מאפים מתכון ללאפות מהממות בדיוק לל''ג בעומר

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
כשהלאפות מתקררות הן נהיות קצת קשות "ונשברות", איך אפשר לשמור על הרכות שלהן שאוכל לגלגל אותן אח"כ?
 

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
כשהלאפות מתקררות הן נהיות קצת קשות "ונשברות", איך אפשר לשמור על הרכות שלהן שאוכל לגלגל אותן אח"כ?
@רוחי בלבוחי מקווה שזה בסדר לענות במקומך, יש לי ניסיון עשיר מאוד עם הלאפות, לא מפסיקה להכין אותם :)

זה אמור לצאת ממש רך ומתגלגל,
צריכים לטגן אותם ממש קצת והם צריכות להיות מאוד דקות,
אני מרדדת אותם לא על נייר אפיה אלא מורחת שמן על השיש לפני כל רידוד ומרדדת ישר על השיש, חושבת שכך הלאפה נהיית דקה יותר ובכל אופן הרבה יותר נח להתעסק איתה כך,
אני מוציאה את הלאפות מהמחבת על מגבת בערימה אחת גדולה ומיד בסיום עוטפת אותם במגבת, את מה שנשאר שומרת בשקית וגם אחרי הרבה שעות הלאפה עוד רכה מאוד.
 

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
@רוחי בלבוחי מקווה שזה בסדר לענות במקומך, יש לי ניסיון עשיר מאוד עם הלאפות, לא מפסיקה להכין אותם :)

זה אמור לצאת ממש רך ומתגלגל,
צריכים לטגן אותם ממש קצת והם צריכות להיות מאוד דקות,
אני מרדדת אותם לא על נייר אפיה אלא מורחת שמן על השיש לפני כל רידוד ומרדדת ישר על השיש, חושבת שכך הלאפה נהיית דקה יותר ובכל אופן הרבה יותר נח להתעסק איתה כך,
אני מוציאה את הלאפות מהמחבת על מגבת בערימה אחת גדולה ומיד בסיום עוטפת אותם במגבת, את מה שנשאר שומרת בשקית וגם אחרי הרבה שעות הלאפה עוד רכה מאוד.
תודה על התשובה.
כשהוצאתי מהמחבת הן היו רכות אבל לאחר כמה דקות התקשו ונשברו קצת בגלגול... (הנחתי גם על מגבת)
טיגנתי כל צד בערך 3-4 דק' על אש גבוהה כדי שיקבלו צבע יפה, זה מידי הרבה זמן?

בכל אופן היה ממש טעים והתחסל אבל אשמח לשמוע לפעם הבאה :)
 

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
תודה על התשובה.
כשהוצאתי מהמחבת הן היו רכות אבל לאחר כמה דקות התקשו ונשברו קצת בגלגול... (הנחתי גם על מגבת)
טיגנתי כל צד בערך 3-4 דק' על אש גבוהה כדי שיקבלו צבע יפה, זה מידי הרבה זמן?

בכל אופן היה ממש טעים והתחסל אבל אשמח לשמוע לפעם הבאה :)
לא יודעת כמה האש שלך גבוהה, שלי על האש הכי גבוהה עושה בערך דקה מכל צד, לא ממש בדקתי, אבל לא מגיע ל 2 דקות לצד.
אם הם יוצאות לך מאוד דקות מספיק טיפונת השחמה, הוא נאפה מצוין בפנים.
(בשביל שתביני, העלו פה תמונה של לאפות, שלי הרבה יותר דקות מאלה)
 

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
לא יודעת כמה האש שלך גבוהה, שלי על האש הכי גבוהה עושה בערך דקה מכל צד, לא ממש בדקתי, אבל לא מגיע ל 2 דקות לצד.
אם הם יוצאות לך מאוד דקות מספיק טיפונת השחמה, הוא נאפה מצוין בפנים.
(בשביל שתביני, העלו פה תמונה של לאפות, שלי הרבה יותר דקות מאלה)
כנראה שאני צריכה לרדד יותר דק..
תודה!
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
כנראה שאני צריכה לרדד יותר דק..
תודה!
אני מכינה המון שנים לאפות (עם בצק רגיל של חלות) ודווקא לא מרדדת כל כך דק כמו שפנינה מתארת, ויוצא ונשאר רך מאוד.
את פשוט מטגנת הרבה זמן וממש מייבשת אותן.

כאן יש תגובה ותמונה שלי מהלאפות של רוחי בלבוחי מאשכול זה- ממזמן:
@רוחי בלבוחי
יצא מדהים!!!
אכלנו היום בא. ערב, וכולנו מאוד נהנהנו...
אין מילים!!
נשמח לעוד מתכונים טובים.
לא הייתי זקוקה לעזרת נייר אפייה, הבצק היה כל כך נוח וניתן לרידוד דק מאוד ונפרד מצויין מהשייש. ואמנם מרחתי שמן על המחבת רק בלאפה הראשונה. יש לי מחבת ממוצעת ויצא כ30 לאפות . (בקוטר פיתה בערך).
טיפ ממני: תעבודנה עם 2 או יותר מחבתות בו זמנית. זמן ההכנה מתקצר למינימום.
IMG-20200520-WA0000.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

אספמיה

משתמש מקצוען
@רוחי בלבוחי אנחנו זוג ורוצה להכין. ודווקא את הכמות הגדולה... ( עד שמכינה... שישאר להרבה ימים)
האם לדעתך מוצלח להקפיא?
וכן מה הפטנט חוץ ממגבת כדי שהם יתקפלו יפה וחלק ולא יישברו? גם אחרי הקפאה הם יוכלו להתגלגל?
דקות הרי אמורות להשבר יותר מהר לא?
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
@רוחי בלבוחי אנחנו זוג ורוצה להכין. ודווקא את הכמות הגדולה... ( עד שמכינה... שישאר להרבה ימים)
האם לדעתך מוצלח להקפיא?
וכן מה הפטנט חוץ ממגבת כדי שהם יתקפלו יפה וחלק ולא יישברו? גם אחרי הקפאה הם יוכלו להתגלגל?
דקות הרי אמורות להשבר יותר מהר לא?
את יכולה בכייף להקפיא והלאפות ממש לא שבירות, הן גמישות ונעימות לקיפול.
גם אחרי הקפאה הן לא נשברות.
 

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
יאו
שמתי כוסות 240 ויצא דביקי נורא
איכשהו טיגנתי צורות מוזרות
אבל זה ט-ע-י-םםםםםםםםםם
אם מוסיפים קמח צריך להוסיף גם עוד פודינג וסוכר ומלח?
 

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
@hbecker @shira bira
אם @רוחי בלבוחי מאשרת כמובן,
יש מצב לערוך את ההודעה הראשונה של המתכון ולכתוב שם כוס 180?
אני רואה שקורה להרבה שהתבלבלו כמוני ושמו 240
וככה לא יצטרכו לדפדף אחרי הפישול 10 עמודים כדי להבין מה היה הבעיה....
 

i am

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
שירה תודה רבה!!
אם כבר האשכול הוקפץ
אז חייבת לכתוב לך שזה ה-מתכון שאימצתי מפרוג (ואימצתי הרבה)
והספיק לעבור גם לאחיות וחברות (עם קרדיט...)
פשוט מתכון אלוף, קל להכין ויוצא טעים (וגם בצק שנוח לעבוד איתו)
כל פעם שאני מכינה אני מתלבטת אם להקפיץ בשביל להחמיא, אז אם ממילא קפץ מנצלת כדי להודות!!!
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
אם כבר האשכול הוקפץ
אז חייבת לכתוב לך שזה ה-מתכון שאימצתי מפרוג (ואימצתי הרבה)
והספיק לעבור גם לאחיות וחברות (עם קרדיט...)
פשוט מתכון אלוף, קל להכין ויוצא טעים (וגם בצק שנוח לעבוד איתו)
כל פעם שאני מכינה אני מתלבטת אם להקפיץ בשביל להחמיא, אז אם ממילא קפץ מנצלת כדי להודות!!!
תודה רבה , מחמם את הלב!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה