>> מתכונים חלביים לשבועות <<

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ: עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה: דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ: בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ: כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:

בינגרפיק

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
דניס בויניגרט חם על מצע של עדשים מוקפצות

מצרכים למתכון (4 מנות/יחידות, 266 גרם למנה\יחידה)
הדג
דג פרידה - 4 פילטים - סה"כ (400 גרם), 2 דגי דניס מפולטים ללא עצמות.
מלח - 1/2 כפית שטוחה, לפי הטעם.
פלפל לבן - 1/4 כפית שטוחה, לפי הטעם.
שמן זית - כף (10 מ"ל), לצריבת הדניס.
הרוטב
שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
מיץ לימון - כף (10 מ"ל)
צלפים במי מלח - כף (18 גרם), צלפים מניאטורים מומלצים.
פטרוזיליה - כף-קצוץ (5 גרם)
מלח - 1/4 כפית שטוחה, לפי הטעם.
העדשים המוקפצות
עדשים - כוס (170 גרם), ירוקות.
תפוח אדמה - יחידה בינונית (169 גרם), חתוך לקוביות.
גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם), חתוכים לקוביות.
מלח - כפית שטוחה, לבישול הירקות.
שמן זית - כף (10 מ"ל)
מלח - 1/4 כפית שטוחה, לפי הטעם.
פלפל לבן - 1/8 כפית שטוחה, 1/8 כפית - לפי הטעם.
מים לבישול - לפי הצורך
4 מנות/יחידות: תלוי בגודל המנה.
אופן הכנת המתכון
הכנת הדג:

מחממים מחבת פסים וכאשר המחבת חמה ומעלה מעט עשן מוסיפים כף שמן זית וצורבים את הדג. מניחים את צד העור ראשון כלפי מטה, אח"כ הופכים לצד שני.

הכנת הרוטב:

בסיר קטן שמים את כל המצרכים ומחממים מעט (כדקה - לא מרתיחים).

בישול העדשים:

1. בסיר קטן שמים את העדשים (מומלץ לבשל אותם עם גזר ובצל מקולפים ושלמים ועלה דפנה על מנת לקבל יותר טעם. רק לבישול עצמו כמו ציר ירקות, לא משתמשים בהם לאחר מכן) ומכסים במים.
2. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 25 דקות עד רכות.
3. מסננים מהמים.

בישול תפוח האדמה והגזר (כל ירק מבושל בנפרד - אופן ההכנה זהה):

1. מקלפים את תפוח האדמה/הגזרים וחותכים לקוביות.
2. מרתיחים מים עם מלח ומביאים לרתיחה.
3. כאשר המים רותחים שמים את קוביות תפוח האדמה/הגזרים, ומבשלים עד רכות למשך כ- 8 דקות (תלוי בגודל הקוביות).
4. מסננים ושוטפים במים קרים (על מנת לעצור את הבישול).

הכנת העדשים המוקפצות:

1. מחממים מחבת, מוסיפים כף שמן זית ואת תפוח האדמה, העדשים והגזר.
2. מקפיצים עד להשחמה קלה ומתבלים במלח ופלפל לבן.

הרכבת המנה:

1. מניחים במרכז הצלחת 4 כפות גדולות של עדשים מוקפצות.
2. מניחים על העדשים את הדג הצרוב.
3. שמים שתי כפות מהרוטב על הדג.
4. בתיאבון (:
 

בינגרפיק

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
קינוח סקי בטעם פאי לימון בכוסות

מצרכים (לכ-4 כוסות גדולות או כ-8 קטנות):

120 גרם ביסקוויטים מרוסקים לפירורים
40 גרם חמאה מומסת
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
4 גביעי גבינת סקי בטעם פאי לימון
חופן פקאנים קצוצים (ניתן להחליף באגוזי מלך)
אופן ההכנה

מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה מומסת לקבלת תערובת פירורית לחה מעט.
מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל לקצפת יציבה.
מתחילים בהרכבת הכוסות: מפזרים מתערובת הפירורים בתחתית של כל כוס. יוצקים לתוך הכוס מעדן גבינת סקי בטעם פאי לימון (עבור כוסות קטנות – כחצי מעדן) ומיישרים מעט עם כפית. מפזרים עוד מתערובת הפירורים. יוצקים לכל כוס קצפת, כך שיתקבלו שתי שכבות, ושוב מיישרים עם כפית.
מפזרים מעט פקאנים קצוצים מעל כל כוס ושומרים בקירור עד ההגשה. בתיאבון!
 

