סותרת את עצמה בין המתכונים לגבי גודל הכוס, בשני המכונים הראשונים שאני מעלה נראה שכוס = 200 מ"ל, ובשלישי נראה שכוס = 250 מ"ל וברביעי נראה שבכלל 240 מ"ל כמו כוס מדידה בישראל.
עמ' 125
1691887675861.jpeg
עמ' 126
1691887779047.jpeg
עמ' 24
1691888018219.jpeg

עמ' 59, כוס מדידה (240 מ"ל) של קמח שוקל 140 גר', ולפי החשבון 500 גר' זה כ־ 3.5 כוסות של 240
1691888673400.jpeg


גם עכשיו שהיא אמרה שכוונתה לכוס ח"פ היא לא ציינה כמה מ"ל ואולי היא משתמשת בכוס ח"פ של 200 שלפני זמן רב היה הסטנדרט ועדיין ניתן למצוא כאלה למי שמחפש זאת (מחברות יקרות)

בכלל הבלבול וחוסר האחידות בזה גורם לתסכול, כשמישהו נותן לי מתכון, אני תמיד מברר איזה כוס,
לדעתי ראוי לציין בכל מתכון איזה כוס, וודאי שמי שאינו משתמש בכוס מדידה ראוי שיציין זאת.

איני יודע אם בציבורים אחרים יש מי שכותב מתכונים שלא בכוס מדידה, המתכונים של צ. קרייזמן ע"ה הם בכוס 200 מ"ל (דורלקס ללא ידית), ואולי עוד כמה בציבור החרדי כתבו מתכונים במידה זו.

אגב ישנם בשוק כוסות מדידה של 250 מ"ל, וישנן מדינות שזה הסטנדרט.
 

כובע הנזיר

משתמש מקצוען
אני מעלה תמונות מתוך הספר של מייזליק "מאכלים חלביים" שיצא לאור ב־2005, בספר הזה היא בחלק מהמתכונים הוסיפה לצד הכמות בכוסות גם כמות במ"ל (בעיקר כשזה לא כוסות שלמים).

היא סותרת את עצמה בין המתכונים לגבי גודל הכוס, בשני המכונים הראשונים שאני מעלה נראה שכוס = 200 מ"ל, ובשלישי נראה שכוס = 250 מ"ל וברביעי נראה שבכלל 240 מ"ל כמו כוס מדידה בישראל.
עמ' 125צפה בקובץ המצורף 1440583עמ' 126צפה בקובץ המצורף 1440584עמ' 24
צפה בקובץ המצורף 1440585
עמ' 59, כוס מדידה (240 מ"ל) של קמח שוקל 140 גר', ולפי החשבון 500 גר' זה כ־ 3.5 כוסות של 240
צפה בקובץ המצורף 1440586

גם עכשיו שהיא אמרה שכוונתה לכוס ח"פ היא לא ציינה כמה מ"ל ואולי היא משתמשת בכוס ח"פ של 200 שלפני זמן רב היה הסטנדרט ועדיין ניתן למצוא כאלה למי שמחפש זאת (מחברות יקרות)

בכלל הבלבול וחוסר האחידות בזה גורם לתסכול, כשמישהו נותן לי מתכון, אני תמיד מברר איזה כוס,
לדעתי ראוי לציין בכל מתכון איזה כוס, וודאי שמי שאינו משתמש בכוס מדידה ראוי שיציין זאת.

איני יודע אם בציבורים אחרים יש מי שכותב מתכונים שלא בכוס מדידה, המתכונים של צ. קרייזמן ע"ה הם בכוס 200 מ"ל (דורלקס ללא ידית), ואולי עוד כמה בציבור החרדי כתבו מתכונים במידה זו.

אגב ישנם בשוק כוסות מדידה של 250 מ"ל, וישנן מדינות שזה הסטנדרט.
מצטרפת לתסכול.
מתכונאית ידועה ואהובה מאוד כאן באתר גם משתמשת בכוסות חפ של שתייה קרה, אבל אלה של ה200. כך עלה כשחלקתי על ההיתכנות של אחד המתכונים שפירסמה. נראה שכולן ידעו את זה חוץ ממני...
וברור שמתכון מקצועי מכוון לסטנדרט אחיד וידוע (כוס מדידה)
ולא משאיר מקום לניחושים.
מתפלאת מאוד על אביגיל והתשובה שלה בקטיפה. ממש מוזר. דנה לכף זכות שהתכוונה לכוס חפ חם שהוא בקירוב כוס מדידה של 240.
 

