עוגות/עוגיות מתכון לעוגה טובה וקלה לסיום הצום- אודה למתכון מוצלח

יהודיתו

משתמש מקצוען
בשמחה ממש!
ראיתי שגם @saralulu הביאה מתכון לעוגת קפה.
לא הצלחתי לפתוח.
מעניין כמה זה דומה.
מקציפים:
5 חלבונים
2.5 כוסות סוכר.
מנמיכים ומוסיפים:
חלמונים
1 ורבע כוס שמן
כפית ת.וניל
2 וחצי כפות קפה נמס.
1 כוס מים.
2 וחצי כוס קמח.
1 ורבע א.אפיה
כף גדושה קקאו.
עד לקבלת עיסה אחידה.
לאפות ב160 מעלות.
עד קיסם יבש.

קרם: (אני עושה בצלחת עם כף)
כוס א.סוכר
2.5 כפות מים רותחים
2.5 כפות שמן
כף קפה.
(בדר"כ קודם את הקפה וא.סוכר ואז מים שימיסו את זה מערבבים ואח"כ מוסיפים תשמן)

בתאבון.
המשך צום קל.
וגאולה קרובה!
הכנתי
נראה ואו
תודה!
 

יהודיתו

משתמש מקצוען
מצרכים

  • 150 גרםשוקולד מריר (60%) - קצוץ
  • 15 גרםחמאה (אף פעם לא הכנתי עם חמאה אלא עם רבע כוס שמן)
  • 1ביצה
  • 50 גרםסוכר (1/4 כוס)
  • 1 כפיתתמצית וניל
  • 2 כפותקמח תופח
  • קורטמלח
אופן ההכנה
איך מכינים עוגיות שוקולד נימוחות?
  • 1מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.
  • 2מקציפים את הביצה והסוכר במיקסר כ-10 דקות.
  • 3בינתיים, מוציאים כ- 1/5 מכמות השוקולד הקצוץ לקערית וממיסים את שאר השוקולד הקצוץ עם החמאה. אני ממיסה במיקרו בפולסים של 30 שניות, אך אפשר גם מעל לסיר עם מים רותחים.
  • 4מנפים את הקמח והמלח. כן, כמות מזערית אבל הניפוי יעזור באיחוד מהיר.
  • 5בעזרת מרית מקפלים את תערובת השוקולד והביצים יחד. מוסיפים את הקמח וצמצית הווניל ומערבבים רק עד לבלילה אחידה. מוסיפים את השוקולד הקצוץ. אם הבלילה דלילה מאד, יש להמתין כמה דקות והיא תהפך למוצקה במהירות.
  • 6בעזרת שתי כפיות או כף גלידה קטנה, יוצרים כ- 16 גושים קטנים ומניחים על התבנית במרווחים. העוגיות מתפשטות רק במעט, כך שאין צורך ברווחים עצומים.
  • 7אופים בתנור המחומם כ-8 דקות.
  • טיפ: מומלץ להכין מראש כמות כפולה
 

קוסקוס דק

משתמש רשום
עוגת שמנת חום לבן - העוגה הכי קלה שיש שתמיד מתחסלת הכי מהר

מקציפים 6 ביצים (שלמות!) עם כוס סוכר עד לקצף יציב
מורידים את המהירות למינימום ומוסיפים חבילת פודינג שוקולד (או פודינג וניל+ כף קקאו)
אופים בתבנית רגילה (משומנת מעט) על 180 כ20 דקות (או עד שקיסם יוצא יבש)
שימו לב- בזמן האפיה העוגה תופחת מאד וכשהיא יוצאת מהתנור הגובה שלה אמור לנחות לכחצי מגובה התבנית.
עם הצד החלק של הסכין (או עם סכין בלי שיניים) מפרידים את העוגה מהדפנות ונותנים לה להתקרר.

בינתיים מקציפים - שמנת מתוקה, פודינג וניל וכחצי כוס חלב.
מורחים על השכבה הראשונה (אחרי שהתקררה) ו...זהו. למקרר. קטלני קטלני קטלני, ראו הוזהרתם.
זה יוצא כמו מרנג?
 

קוסקוס דק

משתמש רשום
בכלל לא
מרנג עשוי מקצף מאד קשה של ביצים וסוכר בלבד ואופים אותו כמה שעות טובות על חום נמוך, ופה מדובר בקצף רך שמוסיפים לו פודינג וניל ואופים כ20 דק' על חום רגיל (180)
תודה!!
בדיוק חשבתי על זה עכשיו שמרנג זה באמת רק מחלבונים.
בכ"א העוגה כבר בתנור :)
 

מירא דכיא

משתמש פעיל
עוגת שמנת חום לבן - העוגה הכי קלה שיש שתמיד מתחסלת הכי מהר

מקציפים 6 ביצים (שלמות!) עם כוס סוכר עד לקצף יציב
מורידים את המהירות למינימום ומוסיפים חבילת פודינג שוקולד (או פודינג וניל+ כף קקאו)
אופים בתבנית רגילה (משומנת מעט) על 180 כ20 דקות (או עד שקיסם יוצא יבש)
שימו לב- בזמן האפיה העוגה תופחת מאד וכשהיא יוצאת מהתנור הגובה שלה אמור לנחות לכחצי מגובה התבנית.
עם הצד החלק של הסכין (או עם סכין בלי שיניים) מפרידים את העוגה מהדפנות ונותנים לה להתקרר.

בינתיים מקציפים - שמנת מתוקה, פודינג וניל וכחצי כוס חלב.
מורחים על השכבה הראשונה (אחרי שהתקררה) ו...זהו. למקרר. קטלני קטלני קטלני, ראו הוזהרתם.
אפשר לדעתך להמיר את החלב במים?
אני רוצה עוגה פרווה..
 

מאה מם

משתמש פעיל
אפשר לדעתך להמיר את החלב במים?
אני רוצה עוגה פרווה..
מים פחות. עם חלב סויה אמור לצאת מצוין, לא ניסיתי. (את יכולה גם פשוט לשים כמות קטנה יותר של פודינג וניל- בערך חצי חבילה, ולוותר על החלב לגמרי. לדעתי עדיף ככה)
 

קנגה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אם יש לך אפשרות לצלם- אשמח
2 טעיות עשיתי:
1. ערבבתי את השוקולד חזק מדי בבלילה - רוב העוגה יצא חום
2. אפיתי מעט יותר מדי
ועדיין יצא טעים מאוד! תודה רבה למי שהעלתה! 20240813_200707.jpg
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
עוגת דמוי שמרים לעצלנים (מאוד משביעה):

במיקסר:

8 כוסות קמח
4 כוסות סוכר
4 סוכר וניל
כוס שמן
1 וחצי מרגרינה

מערבבים עד שנוצר פירורים, מורידים 3 כוסות ושמים בצד
למה שנשאר במיקסר מוסיפים:
8 ביצים
2 אבקת אפיה
2 ורבע כוסות יין / מיץ
קורט מלח.

לחלק ל6 תבניות אינגליש.

לתערובת:
2 כוסות קקאו
3 כוסות סוכר
2/3 כוס שמן
כוס מים רותחים

לערבב היטב ולשים בכל תבנית בכל תבנית
לוקחים מזלג ועושים 8 ע"מ שהשוקולד יתפשט
לפזר את הפירורים שהשארנו
180 מעלות 34 דקות.
איזה כוסות?
באיזה צורה שמים את הבצק בתבנית? שוטחים?
 

שטינברגר

משתמש פעיל
סליחה מכל מי שרצתה מתכון
זה משום מה לא שלח לי תהודעות
כותבת למי שזה עדיין יעזור (לפעם אחרת)
170 גר ביסקויטים
250 גרם גבינה
1/2 כוס סוכר
1 סוכר וניל
קצת יין/ ת.וניל

מי ששאלה על התבניות- זה תבניות ענק/ תבניות תנור בלשון עם
אבל אני מכפילה בפעם וחצי את הכמויות של הבראוניז בלונדיז/ של הבראוניז לוטוס.
בהצלחה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה