פסח מתוקים קטנים---- ממתקים לפסח. לא שרויה--

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
IMG_7645_800x449.jpg

מימין לשמאל:

כדורי תמרים, אגוזים ושוקולד
טראפלס קפה
שקדים בשוקולד רוזמרי פרווה
כדורי שוקולד
כדורי מרציפן מצופים שוקולד


נתחיל במתכון של המרציפן:

400 גרם שקד מולבן או 400 גרם קמח שקדים
1 כוס אבקת סוכר או יותר [אני לא הכנתי מתוק בכלל כי ציפית בשוקולד]
מים לפי הצורך

טוחנים שקדים מולבנים במעבד מזון או שמים קמח שקדים ומוסיפים אבקת סוכר.
מתחילים להוסיף מים ממש קצת כל פעם עד שמתקבל מרקם של מרציפן

מכדררים
מקפיאים וטובלים בשוקולד אחר כך שומרים במקרר או בהקפאה ומפשירים קצת לפני ההגשה
cleardot.gif


שקדים בשוקולד: מתכון מורכב ומסובך להכנה..... :)

300 גרם שוקולד רוזמרי פרווה
2 כפות שמן
150 גרם שקדים לא קלויים או שקדים מסוכרים

ממיסים שוקולד עם שמן.
מסירים מהאש
מערבבים פנימה שקדים

ממתינים מעט שלא יהיה ממש נוזלי ובעזרת כף מניחים גבשושיות על מגש מרופד בניר אפיה
שולחים להקפאה להתקשות ומחלצים
שומרים בקירור


כדורי תמרים, אגוזים ושוקולד:

250 גרם תמרים טחונים למחית או ממרח תמרים [יש עד"ח השנה]
250 גרם אגוזים טחונים [+ עוד אגוזים טחונים לציפוי]
150 גרם שוקולד מומס בכף שמן
100 גרם שקדים או אגוזים גרוסים
קמח שקדם לפי הצורך [יתכן ולא יהיה צורך]

מערבבים את כל הרכיבין בקערה לתערובת שנוחה לכדרור בידיים לחות מעט
מכדררים ומגלגלים באגוזים טחונים.
שומרים במקרר או בהקפאה


טראפלס קפה:

3/4 כוס ריצ'
300 גרם שוקולד מריר
כף אבקת קפה נמס
מעט ליקר שוקולד [לא חובה]
1/2 כוס אגוזים טחונים

ממיסים שוקולד עם ריצ'
מוסיפים את יתר הרכיבים לתערובת חלקה.
אם התערובת מתקשה מעט זה בסדר.

ממעבירים לקירור להתקשות.
תולשים חתיכות קטנות ומכדררים לכדורים קטנים. מגלגלים בקקאו.


כדורי שוקולד:

500 גרם עוגיות טחונות [אני השתמשתי בעוגיות בטעם קפוצ'ינו של נפלאות שקניתי במיוחד], אפשר גם שאריות עוגה
150 גרם שוקולד מריר מומס ב 2 כפות שמן
1/3 כוס קקאו
1/2 כוס אבקת סוכר
1/3 כוס ריצ' [לא חובה, אפשר להמיר במים]
2 כפות יין

ערבבים הכל יחד לקבלת תערובת נוחה לכדרור.
אם התערבות רטובה מדי מוסיפים עוד פירורי עוגיות או עוגה או קמח שקדים או אגוזים טחונים.
אם יבשה- ריצ' או מים

מכדררים ומגלגלים בעוגיות טחונות

שומרים בקירור או בהקפאה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
להוסיף לתערובת או לציפוי?

מה עושים עם זה?
מוסיפים לתערובת את ה-100 גרם

את הקמח שקדים מוסיפים לפי הצורך כדי להגיע לתערובת לא מדי דביקה שיהיה אפשר לכדרר
 

מעגלת פינות

משתמש פעיל
כדורי שוקולד:

500 גרם עוגיות טחונות [אני השתמשתי בעוגיות בטעם קפוצ'ינו של נפלאות שקניתי במיוחד], אפשר גם שאריות עוגה
150 גרם שוקולד מריר מומס ב 2 כפות שמן
1/3 כוס קקאו
1/2 כוס אבקת סוכר
1/3 כוס ריצ' [לא חובה, אפשר להמיר במים]
2 כפות יין
לא משתמשים אצלינו בשוקולד
יש מצב להחליף במשהו?
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
@ה. בקר
עכשיו משהו אחד, רק אחד למעני
בלי סוכר ובלי שוקולד
אבל בטעם שוקולד
איזה עוגיות או משהו לפיצוי על חג בלי סוכר
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
לא משתמשים אצלינו בשוקולד
יש מצב להחליף במשהו?
עוד קקאו ומים או יין להרטיב את התערובת.
וסוכר בגלל שאת מוסיפה קקאו
איזה ריץ' יש לפסח?
מה ההכשר?
יש של רובין
ויש של ועדת מהדרין של תנובה
@ה. בקר
עכשיו משהו אחד, רק אחד למעני
בלי סוכר ובלי שוקולד
אבל בטעם שוקולד
איזה עוגיות או משהו לפיצוי על חג בלי סוכר
אהמ....
בלי סוכר?
חזה עוף :)

יש לך סוכרלוז באבקה?
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
אהמ....
בלי סוכר?
חזה עוף :)

יש לך סוכרלוז באבקה?
אין לי סוכרלוז באבקה
חזה עוף וירקות כבר עשיתי בכל וריאציה אפשרית
עכשיו אני רוצה עוגיות שוקולד.

בינתיים ניסיתי עוגיות שוקולד על בסיס תמרים ושקדים
יצא יותר במרקם קציצות
אבל נחמד.
עשיתי כמות קטנה רק לנסיון
6 תמרים
1/2 כוס קקאו
1/2 כוס שקדים טחונים
1/2 כוס שמן
וביצה אחת

להגיד שזה בלי פחמימות- לא הייתי אומרת
אבל יחסית זה לא נורא וגם טעם סביר.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אין לי סוכרלוז באבקה
חזה עוף וירקות כבר עשיתי בכל וריאציה אפשרית
עכשיו אני רוצה עוגיות שוקולד.

בינתיים ניסיתי עוגיות שוקולד על בסיס תמרים ושקדים
יצא יותר במרקם קציצות
אבל נחמד.
עשיתי כמות קטנה רק לנסיון
6 תמרים
1/2 כוס קקאו
1/2 כוס שקדים טחונים
1/2 כוס שמן
וביצה אחת

להגיד שזה בלי פחמימות- לא הייתי אומרת
אבל יחסית זה לא נורא וגם טעם סביר.
יש לך בננות?
כי לבננה יש מתיקות ואז תכיני:

2 בננות מעוכות לפירה
2 ביצים
2 כוסות אגוזים טחונים
1 כוס קמח שקדים
1 אבקת אפיה

אם התערובת יבשה שימי עוד בננה מעוכה
ואם רטובה עוד אגוזם טחונים
זה תלוי בגודל הבננות

אפשר להוסיף קצת קוקס לייבש את התערובת שתהיה מתאימה לעוגיות
 

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
@ה. בקר הכנתי טראפלס קפה. יצא מעולה!
תודה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מה אפשר להוסיף לתמרים הם לא נטחנים טוב אולי מים או שמן?
מוסיפה על העני שיתכן שהם מעט יבשים?
אם הם יבשים מכדי להיטחן כדאי להשרותם במים רותחים לכמה דקות ואז לסחוט טוב

אם הם לחים ולא נטחנים יתכן שהסכין לא מספיק חזקה ואז פשוט תמשיכי לטחון ותוסיפי נוזל לא שומני (כי אז הם יחליקו על הסכין) או חומר יבש כמו קוקוס.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה