דרוש מידע מתווך דורש דמי תיווך מבעל הדירה

HILEL1

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
ע”פ הלכה גם בלי לחתום יש חיוב לשלם,
אא”כ מנהג המקום אחרת שאז צריך לשאול שאלת רב.
בכל מקרה מקובל בכל המקומות בארץ ש2 הצדדים משלמים תיווך. ואם יש מקומות שהמנהג אחרת, הם החריגים.

יוסיK

משתמש מקצוען
ע”פ הלכה גם בלי לחתום יש חיוב לשלם,
אא”כ מנהג המקום אחרת שאז צריך לשאול שאלת רב.
אם סוכם שלא משלמים אי"צ לשאול.
בכל מקרה מקובל בכל המקומות בארץ ש2 הצדדים משלמים תיווך. ואם יש מקומות שהמנהג אחרת, הם החריגים.
בהרבה מערי הציבור החרדי מצוי שהמוכר לא משלם.
בכל מקומות הציבור הלא חרדי מקובל לא לשלם אם לא חותמים [זה החוק ושם זה מה שקובע]
כך שאני ממש לא מבין מאיפה הבאת את הקביעה הברורה שצריך לשלם ובפרט שלטענת פותחת השרשור הם סכמו במפורש [בע"פ] שהם לא ישלמו.

מאיר עלי באבא

משתמש מקצוען
לא מצליח להבין יכול להיות שהמוכר אמר מראש שהוא לא רוצה לשלם זה עדיין לא מחייב את המתווך להביא לו את המוצר (הקונה)
למה הדבר דומה ליהודי שנכנס לחנות נעליים ומצהיר מראש אני לא משלם על נעליים רק בחינם
הולך מודד נעליים ורוצה לצאת אומר לו המוכר הלו מה עם תשלום עונה לו היהודי תשמע אני הצהרתי מראש שאני לא משלם ואתה ידעת מזה עכשיו כשכבר התחברתי לנעליים וגם הם כבר התחברו אליי ככה אתה מעביר את זה ללקוח אחר ממש לא הוגן

הבריסקער הנודד

משתמש מקצוען
לא מצליח להבין יכול להיות שהמוכר אמר מראש שהוא לא רוצה לשלם זה עדיין לא מחייב את המתווך להביא לו את המוצר (הקונה)
למה הדבר דומה ליהודי שנכנס לחנות נעליים ומצהיר מראש אני לא משלם על נעליים רק בחינם
הולך מודד נעליים ורוצה לצאת אומר לו המוכר הלו מה עם תשלום עונה לו היהודי תשמע אני הצהרתי מראש שאני לא משלם ואתה ידעת מזה עכשיו כשכבר התחברתי לנעליים וגם הם כבר התחברו אליי ככה אתה מעביר את זה ללקוח אחר ממש לא הוגן
אכן המשל יפה
אבל מה יקרה אם המוכר יגיד למתווך אני לא מוכן שלום
ואז יפנה הקונה מצד עצמו וגם יחסוך את דמי התיווך שלו???
מה יגיד אז המתווך?

מאיר עלי באבא

משתמש מקצוען
אכן המשל יפה
אבל מה יקרה אם המוכר יגיד למתווך אני לא מוכן שלום
ואז יפנה הקונה מצד עצמו וגם יחסוך את דמי התיווך שלו???
מה יגיד אז המתווך?
במצב כזה באמת המוכר כנראה לא יצטרך לשלם אם באמת לא מקובל לשלם לגבי הקונה כנראה שכן

יוסיK

משתמש מקצוען
משל נאה שאינו דומה לנמשל.
המתווך יכול לעבוד עבור המוכר, או עבור הקונה ולחילופין, גם עבור שניהם.
מה הבעיה להבין מקרה בו המוכר לא רוצה לשכור את שירותי התיווך, אבל מוכן שהמתווך יציע ללקוחות שלו את הדירה.

מאיר עלי באבא

משתמש מקצוען
משל נאה שאינו דומה לנמשל.
המתווך יכול לעבוד עבור המוכר, או עבור הקונה ולחילופין, גם עבור שניהם.
מה הבעיה להבין מקרה בו המוכר לא רוצה לשכור את שירותי התיווך, אבל מוכן שהמתווך יציע ללקוחות שלו את הדירה.
הוא באמת לא חייב לשכור את שירותיו אבל שלא יצפה מהמתווך שיספק לו את השירות הזה בלי לשלם
אני אדייק לא כתבתי שהוא חייב לשלם במידה וזה לא מקובל
כתבתי שזכותו של המתווך להפנות את הלקוח לדירה אחרת

הבריסקער הנודד

משתמש מקצוען
הוא באמת לא חייב לשכור את שירותיו אבל שלא יצפה מהמתווך שיספק לו את השירות הזה בלי לשלם
אני אדייק לא כתבתי שהוא חייב לשלם במידה וזה לא מקובל
כתבתי שזכותו של המתווך להפנות את הלקוח לדירה אחרת
אני בכלל לא מבין את פותחת האשכול
הוא רוצה להעביר את לקוח שיעביר מה הלחץ?
אם זה שלכם יגיע.
ובכל אופן אם הלקוח כל כך רוצה את הדירה... הרבה דרכים למקום
ובשקט בשקט... אל תגלו לאף אחד - המתווך כבר הולך לסגור את העסקה - זה לא קל לראות את הכסף הולך מול העיניים
עדיף ציפור אחת ביד מאשר שתים על העץ....