בינגרפיק

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
סמיפרדו סקי בטעם עוגת גבינה ותות

מצרכים (לתבנית אינגליש קייק):

4 גביעי גבינת סקי בטעם עוגת גבינה ותות
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
5 כפות סוכר
100 גרם פירות אדומים – תותים, דובדבנים, פטל (קפוא או טרי)
3/4 חבילה (75 גרם) שוקולד לבן
אופן ההכנה

מרפדים תבנית אינגליש קייק בשתי שכבות של ניילון נצמד, תוך השארת שארית של כ-5 ס"מ לפחות מכל צד של התבנית.
מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לכדי קצפת יציבה.
מקפלים בעדינות 4 מעדני גבינת סקי בטעם עוגת גבינה ותות לתוך הקצפת המוכנה, עד שהתערובת אחידה.
יוצקים חצי מהתערובת לתוך תבנית האינגליש קייק. מפזרים פירות אדומים, ומגררים חצי מכמות השוקולד הלבן לאורך התבנית.
יוצקים את החצי השני של התערובת על גבי פירות היער והשוקולד הלבן. מגררים את השוקולד הלבן הנותר מעל.
מקפלים את השוליים של הניילון הנצמד על גבי הסמיפרדו. מכניסים להקפאה לכ-4 שעות לפחות. מוציאים 5 דקות לפני ההגשה, פורסים ומגישים. בתיאבון!
 

בינגרפיק

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
עוגת גבינה בצנצנת עם תפוחי עץ מקורמלים

חומרים ל-4-6 מנות:

1 מיכל סימפוניה 5% טבעי
2/3 פחית חלב מרוכז
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
קליפה מגוררת מלימון אחד


לתפוחי עץ מקורמלים:

2 תפוחי עץ חתוכים לקוביות
2 כפות חמאה
2 כפות סוכר
3 כפות חלב מרוכז (מה שנשאר בפחית)
חצי כפית קינמון


לפירורים פריכים:

עוגיות קרמל מפוררות
אופן ההכנה

מכינים תפוחים מקורמלים: מחממים מחבת עם חמאה וסוכר ומקפיצים את התפוחים. כשהם מתרככים מוסיפים את הקינמון ואת החלב המרוכז וממשיכים לבשל יחד עד שהרוטב מצטמצם והתפוחים מתקרמלים.
מכינים קרם גבינה: מערבבים סימפוניה עם חלב מרוכז, מיץ וקליפת לימון בעזרת מטרפה.
מרכיבים את המנה: מחלקים חצי מכמות התפוחים בין הכוסות. מפזרים עליהם פירורי עוגיות, יוצקים את הקרם, מכסים בנילון ושומרים במקרר שעה לפחות. לפני ההגשה מוסיפים עוד פירורי עוגיות ואת יתרת התפוחים המקורמלים עם הקרמל ומגישים
 

בינגרפיק

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
מוס סימפוניה ונוטלה ב-3 מרכיבים

חומרים ל-4 מנות:

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 מיכל סימפוניה 5% טבעי
3/4 כוס (60 גרם) נוטלה (או ממרח שוקולד אגוזים אחר)


להגשה (לא חובה):

אגוזי לוז קלויים וקצוצים
שבבי שוקולד
אופן ההכנה:

מקציפים את השמנת המתוקה במיקסר לקבלת קצפת רכה. מעבירים לקערה אחרת.
מקציפים את הגבינה עם הנוטלה לקבלת תערובת אחידה. מקפלים את הקצפת בהדרגה לתוך התערובת ומשאירים מעט קצפת בשביל ההגשה.
יוצקים את המוס לכלים אישיים. מכסים בנילון ומקררים שעה-שעתיים להתייצבות.
מקשטים בכפית קצפת (ששמרנו). אם רוצים מקשטים גם בשבבי שוקולד ולוז פריכים ומגישים.
 

