אני מעלה תמונות מתוך הספר של מייזליק "מאכלים חלביים" שיצא לאור ב־2005, בספר הזה היא בחלק מהמתכונים הוסיפה לצד הכמות בכוסות גם כמות במ"ל (בעיקר כשזה לא כוסות שלמים).
היא סותרת את עצמה בין המתכונים לגבי גודל הכוס, בשני המכונים הראשונים שאני מעלה נראה שכוס = 200 מ"ל, ובשלישי נראה שכוס = 250 מ"ל וברביעי נראה שבכלל 240 מ"ל כמו כוס מדידה בישראל.
עמ' 125
צפה בקובץ המצורף 1440583עמ' 126
צפה בקובץ המצורף 1440584עמ' 24
צפה בקובץ המצורף 1440585
עמ' 59, כוס מדידה (240 מ"ל) של קמח שוקל 140 גר', ולפי החשבון 500 גר' זה כ־ 3.5 כוסות של 240
צפה בקובץ המצורף 1440586
גם עכשיו שהיא אמרה שכוונתה לכוס ח"פ היא לא ציינה כמה מ"ל ואולי היא משתמשת בכוס ח"פ של 200 שלפני זמן רב היה הסטנדרט ועדיין ניתן למצוא כאלה למי שמחפש זאת (מחברות יקרות)
בכלל הבלבול וחוסר האחידות בזה גורם לתסכול, כשמישהו נותן לי מתכון, אני תמיד מברר איזה כוס,
לדעתי ראוי לציין בכל מתכון איזה כוס, וודאי שמי שאינו משתמש בכוס מדידה ראוי שיציין זאת.
איני יודע אם בציבורים אחרים יש מי שכותב מתכונים שלא בכוס מדידה, המתכונים של צ. קרייזמן ע"ה הם בכוס 200 מ"ל (דורלקס ללא ידית), ואולי עוד כמה בציבור החרדי כתבו מתכונים במידה זו.
אגב ישנם בשוק כוסות מדידה של 250 מ"ל, וישנן מדינות שזה הסטנדרט.