עוגות/עוגיות משתפת-פסי שמרים מוצלחים ביותר!!

ליאונרדו

משתמש סופר מקצוען
בפעם האחרונה שעשיתי אותו. עשיתי ביום חמישי בצהרים התפחתי רק חצי שעה, הכנתי והכנסתי למקרר
נסעתי להורים שלי עם העוגות הלא אפויות ואפיתי אצלם לסוף הצום
גם אני הכנתי לסוף הצום של תענית אסתר
יצא אבאלה ואמאלה
אפילו צילמתי אולי בהמשך אני יעלה תמונה
 

נעמיתוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יוצרי ai
..
הכנתי חלות לפי הבצק של @זהבהלה
ללא סוכר וניל
הכפלתי כמויות + להפרשת חלה.

וואוו
יצא טוב!!

1614676636562.png


1614676858594.png
 

ליאונרדו

משתמש סופר מקצוען
גם אני הכנתי לסוף הצום של תענית אסתר
יצא אבאלה ואמאלה
אפילו צילמתי אולי בהמשך אני יעלה תמונה
הנה שמריי
למותר לציין שלא נשאר פירור
עשיתי שני פסים עם קליעה רגילה ושניים עם הקליעה המיוחדת יותר.
מה שיפה בקליעה המפוספסת זה שהעוגה מלאה יותר בשוקולד
 

קבצים מצורפים

  • IMG_2044.JPG
    IMG_2044.JPG
    5 MB · צפיות: 247
  • IMG_2045.JPG
    IMG_2045.JPG
    4.4 MB · צפיות: 260

נ.חרט

משתמש מקצוען
יש לי כמה שאלות, יכול להיות ששאלו את זה אבל אין לי כוח לשרשר...
באיזה גודל של כוסות להשתמש???
אפשרי עם פודינג וניל?
וחבילה של פודינג כמה זה בכוסות?
ממש תודה רבה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
יש לי כמה שאלות, יכול להיות ששאלו את זה אבל אין לי כוח לשרשר...
באיזה גודל של כוסות להשתמש???
אפשרי עם פודינג וניל?
וחבילה של פודינג כמה זה בכוסות?
ממש תודה רבה
אני הכנתי עם פודינג וניל. יוצא מעולה
חבילה של פודינג ה 6 כפות שטוחות
 

מעל הכנרת

משתמש רשום
@זהבהלה יש לי שאלה:
הכנתי כבר מספר פעמים את הפסים המוצלחים שלך.
הבעיה שהבצק יוצא לי דביקי, ואני צריכה המון קמח לרידוד. עכשיו הכנתי ושמתי רק 1 כוס מים וזה נראה מספיק רך וטוב. אבל מצד שני קצת שומני. מה דעתך? להוסיף אולי קמח?
מצטרפת לשאלה
 

רק אושר!

משתמש מקצוען
מה המתכון של מילוי הוניל המוכר במאפיות?
כזה שנדבק לידיים...;)
הולך לפעמים עם ש'וקלציפס
רוצה להכין את השמרים לנסות פס עם זה.
 

עיטורים פלוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
עימוד ספרים
מה המתכון של מילוי הוניל המוכר במאפיות?
כזה שנדבק לידיים...;)
הולך לפעמים עם ש'וקלציפס
רוצה להכין את השמרים לנסות פס עם זה.
הכנתי כמה פעמים עם המילוי הזה, יוצא מילוי וניל מעולה, הכנתי עם חלב שקדים במקום סויה

4 חלמונים

1 1/2 כוס סוכר

2 כפות קורנפלור

לערבב בקערה

בסיר להרתיח 2 כוסות חלב סויה

להוסיף את מה שיש בקערה לערבב חזק

וכשרותח לסגור את האש ולהוסיף קצת שמן
 

חיפושית:)

משתמש מקצוען
יוצרי ai
אם מגעיל אותי הרעיון של לשים ביצה במילוי , במה אפשר להחליף?
וכן כתחליף ביצה במריחה העליונה, ילך טוב סילן מדולל? לא אוהבת למרוח ביצה...
 

כחול רויאל

משתמש מקצוען
אם מגעיל אותי הרעיון של לשים ביצה במילוי , במה אפשר להחליף?
וכן כתחליף ביצה במריחה העליונה, ילך טוב סילן מדולל? לא אוהבת למרוח ביצה..