בינגרפיק

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
מאפינס גבינה מתוקים במולטיקייק

חומרים:

1 גביע (200 גרם) סימפוניה 5%
1 גביע (210 גרם) סימפוניה שמנת 25%
2 ביצים גודל L
כפית תמצית וניל
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2חבילה (40 גרם) אינסטנט פודינג וניל
כוס (140 גרם) קמח תופח (או קמח רגיל עם כפית אבקת אפיה)
לציפוי:
1 גביע (200 גרם) סימפוניה 5%
1 כף אבקת סוכר
4-5 תותים גדולים קצוצים לקוביות קטנות
אופן ההכנה:

מניחים את הגבינות, הביצים, תמצית הוניל הסוכר והאינסטנט פודינג בקערה גדולה או בקערת המיקסר, ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
מוסיפים את הקמח ומערבלים עד שהוא נספג בתערובת.
במידה ורוצים ליצור קאפקייקס צבעוניים מחלקים את התערובת לקערות וצובעים בכל קערה בצבע אחר.
משמנים את המולטיקייק משני הצדדים .
מניחים כף מהתערובת בכל שקע, אך לא עד הסוף כיוון שהתערובת תופחת באפיה.
סוגרים את המכסה ואופים במשך כ- 7 דקות עד שהמאפינס שחומים ונפרדים מהפלטה התחתונה. מוציאים ומניחים להתקרר.
מכינים את הציפוי: בקערה מערבבים גבינת סימפוניה, סוכר ותותים, מועכים מעט את התותים – אבל חשוב שלא יתרסקו לגמרי. מעבירים את הקרם שנוצר לשקית זילוף.
כשהמאפינס התקררו לגמרי מזלפים מעל את הקרם הוורוד ומגישים.


לאפייה בתנור:

מחממים תנור ל-180 מעלות (טורבו)
משמנים היטב תבנית שקעים, או מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר, יוצקים את המלית לתבנית ואופים כ-20 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.
 

בינגרפיק

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
מיני דונאטס שוקולד במולטיקייק

חומרים:

200 גרם (2 חפיסות) שוקולד מריר
200 גרם חמאה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
1 גביע סימפוניה 5%
3 ביצים גודל L
כפית תמצית וניל
1 כוס (140 גרם) קמח
לציפוי גבינת שמנת:

1 גביע (210 גרם) סימפוניה גבינת שמנת 25%
200 גרם אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
לקישוט:

מזרה סוכריות
אופן ההכנה:

בקערה גדולה ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה (מתחילים בחימום של דקה, מערבבים, מחממים חצי דקה נוספת, מערבבים וחוזר חלילה עד שהכל נמס).
מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
מוסיפים גבינת סימפוניה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוספים את הביצים ותמצית הוניל ומערבבים ולבסוף מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת.
בעזרת כף או שקית זילוף יוצקים את התערובת לשקעי הדונאטס במולטיקייק, סוגרים את המכסה ואופים במשך כ- 5 דקות.


לאפייה בתנור:

מחממים תנור ל-180 מעלות (טורבו)
משמנים היטב תבנית שקעים, או מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר, יוצקים את המלית לתבנית ואופים כ-10 דקות, עד שהמאפינס מתייצבים.


מכינים את ציפוי גבינת השמנת:

מערבבים את אבקת הסוכר עם סימפוניה גבינת שמנת 25% ותמצית וניל עד שהתערובת אחידה ומעט נוזלית.
טובלים כל דונאט בציפוי, מנערים מעט מעודפי ציפוי ומניחים להתמצקות.
מפזרים מזרה סוכריות על הדונאטס ומגישים.
 

בינגרפיק

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
מתכון ל‏”גביניות” ריקוטה וצימוקים

חומרים
לבצק:
150 גרם (1 כוס + כף) קמח 150 גרם (1 כוס + כף) קמח
50 גרם (1/4 גביע) שמנת חמוצה 50 גרם (1/4 גביע) שמנת חמוצה
70 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 70 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
20 גרם (2 כפות) אבקת סוכר 20 גרם (2 כפות) אבקת סוכר
קורט מלח קורט מלח
למלית:
40 גרם (4 כפות) צימוקים 40 גרם (4 כפות) צימוקים
50 מ"ל (1/4 כוס פחות כף) רום איכותי 50 מ"ל (1/4 כוס פחות כף) רום איכותי
1 קופסה (250 גרם) גבינת ריקוטה 1 קופסה (250 גרם) גבינת ריקוטה
2 כפיות אינסטנט פודינג וניל 2 כפיות אינסטנט פודינג וניל
20 גרם (2 כפיות) אבקת סוכר 20 גרם (2 כפיות) אבקת סוכר
להברשה:
ביצה טרופה ביצה טרופה
אופן ההכנה
מכינים את המלית: משרים צימוקים ברום למשך הלילה.
למחרת מסננים את הצימוקים מהרום ומעבירים מחצית מהם לקערה. שומרים את האחרים לקישוט.
מוסיפים לקערה ריקוטה, אינסטנט פודינג ואבקת סוכר ומערבבים היטב. שומרים במקרר עד השימוש.
מכינים את הבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומעבדים בעזרת וו גיטרה רק עד לקבלת בצק אחיד.
לשים מעט את הבצק על משטח מקומח ומרדדים אותו למלבן בעובי 3 מ"מ. חותכים ממנו ריבועים בגודל 7 ס"מ.
ממלאים ואופים: מניחים במרכז כל ריבוע כף מן המלית. מקפלים שני קצוות נגדיים זה על זה ומהדקים בעזרת האצבע ליצירת גבינית. נועצים צימוק אחד על מקום הסגירה של הבצק כמו כפתור. מניחים את הגביניות בתבנית ומברישים בביצה טרופה.
אופים 15 דקות להזהבה.
שומרים עד יומיים בקופסה אטומה בטמפ' החדר.
 

sara gold

משתמש מקצוען
מתכון ללחמניות שום/לחם כפרי
יש למישהו
משהו טעים.???
 

חנה4

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
חיה הורן, כל מה שהעלית לכאן ניסית לעשות בעצמך?
 

בינגרפיק

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י chanak4;2116687:
חיה הורן, כל מה שהעלית לכאן ניסית לעשות בעצמך?

יש לי מקבץ ענק של מתכונים ורובו [ביניהם מה שהעליתי] עדיין לא הספקתי לנסות אצלי
 

אא

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י shokoshok;2114520:
יש לכן רעיון למתכון חלבי, שיחזיק מעמד עד לישיבה בירושלים???
חשוב לי מאוד!!

אני שולחת לבנים שלי לישיבה בכל שנה עוגת גבינה אפויה, פיציות ובלינצ'עס גבינה.
פשוט מקפיאה את זה טוב טוב קודם, וכשהם מקבלים שמים מיד במקרר.
אין שום בעיה.
 

תיקתוק

משתמש סופר מקצוען
לחמניות שום ופרמזן - (מתוך מתוקים שלי)
לחמניות טעימות מאוד!
קצת "כבדות" בטעמן אבל חלומיות... ומשביעות!
אני מכינה מס' ימים לפני שבועות ומקפיאה.
מפשירה ומחממת על הפלטה.
וגם שולחת אותן קפואות לבן היקר שבישיבה...

מה שכיף במתכון הזה, הוא שהפעם מותר ואפשר לחפף, הכל מאוד מהיר ופשוט, שום דבר לא צריך להיות מדוד ומדויק, אפשר לשחק ולשנות, ובעיקר לעשות הכל צ'יק צ'ק כדי שארוחת הערב תהיה מוכנה בזריזות. שנתחיל? אם תתחילו עכשיו, בעוד כחצי שעה לחמנייה ריחנית וחמימה שכזו יכולה להיות שלכם!​

הבצק כאמור, פשוט ומהיר – בקערת המיקסר (או בכל קערה אחרת) מערבבים יחד קוטג', יוגורט, קמח, מלח וחומרי התפחה. מערבלים רק עד שנוצר בצק. הבצק לא צריך להיות חלק, ואין צורך ללוש אותו זמן ממושך כמו בצק שמרים.
מקמחים בנדיבות משטח נקי. שימו לב שהבצק קצת דביק, אז מומלץ לקמח היטב גם את משטח העבודה, וגם את המערוך. יחד עם זאת, לא צריך להגזים ולהטביע את הכל בכמויות עצומות של קמח. מרדדים בזריזות את הבצק למלבן – שוב, אין צורך למדוד ולדייק.​

בקערית חסינת חום מניחים את החמאה, השום, הבזיליקום הקצוץ ומעט מלח. כיוון שלא תמיד ניתן להשיג בזיליקום טרי, אפשר בהחלט להסתפק גם בקוביות הבזיליקום הקפואות. (אני מחזיקה קופסא שכזו קבוע במקפיא). מחממים את הקערית במיקרוגל עד להמסה של החמאה. מערבבים היטב. בעזרת מברשת מברישים את הבצק בתערובת החמאה. אין צורך להשתמש בכל הכמות, אלא רק במחציתה.​

מפזרים מעל גבינה קשה מגורדת. אפשר להשתמש בכל גבינה שאוהבים. במקרה הזה השתמשתי בעמק ופרמזן, אבל אפשר אפילו גם עם גבינה צפתית, בולגרית, קשקשבל או כל מה שעולה על דעתכם, או שיש לכם במקרר. קחו רק בחשבון את הדומיננטיות של טעם הגבינה והשתמשו בה בהתאם.​

מגלגלים את מלבן הבצק לגליל, ובעזרת סכין מסירים את השוליים הלא אחידים.​

חוצים את הגליל לשניים, וכל חלק חוצים שוב ליצירת 4 חלקים שווים בגודלם. כל רבע מחלקים ל – 3 חלקים נוספים. בחישוב פשוט נוצרים 12 חלקים בסך הכל.​

בעזרת תערובת החמאה שהכנו קודם מברישים תבנית שקעים. החמאה פה כמובן תדאג שהלחמניות לא ידבקו לתבנית לאחר האפייה, אבל גם תעניק לבצק מעטה פריך ועסיסי של חמאה, וטעם נפלא של שום ובזיליקום. שוב, גם הפעם אל תגמרו את כל תערובת החמאה, צריך עוד קצת ממנה גם להמשך.​

מניחים את עיגולי הבצק בתבנית השקעים, כך שצידם פונה כלפי מעלה. אופים כ – 20 דקות בתנור שחומם מראש, עד שהלחמניות תופחות ומשחימות, והגבינה מבעבעת. בינתיים ביד אחת חותכים סלט, ועם היד השנייה מגרשים את כל אלו שבאים לשאול "מתי זה יהיה מוכן"?​

עם צאתן מהתנור מברישים את הלחמניות שוב, הפעם רק בחלקן העליון במעט מהחמאה שנותרה. מניחים להן להצטנן מעט, ומחלצים בזהירות מהתבנית.​

לחמניות שום ופרמזן מהירות הכנה
ל – 12 לחמניות בתבנית שקעים סטנדרטית
לבצק
1 גביע (250 גר') קוטג'
1 גביע (200 גר') יוגורט (אפשר להמיר ללבן)
2.5 כוסות (350 גר') קמח
1 שקית (10 גר') אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתייה
1 כפית מלח
למלית
4 שיני שום כתושות
100 גר' חמאה
2 כפות בזיליקום טרי קצוץ דק (או שתיים-שלוש קוביות בזיליקום קפוא)
קורט מלח
100 גר' גבינה קשה מגורדת (עמק/ פרמזן/ קשקבל/ בולגרית או תערובת של סוגי גבינות)
להכנת הבצק
מחממים תנור ל – 200 מעלות. בקערת המיקסר, עם וו גיטרה מערבלים יחד את הקוטג' והיוגורט. לקערה נפרדת מנפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבלים עד להיווצרות בצק. מקמחים בנדיבות משטח עבודה נקי ומרדדים את הבצק למלבן בעובי של כ – 1/2 ס"מ.
להכנת המלית ולהרכבה
בקערה קטנה חסינת חום מניחים את החמאה, השום, הבזיליקום הקצוץ והמלח. ממסים בעדינות במיקרוגל ומערבבים היטב. בעזרת מברשת מברישים כמחצית מכמות החמאה על גבי הבצק. מפזרים את הגבינה המגורדת ומגלגלים את הבצק לגליל מצידו הארוך. בעזרת סכין חדה מסירים את השוליים הלא אחידים. חוצים את הגליל לשניים. כל חלק חוצים שוב לקבלת 4 חלקים. חותכים כל רבע לשלושה חלקים שווים, לקבלת 12 חלקים בסך הכל.
בעזרת תערובת החמאה משמנים תבנית שקעים סטנדרטית (משאירים כמות קטנה של חמאה). מניחים את עיגולי הבצק בתבנית השקעים, כך שצידם פונה כלפי מעלה. אופים כ – 20 דקות, עד שהלחמניות תפוחות מאוד, צבען זהוב והגבינה מבעבעת. מוציאים מהתנור ומיד מברישים את חלקן העליון במעט החמאה שנותרה. מצננים מעט, מחלצים מהתבנית ומגישים.
 

תיקתוק

משתמש סופר מקצוען
אני מכינה לבן לישיבה גם עוגות גבינה פרורים אישיות בתבניות מאפינס חד"פ.
אופה את הבצק בתוך תבנית המאפינס
מוסיפה שמנת ומעל פרורים ואורזת טוב בנייר כסף ובתוך קופסה סגורה.
אגב, מתכון מעלף של קרין גורן.
 

einkamoni

משתמש מקצוען
נכתב ע"י תיקתוק;2117743:
אני מכינה לבן לישיבה גם עוגות גבינה פרורים אישיות בתבניות מאפינס חד"פ.
אופה את הבצק בתוך תבנית המאפינס
מוסיפה שמנת ומעל פרורים ואורזת טוב בנייר כסף ובתוך קופסה סגורה.
אגב, מתכון מעלף של קרין גורן.

תוכלי בבקשה לעלות מתכון?
תודה מראש (:
 

תיקתוק

משתמש סופר מקצוען
עוגת גבינה פרורים - קרין גורן

נכתב ע"י einkamoni;2117796:
תוכלי בבקשה לעלות מתכון?
תודה מראש (:

חומרים:

בצק לתחתית ולפירורים:
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
3 חלמונים למלית הגבינה :
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1/2 חפיסה אינסטנט פודינג וניל
500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
250 גרם גבינת שמנת 30% שומן (עדיף נפוליאון)
cheescoldL.jpg

אופן ההכנה מכינים את התחתית והפירורים:
מחממים תנור ל-180 מעלות. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח תופח, סוכר וחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים רק עד לקבלת פירורי בצק לחים.
מהדקים כ-2/3 מהפירורים בידיים לתחתית התבנית העגולה, מרופדת בנייר אפייה.
את היתרה מהדקים לעובי 1/2 ס"מ על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים את הבצק שבשתי התבניות להזהבה, כ-20 דקות. מצננים לחלוטין. מפוררים את 1/3 הבצק האפוי (החלק הקטן) לפירורים ושומרים בכלי אטום עד השימוש.
מכינים את מלית הגבינה:
במיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה עם סוכר ופודינג עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים פנימה את הגבינות.
מרכיבים ומצננים:
כדאי להשתמש בשקף לאפייה להקל על החילוץ – מניחים יריעת שקף בהיקף הפנימי של התבנית. יוצקים את תערובת הגבינה מעל התחתית האפויה ומחליקים. מפזרים מעל את הפירורים ומעבירים בכלי אטום למקרר למשך הלילה, להתייצבות. לפני ההגשה מקפיאים חצי שעה כדי שהעוגה תהיה קרה ביותר. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
 

chanigo

משתמש רשום
נכתב ע"י תיקתוק;2117807:
חומרים:

בצק לתחתית ולפירורים:
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
3 חלמונים למלית הגבינה :
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1/2 חפיסה אינסטנט פודינג וניל
500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
250

את באמת שמה את כל הרכיבים הללו בלי לזייף?!...
גבינת שמנת וכו..?
 

תיקתוק

משתמש סופר מקצוען
בדרך כלל כן. הטעם שגבינת השמנת נותנות מוסיף המון...

נכתב ע"י chanigo;2117936:
את באמת שמה את כל הרכיבים הללו בלי לזייף?!...
גבינת שמנת וכו..?

כשאני רוצה פחות קלוריות אני שמה גבינה נוספת רגילה במקום גבינת השמנת.
כל השאר ברור שכן.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


קהילת פרוג מודה לקב"ה יחד עם כלל ישראל על חיסולו של רב המרצחים מלבנון

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

א מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ:ב עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה:ג דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ:ד בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ:ה כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:
נקרא  11  פעמים

אתגר AI

תחל שנה וברכותיה • אתגר 117

לוח מודעות

למעלה