מייטי

משתמש פעיל
זה באמת מתסכל,
ומתכונים שעוברים אצלינו עוד מסבתא , איך יודעים באיזה כוס להשתמש???
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
זה באמת מתסכל,
ומתכונים שעוברים אצלינו עוד מסבתא , איך יודעים באיזה כוס להשתמש???
לגבי תבשילים אין משמעות לגודל כוס המדידה, בעוגות צריך לחלק בין עוגות של היום לעוגות של פעם. פעם כוס יכלה להיות כוס קטנה או ספל קפה והעוגה הצליחה, היום העוגות של הצעירות מכילות המון מרכיבים וזה דורש דיוק בכמויות ולכן יש משמעות לגודל הכוס המדידה ואפילו לגודל הביצים שבעוגה. אולי עדיף שבכל מטבח יהיה משקל קטן שעולה מאוד זול ולתת במתכונים שזה חשוב מידת משקל ולא כוס.
 

נחמה למה

משתמש מקצוען

יום טוב ושמח

משתמש רשום
שבוע שעבר בעיתון קטיפה היא ענתה למישהי ששאלה את השאלה הזאת שהיא תמיד משתשמשת בכוס חד פעמית במתכונים שלה
 

שדה אור

משתמש פעיל
על זה דיברנו... והעלו את השאלה והתשובה שלה.
@המטבח של סימא
היא כתבה שם שהיות ולא לכולם יש משקל מטבח - היא לא כותבת משקלים (למרות שראוי לעשות כך)
ראי לעיל.
לא הבנתי את התשובה שלה.
אז מה אם לא לכולם יש משקל?
לא חבל על כל מי שניסתה את המתכון והסתבכה?
סתם המלצה ממני-אין דבר נח ממשקל. חוסך כלים ובלאגן וממש לא דבר יקר.
 

נחמה למה

משתמש מקצוען
לא הבנתי את התשובה שלה.
אז מה אם לא לכולם יש משקל?
לא חבל על כל מי שניסתה את המתכון והסתבכה?
סתם המלצה ממני-אין דבר נח ממשקל. חוסך כלים ובלאגן וממש לא דבר יקר.
גם לדעתי :)
ואחרי זה נשים כותבות שהעוגות נפלו או יצאו דחוסות
והיא מוצאת להן פתרונות מסוג 'בית חולים מתחת לגשר' במקום לפתור את הבעיה הזאת מראש...

ושיהיה ברור - אני ממש אוהבת לנסות מתכונים חדשים, גם אם לא כתוב משקל לצידם
ואביגיל מייזליק היא אחת המתכונאיות המוצלחות!
 

מסטיק מנטה

משתמש פעיל
ניסיתי גם שבוע שעבר וזה לא נפתח
מצאתי את המתכון גם בערוץ 7










עוגת קפה מופלאה
אל תראוני שאני שחרחורת. העוגה הפשוטה הזאת היא אחד המתכונים המצליחים ביותר שלי, והיי, היא בכלל לא מתכון שלי. אלו בדרך כלל המתכונים הטובים ביותר שיש - קיבלתי את המתכון מהבת שלי, שקיבלה אותו מהדודה של בעלה, שקיבלה אותו מחברה וכנראה שיש לו עוד שושלת ארוכה.
עוגה כל כך פשוטה, רכה, אוורירית וטעימה באופן מיוחד. היא נראית פשוטה מאוד, אבל יש לה כוח משיכה שמעט עוגות מצליחות ליצור. המהירות שבה היא נעלמת מהמגש מפתיעה אותי בכל פעם, כי בני משפחתי לא כל כך משתגעים על עוגות ועוד עוגות פרווה. אז למדתי להכין ממנה שתיים, וגם הן מתחסלות בקצב מופלא.
חשוב לשים לב: המתכון כולו מתבסס על קצף של ביצים שלמות. קצף כזה חייב שמונה דקות הקצפה על השעון, במהירות הגבוהה ביותר, ורצוי במיקסר עומד ולא ידני. בכל מקרה, הוא צריך להכפיל פי ארבעה את נפחו, אחרת העוגה לא תהיה טעימה כמו שהיא יכולה להיות.
דרגת קושי:

קלה
זמן אפייה:
30-25 דקות
12 מנות
לעוגה:

4 ביצים
¾ כוס סוכר
כוס וחצי קמח
שקית אבקת אפייה
4 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
⅔ כוס שמן
כף וחצי קפה נמס
לציפוי:
2 כפות שמן
100 גרם אבקת סוכר
כפית וחצי קפה נמס
3 כפות מים רותחים
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. שמים את הביצים השלמות והסוכר במיקסר ומקציפים 8 דקות במהירות הגבוהה ביותר, עד לקבלת קצף בהיר מאוד ותפוח. מכבים את המיקסר ומוסיפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הפודינג והשמן. ממיסים את הקפה ברבע כוס מים רותחים ומערבבים היטב, מוסיפים עוד רבע כוס לקבלת חצי כוס של קפה פושר. מפעילים את המיקסר על המהירות הנמוכה ביותר ומוסיפים את הקפה בהדרגה לתוך התערובת. ממשיכים להקציף במהירות נמוכה עד שכל התערובת אחידה, דקה או שתיים. משמנים תבנית בינונית עגולה או מלבנית. יוצקים את התערובת ואופים 30-25 דקות, רק עד שהעוגה מתייצבת וקיסם שמוחדר פנימה יוצא יבש, אך היא עדיין רכה וקפיצית למגע.
כמה דקות לפני סיום האפייה מכינים את הציפוי: מערבבים יחד את הקפה הנמס עם המים הרותחים ומעבירים בקערית. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לקבלת קרם אחיד. ברגע שהעוגה החמה יוצאת מהתנור, יוצקים עליה בעדינות את הציפוי ומורחים אותו באופן אחיד על כל העוגה.
אני עושה את העוגה הזו קבוע עם כוסות מדידה ,מכפילה כמויות יוצאת עוגה בתבנית הח''פ הענקית גבוהה באופן מיוחד ומהממת!
אני שמה קרם קפה אחר ולא הזיגוג אבקת סוכר שהיא נותנת פה -כל קרם קפה יציב יהיה טעים ומפזרת ברס או אגוזים גרוסים
יוצא מושלם ונחתך מדהים!
 

פרידא

משתמש מקצוען
דרך אגב, למשתמשות במשקל. אפשר להניח את הקערה על המשקל ולאפס אותו ואז להכניס את המרכיבים אחד אחד ולאפס כל פעם. זה ממש נח!
 
אני עושה את העוגה הזו קבוע עם כוסות מדידה ,מכפילה כמויות יוצאת עוגה בתבנית הח''פ הענקית גבוהה באופן מיוחד ומהממת!
אני שמה קרם קפה אחר ולא הזיגוג אבקת סוכר שהיא נותנת פה -כל קרם קפה יציב יהיה טעים ומפזרת ברס או אגוזים גרוסים
יוצא מושלם ונחתך מדהים!
ואני קבוע עושה את העוגה הזו עם כוס חד-פעמי רגילה והיא יוצאת מעולה- גבוהה ואוורירית
 

הקוטב הצפוני

משתמש מקצוען
מתכון ישן וטוב.
יש לנו אותו מאיזה עלון ענתיקה...
ואגלה שלפעמים עשיתי בלי הקצפה ויצא מצוין...(מחוסר זמן)

עריכה- רואה שהמתכון קצת שונה, אז בלי אחריות על ההקצפה...
 

חיה4

משתמש מקצוען
יש לי כמה ספרים של אביגיל מיזליק שהיא מציינת שהיא משתמשת בכוס חד פעמית לא בכוס מדידה.
כנראה התיישרה עם מה שמקובל בציבור החרדי...
 

M. L.

משתמש פעיל
אני עושה את העוגה הזו קבוע עם כוסות מדידה ,מכפילה כמויות יוצאת עוגה בתבנית הח''פ הענקית גבוהה באופן מיוחד ומהממת!
אני שמה קרם קפה אחר ולא הזיגוג אבקת סוכר שהיא נותנת פה -כל קרם קפה יציב יהיה טעים ומפזרת ברס או אגוזים גרוסים
יוצא מושלם ונחתך מדהים!
אשמח לקבל את המתכון לקרם קפה
תודה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צח

א מִזְמוֹר שִׁירוּ לַיי שִׁיר חָדָשׁ כִּי נִפְלָאוֹת עָשָׂה הוֹשִׁיעָה לּוֹ יְמִינוֹ וּזְרוֹעַ קָדְשׁוֹ:ב הוֹדִיעַ יי יְשׁוּעָתוֹ לְעֵינֵי הַגּוֹיִם גִּלָּה צִדְקָתוֹ:ג זָכַר חַסְדּוֹ וֶאֱמוּנָתוֹ לְבֵית יִשְׂרָאֵל רָאוּ כָל אַפְסֵי אָרֶץ אֵת יְשׁוּעַת אֱלֹהֵינוּ:ד הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ פִּצְחוּ וְרַנְּנוּ וְזַמֵּרוּ:ה זַמְּרוּ לַיי בְּכִנּוֹר בְּכִנּוֹר וְקוֹל זִמְרָה:ו בַּחֲצֹצְרוֹת וְקוֹל שׁוֹפָר הָרִיעוּ לִפְנֵי הַמֶּלֶךְ יי:ז יִרְעַם הַיָּם וּמְלֹאוֹ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:ח נְהָרוֹת יִמְחֲאוּ כָף יַחַד הָרִים יְרַנֵּנוּ:ט לִפְנֵי יי כִּי בָא לִשְׁפֹּט הָאָרֶץ יִשְׁפֹּט תֵּבֵל בְּצֶדֶק וְעַמִּים בְּמֵישָׁרִים:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

ותשובה ותפילה וצדקה • אתגר 111

לוח מודעות

למעלה