מתכונים לתשעת הימים

efrat.walla

משתמש פעיל
קציצות טונה

עושה לפי המצרכים בבית/חשק/כוח או סבלנות

על כל קופסת טונה
בייצה
מלח
פלפל שחור לפי הטעם

ומכאן תלוי:
  • בצל
  • גזר קצוץ
  • בטטה
  • דלורית
  • וכל סוגי הירקות שנראה לי מתאים
  • פירורי לחם/קמח מצה- אם שמים הרבה אני מוסיפה עוד ביצה
לפעמים אופה את זה כפשטידה
או מטגנת במחבת כמעט ללא שמן

בתאבון
אני מכינה קציצות בערך כמו במתכון פה
אופה בתנור כיחידות על תבנית עם נייר אפיה
זה יוצא מעולה!
 

הכול טוב ולטובה!!

משתמש מקצוען

 

רוצה לעוף

משתמש צעיר
מתכון לפסטה ברוטב אדום
מטגנים 2בצלים גדולים עד להזהבה
מוסיפים כ5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
ממלאים מים קצת יותר מחצי סיר
מבשלים עד להתרככות של התפוחי אדמה
ואז שמים שתי חבילות רסק קטן
מלח פלפל שחור כף סוכרואפשר שן זשום אחת
מערבבים עם המצים שופכים את הפסטה ומבשלים
לכבות את האש לפני שנגמרים המים וכך זה נהיה עסיסי עם רוטב
טעים מאד!ומשביע
 

saralulu

משתמש מקצוען
לביבות טונה טעימות וקריספיות, רוצו להכין... :)

מערבבים בקערה:
1 קופסת נתחי טונה בשמן - סטארקיסט!
3 כפות פירורי לחם מוזהבים (אפשר מתובלים - שקונים את זה כבר מתובל)
1 ביצה
מלח דק לפי הטעם, לא צריך הרבה
פלפל שחור לפי הטעם, בערך קורט ואולי קצת יותר
לשפוך אבקת שום לפי הטעם, מחצי כפית ויותר.

אופן ההכנה:
לערבב היטב את מרכיבי העיסה. לחמם שמן במחבת - לא שכבה דקה.... לכדרר כדורים קטנים ולמעוך טיפה בידיים
רטובות מעט, לטגן באש בינונית משני הצדדים עד להשחמה, להוציא בעזרת כף מחוררת,
להניח על צלחת מרופדת בנייר סופג.
הכי טעים שהקציצות קטנות ופריכות.

מומלץ בחום!
 

אנונימיצ

משתמש רשום
מנוי פרימיום
מנסה את מזלי-
רואה שזה אשכל שמתחדש מידי שנה (לצערי- עד ביאת גואל)
כמה זמן צריך להשרות את האפונה לפני שטוחנים אותה??
קציצות אפונה.

כוס אפונה יבשה, ברורה ומושרית במים רותחים עד שמתרככת חלקית.
לטחון את האפונה בבלנדר יד ל'קמח' (יוצא פרורים, לא ממש קמח, לחים)
להוסיף:
בצל קצוץ דק
תפוח אדמה או קישוא מגורר גס
2 ביצים
מלח
אפשר גם שום למי שאוהבת
ופרורי לחם או קמח מצה לפי הצורך.

ליצור בידיים לחות קציצות דחוסות.
לטגן ולהעלים מהר, לפני שייגמר...
 

חוי וינברג

משתמש חדש
שווארמה דגים
משרים את פילה הטונה (לא שימורים) במים עם מעט מיץ לימון ו1/2 כפית סודה לשתיה

ביינתים מטגנים בסיר בצל להזהבה
פורסים את הטונה לרצועותדקות לא מידי.
מכניסים את הטונה לבצל וממשיכים לטגן יחד (דואגים שיהיה שמן- מוסיף עסיסיות)
מטבלים בגבישי שום, כרכום, גריל דג תבלין שווארמה מערבבים מוסיפים מעט מים בערך 1/4 שעה על להבה בינונית .
בהצלחה טעים מאוד!
 

סבתא חביבה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מתכון למג'דרה:

3 כפות שמן זית
6 בצלים גדולים קצוצים
1 כף גדושה סוכר
2 כוסות אורז (עדיף בסמטי)
1 כוס עדשים שחורות או ירוקות
4 כוסות מים
1 כף מלח
1 כף כמון

משרים את העדשים במים ל 40 דקות
בינתיים מטגנים את הבצל בשמן זית בסיר שיתאים לבישול של כל הכמות, עד להשחמה יפה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
מעבירים עם כף מחוררת לקערה ומשאירים את השמן בסיר.
שמים בסיר של השמן את העדשים המושרות עם המים של ההשריה, מוסיפים אורז ותבלינים. מרתיחים, מורידים לרתיחה עדינה ומבשלים 20 דקות.
מכבים ומשאירים מכוסה 10 דקות.
מוסיפים את הבצל ומערבבים היטב.
 

.B.B

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
זה אכן לא בריא
אבל לא בגלל הסויה, אלא בגלל כמויות הנתרן שיש שם
דווקא ממונוסודיום אני פחות פוחדת.. התברר שעשו ממנו משהו הרהב יותר גרוע ממה שהוא באמת
והוא לא כזה מפחיד
אבל הנתרן מאד מאד לא בריא!!
בלת"ק
בדרך אגב,
האדמו"ר מאמשינוב אומר להיזהר מנתרן יותר מסוכרים...
 

יוו

משתמש מקצוען
טיפ לטיגון דג בקלות- -
לטבול את הדג בעודו רטוב בצלחת עם קמח ותבלינים (א.שום, מלח..)
ולמחבת!!
בלי ביצה, לא טעיתי.
הציפוי יוצא הרבה יותר טוב, פחות מתפורר.

וכדי שתאמינו לי כי אני לא האמנתי בכלל שהציפוי ידבק
התאמצתי להעלות תמונה
 

קבצים מצורפים

  • IMG_9445.JPG
    IMG_9445.JPG
    6.4 MB · צפיות: 26

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה