חלבי מתכונים פרווה/ חלבי - מהירים, לתשעת הימים.

שירה שקד

משתמש צעיר
כתיבה ספרותית
נקו' למחשבה
חשבתם פעם למה צריך לאחל ש"האמת" וה"שלום" יאהבו אחד את השני ???
טעות בהבנה תחבירית. נאמר שיאהבו את האמת ואת השלום, לא שהאמת והשלום יאהבו אחד את השני...
ראו מאמר של הרש"ר הירש בנושא (מעגלי השנה), שאגב, נוטה יותר לכיוון הטענה שאוהבי השלום צריכים לשים לב גם לאמת.
 

"המאיר לארץ"

משתמש פעיל
טעות בהבנה תחבירית. נאמר שיאהבו את האמת ואת השלום, לא שהאמת והשלום יאהבו אחד את השני...
ראו מאמר של הרש"ר הירש בנושא (מעגלי השנה), שאגב, נוטה יותר לכיוון הטענה שאוהבי השלום צריכים לשים לב גם לאמת.
תודה על ההארה
באמת זה מה שנטיתי לומר שלרוב מי שרוצה אמת זה די מתנגש לו עם הרצון לעשות שלום
וברוך שכיוונתי
 

שירה שקד

משתמש צעיר
כתיבה ספרותית
תודה על ההארה
באמת זה מה שנטיתי לומר שלרוב מי שרוצה אמת זה די מתנגש לו עם הרצון לעשות שלום
וברוך שכיוונתי
נראה לי שכיוונת הפוך. הוא טען שאנשים רבים פועלים בשם השלום, אך בניגוד לאמת. הוא גם הציע מהי הדרך הנכונה ליישם את שניהם יחדיו.
 

"המאיר לארץ"

משתמש פעיל
נראה לי שכיוונת הפוך. הוא טען שאנשים רבים פועלים בשם השלום, אך בניגוד לאמת. הוא גם הציע מהי הדרך הנכונה ליישם את שניהם יחדיו.
אותו דבר תלוי מאיזה צד אתה בא

בכל מקרה האשכול הוא של מתכונים
אז בא לא נחרוג יותר מדי
 

ד. ל.

משתמש צעיר
מאפה מלוואח במילוי פירה ובצל מטוגן
מצרכים למתכון

תפוח אדמה
מעט אבקת מרק פרווה
בצל
קצוץ מלח ופלפל לפי הטעם
1 מלוואח
מעל למאפה
ביצה טרופה
שומשום
הוראות הכנה :
תחילה נקלוף את תפוח האדמה, נחתוך לקוביות ונרתיח בסיר עם מים חמים וכמעט אבקת מרק עד לריכוך.נסנן מנוזלים, נוסיף תבלינים ונמעך לפירה, נצנן בטמפרטורת החדרבינתיים נטגן בצל קצוץ במחבת עד להזהבה יפה.ניקח את בצק המלוואח, נמלא בשכבה של פירה ומעליו בצל מטוגן, נאסוף לכדור מהצדדים, נשטח בעדינות ונחתוך שתי וערב.נמרח מעל למלוואח ביצה טרופה ונפזר שומשום בנדיבות.נאפה בתנור חם על 200 מעלות עד להזהבה אחידה.זהירות, חם.
בקיצר סוג של בורקס מתוק...
 

שולי איטח

משתמש מקצוען
כל השנה את אוכלת כל יום בשרי?
או לחילופין- את אוכלת בשגרה פשטידות, בגלים וכו'?
התשובה היא שבתשעת הימים צריך לאכול אוכל רגיל. מזין, משביע, פרווה, אבל לא מיוחד.
ולא- תאמיני לי שלא תרעבו אם במשך שבוע התפריט יהיה בערך ככה:
יום אחד קציצות טונה
יום אחד פלאפל לכבוד ראש חודש.
יום אחד מושט בתנור.
יום אחד שקשוקה.
יום אחד מיג'דרה.
יום אחד קוסקוס עם חומוס וירקות.
יום אחד סויה. (עדיף בתשעה באב, כשאין לך טיפת כוח והילדים צריכים בכל זאת לאכול משהו)
ויום אחד פירה עם טונה.

חלק מאיזה אוכל?
פשטידות, מוסקה, קישים, ביגלים- כן.
ולגבי רוב הבתים- לאדם שמשתכר באזור מינימום- יש תקציב למקסימום פעם בשבוע בשרי. אצלי- שישי- מרק של שבת, ראשון או שני- החלק של העוף שלא השתמשנו בשבת. (קונה עוף שלם, עצמות וכנפים למרק, חזה או כרעיים ללילה, לפעמים כנפיים לחמין ולפעמים בשר, ומה שנשאר- או חזה או כרעיים אוכלים בראשון או שני).
ופעמיים טונה- מה רע? תזכורת תשעת הימים זה תמיד יותר משבוע.
אנחנו לא עשירים בכלל
ב"ה אברך ו..
אבל כל השנה כמעט כל יום בשרי
זה מה שאוהבים וגם תתפלאו יוצא לי לפעמים יותר זול מפרווה
וכמובן מהיר מאוד להכנה שזה גם שיקול במכלול ההכנות לצהריים

קציצת טונה זה דבר יקר צריך הרבה מאוד בשביל להשביע את המשפחה שלי
לעומת עוף /הודו טחון שאני עושה קציצות מערבבת גם ירקות וזה מאוד משביע

מושט יותר יקר לי מכל הבשרי שאני מכינה
גם סויה כמו שניצל תירס יוצא יותר יקר מבשרי
שמתי לב שחושבים שיותר זול פרווה אבל ממש לא ראיתי שזה כך

ולגבי מה שרשמת לתשעת הימים ברור שלא צריך להכין אוכל של שמחות
אבל לילדים בדיוק זה הנושא אם לא אכין משהו משביע ושהם אוהבים
הם יחגגו על נקניקיות/סויה/מנות חמות/פיתה פלאפל /פירה +קופסאות תירס
זה ייתן להם הכי הרבה הרגשה של חופש וכיף
יותר ממוסקה ופשטידות שאני עושה בשביל שיקבלו קצת תזונה הגיונית
אף אחד אצלי לא אוהב את כל מה שרשמת חוץ ממושט שזה גם בקושי ולכן שוברת את הראש מה לעשות
בתשעת הימים

כמעט כל יום בוכים פה שאצל השכנים /החברים אכלים רק סויה ופיתה פלפל ורק אני מכינה דברים לא טעימים
 

בתשבע456

משתמש פעיל
שניצל דג! אחד הדברים הטעימים...

רכיבים:
5 מנות סלמון / מושט
5 כפות מיץ לימון
3 כפות מלח גס
2 כפות פפריקה
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית כורכום
1 כף אבקת שום
2 ביצים
3 כפות רוטב צ'ילי
פירורי לחם
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
משרים את הדגים למשך כעשרים דקות במיץ לימון ומלח גס. ושוטפים.
מכניסים את הדגים לקערה, שופכים את התבלינים על הדגים ומערבבים את
הדגים היטב.
מערבבים בצלחת את הביצים עם הרוטב צ'ילי.
טובלים את הדגים בביצים היטב מכל הכיוונים.
מעבירים לצלחת עם פירורי לחם ומצפים היטב.
מחממים שמן במחבת.
ומטגנים את הדגים מכל הכיוונים.
 

ה' אוהב אותך

משתמש מקצוען
חלק מאיזה אוכל?
פשטידות, מוסקה, קישים, ביגלים- כן.
ולגבי רוב הבתים- לאדם שמשתכר באזור מינימום- יש תקציב למקסימום פעם בשבוע בשרי. אצלי- שישי- מרק של שבת, ראשון או שני- החלק של העוף שלא השתמשנו בשבת. (קונה עוף שלם, עצמות וכנפים למרק, חזה או כרעיים ללילה, לפעמים כנפיים לחמין ולפעמים בשר, ומה שנשאר- או חזה או כרעיים אוכלים בראשון או שני).
ופעמיים טונה- מה רע? תזכורת תשעת הימים זה תמיד יותר משבוע.
נראה לי שיש לך טעות בהשקפה
כי על אוכל לא צריך להצטמצם, בשרי , לרוב האנשים לא נחשב מותרות
ואם בן אדם מרגיש שהוא צריך לאכול כל יום בשר ה' ישלח לו את הכסף לכך .(לא נכנסת לזה שהבשר של היום לא הכי בריא ומלא הורמונים וכו')
גם אם הוא אברך ואשתו עקרת בית.
בעניני אוכל זה שונה משאר דברים.
בכ"א ככה זכור לי וככה אני נוהגת למעישה
 