גם אני בדיוק כך.
לעולם לא מורחת ביצה על חלות\עוגות
כתחליף, מערבבת בכוס שמן עם דבש , מאמינה שגם סילן יהיה מעולה!
ואחרי האפיה מוסיפה גם סירופ לתוספת ברק
לגבי המילוי - אני מורחת שמן על הבצק במברשת של ביצה (בררררר....)
ואז בוזקת קקאו וסוכר.
או קינמון וסוכר
מתקבל מילוי בסגנון שונה- יבש יותר.
אישית- אוהבת את זה יותר.
לא אוהבת עוגות " רטובות".....

וזה הזמן להודות ל@זהבלה על המתכון המהמם!
תודה!

(אגב, הכנתי מקמח מלא 80 אחוז ויצא מעולה!)
 

קבצים מצורפים

  • IMG_7324.JPG
    IMG_7324.JPG
    1.7 MB · צפיות: 156

חיפושית:)

משתמש מקצוען
יוצרי ai
אז הכנתי.. ויצא טירוףףףףףף
במקום ביצה למעלה שמתי סילאן עם מעט שמן ומים.
ואת המילוי לקחתי מהמתכון השני של זהבהלה.
העוגה רכה מאווווד ומלאת שוקולד.
כל ביס יצא תענוגגג.
אה, ועשיתי קילו קמח והשאר עם כוס חפ חמה, אבל יצא מעט דביק, אז הוספתי חצי כוס קמח. עדיין היה דביק אבל ברמה שקמחתי טיפה תמערון, והיה תענוג לרדד כי הבצק רך ומתרדד בלי מאמץ פיזי..
סוף סוף יכלתי לרדד בלי לקרוא לבעלי לעשות את זה

אלפי תודות על המתכון.
 

Esti designs

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
החומרים לבצק- לשים בקערה לפי הסדר הזה:
2 כפיות מלח
1.5 כוס שמן
3 ביצים
7.5 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 כפות שמרים
1 ו3/4 כוס מים חמימים
להשאיר בקערה את החומרים ללא ערבוב 15 דקות!!
ורק אחכ לערבב במשך 8 דקות.
להתפיח שעה שלמה.

החומרים למילוי מערבבים במיקסר)

כוס שמן
חבילת פודינג שוקולד
ביצה
1/2 כוס מים
2 כוסות סוכר
1 כוס קקאו

החומרים לפרורים:
1/4 כוס שמן
כוס קמח
3/4 כוס סוכר

אופן הכנת הפסים:
אחרי שהבצק תפח שעה מחלקים את הבצק ל4 וכל חלק מחלקים ל2 .
מרדדים כל חלק למלבן לא דק ומורחים במילוי שוקולד.
מרדדים לרולדה ומלפפים אחד בשני את 2 הרולדות הסגורות ומעבירים לתבנית אינגליש קייק . (סהכ י וצא 4 פסים )
נותנים התפחה של עוד שעה ומורחים בביצה ומפזרים פרורים.
אופים כ25 דקות (אני אפיתי על 200 וקצת יותר זמן אבל יש לי תנור דפוק..)
את המתכון הזה אנחנו עושים כבר 10 שנים...
ובאמת זאת העוגה הכי מוצלחת שטעמתי!!!
אני עושה מהבצק שושנים, כך שזה יוצא עוגה אישית חמודה שכיף לקחת...IMG_8880.JPG..
מצרפת תמונה
 

אני הקטן

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
אה, ועשיתי קילו קמח והשאר עם כוס חפ חמה, אבל יצא מעט דביק, אז הוספתי חצי כוס קמח. עדיין היה דביק אבל ברמה שקמחתי טיפה תמערון, והיה תענוג לרדד כי הבצק רך ומתרדד בלי מאמץ פיזי..
סוף סוף יכלתי לרדד בלי לקרוא לבעלי לעשות את זה

אלפי תודות על המתכון.
אני עשיתי קילו קמח (מנופה של יש, יע?!) ושאר החומרים עם כוס ח"פ פשוטה, יצא בצק מושלםםם.. בלי שום קימוחים!

ואגב, כזה קריטי הפירורים למעלה? זה מעורבב לי בעיניים
 

אליש 10

משתמש פעיל
סליחה על ההקפצה
למה הבצק לא תופח??? עשיתי הכל לפי ההוראות כבר למעלה משעה בהתפחה ואין שינוי ניכר
 

שירה ארליך

משתמש מקצוען
סליחה על ההקפצה
למה הבצק לא תופח??? עשיתי הכל לפי ההוראות כבר למעלה משעה בהתפחה ואין שינוי ניכר
או שמרים לא טריים
או בגלל שקר בחוץ
תנסי להתפיח בתוך תנור על 50 מעלות
אני בזמנים כאלו מתפיחה ליד סיר מתבשל
 

Esti designs

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
יכול להיות שהמלח נגע בשמרים?
וקור באמת מונע התפחה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  101  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה