מימין לשמאל:
כדורי תמרים, אגוזים ושוקולד
טראפלס קפה
שקדים בשוקולד רוזמרי פרווה
כדורי שוקולד
כדורי מרציפן מצופים שוקולד
נתחיל במתכון של המרציפן:
400 גרם שקד מולבן או 400 גרם קמח שקדים
1 כוס אבקת סוכר או יותר [אני לא הכנתי מתוק בכלל כי ציפית בשוקולד]
מים לפי הצורך
טוחנים שקדים מולבנים במעבד מזון או שמים קמח שקדים ומוסיפים אבקת סוכר.
מתחילים להוסיף מים ממש קצת כל פעם עד שמתקבל מרקם של מרציפן
מכדררים
מקפיאים וטובלים בשוקולד אחר כך שומרים במקרר או בהקפאה ומפשירים קצת לפני ההגשה
שקדים בשוקולד: מתכון מורכב ומסובך להכנה.....
300 גרם שוקולד רוזמרי פרווה
2 כפות שמן
150 גרם שקדים לא קלויים או שקדים מסוכרים
ממיסים שוקולד עם שמן.
מסירים מהאש
מערבבים פנימה שקדים
ממתינים מעט שלא יהיה ממש נוזלי ובעזרת כף מניחים גבשושיות על מגש מרופד בניר אפיה
שולחים להקפאה להתקשות ומחלצים
שומרים בקירור
כדורי תמרים, אגוזים ושוקולד:
250 גרם תמרים טחונים למחית או ממרח תמרים [יש עד"ח השנה]
250 גרם אגוזים טחונים [+ עוד אגוזים טחונים לציפוי]
150 גרם שוקולד מומס בכף שמן
100 גרם שקדים או אגוזים גרוסים
קמח שקדם לפי הצורך [יתכן ולא יהיה צורך]
מערבבים את כל הרכיבין בקערה לתערובת שנוחה לכדרור בידיים לחות מעט
מכדררים ומגלגלים באגוזים טחונים.
שומרים במקרר או בהקפאה
טראפלס קפה:
3/4 כוס ריצ'
300 גרם שוקולד מריר
כף אבקת קפה נמס
מעט ליקר שוקולד [לא חובה]
1/2 כוס אגוזים טחונים
ממיסים שוקולד עם ריצ'
מוסיפים את יתר הרכיבים לתערובת חלקה.
אם התערובת מתקשה מעט זה בסדר.
ממעבירים לקירור להתקשות.
תולשים חתיכות קטנות ומכדררים לכדורים קטנים. מגלגלים בקקאו.
כדורי שוקולד:
500 גרם עוגיות טחונות [אני השתמשתי בעוגיות בטעם קפוצ'ינו של נפלאות שקניתי במיוחד], אפשר גם שאריות עוגה
150 גרם שוקולד מריר מומס ב 2 כפות שמן
1/3 כוס קקאו
1/2 כוס אבקת סוכר
1/3 כוס ריצ' [לא חובה, אפשר להמיר במים]
2 כפות יין
ערבבים הכל יחד לקבלת תערובת נוחה לכדרור.
אם התערבות רטובה מדי מוסיפים עוד פירורי עוגיות או עוגה או קמח שקדים או אגוזים טחונים.
אם יבשה- ריצ' או מים
מכדררים ומגלגלים בעוגיות טחונות
שומרים בקירור או בהקפאה