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
נראה לי שיש לך טעות בהשקפה
כי על אוכל לא צריך להצטמצם, בשרי , לרוב האנשים לא נחשב מותרות
ואם בן אדם מרגיש שהוא צריך לאכול כל יום בשר ה' ישלח לו את הכסף לכך .(לא נכנסת לזה שהבשר של היום לא הכי בריא ומלא הורמונים וכו')
גם אם הוא אברך ואשתו עקרת בית.
בעניני אוכל זה שונה משאר דברים.
בכ"א ככה זכור לי וככה אני נוהגת למעישה
תאמיני לי שאנחנו לא בתת תזונה, למרות שאוכלים רק פעם בשבוע בשרי. יש דגים ויש קיטניות.
 

KATZEFET

משתמש רשום
מתכון מוצלח מאד של הני בקר
1723105689855.png
 

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אז תקני במשנת יוסף או משהו. 50 שח לקילו עוף זה הזיה, אין שום סיבה שתקני ככה.
משנת יוסף לא מוכרים עופות בכמויות קטנות, וגם בד"כ זה בית חלקיה.
אין לי מקפיא נפרד.
 

הטעם המושלם

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לא קונה במשנת יוסף עופות, קונה רק הכשר שארית
וגם לא קונה כנפים- אם את רוצה כנפים זה אפילו יותר זול- משהו כמו 16 או 18 ש"ח לקילו
זה זול אבל כמעט בלי בשר.
 

saralulu

משתמש מקצוען
מעלה שוב מתכון קל טעים ומוצלח!

מכינים קציצות קטנות ממש וקריספיות! (אפשר להוסיף גזר לשמן שלא ישרף, כמו לטיגון סופגניות...)

קציצות טונה טעימות וקריספיות, רוצו להכין... :)

מערבבים בקערה:
1 קופסת נתחי טונה בשמן - סטארקיסט!
3 כפות (אפשר גדושות) פירורי לחם מוזהבים (אפשר מתובלים - שקונים את זה כבר מתובל)
1 ביצה
מלח דק לפי הטעם, לא צריך הרבה
פלפל שחור לפי הטעם, בערך קורט ואולי קצת יותר
לשפוך אבקת שום לפי הטעם (או שום גבישי), מחצי כפית ויותר.

אופן ההכנה:
לערבב היטב את מרכיבי העיסה. לחמם שמן במחבת - לא שכבה דקה.... לכדרר כדורים קטנים ולמעוך טיפה בידיים
רטובות מעט, לטגן באש בינונית משני הצדדים עד להשחמה (לא לשרוף!), להוציא בעזרת כף מחוררת,
להניח על צלחת מרופדת בנייר סופג.
הכי טעים שהקציצות קטנות ופריכות.

מומלץ בחום!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צח

א מִזְמוֹר שִׁירוּ לַיי שִׁיר חָדָשׁ כִּי נִפְלָאוֹת עָשָׂה הוֹשִׁיעָה לּוֹ יְמִינוֹ וּזְרוֹעַ קָדְשׁוֹ:ב הוֹדִיעַ יי יְשׁוּעָתוֹ לְעֵינֵי הַגּוֹיִם גִּלָּה צִדְקָתוֹ:ג זָכַר חַסְדּוֹ וֶאֱמוּנָתוֹ לְבֵית יִשְׂרָאֵל רָאוּ כָל אַפְסֵי אָרֶץ אֵת יְשׁוּעַת אֱלֹהֵינוּ:ד הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ פִּצְחוּ וְרַנְּנוּ וְזַמֵּרוּ:ה זַמְּרוּ לַיי בְּכִנּוֹר בְּכִנּוֹר וְקוֹל זִמְרָה:ו בַּחֲצֹצְרוֹת וְקוֹל שׁוֹפָר הָרִיעוּ לִפְנֵי הַמֶּלֶךְ יי:ז יִרְעַם הַיָּם וּמְלֹאוֹ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:ח נְהָרוֹת יִמְחֲאוּ כָף יַחַד הָרִים יְרַנֵּנוּ:ט לִפְנֵי יי כִּי בָא לִשְׁפֹּט הָאָרֶץ יִשְׁפֹּט תֵּבֵל בְּצֶדֶק וְעַמִּים בְּמֵישָׁרִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

ותשובה ותפילה וצדקה • אתגר 111

לוח מודעות

למעלה