Rachel1234

משתמש חדש
השאלה היא בעיקר מצד הלקוח במקרה כזה שמתווך בעצם עובד עליו ומפנה אותו לדירה אחרת רק משום שמוכר מסרב לשלם דמי תיווך האם הוא עדיין מחויב לקנות דרכו ולשלם לו

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
יש משפחות מעדות המזרח שאומרות מפורש בתחילת ההצעה שהן לא משלמות דמי שידוך
גם אם השדכנית אשכנזית זה לא השתנה
(לא יודעת אם זה קיים היום אני יודעת על פעם שהיו שידוכים שאמא שלי קיבלה עציץ🙂)
לכאורה מה ההבדל?
כמו להעביר בכח את הזקנה כביש כשלא בא לה

אם זה הקונה שלכם הוא יגיע בדרך אחרת….

יוסיK

משתמש מקצוען
השאלה היא בעיקר מצד הלקוח במקרה כזה שמתווך בעצם עובד עליו ומפנה אותו לדירה אחרת רק משום שמוכר מסרב לשלם דמי תיווך האם הוא עדיין מחויב לקנות דרכו ולשלם לו
חד וחלק
לא
במקרה כזה המתווך חתר תחת טובת הלקוח וממילא לא מגיע לו כלום

ברוכה תהיי

משתמש מקצוען
אין בעיה. באמת לא חייב לעבוד עבור מי שלא רוצה לשלם לו.
אז למה הוא הטריח את המוכר להראות את הדירה אם הוא ידע שהוא לא ישלם לו?

ואין הנידון דומה למשל, כי מהקונה הוא יקבל סכום נכבד. זה לא שהוא עובד בחינם

ניהול דירות

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אז למה הוא הטריח את המוכר להראות את הדירה אם הוא ידע שהוא לא ישלם לו?
הוא ויתר על שכרו כי הנכס הזה התאים לקונה, עכשיו ניכנסה לו עוד דירה שיכולה לעניין את הקונה. במידה והמוכר ישלם לו את שכרו הוא יעודד את הקונה לרכוש את הנכס הראשון, אם המוכר בוחר שלא לשלם אז הוא יציע את הנכס הנוסף לקונה. בתכלס הקונה הוא זה שיחליט מה לקנות.
ברור שמתווך ירצה לתווך נכס שבו הוא מרוויח יותר, יפה שהוא מספר זאת לבעלי הדיהר כדי שיעשו את השיקול שלהם.

כי מהקונה הוא יקבל סכום נכבד. זה לא שהוא עובד בחינם
לכל בעל מקצוע יש לך מה לומר על שכרו?

ניהול דירות

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אם אני אומרת לפני העסקה/ החתימה -מה הבעיה? זכותי לומר, וזכותו להסכים או לסרב
רק שפה לא אמרת לו -למתווך עצמו, אלא הצהרת הצהרה גורפת.

אין שום בעיה שתסגרי מחיר עם בעל מקצוע לפני קבלת התמורה, אבל להצהיר באופן גורף על מישהו שהוא מרוויח יפה ומספיק זה לא כ"כ הוגן.
אם את רוצה לפתוח את נושא שכרם של המתווכים את יכולה לפתוח אשכול חדש, ולפי זיכרוני היו הרבה אשכולות על זה בעבר.

ברוכה תהיי

משתמש מקצוען
רק שפה לא אמרת לו -למתווך עצמו, אלא הצהרת הצהרה גורפת.

אין שום בעיה שתסגרי מחיר עם בעל מקצוע לפני קבלת התמורה, אבל להצהיר באופן גורף על מישהו שהוא מרוויח יפה ומספיק זה לא כ"כ הוגן.
אם את רוצה לפתוח את נושא שכרם של המתווכים את יכולה לפתוח אשכול חדש, ולפי זיכרוני היו הרבה אשכולות על זה בעבר.
ממש לא הצהרתי הצהרה גורפת.
נתנו דוגמה ללקיחת מוצר מחנות ללא תשלום, אז אמרתי שזה לא דומה א. כי היתה פה הצהרה מראש
ב. כי הוא מקבל כסף ולא עובד בחינם. (והוא ידע מראש שיקבל רק מצד אחד)

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  51  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה