זה בדיוק מה שרציתי...זה לא מתכון אלא מאכלים שמכינים ב 2 דק':
יש לי עוד אם יהיה ביקוש אכתוב...
כן!!!פשטידת קוטג'
הארוחה הקבועה כשאין זמן להכין ארוחה...
צריך לתת מתכון?
הארוחה הקבועה כשאין זמן להכין ארוחה...
שקשוקה- מכילה ירק וגם חלבון ומקבלת באהבה מגוון תוספות.
לחם טוב ליד ויש ארוחה מצוינת.
אללי, אין לי אחד מסודרסליחה אם אני מטריחה אותך...
אבל יש מצב להדרכה לשקשוקה טובה כזו?
בשבתות בהן אני רוצה לפנק אבל בזמן קצר אני מכינה טירמיסו (מזויף) של וניל-קוקוס וריבת חלב.
אמנם דורש הקצפה אבל אין צורך בתנור ואין צורך לנקות את הקערה בין הקצפה אחת לשניה.
והטעם? כמו עוגה שהשקיעו בה שעות
עריכה: לא עונה על תנאי האשכול לעניין הכלים אבל קל למדי. אפרסם מתכון מצולם בשישי בעז"ה.
דומה אבל שונה:פשוט פשוט וטעים!
תוספת לארוחת צהריים שכיף וטעים לשים על אורז/פתיתים/פירה או בפני עצמה:
מאדה בצל
מוסיפה למחבת אפונה וגזר משימורים
מתבלת במעט פפריקה חריפה ואבקת מרק.
נשמע כמות קטנה. איזה גודל התבנית?עוגת חמש דקות
(חמש דקות הכנה, חמש דקות עד להתחסלות...)
מתכון שהתפרסם פה בפרוג לפני כעשר שנים...
מערבבים בקערה (לעצלנים ביותר - אפשר לערבב בכף ח"פ ישירות בתבנית ח"פ)
4 ביצים
1 כוס קמח (אפשר מלא)
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס קקאו (במקור - שוקולית, אני המרתי לקקאו)
3/4 כוס שמן
1 א. אפיה
1 סוכר וניל
זהו. לתנור. 180 מעלות, כעשרים דקות.
כשמוציאים מהתנור, בעוד העוגה רותחת, מחוררים אותה במזלג, מערבבים כפית קפה נמס (נס קפה או מגורען) עם כוס מים רותחים ושופכים על כל העוגה. מכסים מיד בנייר כסף עד להתקררות.
שידרוג לכבוד שבת - ממיסים 1 ריצ' + 100 גר שוקולד מריר ומצפים את העוגה.
אפשר להגיש חם כמנה אחרונה עם כדור גלידת וניל.
כל רגע אני חושבת על עוד משהו שאני מוסיפה לפעמים ועורכת.דומה אבל שונה:
אידוי בצל,
שימורים אפונה וגזר ותירס,
ביחס משתנה- ע״פ הטעם
והשינוי המהותי- רסק עגבניות.
תיבול ע״פ הטעם.
אני לפעמים מגוונת עם פטריות , זיתים, בצל שמוסף בסוף ועוד.
(אפילו טונה- אבל מתקבל משהו אחר)
עוד יותר קל והטעם שונה:
בצל מאודה
אפונה משימורים
מלח פלפל.
לפעמים אני מוסיפה עוד בצל בהמשך כדי שיהיה בצל חצי חי.
זה בד״כ מה שאני עושה כשאני חוזרת מהעבודה מאוחר,
הארוחת צהרים כבר לא מגרה או נגמרה,
ולי כן מתחשק מבושל!
פשוט פשוט וטעים!
תוספת לארוחת צהריים שכיף וטעים לשים על אורז/פתיתים/פירה או בפני עצמה:
מאדה בצל
מוסיפה למחבת אפונה וגזר משימורים
מתבלת במעט פפריקה חריפה ואבקת מרק.
כדאי, אם כבר, ללכת על ירקות קפואים ולא משמוריםדומה אבל שונה:
אידוי בצל,
שימורים אפונה וגזר ותירס,
ביחס משתנה- ע״פ הטעם
והשינוי המהותי- רסק עגבניות.
תיבול ע״פ הטעם.
אני לפעמים מגוונת עם פטריות , זיתים, בצל שמוסף בסוף ועוד.
(אפילו טונה- אבל מתקבל משהו אחר)
עוד יותר קל והטעם שונה:
בצל מאודה
אפונה משימורים
מלח פלפל.
לפעמים אני מוסיפה עוד בצל בהמשך כדי שיהיה בצל חצי חי.
זה בד״כ מה שאני עושה כשאני חוזרת מהעבודה מאוחר,
הארוחת צהרים כבר לא מגרה או נגמרה,
ולי כן מתחשק מבושל!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: